Προς το περιεχόμενο

Το FBI μπορεί να μη χρειαστεί την Apple για να ξεκλειδώσει το iPhone


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένη η δίκη ανάμεσα στην Apple και το FBI, για το ξεκλείδωμα του iPhone 5c του Syed Farook. Το FBI όμως ισχυρίζεται ότι την Κυριακή κάποιος ήρθε σε επαφή μαζί τους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή, χωρίς τη συνεισφορά της Apple.

Το θέμα δημοσίευσε αρχικά ο Nate Cardozo, ένας δικηγόρος του Electronic Frontier Foundation και από ότι φαίνεται, το FBI ζητάει καθυστέρηση της δίκης, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εφικτό το ενδεχόμενο να ξεκλειδώσει το iPhone, χωρίς την Apple.

 

Η δίκη λοιπόν έλαβε αναβολή για τις 5 Απριλίου. Το FBI ενδιαφέρεται κυρίως να εξετάσει εάν η μέθοδος που του προσφέρει το άγνωστο άτομο, μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό, χωρίς να διακινδυνεύσει τα αρχεία που βρίσκονται μέσα.

 

Για τον λόγο αυτό, το FBI επεδίωξε την αναβολή της δίκης, ώστε, σε περίπτωση που η εν λόγω λύση δεν τους καλύπτει, να στραφούν στην Apple για να επιτύχουν τον στόχο τους. Η εν λόγω κατάσταση οφείλεται κυρίως στη διεθνή διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τους ισχυρισμούς από αρκετά άτομα προς το FBI, ότι μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή.

 

Link.png Site: Gizmodo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Oύτε Βιογραφικά ούτε τίποτα κάνει την hackia και μετά super θέση εργασίας..!! γαμώτο..!! γιατί να είμαστε US να τα κάνουμε αυτά :) λες και μπορώ να το ξεκλειδώσω αλλα ΛΕΜΕ τώρα :P

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου έρχονται στο μυαλό, George Hotz (geohot), Stefan Esser (i0n1c) και άλλοι της JB κοινότητας. Το κορυφαίο θα ήταν όντως να το κάνει wipe απο μαλ@κία και να τους πει "Oops, Sorry". Αλλά μετά πιθανότατα θα βρισκόταν με την επόμενη πτήση στο Guantanamo Bay... :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως κανουν εξαιρετικη δουλεια ολες αυτες οι υπηρεσιες που πληρωνονται απο τους φορους μας! #νοτ

γιατί το fbi το πληρώνεις σαν ελληνική υπηρεσία :P 

 

εμένα μου μυρίζει ότι βοήθησε παράτυπα η apple μακριά απο τα μάτια του κόσμου.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί εμένα κάτι μου λεει οτι αυτό ήταν για να ακουσει ο κόσμος και κάτι αλλο συμβαίνει;

 

Π.χ.

ΕΚΔΟΧΗ Α: το fbi τα βρήκε με την apple (οχι πως τα ειχε χάσει) και ειπανε να βρουνε κάποιον να το κάνει. Ετσι και η φήμη της apple παραμένει ακέραια και το fbi παραμένει νικητης. Κατασταση win win

 

ΕΚΔΟΧΗ B: To fbi ξέρει οτι δε θα δικαιωθεί και με την παπαρα του τριτου, κερδίζει χρόνο. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι υποστηρίζουν ότι η Apple τα'χει βρει με το FBI και έχει δώσει την πρόσβαση στα κρυφά (μέσω "ενός τρίτου ατόμου") για να μην διακινδυνεύσει την φήμη της, ας αναρωτηθούν το εξής. Είσαι μια εταιρεία που βγάζει δεκάδες δις κέρδη κάθε χρόνο επειδή πουλάς συσκευές που διαχειρίζονται τα δεδομένα των πελατών σου (κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές, cloud κλπ.). Γνωρίζεις ότι επί της ουσίας το χρήμα προέρχεται από το γεγονός ότι οι πελάτες σου αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στις συσκευές σου. Πείτε μου έναν λόγο, ΕΝΑΝ λόγο, για τον οποίος μια εταιρεία θα διακινδύνευε με τόση αφέλεια αυτή την κότα με τα χρυσά αυγά, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν την υποχρεώνει κανένας νόμος? Αντιλαμβάνεστε περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για μεγέθη όπως η Apple, Google κλπ? Νομίζετε ότι ιδρώνει το αυτί τους από τις δήθεν PR επιθέσεις και απειλές του FBI, όταν γνωρίζουν ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν υποχρεούνται από τον νόμο να δώσουν πρόσβαση?

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[7quote name=Mercyful_Fate" timestamp="1458663635]Όσοι υποστηρίζουν ότι η Apple τα'χει βρει με το FBI και έχει δώσει την πρόσβαση στα κρυφά (μέσω "ενός τρίτου ατόμου") για να μην διακινδυνεύσει την φήμη της, ας αναρωτηθούν το εξής. Είσαι μια εταιρεία που βγάζει δεκάδες δις κέρδη κάθε χρόνο επειδή πουλάς συσκευές που διαχειρίζονται τα δεδομένα των πελατών σου (κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές, cloud κλπ.). Γνωρίζεις ότι επί της ουσίας το χρήμα προέρχεται από το γεγονός ότι οι πελάτες σου αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στις συσκευές σου. Πείτε μου έναν λόγο, ΕΝΑΝ λόγο, για τον οποίος μια εταιρεία θα διακινδύνευε με τόση αφέλεια αυτή την κότα με τα χρυσά αυγά, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν την υποχρεώνει κανένας νόμος? Αντιλαμβάνεστε περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για μεγέθη όπως η Apple, Google κλπ? Νομίζετε ότι ιδρώνει το αυτί τους από τις δήθεν PR επιθέσεις και απειλές του FBI, όταν γνωρίζουν ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν υποχρεούνται από τον νόμο να δώσουν πρόσβαση?

 

Γιατί οι μισοί Αμερικάνοι ειναι ηλίθιοι rednecks ακροδεξιοι που ψηφίζουν Τραμπ και θεωρούν ότι η Apple διαπράττει προδοσία μη δίνοντας πρόσβαση στις "μυστικές " υπηρεσίες .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...