Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Τα 2000€ ειναι καπως υπερβολικα νομιζω.

Της αντιπροσωπείας μου φάνηκε αστείο. Απλά ας μου έλεγαν ότι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά. 

2 hours ago, bill999r said:

μερακλής και τίμιος

Βασικό και σπάνιο θεωρώ πλέον. Σε ευχαριστώ, θα καλέσω 

• Like 1
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 22/05/2025 at 11:06, Giorgos241 said:

Είναι λογικές τιμές;

ειναι λογικες οι τιμες. πλέον τα υλικά εχουν φτάσει στον θεο, και αν ειναι μια υποτυπωδους ποιότητας τα υλικα σε ενα γενικο βάψιμο μπορει να αγγιζουν τα 800€.
Αν δε ειναι και νερου οπως προβλέπεται απο τις οδηγιες των κατασκευαστων μπορει να πηγαινει και παραπάνω.
μπορεις να πας σε δυο τρια χρωματοπωλεια αυτοκινητων να παρεις τιμη υλικων για ενα γενικο βαψιμο, για να καταλαβεις ποσο περιπου κανουν υλικα και εργασια.

ο @bill999r (για να μην quotaρω τις απαντησεις του) λέει επιεικώς μπουρδες.

On 22/04/2024 at 13:58, villasg said:

Μιλησα με το μαστορα ( ειδε και φωτο ) , θα το φτιαξουμε λιγο μετα το Πασχα 100€ μου ειπε 

για βαλε το αποτελεσμα της πορτας.

On 23/05/2025 at 10:50, Morosana said:

Από την εμπειρία μου η ποιότητα που παραδίδουν όσοι ζητάνε από 1000 έως 2 2500 είναι πάνω κάτω η ίδια. Αν έχει διάθεση και χρόνο ίσως σου κάνει ενα κλικ παραπάνω αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο και υπάρχει και ο Λαμπρινός. Ξερεις ότι θα πληρώσεις παραπάνω αλλά θα πάρεις ένα πραγματικά εργοστασιακό αποτέλεσμα. 

το γ@μησες εσυ. Ο Λαμπρινος για ενα γενικο θα χρεωσει 7000-10000€. 
Και αυτο γιατι αλλαζει ολα τα εξαρτηματα και ολα τα περιφερειακα. Τσιμουχες κλιπς, παπαρακια απο εδω παπαρακια απο εκει. Ναι αν θες το ΤΕΛΕΙΟ αποτελεσμα, ο Λαμπρινος ειναι μονοδρομος, αλλα και πανακριβος ειναι και τεραστια αναμονη εχει.

Δημοσ.
1 hour ago, tzotzo said:

Ο Λαμπρινος για ενα γενικο θα χρεωσει 7000-10000€. 

Αυτό ακούγεται πιο υψηλό και από την αντιπροσωπεία που είπα παραπάνω. Έχει κάποια ειδική τεχνική ή απλά χρεώνει την γνώση του; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

μπουρδες

Θες να μου πεις σε ποιο σημείο λέω μπούρδες;

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

μπορει να αγγιζουν τα 800

Αν λέω εγώ μπούρδες αυτά που γράφεις εσύ τι είναι;

Τι 800 ρε μάστορα;

Δημοσ.
1 hour ago, tzotzo said:

Ο Λαμπρινος για ενα γενικο θα χρεωσει 7000-10000€. 

Εκτός αν μιλαμε για κάποιο αμάξι αξίας πχ Aston ή κάτι ανάλογο; 

16 minutes ago, bill999r said:

Τι 800 ρε μάστορα

Μήπως είναι κάποιο ειδικός τύπος χρώματος όπως αναφέρει, χωρίς νερό;

Δημοσ.
2 hours ago, Giorgos241 said:

Αυτό ακούγεται πιο υψηλό και από την αντιπροσωπεία που είπα παραπάνω. Έχει κάποια ειδική τεχνική ή απλά χρεώνει την γνώση του; 

Πληρωνεις την τελεια δουλεια, τα τοπ υλικα και την εγγυηση που δινει 8 χρονια. 

εδω χρεωσε δυο χιλιαρικα για να επισκευασει και να βαψει μια μουρη απο ενα corolla.

Θες να μου πεις σε ποιο σημείο λέω μπούρδες;

Αν λέω εγώ μπούρδες αυτά που γράφεις εσύ τι είναι;

Τι 800 ρε μάστορα;

σε ολα λες μπουρδες
Ασταρι μαζι με τον διαλυτη του 2 με 3 λιτρα
Υδροδιαλυτο χρωμα μαζι με τον διαλυτη του 3 με 4 λιτρα
Βερνίκι μαζι με τον σκληρυντη 2 με 3 λιτρα.

Πηγαινε ρωτησε σε ενα χρωματοπωλειο αυτοκινητων ποσο κανουν, Μετρια προς καλά, ή την αντιστοιχη ποιοτητα που βάζει η BMW

Ρωτησε και για αναλώσιμα, στοκο, γυαλοχαρτα, χαρτοταινιες, διαλυτικα, Paint prep κλπ.

και επειδη δεν θα πας ποτε, ρωτησε το chatgpt.

1 hour ago, Giorgos241 said:

Μήπως είναι κάποιο ειδικός τύπος χρώματος όπως αναφέρει, χωρίς νερό;

τα χρωματα νερου εχουν να κανουν με τις προδιαγραφες και του εργοστασιου και τις περιβαλλοντικες.
δεν ειναι ειδικος τυπος απλα ειναι πιο ακριβα

Για να συνοψισω λιγο την κατάσταση, το κόστος των υλικων εχει απολυτη σχεση με την εργασία και την τελική τιμη ώς εξης.

Για να γίνει ενα όλικο βάψιμο σωστα, πρεπει να αφαιρεθουν προφυλακτηρες trims, τσιμουχες εξαρτηματα και σε μερικα αυτοκινητα ισως και καποια τζαμια. Ειπαμε για να γίνει ΣΩΣΤΑ το βάψιμο.
Αφου γίνουν οι οποιες επισκευες και η οποια προετοιμασια, ασταρωμα, τριψιμο, βαψιμο, βερνικωμα πρεπει να επανασυναρμολογηθουν αυτα που αφαιρεθηκαν αρχικα.
Μετα την συναρμολογηση ισως να χρειαστει και καποιο γυαλισμα.

Ολη αυτη η διαδικασια κραταει 10 με 15 ημερες σε ενα φανοβαφειο.

Ποιος επαγγελματιας που σέβεται τον χρόνο του και την εργασια του θα χρεώσει λιγοτερο απο 100€ την ημερα; Και λέω, μαλλον λιγα, αν συνυπολογισουμε ενοικια, ρευματα, εφοριες, εφκα κλπ.
Αρα και 0€ να εκαναν τα υλικά ενας σοβαρος τεχνιτης δεν θα χρέωνε ποτέ εργασια λιγοτερο απο 1200-1500€ για ενα γενικό βάψιμο. Ποσω μαλλον με τα υλικά.

Οπότε οσοι προτεινουν εδω γενικα βαψιματα με 1000-1200 ευρω προτείνουν εναν μαστορα που είτε κανει σκοντο στην δουλεια του ειτε βαζει μαπα υλικα. Ή και τα δυο που ειναι και το πιθανότερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

επειδη δεν θα πας ποτε, ρωτησε το chatgpt

Έχω βάψει ολόκληρο Renault Clio 2, μόνος μου οπότε άσε τις εξυπνάδες. Τα υλικά, παρότι ιδιώτης, μάρκας hbody μου βγήκαν 150 ευρώ. Με γυαλοχαρτα, ταινίες και αλοιφές για το γυάλισμα μετά. 

Τα standox που θεωρούνται τα καλύτερα πόσο να πάνε; 2 διπλάσια, τριπλάσια, τετραπλάσια τιμή... Ε 800 δεν φτάνουν ρε φίλε.

Κατανοείς ότι μιλάει για βάψιμο mini Cooper. Ποια 4 κιλά χρώμα να τραβήξει το Κούπερ; Είσαι σοβαρός;

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Ολη αυτη η διαδικασια κραταει 10 με 15 ημερες σε ενα φανοβαφειο.

Ναι, και θα δούλευε ένας μάστορας μισό μήνα για να βγάλει 1000 ευρώ; Οκ το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Δηλαδή θα δουλέψει ένας μάστορας 1 μήνα για συνολικό κέρδος 2000 ευρώ;;;; Δηλαδή με λειτουργίκα και μισθοδοσία θα του μείνουν 200 ευρώ;; Υπάρχουν τέτοιοι μάστορες;;

Ρε συ ένα ολικό βάψιμο κρατάει 3-5 μέρες το πολύ ανάλογα με το αυτοκίνητο..

Κανένας δεν ξεμονταρει τζάμια χερούλια κτλ. Στην καλύτερη να βγάλουν προφυλακτήρες και φανάρια που είναι μισή ώρα δουλειά.

Αν μιλάς για αλλαγή χρώματος τότε αλλάζει το χρώμα και βγαίνουν και τσιμουχες κ επενδύσεις κτλ.  Αλλά ακόμα κ σε αυτή την περίπτωση αν ο πελάτης θέλει να γλυτώσει χρήμα το βάφουν μόνο απέξω.

Δημοσ.
7 hours ago, bill999r said:

Κατανοείς ότι μιλάει για βάψιμο mini Cooper. Ποια 4 κιλά χρώμα να τραβήξει το Κούπερ; Είσαι σοβαρός;

Εδω ο μαστορας, χρησιμοποιησε κοντα ενα κιλο για να βάψει εναν προφυλακτηρα και ενα καπώ.
Αλλα οχι ο Μπιλαρος απο το ζεφυρι ξερει καλυτερα γιατι εβαψε ενα renault clio II με 150 €

Screenshot 2025-05-25 102127.png

Έχω βάψει ολόκληρο Renault Clio 2, μόνος μου οπότε άσε τις εξυπνάδες. Τα υλικά, παρότι ιδιώτης, μάρκας hbody μου βγήκαν 150 ευρώ. Με γυαλοχαρτα, ταινίες και αλοιφές για το γυάλισμα μετά. 

3 Λίτρα βερνίκι και ο αντιστοιχος σκληρυντης κανουν ΣΗΜΕΡΑ 117 € και το υλικο ειναι για τα σκουπιδια.
Και εσυ με 150€ εβαψες ολοκληρο αμαξι.

https://kassetas.gr/berniki-akryliko-c894-clear-ultra-hs-2-1-body-1l.html
https://kassetas.gr/skliryntis-h754-hardener-for-topcoats-fast-body-2-5l.html

Ναι, και θα δούλευε ένας μάστορας μισό μήνα για να βγάλει 1000 ευρώ; Οκ το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Εδώ ειναι η φάκα που δεν πιάνεις. Η όλη διαδικασια είπα. Δεν ειπα δουλευουν για 15 ημερες σερι το ιδιο αμαξι.
Αν ασταρωθει το αυτοκινητο πρεπει να εξαερωσει (χρονος αναμονης) και μετα να τριφτεί για παράδειγμα. Αν εχει 5-6 στοκάκια ειναι αλλος χρόνος επισης για να επισκευαστει. Αν καποιος προφυλακτηρας εχει ζημια, αλλη διαδικασια επισκευης του πλαστικου. Εχεις δοκιμάσει να τριψεις ΣΩΣΤΑ προφυλακτηρα με ολες τις εσοχες και τις γωνιες; Μάλλον οχι γιατι μπορει να παρει και ενα εξαωρο ο προφυλακτηρας.

Δηλαδή με λειτουργίκα και μισθοδοσία θα του μείνουν 200 ευρώ;; Υπάρχουν τέτοιοι μάστορες;;

12 hours ago, tzotzo said:

ειναι λογικες οι τιμες. πλέον τα υλικά εχουν φτάσει στον θεο, και αν ειναι μια υποτυπωδους ποιότητας τα υλικα σε ενα γενικο βάψιμο μπορει να αγγιζουν τα 800€.

ειπα ειναι λογικες οι τιμες να ζητάει ενας φανοβαφέας περι τα 2000€.

9 hours ago, tzotzo said:

Οπότε οσοι προτεινουν εδω γενικα βαψιματα με 1000-1200 ευρω προτείνουν εναν μαστορα που είτε κανει σκοντο στην δουλεια του ειτε βαζει μαπα υλικα. Ή και τα δυο που ειναι και το πιθανότερο.

επισης ειπα το αποτέλεσμα που θα παρει καποιος σε εναν τετοιο βαφέα που χρεώνει τετοια τιμη θα ειναι και το αντιστοιχο.

Κανένας δεν ξεμονταρει τζάμια χερούλια κτλ. Στην καλύτερη να βγάλουν προφυλακτήρες και φανάρια που είναι μισή ώρα δουλειά.

αν εσυ βλέπεις να χρειαζεται να βγει ενας προφυλακτηρας και τα φανάρια στο συγκεκριμενο αμαξι του φιλου για να βαφτει γενικο προτεινω να του το βαψεις εσυ που εχεις και το know how με ενα 500ρικο

Γιατι εγω βλέπω πως πρεπει να ξηλωθει το μισο αυτοκινητο για να βαφτει.
Πλαστικα τριμ σε φτερα, μασπιε προφυλακτηρα.
Φαναρια και τριμ χρωμιου απο το καπω, να βγει το μασκακι απο τον προφυλακτηρα
Να βγουν καθρεφτες και χερουλια απο τις πορτες, 
Να βγουν τα τριμ απο το πορτπαγκαζ και τον πισω προφυλακτηρα και δεν ξερω αν χρειαζεται να αφαιρεθει και κατι απο τον ουρανο

Εσυ βλεπεις μιση ωρα εγω βλεπω διαφορετικα.

new_mini_2.jpg

new_mini_1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

κοντα ενα κιλο

Έχεις βάψει πότε κάτι; Έστω καπάκι από καθρέφτη;

Ένα μικρό αυτοκίνητο σαν το mini χρειάζεται 2 κιλά χρώμα το πολύ και άντε 2 κιλά βερνίκι,  κ το βερνίκι θα περισσέψει. 

Τωρα αν εσύ μου παραθέτεις τον Λαμπρινό για πάσα νόσο τι να σου απαντήσω.

Ε ρωτά το chatgtp καλύτερα.

Το τα για τις τιμές, ψάξε στο skroutz τιμές και μετά έλα να μου πεις.

Δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα στον φίλο, άλλωστε ούτε μάστορας είμαι ούτε το αποτέλεσμα τι δικό μου πλησιάζει αυτό ενός επαγγελματία.

Εγώ του πρότεινα απλά να πάρει και άλλες προσφορές μιας κ θεωρώ εξωφρενική το ποσό για ένα μικρό αυτοκίνητο. Ελεύθερη αγορά έχουμε που λέει κ ο Λαμπρινός, κ υπάρχουν πολλές επιλογές.

Επίσης είναι η τελευταία φορά που σου απαντώ μιας και δεν επιθυμείς διάλογο όπως φαίνεται. Από την αρχή το ύφος σου είναι επιθετικό και συνεχώς χρησιμοποιείς προσβολές και χαρακτηρισμούς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, τακτική που ακολουθείς σε πολλά θέματα που εν τέλει μπαχαλιαζεις και κλειδώνονται. Τακτική που δεν θα τολμούσες να χρησιμοποιήσεις αν τα λέγαμε αυτοπροσώπως. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να μην με κοιτούσες ούτε στα μάτια.

Καλή συνέχεια σε όλους, και ο καθένας έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει τα γραφόμενα του καθενός αλλά κ τη νοημοσύνη να κάνει την δική του έρευνα και όχι να εμπιστευτεί τον εκπρόσωπο του Λαμπρινού.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, tzotzo said:

Πληρωνεις την τελεια δουλεια, τα τοπ υλικα και την εγγυηση που δινει 8 χρονια. 

Χωρίς παρεξήγηση, δεν τον γνωρίζω αλλά πολλά τα χρήματα. Η αντιπροσωπεία μου είπε ότι θα λύσει όλο το αμάξι, δεν θα κάνουν αλλαγή στα πλαστικά κλπ εκτός αν το ζητήσω που τα έχω αγοράσει τα περισσότερα από μόνος μου για να κάνω αλλαγή (πλαϊνά πλαστικά, chrome trims όσα βρήκα (μπορεί ένας φανοποιος θα μου βάψει ένα κομμάτι chrome? Δεν βρίσκω πρόσμενα που θέλω) Εγγύηση κλασικά σε αν χαλάσει κάτι και δεν είναι από κακή χρήση θα το αναλάβουν να το επισκευάσουν. 

2 hours ago, tzotzo said:

επισης ειπα το αποτέλεσμα που θα παρει καποιος σε εναν τετοιο βαφέα που χρεώνει τετοια τιμη θα ειναι και το αντιστοιχο

Γενικά θα ήθελα να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, να διατηρήσω το βαθύ μπλε που είχε το αμάξι και αν ειμαι ικανοποιημένος να προσθέσω μια προστασία τύπου PPF ή κάτι ανάλογο από πάνω για να μην ξεβάψει πάλι. 

1 hour ago, bill999r said:

Εγώ του πρότεινα απλά να πάρει και άλλες προσφορές μιας κ θεωρώ εξωφρενική το ποσό για ένα μικρό αυτοκίνητο. Ελεύθερη αγορά έχουμε που λέει κ ο Λαμπρινός, κ υπάρχουν πολλές επιλογές.

Προφανώς θα πάρω και άλλες προσφορές , σας ευχαριστω για όλες τις προτάσεις σας δεν περιμενα να λάβει τόσο ενδιαφέρον το νήμα. Αν κάνω την βαφή θα σας στείλω φωτό κιόλας. 

αυτό είναι το χρώμα που έχει το δικό μου αυτή την στιγμή η Mini το έλεγε Lightning metallic blue

image.jpeg.5470b3721a2b979175365ffa82015eb0.jpeg

1 hour ago, bill999r said:

Έχεις βάψει πότε κάτι; Έστω καπάκι από καθρέφτη;

Προσωπικά κάτι σκαμπό καο ξύλινα παρζούρια που εκεί καλά καλά δεν θα πήγα καλά και άφηνα φούσκες στην μπογιά

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε

Προσωπικά κάτι σκαμπό καο

Δεν πήγαινε σε σένα φίλε μου η ερώτηση. Σε αυτόν που παρέθεσα πήγαινε .

Πολύ ωραίο το χρώμα του μίνι. Εύχομαι καλή τύχη σε ότι επιλέξεις 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τα για τις τιμές, ψάξε στο skroutz τιμές και μετά έλα να μου πεις.

3 hours ago, tzotzo said:

τις εψαξα τις τιμες. Απο τον covid και μετα οι τιμες των υλικων εχουν τριπλασιαστει.

Ε ρωτά το chatgtp καλύτερα.

Hi! I can help with that. For a full respray of a Gen 2 MINI (2007–2013 MINI Hatch, R56 chassis), including primer, base coat (water-based colour), and clearcoat, the amount of materials you need depends on whether:

• You're spraying just the exterior or also including door shuts, engine bay, and interior panels.

• You're using a spray gun with conventional or HVLP settings.

• Your spraying technique and how many coats you plan to apply.

🛠️ Quick Vehicle Overview

• Size: Small hatchback (~3.7 meters long)

• Surface area estimate: ~35–40 square meters for exterior respray, including roof, bumpers, and trims.

🎨 Rough Material Estimates for Full Exterior Respray

Material Amount (for exterior only) Notes
Primer 2–3 liters Apply 2–3 coats depending on surface prep. Use filler primer if needed.
Water-based Basecoat 2–3 liters (undiluted) Usually thinned 1:1 or per spec. Should be enough for 2–3 coats.
Clearcoat 2–3 liters (undiluted) Usually mixed 2:1 with hardener. 2–3 coats recommended.

🔁 If you plan to spray door shuts, under bonnet, boot area, etc., increase all amounts by about 30–50%.

💡 Additional Tips

• Always check manufacturer’s TDS (Technical Data Sheets) for mixing ratios and application recommendations.

• Get slightly more than you think you’ll need — especially for metallic or pearl colours (harder to match later).

• Consider masking and overspray loss, especially with HVLP spray guns.

Would you like a breakdown including interior door jambs, engine bay, or just exterior panels?

4o

Είπες:
hvlp and two coats

Το ChatGPT είπε:

Great — using HVLP and planning two coats for each layer simplifies things a bit.

Here’s a more accurate breakdown for a full exterior respray of your Gen 2 MINI (R56) with:

• HVLP spray gun

• 2 coats of each: primer, water-based colour, and clearcoat

• Exterior only (including bumpers, roof, and mirrors — but not engine bay or door jambs)

🎨 Product Estimates (Exterior Only, HVLP, 2 Coats)

Material Quantity Needed Details
Primer 2 – 2.5 liters High build or sealer primer depending on surface condition. Mix per system specs.
Water-Based Basecoat 2 – 2.5 liters (undiluted) Thinned as per system (~1:1 or per TDS). Metallics or pearls may need more.
Clearcoat 2 – 2.5 liters (undiluted) Mixed 2:1 with hardener (so you'll have ~3.3–3.75 liters sprayable).

Optional: For Full Coverage (Inc. Jambs, Bay, Boot)

If you want to do a complete color change, or spray:

• door shuts

• engine bay

• boot interior

Then increase each quantity by 30–40%:

Material Adjusted Amount
Primer 3 – 3.5 liters
Basecoat 3 – 3.5 liters
Clearcoat 3 – 3.5 liters

🚿 Other Notes:

• Panel sanding and clean prep work are crucial — especially if you're not going to bare metal.

• Basecoat coverage can vary — dark colours over light primer or vice versa may require spot coverage or extra coat.

• Metallics or pearls: buy extra basecoat, they’re harder to blend or match later.

• Consider getting a bit extra clearcoat, especially if you're going for a show finish or wet sanding later.

Would you like product recommendations (e.g., PPG, Glasurit, Standox, etc.) or a materials checklist?

4o

Ελπιζω να σε καλυπτει η απαντηση.

Ένα μικρό αυτοκίνητο σαν το mini χρειάζεται 2 κιλά χρώμα το πολύ και άντε 2 κιλά βερνίκι,  κ το βερνίκι θα περισσέψει. 

Τωρα αν εσύ μου παραθέτεις τον Λαμπρινό για πάσα νόσο τι να σου απαντήσω.

Δεν παραθετω τον Λαμπρινο για καθε νοσο και πασα μαλακια. Τον παραθετω ως τον καλυτερο. Ο οποιος δινει γραπτη εγγυηση στην βαφη 8 χρονια αντι για 3 που δινει η ΜΙΝΙ.

Θα μπορουσα να σου παραθεσω τον Μπρεζα στην θεσσαλονικη που ειναι εξισου καλος. Αν όμως ο καλυτερος στην Ελλαδα χρεωνει ενα ποσο της ταξεως των 7000-1000€ για ενα γενικο βαψιμο αυτοκινητου, ο μετριος λογικα χρεωνει τα μισα.  Κάνε την αφαιρεση να δεις ποσο βγαινει.

Καλή συνέχεια σε όλους, και ο καθένας έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει τα γραφόμενα του καθενός αλλά κ τη νοημοσύνη να κάνει την δική του έρευνα και όχι να εμπιστευτεί τον εκπρόσωπο του Λαμπρινού.

ειμαι εκπροσωπος της ποιοτητας. Ειτε 1200 δωσει, ειτε 2500, ειτε 4700 ειτε 10000 ξερω ποσο δυσκολα βγαινουν αυτα τα χρηματα. Σεβομαι τον κοπο και τον ιδρώτα του καθενος που ζηταει συμβουλη εδω μεσα.
Αν η φιλοσοφια σου ειναι πληρωνω 150 για να βαψω το αμαξι στην αυλη μου με τα φθηνοτερα(και χειροτερα υλικα που υπαρχουν) ναι και τα 1200 ειναι πολλα και καλα κανεις και δινεις τις συμβουλες που δινεις. Να πεις ομως πως το αμαξι θα ειναι τιγκα στο πορτοκαλι, να πεις οτι το χρωμα θα θολωσει στην διετια, να πεις οτι σε σημεια που δεν εχουν αφαιρεθει αυτα που πρεπει για να γινει σωστο το βάψιμο, θα σκασει το βερνικι. Να τα πεις ολα.

Για να βαφτει ΣΩΣΤΑ ενα αυτοκινητο γενικο, 2000€ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν φτανουν σημερα. 

Καλο θα ειναι ο φίλος να ψαξει αρκετα, και να παρει πληροφοριες για το πως θα βαφτει το αμαξι του, με τι υλικα και τι εγγυηση του δινουν.

57 minutes ago, Giorgos241 said:

(μπορεί ένας φανοποιος θα μου βάψει ένα κομμάτι chrome?

οχι, θα πρεπει να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα

1 hour ago, Giorgos241 said:

και αν ειμαι ικανοποιημένος να προσθέσω μια προστασία τύπου PPF ή κάτι ανάλογο από πάνω για να μην ξεβάψει πάλι. 

Απ οτι καταλαβαινω θες να το κρατησεις το αυτοκινητο και αντιλαμβανεσαι 2-3 πραγματα.
Το ppf ειναι ακριβο. Δηλαδη ισως και να φτάνει την τιμη της βαφης. Επισης πρεπει να περασει αρκετος καιρος πριν να μπορεσεις να βαλεις ppf ωστε να εχει εξαερωσει σωστα η βαφη
H κεραμικη επιστρωση δεν προσφερει σε καμμια αντιστοιχη προστασια.

Για μένα ίσως να σκεφτεις να βαλεις χρωματιστη μεμβρανη απο την αρχη να τελειωσεις μια και καλη.

Επεξ/σία από tzotzo
Δημοσ.

Για αξιοπρεπές αποτέλεσμα (όχι όμως επαγγελματικό) με μικρό σχετικά κόστος μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο:
http://www.carblogger.gr/2014/11/500.html
Ίσως η ιδανικότερη λύση για μικρής εμπορικής αξίας αμάξια.

• Haha 3
Δημοσ.
6 hours ago, Chloe2 said:

Για αξιοπρεπές αποτέλεσμα (όχι όμως επαγγελματικό) με μικρό σχετικά κόστος μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο:
http://www.carblogger.gr/2014/11/500.html
Ίσως η ιδανικότερη λύση για μικρής εμπορικής αξίας αμάξια.

Θα προτιμούσα να μην πάω σε DIY λύσεις καθώς ξέρω ότι δεν θα πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. 

Καλο θα ειναι ο φίλος να ψαξει αρκετα, και να παρει πληροφοριες για το πως θα βαφτει το αμαξι του, με τι υλικα και τι εγγυηση του δινουν.

Θα το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ, καθώς όπως είπα το αμάξι είναι απλά αμάξι δεύτερο / τρίτο που το έχω λίγο πιο προσεγμένο. Αυτό χωρίς να σημαίνει ότι δεν κάνω και DIY εργασίες, απλά προτιμώ για κάτι τέτοιο που ξέρω ότι δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου / στον χώρο και με τον εξοπλισμό που διαθέτω να δώσω χρήματα να το κάνουν για εμένα. Αν είναι για 5Κ που ζήτησε η αντιπροσωπεία πχ να πάρω εργοστασιακή εφαρμογή, με εγγύηση, με καλό αποτέλεσμα να τα δώσω. Ούτως ή αλλιώς όταν αγόρασα το αμάξι (πρώτο χέρι) είχε θέμα το χρώμα και μου το έφτιαξαν δωρεάν (λόγω εγγύησης. Είχε σκάσει το χρώμα σε ένα σημείο) και γενικώς η αντιπροσωπεία καλώς ή κακώς είναι πιο τσιμπημένη αλλά όταν είναι κάτι εντός εγγύησης θα μου κάνουν δωρεάν αλλαγή

Απ οτι καταλαβαινω θες να το κρατησεις το αυτοκινητο

Ναι δεν έχει ούτως ή αλλιώς κάποια αξία μεταπώλησης. 

Το ppf ειναι ακριβο

Γνωρίζω, όπως και ότι δεν κρατάει για πάντα επίσης (τουλάχιστον όσες εχω δει) 

H κεραμικη επιστρωση δεν προσφερει σε καμμια αντιστοιχη προστασια

Δεν διατηρεί όμως το χρώμα; ιδίως αν συνεχίσεις να διατηρείς τη  επίστρωση με γυάλισμα  

οχι, θα πρεπει να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα

Συνήθως τα αποφευγω και είτε θα κάτσω να εκτυπώσω κομμάτια με ABS που μετά θα βάψω (δεν έχω καταφέρει καλό αποτέλεσμα ακόμα ή κοίταζα το plating που κάνουν πολλοί με μέταλλο το οποίο φαίνεται απλά cool (nerd alert)

Για μένα ίσως να σκεφτεις να βαλεις χρωματιστη μεμβρανη απο την αρχη να τελειωσεις μια και καλη.

Πολύ ενδιαφέρον και αυτό σαν επιλογή αλλά δεν ξέρω αν θα καθίσει καλά λόγω του ότι μέρος της πάνω επιστροφής του χρώματος μου έχει ξεφτίσει / φύγει / σκάσει. Εννοώ ότι η άνιση επιφάνεια μπορεί να αποφέρει σε ένα μέτριο αποτέλεσμα όπως και ότι και η μεμβράνη λογικά θα θέλει αλλαγή μετά από ένα διάστημα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Giorgos241 είπε

Θα προτιμούσα να μην πάω σε DIY λύσεις καθώς ξέρω ότι δεν θα πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. 

Εφόσον ξέρεις ότι μόνος σου δεν θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις καλά κάνεις.
Η DIY λύση όπως γράφει και το άρθρο που παρέθεσα προϋποθέτει τη βοήθεια φίλου που "πιάνουν τα χέρια του".
ΥΓ: Το αμάξι σου δεν είναι πολύ μικρής εμπορικής αξίας (π.χ 500 ευρώ).
ΥΓ2: Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι η ιδανικότερη λύση για αμάξια της τάξεως των 500 ευρώ είναι να δοθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ για ολικό επαγγελματικό & ακριβό βάψιμο. Σύμφωνα με τα απλά οικονομικά είναι οικονομικά ασύμφορη λύση καθώς το κόστος του επαγγελματικού βαψίματος ξεπερνά την εμπορική αξία του αμαξιού.

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...