bluesattack Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Eννοειται.Γαμιστερη η γαλοπουλα με γεμιση κιτρινο τυρι και κιμα
Adon1s Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γαλοπούλα μόνο στα τόστ και τα σαντουϊτς όλο τον χρόνο . Μου είναι αρκετό. Χριτούγεννα και Πάσχα αρκούμαστε στο παραδοσιακό αρνάκι.
g_alkis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ναι οκ πήραμε ένα έθιμο εδώ κι αιώνες από τους Μεξικάνους, να τρώμε επιτέλους ένα διαφορετικό κρέας και μόνο μια φορά το χρόνο. Είμαστε τόσο ξενομανιακοί... "Επιτέλους". Γελάμε "Διαφορετικό κρέας". Γελάμε "Μόνο μια φορά το χρόνο". Γελάμε
Vapir Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 ναι , γιατι τα Χριστούγεννα για εμένα σημαίνουν γαλοπούλα και γλυκά , αλλιώς δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στο μυαλό μου 2
Apoll Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 τη μερα χριστουγεννων,τιμαται ευτο το εθιμο,να τρωμε γαλοπουλα;; η τρωτε κατι αλλο; Το αμερικάνικο έθιμο/ζώντανό του 20ου αιώνα, στα εθιμικά Γερμανικά Χριστούγεννα του 1840+ και μετά (στην Αγγλία); Γιατί Ελλάδα αυτά τα "έθιμα" είναι σύγχρονα της τελευταίας 30ετίας. (δέντρα, κλπ και πιο ακόμα πιο σύγχρονα η γαλοπούλα). Οι Γερμανοί Προτεστάντες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ως μεγαλύτερη γιορτή από παράδοση, γιατί ήθελαν να αποστασιοποιηθούν από τους Καθολικούς (και Ορθόδοξους) που γιορτάζουν το Πάσχα ως την μεγαλύτερη γιορτή. Ενώ μέχρι το 1840 μόνο οι αυτοί γιόρταζαν Χριστούγεννα, και οι "plebs" στην Αγγλία μετά το 1879. (αν και στην Αγγλία "ήρθαν" το 1840 μαζί με τον Αλβέρτο). Όλα αυτά είναι σύγχρονα "έθιμα" τα οποία επιβλήθηκαν μέσω στον ΜΜΕ για υπέρμετρο καταναλωτισμό, όπως και κάθε άλλη εισαγώμενη Δυτική γιορτη. Επίσης η γαλοπούλα είναι άνοστό πουλί. Καλύτερα ένας αλανιάρης σπιτικός κόκκορας, μπρεζε ή με τοματούλα και κρασάκι. 2
Ison_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 "Επιτέλους". Γελάμε "Διαφορετικό κρέας". Γελάμε "Μόνο μια φορά το χρόνο". Γελάμε Φάε κεμπάμπ εσύ και άσε μας.
bluesattack Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οι γαλοπουλοφοβικοι ας μην την τιμησουν..εμεις οι υπολοιποι θα την καταβροχθησουμε 2
Alithinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 γενικά τη τρώω τη γαλοπούλα. τώρα να τύχει μέρα Χριστουγέννων να έχω γαλοπούλα, εξαιρετικά σπάνιο.
bluesattack Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Όλα αυτά είναι σύγχρονα "έθιμα" τα οποία επιβλήθηκαν μέσω στον ΜΜΕ για υπέρμετρο καταναλωτισμό, όπως και κάθε άλλη εισαγώμενη Δυτική γιορτη. Επίσης η γαλοπούλα είναι άνοστό πουλί. Καλύτερα ένας αλανιάρης σπιτικός κόκκορας, μπρεζε ή με τοματούλα και κρασάκι. Καθιερωθηκε και λογω μεγεθους.Υποτιθεται οτι στο γιορτινο οικογενειακο τραπεζι (αλλο αν δεν ισχυει παντα) μαζευονται πολλοι , επειδη ακριβως ειναι μεγαλη εχει και αυτη την αισθηση της ''μοιρασιας'' .
Apoll Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καθιερωθηκε και λογω μεγεθους.Υποτιθεται οτι στο γιορτινο οικογενειακο τραπεζι (αλλο αν δεν ισχυει παντα) μαζευονται πολλοι , επειδη ακριβως ειναι μεγαλη εχει και αυτη την αισθηση της ''μοιρασιας'' . Τότε χήνα, και μεγάλες είναι, και πολύ πιο νόστημες και το κρέας δεν είναι σαν χαρτί. Αλλά δεν έχεις δει πιθανόν άγριας βοσκής κόκκορα, γι αυτό αναφερέσαι στο μέγεθος. Θα νομίζεις ότι είναι κάποιο μεγάλο κοτόπουλο....
Vapir Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 εμένα πάντως όπως την κάνει την γαλοπούλα η μάνα , μου αρέσει. Ίσως παίζει ρόλο η γέμιση ή το οτι την ψήνει για πολλές ώρες αλλα δεν έχει καμία σχέση με κοτόπουλα φούρνου κλπ , έχει κάτι ξεχωριστό. Βέβαια παίζει ρόλο η ποιότητα του φαγητού (υλικά και μάγειρας) γιατι μου έχει τύχει να φάω γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη σε συγγενείς και να μη πάει κάτω με τίποτα, όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω ήταν σαν χαρτί και μάλιστα η γέμιση χάλι μαύρο, που η γέμιση είναι απο τα καλύτερα σημεία για εμένα. 1
kraken92 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 εμένα πάντως όπως την κάνει την γαλοπούλα η μάνα , μου αρέσει. Ίσως παίζει ρόλο η γέμιση ή το οτι την ψήνει για πολλές ώρες αλλα δεν έχει καμία σχέση με κοτόπουλα φούρνου κλπ , έχει κάτι ξεχωριστό. Βέβαια παίζει ρόλο η ποιότητα του φαγητού (υλικά και μάγειρας) γιατι μου έχει τύχει να φάω γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη σε συγγενείς και να μη πάει κάτω με τίποτα, όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω ήταν σαν χαρτί και μάλιστα η γέμιση χάλι μαύρο, που η γέμιση είναι απο τα καλύτερα σημεία για εμένα. true.
Sarandis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Aρνάκι στο φούρνο, γουρούνι, παϊδάκια. Αυτά θυμάμαι τα τελευταία χρόνια.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 εμένα πάντως όπως την κάνει την γαλοπούλα η μάνα , μου αρέσει. Ίσως παίζει ρόλο η γέμιση ή το οτι την ψήνει για πολλές ώρες αλλα δεν έχει καμία σχέση με κοτόπουλα φούρνου κλπ , έχει κάτι ξεχωριστό. Βέβαια παίζει ρόλο η ποιότητα του φαγητού (υλικά και μάγειρας) γιατι μου έχει τύχει να φάω γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη σε συγγενείς και να μη πάει κάτω με τίποτα, όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω ήταν σαν χαρτί και μάλιστα η γέμιση χάλι μαύρο, που η γέμιση είναι απο τα καλύτερα σημεία για εμένα. Πιθανώς να σου αρέσει πολύ απλά επειδή έχεις συνηθίσει τα φαγητά της μάνας σου, όπως συμβαίνει με όλους εξάλου. Μπορεί να σου αρέσει κάτι που φτιάχνει η μάνα σου, και κάποιος άλλος να φτιάξει το ίδιο φαγητό με τα ίδια υλικά αλλά να το φτιάξει λίγο διαφορετικά οπότε και να μην σου αρέσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα