Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Αναζητω εδω και πολυ καιρο μια ταινια που ειχα δει πριν χρονια και μου ειχε αρεσει πολυ και δυστυχως εχω πολυ λιγα στοιχεια. Λοιπον η ταινια εχει να κανει με ομαδα τρομοκρατων που σχεδιαζουν τη δολοφονια ενος πολιτικου. Το εντυπωσιακο ειναι οτι στην ταινια δειχνει με λεπτομερεια το πώς σχεδιαζουν τη δολοφονια. Προφανως δεν ειναι γνωστη ταινια, ουτε με καποιον γνωστο ηθοποιο απ'ότι θυμαμαι. Επισης κατα 99% ειναι Ευρωπαϊκή, όχι Αμερικανικη και βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα. Θυμαμαι οτι εχει πολλά εξωτερικα γυρισματα. Το μεγαλυτερο μερος της ταινιας ειναι ο σχεδιασμος της δολοφονιας λεπτομερως. Δεν ξερω ποσο βοηθησα, αλλα θα εκτιμουσα καθε βοηθεια. Ευχαριστω.

Επεξ/σία από harrysar86
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τα στοιχεία που μας δίνετε η πρώτη μου σκέψη πήγε σε αυτή την ταινία

https://www.imdb.com/title/tt0090805/

The Moro Affair (il caso moro) Ιταλική, έγχρωμη, του 1986, από τον σκηνοθέτη Τζιουζέπε Φεράρα και πραγματεύεται την απαγωγή και τη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας Άλντο Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες τη δεκαετία του '70 στηριζόμενη στα πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τότε την Ευρώπη. Αν και ευρωπαϊκή ταινία πιθανολογώ πως θα θυμόσασταν πως είναι ιταλική, αν είναι αυτή που ψάχνετε λόγω της ιδιαιτερότητας της γλώσσας. Τέλος οφείλω να σταθώ στο γεγονός πως οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, όπως και στην ταινία σχεδίαζαν την απαγωγή του πολιτικού (με σκοπό την απελευθέρωση συντρόφων τους) και όχι την εξαρχής δολοφονία του, ασχέτως αν τα πράγματα εξελίχτηκαν κατ' αυτό τον τρόπο. Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Την ταινια που αναφερετε την εχω δει και ειναι πολυ καλη, αλλα δεν ειναι αυτη που ψαχνω. Για να βοηθησω περισσοτερο, εχω την εντυπωση οτι η ταινια ειναι ή Ιρλανδικη ή Γερμανικη. Επισης θυμαμαι οτι ηταν μια ομαδα εξτρεμιστων που εκαναν τον σχεδιασμο της δολοφονιας οπως ο ΙRA (ή ο ιδιος ο IRA). Nα τονισω παλι οτι χαρακτηριστικο της ταινιας ειναιια οτι δειχνει λεπτομερως τον σχεδιασμο της δολοφονιας. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχαν σχεδιασει να περναει και καλα μια γυναικα με καροτσι με μωρο μεσα για να σταματησουν το αμαξι με τον πολιτικο. Ελπιζω να βρεθει γιατι ηταν ταινιαρα.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, harrysar86 είπε

Την ταινια που αναφερετε την εχω δει και ειναι πολυ καλη, αλλα δεν ειναι αυτη που ψαχνω. Για να βοηθησω περισσοτερο, εχω την εντυπωση οτι η ταινια ειναι ή Ιρλανδικη ή Γερμανικη. Επισης θυμαμαι οτι ηταν μια ομαδα εξτρεμιστων που εκαναν τον σχεδιασμο της δολοφονιας οπως ο ΙRA (ή ο ιδιος ο IRA). Nα τονισω παλι οτι χαρακτηριστικο της ταινιας ειναιια οτι δειχνει λεπτομερως τον σχεδιασμο της δολοφονιας. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχαν σχεδιασει να περναει και καλα μια γυναικα με καροτσι με μωρο μεσα για να σταματησουν το αμαξι με τον πολιτικο. Ελπιζω να βρεθει γιατι ηταν ταινιαρα.

Χρονολογία?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Χρονολογία?

Δυστυχως δεν ξερω. Παντως απο 1975 εως 2005 θα ελεγα. Το ξερω, το ευρος ειναι μεγαλο...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, harrysar86 είπε

Δυστυχως δεν ξερω. Παντως απο 1975 εως 2005 θα ελεγα. Το ξερω, το ευρος ειναι μεγαλο...

Εδώ έχω βάλει περίπου αυτό που ψάχνεις και δες εάν υπάρχει η ταινία

http://www.whatismymovie.com/results?text=group+of+terrorists+planning+to+assassinate+a+politician

Δημοσ.
Στις 4/6/2023 στις 2:15 ΠΜ, harrysar86 είπε

Καλησπερα. Αναζητω εδω και πολυ καιρο μια ταινια που ειχα δει πριν χρονια και μου ειχε αρεσει πολυ και δυστυχως εχω πολυ λιγα στοιχεια. Λοιπον η ταινια εχει να κανει με ομαδα τρομοκρατων που σχεδιαζουν τη δολοφονια ενος πολιτικου. Το εντυπωσιακο ειναι οτι στην ταινια δειχνει με λεπτομερεια το πώς σχεδιαζουν τη δολοφονια. Προφανως δεν ειναι γνωστη ταινια, ουτε με καποιον γνωστο ηθοποιο απ'ότι θυμαμαι. Επισης κατα 99% ειναι Ευρωπαϊκή, όχι Αμερικανικη και βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα. Θυμαμαι οτι εχει πολλά εξωτερικα γυρισματα. Το μεγαλυτερο μερος της ταινιας ειναι ο σχεδιασμος της δολοφονιας λεπτομερως. Δεν ξερω ποσο βοηθησα, αλλα θα εκτιμουσα καθε βοηθεια. Ευχαριστω.

Μήπως είναι "The Baader Meinhof Complex"; Η ταινία είναι του 2008 αλλά αναφέρεται στην περίοδο '60-'70 που ψάχνεις.

https://www.imdb.com/title/tt0765432/

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Ren_Hoek είπε

Μήπως είναι "The Baader Meinhof Complex"; Η ταινία είναι του 2008 αλλά αναφέρεται στην περίοδο '60-'70 που ψάχνεις.

https://www.imdb.com/title/tt0765432/

Οχι την εχω δει κι αυτη και ειναι πολυ καλη. Παντως τετοια λογικη ειναι και αυτη που ψαχνω απλα δειχνει πολυ το σχεδιασμο της δολοφονιας του πολιτικου.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, harrysar86 είπε

Οχι την εχω δει κι αυτη και ειναι πολυ καλη. Παντως τετοια λογικη ειναι και αυτη που ψαχνω απλα δειχνει πολυ το σχεδιασμο της δολοφονιας του πολιτικου.

Χμμ ψάχνοντας στο internet αυτά που ανέφερες μου έβγαλε αυτήν: The Day of the Jackal (1973).

https://www.imdb.com/title/tt0069947/

Αυτή δεν την έχω δει, αλλά από την περιγραφή μπορεί σε 'σένα να είναι γνωστή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ren_Hoek είπε

Χμμ ψάχνοντας στο internet αυτά που ανέφερες μου έβγαλε αυτήν: The Day of the Jackal (1973).

https://www.imdb.com/title/tt0069947/

Αυτή δεν την έχω δει, αλλά από την περιγραφή μπορεί σε 'σένα να είναι γνωστή.

Τρομερη ταινια. Ειναι ο,τι πιο κοντα σε αυτο που ψαχνω.

Δημοσ.
Στις 31/5/2023 στις 2:02 ΠΜ, Rebelos2018 είπε

Ψάχνω μία ταινία με τον Βέγγο. Αυτό που θυμάμαι είναι να παίζει πιάνο και να τραγουδάει με μικρά παιδιά ένα τραγούδι. Γνωρίζει κάποιος για ποια ταινία πρόκειται; Ευχαριστώ 

Κανείς;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως παιδιά μια λύση που εμένα προσωπικά με έσωσε στο να μην ψάχνω ταινίες είναι ότι από μικρός σημείωνα ό,τι ταινία έβλεπα σε τετράδιο. Βέβαια το κακό ήταν ότι έγραφα μόνο τίτλο και συνήθως τον ελληνικό τίτλο αφού είτε από τηλεοπτική προβολή θα την έβλεπα είτε από dvd. Πλέον φυσικά κατεβάζω ό,τι μ αρέσει αλλά πάλι σημειώνω κι αυτές που γενικά βλέπω μην φάω καμια φλασιά σε κάποια χρόνια και ψάχνω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...