Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα έλαβε τέλος,εφόσον τα αγοράζει από κάπου που ξέρω ότι πέφτει έλεγχος(ως σοβαρή χώρα),τότε δεν υπάρχει λόγος για τίποτε άλλο.

Να γελάσω τώρα ή μετά;  :-(

Σοβαρά! σοβαρή χώρα;;; 

Εδώ καλά καλά δεν ελέγχουν τα φαγητά των ανθρώπων. θα ελέγξουν τους αρουραίους; 

Δημοσ.

Προφανώς γιατί αυτά είναι τροφή ανθρώπων.

αν έχω σκυλο που του αρέσει να τρώει γάτες μπορώ να πάω σε ένα pet-shop να αγοράζω γάτες και να τις βάζω στο κοινόχρηστο ψηγείο?

Θεωρητικά, εφ' όσον δεν είναι εστία μόλυνσης, βεβαίως. Ξεκινάς από το αυθαίρετο αξίωμα πως το ψυγείο είναι μόνο για "ό,τι τρώνε οι άνθρωποι".

Το ψυγείο είναι για να κρατάει πράγματα κρύα, από χάπια και κολλύρια, μέχρι καπνό και κονσέρβες για γάτες, από βρωμερά κουνουπίδια που έβαλε εκεί η γκόμενά σου μέχρι χειροποίητο λουκάνικο. Η μάνα μου καμιά φορά ξεχνούσε και τα τηλέφωνα μέσα, δεν πέθανε ποτέ κανείς γιατί τίποτε από αυτά δεν ήταν μολυσματικά.

...αλλά αν ιδρώσει λίγο το μπέηκον αμέσως να στην πούνε...

Σοβαρά! σοβαρή χώρα;;; 

Δανία μένει ο άνθρωπος, όσο γελοίος λαός κι αν είναι στα μάτια μου, μια σοβαρότητα σε τέτοια ζητήματα την έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δανία μένει ο άνθρωπος, όσο γελοίος λαός κι αν είναι στα μάτια μου, μια σοβαρότητα σε τέτοια ζητήματα την έχουν.

Περίεργοι σε πολλά ναι,γελοίοι δεν θα το έλεγα.

Σοβαρά! σοβαρή χώρα;;; 

Ναι,ξέχασα να αναφέρω ότι μένω Δανία και οι νόμοι σε ότι αφορά τις τροφές(όλες) είναι εξαιρετικά αυστηροί,πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ(εκτός από τα γρνια-χοιρινό που έχουν ένα φετίχ με αυτό και ακούγονται πολλά για ανθεκτικές αρρώστιες).

Εφόσον είναι ελεγμένα τα ζωντανά,και θα φύγω σε λίγους μήνες,δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Θεωρητικά, εφ' όσον δεν είναι εστία μόλυνσης, βεβαίως.

και τα σκατά δεν είναι απαραίτητα εστία μόλυνσης. απλά στατιστικά είναι πιο πιθανό.

Ξεκινάς από το αυθαίρετο αξίωμα πως το ψυγείο είναι μόνο για "ό,τι τρώνε οι άνθρωποι".

Αυθαίρετο ???

Αν πρόσεξες το 1ο post μου είπα να ρωτήσει το υγειονομικό. Ότι πει αυτό. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο. Μετά μίλησα για το που βάζω εγώ τα στάνταρ, δηλαή αν έγραφα εγώ κανονισμό πολυκατοικίας θα το έγραφα έτσι.

Το ψυγείο είναι για να κρατάει πράγματα κρύα, από χάπια και κολλύρια, μέχρι καπνό και κονσέρβες για γάτες, από βρωμερά κουνουπίδια που έβαλε εκεί η γκόμενά σου μέχρι χειροποίητο λουκάνικο. Η μάνα μου καμιά φορά ξεχνούσε και τα τηλέφωνα μέσα, δεν πέθανε ποτέ κανείς γιατί τίποτε από αυτά δεν ήταν μολυσματικά.

Όχι ... με αυτή τη λογική ένας ψυγειοκαταψύκτης είναι το ίδιο με ένα ψυγείο μηχανής αυτοκικήτου. Ο ρόλος του ψυγείου δεν είναι να κρώνει πράγματα. Είναι να μειώνει τον ρυθμό ανάπτυξης βακτηριών κλπ. Αν εσύ υπονομέυεις με κάποιον τρόπο αυτό το στόχο είσαι foul.

Το τι είναι και τι όχι μολυσματικό υπάρχουν κάποιοι που το ελέγχουν. αν έχει τέτοιον έλεγχο το ποντίκι ... fine by me.

...αλλά αν ιδρώσει λίγο το μπέηκον αμέσως να στην πούνε...

so what?

Ναι,ξέχασα να αναφέρω ότι μένω Δανία και οι νόμοι σε ότι αφορά τις τροφές(όλες) είναι εξαιρετικά αυστηροί,πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ(εκτός από τα γρνια-χοιρινό που έχουν ένα φετίχ με αυτό και ακούγονται πολλά για ανθεκτικές αρρώστιες).

Εφόσον είναι ελεγμένα τα ζωντανά,και θα φύγω σε λίγους μήνες,δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δε ξέρω τι ισχύει στη Δανία, αλλά το ότι υπάρχουν κανονισμοί για τροφές ανθρώπων και για τρωφές ζώων δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ίδιοι και ότι δεν είναι πιθανό να επιβάλλεται καποιος διαχωρισμός.

Δημοσ.

Σημειωση εδω, τα ποντικια κτλ που προοριζοντε για τροφη κατοικιδιων, μπαινουν στην καταψυξη, ποτε στην απλη ψυξη. Αν οντως τα βαζει απλα στη ψυξη ειναι λαθος εκ μερους της.

Δημοσ.

Περίεργοι σε πολλά ναι,γελοίοι δεν θα το έλεγα.

οκ, νόμιζα οτι λες για Ελλάδα.  :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Σημειωση εδω, τα ποντικια κτλ που προοριζοντε για τροφη κατοικιδιων, μπαινουν στην καταψυξη, ποτε στην απλη ψυξη. Αν οντως τα βαζει απλα στη ψυξη ειναι λαθος εκ μερους της.

Καταψύκτη λέει ο τίτλος, οπότε...

• Like 1
Δημοσ.

Καταψύκτη λέει ο τίτλος, οπότε...

Αναφεροντε αλλοι συνομιλητες για ψυξη. Αν εχασα κατι και οντως τα βαζει στη ψυξη τοτε υπαρχει οντως προβλημα.
Δημοσ.

Λοιπόν,δυστυχώς δεν είναι τρολοθέμα. 

Τώρα στο προκείμενο. 

Μας έφερε ο σπιτονοικοκύρης τις προάλλες ένα νέο νούμερο για συγκάτοικο, το οποίο έχει ένα φίδι ως κατοικίδιο.

Όλα εδώ καλά, το θέμα είναι ότι μοιραζόμαστε έναν κοινό καταψύκτη και αυτή η πυροβολημένη έβαλε νεκρά αρούρια μέσα για να ταΐζει το φίδι δίχως να ρωτήσει κανέναν.

Θέλω να τα κάμω όλα πουτάνα, αλλά πριν(και εάν) γίνει αυτό θέλω την γνώμη των γιατρών εδώ.

Δεν έχει κινδύνους αυτό;

Διότι είναι νεκρά,μη κατεργασμένα, ζώα.

Οκ και οι κότες είναι ζα,αλλά τουλάχιστον περνάνε κάποιον έλεγχο ρε παιδί μου πριν τα πουλήσουν.

Ή απλά εγώ είμαι ξενέρωτος παρανοϊκός και πρέπει να ηρεμήσω;

Λογικά τα αγοράζει από εξειδικευμένα μαγαζιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρουραίοι εκτρέφονται ακριβώς για να αποτελέσουν την τροφή ερπετών. Οπότε ακολουθούνται ανάλογοι υγειονομικοί κανονες, οπως με τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Μπορείς να ζητήσεις διευκρίνηση από την συγκάτοικο, αν τα μαζεύει από το δρόμο, ή τα αγοράζει από εξειδικευμένο μαγαζί και μετά πράττεις ανάλογα.

Δημοσ.

Εγώ λέω φύγε.

μα ρε παιδιά ακόμα και αν όντως τα ποντίκια δεν έχουν κανένα θέμα ποιος μπορεί να πάει με άνεση να ανοίξει το κοινόχρηστο ψυγείο να βγάλει πχ 2 φιλέτα να μαγειρέψει τα οποία είναι δίπλα από ψώφια ποντίκια?!?!?!?!?

Πάμε καλά;

Και από πότε το φίδι είναι κατοικίδιο?!?! Πάμε καθόλου καλα;

Ποιος μπορεί να νιώθει άνετα ενώ μένει σε σπίτι με ένα ζώο που μπορεί σε λίγα λεπτά να σε στείλει αδιάβαστο;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω φύγε.

μα ρε παιδιά ακόμα και αν όντως τα ποντίκια δεν έχουν κανένα θέμα ποιος μπορεί να πάει με άνεση να ανοίξει το κοινόχρηστο ψυγείο να βγάλει πχ 2 φιλέτα να μαγειρέψει τα οποία είναι δίπλα από ψώφια ποντίκια?!?!?!?!?

Εννοείται,εγώ δεν έχω πρόβλημα. Τι διαφορά έχει η ψόφια κότα απο τον ψόφιο ποντικό τον ψόφιο άνθρωπο κτλ;   ;)

αρκεί να είναι 100% καθαρά τα ποντίκια.

Δημοσ.

Λοιπόν,δυστυχώς δεν είναι τρολοθέμα. 

Τώρα στο προκείμενο. 

Μας έφερε ο σπιτονοικοκύρης τις προάλλες ένα νέο νούμερο για συγκάτοικο, το οποίο έχει ένα φίδι ως κατοικίδιο.

Όλα εδώ καλά, το θέμα είναι ότι μοιραζόμαστε έναν κοινό καταψύκτη και αυτή η πυροβολημένη έβαλε νεκρά αρούρια μέσα για να ταΐζει το φίδι δίχως να ρωτήσει κανέναν.

Θέλω να τα κάμω όλα πουτάνα, αλλά πριν(και εάν) γίνει αυτό θέλω την γνώμη των γιατρών εδώ.

Δεν έχει κινδύνους αυτό;

Διότι είναι νεκρά,μη κατεργασμένα, ζώα.

Οκ και οι κότες είναι ζα,αλλά τουλάχιστον περνάνε κάποιον έλεγχο ρε παιδί μου πριν τα πουλήσουν.

Ή απλά εγώ είμαι ξενέρωτος παρανοϊκός και πρέπει να ηρεμήσω;

εγω αλλη απορια εχω , ο σπιτονοικοκυρης σας εφερε νεο συγκατοικο ετσι απλα , χωρις την συγκαταθεση σας ή να σας ρωτησει γενικα αν εχετε θεμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...