Προς το περιεχόμενο

Uber

Mr_Proper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχει χρησιμοποιήσει κανείς την υπηρεσία; σαν πελάτης ή σαν οδηγός; σε ποια πόλη;

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα αλλά και στην πράξη εδώ στην χώρα μας;

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο νόμος κατρούγκαλου τι προβλέπει για το ασφαλιστικό των οδηγών uber?

Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Οι διαδρομές μου κόστισαν περίπου 40% πιο φτηνά από ταξί.

Πληροφοριακά ... απόδειξη κόβεται στο ΑΦΜ της UBER ή του οδηγού?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι από ασφάλεια τι λέει; Όλοι ξέρουμε πόσο γ@μάτοι(not) οδηγοί είναι μερικοί μερικοί, τι γίνεται αν πέσεις σε έναν από αυτούς; 

Δημοσ.

Xρησιμοποιω συχνα πυκνα Uber, μεγαλο + ειναι το app οπου μπορεις τα βλεπεις ολα σε real time.....

Mε βολευει πολυ, οταν πηγαινω στο airport, γιατι συνηθως πεταω κατι μυστηριες ωρες, οποτε το εχω κανονισμενο να ερθει την προκαθορισμενη ωρα και να μην αργησω..... ( παντα on time ειναι οι drivers.)

Απο ευγενεια και προθυμια ειναι παντα 5 stars..... (τουλαχιστον με οσους ημουν on board)

Tα αυτοκινητα ειναι πεντακαθαρα....

Απο τις τοσες φορες που εχω παρει uber, μονο μια φορα ο driver ηταν λιγο καπως στην συμπεριφορα, αλλα τον ειχα καλεσει και 4:45 το πρωι....  :ph34r: οποτε no hard feelings. 

Απο πολεις, συνηθως NY, London, Miami και Atlantic City. 

Φυσικα συμφερει απο αποψη fare ειδικα στο London που οι filthy cab drivers σε βλεπουν ως μηχανημα που βγαζει λιρες.... :P 

• Like 3
Δημοσ.

Στην Ελλάδα (αθήνα νομίζω υπάρχει κυρίως ή κάνω λάθος;)  δηλαδή υπάρχουν οδηγοί;(ειναι κυρίως επαγγελματίες taxi);  ή είναι δύσκολο να σταυρώσεις κάποιον κοντά σου;

Δημοσ.

Υπηρεσίες ταξί από ερασιτέχνες είναι αυτό; Συμμετέχουν και επαγγελματίες ταξιτζήδες;

Xρησιμοποιω συχνα πυκνα Uber, μεγαλο + ειναι το app οπου μπορεις τα βλεπεις ολα σε real time.....

Mε βολευει πολυ, οταν πηγαινω στο airport, γιατι συνηθως πεταω κατι μυστηριες ωρες, οποτε το εχω κανονισμενο να ερθει την προκαθορισμενη ωρα και να μην αργησω..... ( παντα on time ειναι οι drivers.)

Απο ευγενεια και προθυμια ειναι παντα 5 stars..... (τουλαχιστον με οσους ημουν on board)

Tα αυτοκινητα ειναι πεντακαθαρα....

Απο τις τοσες φορες που εχω παρει uber, μονο μια φορα ο driver ηταν λιγο καπως στην συμπεριφορα, αλλα τον ειχα καλεσει και 4:45 το πρωι....  :ph34r: οποτε no hard feelings. 

Απο πολεις, συνηθως NY, London, Miami και Atlantic City. 

Φυσικα συμφερει απο αποψη fare ειδικα στο London που οι filthy cab drivers σε βλεπουν ως μηχανημα που βγαζει λιρες.... :P

Δεν είσαι;; :P :D

Δημοσ.

Αν το Uber λειτουργούσε με κάθε νομιμότητα τότε θα σύμφερε λιγότερο από το taxi. Απλά έχουν βρει διάφορα loopholes στους εργασιακούς νόμους των εκάστοτε χωρών.

Δημοσ.

Αν το Uber λειτουργούσε με κάθε νομιμότητα τότε θα σύμφερε λιγότερο από το taxi. Απλά έχουν βρει διάφορα loopholes στους εργασιακούς νόμους των εκάστοτε χωρών..

Εγώ δεν κατάλαβα πως κόβουν αποδείξεις.

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα πως κόβουν αποδείξεις.

Δεν κόβουν, τους πληρώνεις με κάρτα μέσα από την εφαρμογή. Η εταιρεία μετά πληρώνει τον οδηγό ξεχωριστά.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πειτε λιγο πως δουλεύει.

Διαφέρει σε κάτι απο ραδιοταξι που θα καλουσες απο application;

Δουλεύει γαμάτα .... Απλά στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει απόκριση και απορώ δηλαδή πως και δεν έχει γίνει χαμός σε όλες τις πόλεις ειδικά αν έχει κάποιος κανένα αυτοκίνητο με φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή υβριδικό... (επίσης απορώ πως δεν υπάρχει μια ελληνική εταιρία να ανταγωνιστεί το uber τοπικά)

Βασικά να και το επίσημο

Δεν κόβουν, τους πληρώνεις με κάρτα μέσα από την εφαρμογή. Η εταιρεία μετά πληρώνει τον οδηγό ξεχωριστά.

Είναι με κάρτα ή μπορείς να χρεώσεις εναλλακτικά και τον λογαριασμό της κινητής σου; (να υποθέσω στην Ελλάδα δέχεται και paypal)

Δημοσ.

Γιατί η Uber καταφέρνει να έχει φθηνές τιμές:

-Φοροαποφυγή

-Εισφοροδιαφυγή (υποστηρίζει πως έχει contractors και όχι employees)

Εάν ήταν 100% νόμιμη και κατάφερνε να έχει ανταγωνιστικές τιμές θα τους έβγαζα το καπέλο. Από την στιγμή όμως που ότι γλιτώνεις το πληρώνεις κάπου αλλού μέσω φορολογίας, τότε ποιο το νόημα; Γιατί να την στηρίξεις;

Αν απελευθερωθούν οι άδειες taxi και πέσουν οι εισφορές, η Uber έχει χρεοκοπήσει μέσα σε λίγους μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί η Uber καταφέρνει να έχει φθηνές τιμές:

-Φοροαποφυγή

-Εισφοροδιαφυγή (υποστηρίζει πως έχει contractors και όχι employees)

Εάν ήταν 100% νόμιμη και κατάφερνε να έχει ανταγωνιστικές τιμές θα τους έβγαζα το καπέλο. Από την στιγμή όμως που ότι γλιτώνεις το πληρώνεις κάπου αλλού μέσω φορολογίας, τότε ποιο το νόημα; Γιατί να την στηρίξεις;

Αν απελευθερωθούν οι άδειες taxi και πέσουν οι εισφορές, η Uber έχει χρεοκοπήσει μέσα σε λίγους μήνες.

Εγώ μια χαρά νόμιμη την βλέπω.

Τι θες να πείς "το πληρώνεις κάπου αλλού" πού δηλαδή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...