gokuthelegend Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Υπαρχουν καποια εξοδα, νομιζω 50€. Αυτό νομίζω ότι είναι η εγγύηση της ΔΕΗ (είναι διαφορετικό από την εγγύηση που δείνεις 1 ενοίκιο έξτρα για το σπίτι) και την παίρνεις πίσω όταν κάνεις διακοπή στην ΔΕΗ. Εγώ όταν είχα νοικιάσει όταν σπούδασα, είχα πληρώσει 60 ευρώ (ίσως πάει αναλόγως τα τετραγωνικά του σπιτιού) στην αρχή στην ΔΕΗ για να γυρίσει τους λογαριασμούς στο όνομά μου, και μετά από 4 χρόνια που ξενοίκιασα τα πήρα πίσω. 2
4saken Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Συμφωνώ απολύτως απο νομικής απόψεως. Απο νομικης αποψεως πως θα το παρει το a/c?Θα σπασει την πορτα η απλα θα την παραβιασει?Απο νομικης αποψεως. 6
kraken92 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Απο νομικης αποψεως πως θα το παρει το a/c?Θα σπασει την πορτα η απλα θα την παραβιασει?Απο νομικης αποψεως. Άμα τον αφήσεις να μπει μέσα. Καλά αυτές οι συζητήσεις είναι τραγικές. Και το χειρότερο είναι οτι υπάρχουν άτομα που πραγματικά θεωρούν οτι είναι κάτι το φυσιολογικό αυτές οι "λύσεις". 2
DDevil Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Άμα τον αφήσεις να μπει μέσα. Καλά αυτές οι συζητήσεις είναι τραγικές. Και το χειρότερο είναι οτι υπάρχουν άτομα που πραγματικά θεωρούν οτι είναι κάτι το φυσιολογικό αυτές οι "λύσεις". Για αυτο οπως έχω ξαναγραψει πριν νοικιάσεις σπιτι θα πρέπει να δεις τι τυπάκι ειναι ο ιδιοκτητης και να μην εμπιστεύεσαι μεσίτες . Αμα σου αρχισει τα παλαβά στην αρχή του λές ενα χαιρεται και την κοπανάς ευκολα. Air condition ζητησε ο ανθρωπος, όχι τζακούζι. Είναι από τα βασικά πράγματα σε ένα σπίτι. 'Οταν το ειδε για να το νοικιασει εκατσε μεσα λιγα λεπτα. Μετα που έμεινε και ειδε οτι βραζουν οι τοιχοι το καλοκαιρι ή παγώνει ο κώλος του το χειμώνα σου λέει ή θα μπει κλιματιστικό ή θα πάω να μείνω κάπου ανθρώπινα. Ετσι και παει να το βγάλει μιλάμε για υπερ-γυφτιά. Ναι και εγω ετσι πιστευω θα ειναι θα έχει λογο που το ζητησε. Στο δικο του ονομα δεν ειναι η ΔΕΗ? Εγω μολις νοικιασα πηγα και την πέρασα στο δικο μου άμεσα. Ε εφόσον ειναι απτα βασικά οπως λες το θεωρείς σαν δεδομένο οταν κοιτας το σπίτι και επηρεάζει την απόφαση σου.Δεν το θυμάσαι μετά από 4 μήνες το δεδομένο και βασικό. Εφόσον δεν το κοιταξε καν στην αρχή ώστε να το ζητήσει τότε δεν το θεώρησε βασικό και δεδομένο. Τα βασικά τα λέμε στη αρχή.Γι'αυτο γίνονται τα συμβόλαια. Αυτός μπορεί με το σκεπτικό σου σε περίπτωση που δεν είχε τεντες το σπιτι να ζητησει να μπουν και τέντες.Ή και ηλιακός θερμοσίφωνας..ή και γω δεν ξερω τι αλλο θεωρεί σαν δεδομένο. Η ΔΕΗ ειναι κυρίως το θέμα. Το νερό το κρατάνε ολοι στο ονομα τους γιατι ειναι μεγαλη διαδικασια να αλλαξει ονομα και το κόστος νερου δυσκολα να αφησει μεγάλη πιστολιά. Αλλά η ΔΕΗ πρεπει πάντα να μπαίνει στο ονομα του ενοικιαστη. Ειναι και πανεύκολο δεν κοστίζει τπτ. Και η ΕΥΔΑΠ ευκολο ειναι να περάσει στο ονομα του ενοικιαστη αρκει να μη βαριέται ο υπάλληλος οταν θα πάς
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Oι περισσοτεροι ιδιοκτητες εχουν τους λογ/σμου δεη/ευδαπ στο ονομα τους. Ας πρόσεχαν. Με το που μπαίνει ο ενοικιαστής μέσα διακινδυνεύουν να χάσουν ενοίκια, ζημιές, ακόμα και να παραλάβουν το διαμέρισμα σαν βομβαρδισμένο. Γιατί να διακινδυνεύσουν φέσια και από λογαριασμούς χωρίς λόγο? Οχι βεβαια. Οταν ληξει το συμβολαιο το παιρνεις. Sorry αλλά πως ακριβώς προκύπτει αυτό? Αν ο ενοικιαστής αρνηθεί να φύγει όταν λήξει το μισθωτήριο, πως ακριβώς θα το πάρεις? Ο μοναδικός τρόπος είναι με δικαστική απόφαση, και για να βγει χρειάζεται και χρόνος και χρήμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Sorry αλλά πως ακριβώς προκύπτει αυτό? Αν ο ενοικιαστής αρνηθεί να φύγει όταν λήξει το μισθωτήριο, πως ακριβώς θα το πάρεις? Ο μοναδικός τρόπος είναι με δικαστική απόφαση, και για να βγει χρειάζεται και χρόνος και χρήμα. Καλείς έναν αστυνομικό και βγαίνει εκείνη την στιγμή. Works 90% of the time, everytime.
DDevil Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλείς έναν αστυνομικό και βγαίνει εκείνη την στιγμή. Works 90% of the time, everytime. Ποιος σου ειπε ότι ο αστυνομικος εχει δικαιωμα να μπει σε ιδιωτικο χώρο χωρις εισαγγελικη παραγγελια?
zio10 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καταρχήν μόνο ο ενοικιαστής μπορεί να "σπάσει" μονομερώς το μισθωτήριο, διακινδυνεύοντας να υποστεί τις συνέπειες φυσικά. Σε απλά Ελληνικά ο ενοικιαστής οποιαδήποτε ώρα θελήσει μπορεί να σηκωθεί και να φύγει, ο ιδιοκτήτης όμως για να του κάνει έξωση πρέπει να έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση που προϋποθέτει πολυέξοδο και χρονοβόρο δικαστικό αγώνα. Επίσης όπως είπαν έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης δεν επιτρέπεται βάση νόμου, έχει δεν έχει λήξει το μισθωτήριο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί του. Ίσως χρειαστεί να τον δελεάσεις με κάποιο τρόπο όπως να του βρεις άλλο σπίτι, να του καλύψεις τα έξοδα της μετακόμισης ή και να τον αποζημιώσεις με κάποιο ποσό. Παράλογα πράγματα (για μένα). Πιστεύω πως το σωστό θα ήταν με μια ενημέρωση 1-2 μήνες πριν να μπορεί να φύγει ο ενοικιαστής ή να τον βγάλει ο ιδιοκτήτης. Air condition ζητησε ο ανθρωπος, όχι τζακούζι. Είναι από τα βασικά πράγματα σε ένα σπίτι. 'Οταν το ειδε για να το νοικιασει εκατσε μεσα λιγα λεπτα. Μετα που έμεινε και ειδε οτι βραζουν οι τοιχοι το καλοκαιρι ή παγώνει ο κώλος του το χειμώνα σου λέει ή θα μπει κλιματιστικό ή θα πάω να μείνω κάπου ανθρώπινα. Ετσι και παει να το βγάλει μιλάμε για υπερ-γυφτιά. Εντάξει ζούνε άνθρωποι και χωρίς air condition...αν ήταν τόσο βασικό γι'αυτόν θα μπορούσε να ψάξει σπίτι με κλιματισμό εξ αρχής.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Ποιος σου ειπε ότι ο αστυνομικος εχει δικαιωμα να μπει σε ιδιωτικο χώρο χωρις εισαγγελικη παραγγελια? Από την στιγμή που το συμβόλαιο έληξε και δεν έχει ανανεωθεί ο τυπάς που αρνείται να φύγει θεωρείται παραβάτης ιδιωτικής περιουσίας (όπως θα ήταν λχ. ένας κλέφτης) οπότε ο αστυνόμος μπορεί άνετα να μπει μέσα χωρίς εισαγγελική οδηγία.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλείς έναν αστυνομικό και βγαίνει εκείνη την στιγμή. Works 90% of the time, everytime. Μπούρδες! Έξωση γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, και παρουσία δικαστικού επιμελητή. Παράλογα πράγματα (για μένα). Πιστεύω πως το σωστό θα ήταν με μια ενημέρωση 1-2 μήνες πριν να μπορεί να φύγει ο ενοικιαστής ή να τον βγάλει ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα γίνονται βάση του τι προβλέπεται από τους νόμους, και όχι με το τι πιστεύει προσωπικά ο καθένας μας. Το αν οι νόμοι είναι δίκαιοι ή άδικοι, είναι άλλη ιστορία. 4
DDevil Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Από την στιγμή που το συμβόλαιο έληξε και δεν έχει ανανεωθεί ο τυπάς που αρνείται να φύγει θεωρείται παραβάτης ιδιωτικής περιουσίας (όπως θα ήταν λχ. ένας κλέφτης) οπότε ο αστυνόμος μπορεί άνετα να μπει μέσα χωρίς εισαγγελική οδηγία. Αυτή την λεπτομερεια ομολογω δεν την γνωριζω γιατι ούτως ή αλλως δεν εχω και σκοπο να την χρησιμοποιήσω σαν εναλλακτικη. Άσχετα πάντως αλλα νομιζω ότι σε συμβολαιο 2 χρονων παρατείνεται για 3 χρονια λογω Αρειου Πάγου? καπως ετσι το ειχα διαβασει. Οποτε σε αυτή την συγκεκριμενη περιπτωση δεν σε διώχνει.
idomeneas7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Από την στιγμή που το συμβόλαιο έληξε και δεν έχει ανανεωθεί ο τυπάς που αρνείται να φύγει θεωρείται παραβάτης ιδιωτικής περιουσίας (όπως θα ήταν λχ. ένας κλέφτης) οπότε ο αστυνόμος μπορεί άνετα να μπει μέσα χωρίς εισαγγελική οδηγία. Τι κουλά είναι αυτά? Εδώ και συμβόλαιο να μην υπάρχει, δεν μπορείς να τον βγάλεις έξω χωρίς χρονοβόρα και ακριβη δικαστική διαδικασία. Εχω γνωστό που φιλοξένησε σε χώρο του κάτι τύπους υποτίθεται για λίγες μέρες και κατσικώθηκαν εκεί χρόνια. Εδω και κανα χρόνο το έχει αναλάβει δικηγόρος και ακόμα τίποτα γιατί παίρνουν καιρό αυτές οι αποφάσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Τι κουλά είναι αυτά? Εδώ και συμβόλαιο να μην υπάρχει, δεν μπορείς να τον βγάλεις έξω χωρίς χρονοβόρα και ακριβη δικαστική διαδικασία. Εχω γνωστό που φιλοξένησε σε χώρο του κάτι τύπους υποτίθεται για λίγες μέρες και κατσικώθηκαν εκεί χρόνια. Εδω και κανα χρόνο το έχει αναλάβει δικηγόρος και ακόμα τίποτα γιατί παίρνουν καιρό αυτές οι αποφάσεις. Φίλε μου εγώ είπα τυπικώς τι ισχύει. Από την στιγμή που κάποιος κατσικώνεται χωρίς συμβόλαιο κατοίκησης στον ιδιωτικό μου χώρο είναι παραβάτης πάει και τελείωσε. Εσύ αυτό που θίγεις είναι κάτι άτυπα πράγματα που να τα αποτελέσματα: χρόνια πάλης με δικηγόρους. Γιατί να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη;
idomeneas7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Επειδή αυτό που λες δεν γίνεται νομικά, δεν μπορείς να τον πετάξεις έξω ακόμα και αν κάνει κατάληψη στη βίλα Αμαλία. Πρέπει να περάσεις πρώτα την χρονοβόρα και ακριβή δικαστική διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλά, μην γράφουμε ό,τι θέλουμε. Ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα είναι ούτε δαπανηρή διαδικασία. Η διαδικασία έκδοσης διαταγής απόδοσης μίσθιου διαρκεί το ανώτατο 1,5 μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα