Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό στην τσέπη σου δεν θα ξανά δεις...

Δεν υπάρχουν 6-7 εταιρίες όπως παλιά να κάνουν κόντρες και να ρίχνουν της τιμές,έστω στα προηγούμενα,που δεν ενοχλούσε όμως γιατί βγαίναν συνέχεια καινούργια.

Ακόμα και να βγάλει η AMD το σούπερ CPU και να είναι ποιο δυνατό από i7 και ακόμα και ποιο φτηνό να είναι δεν θα κάνει αρκετές πωλήσεις για να πονέσει η intel και να αναγκαστεί να κατεβάσει τιμές.

Και ξέρεις γιατί; Όχι λόγου του λαού αλλά γιατί η Intel πουλάει σε μεγάλες εταιρίες και πουλάει εξυπηρέτηση και υποστήριξη μαζί με τους επεξεργαστές της.

Δες μια πόσο πουλάει τον compiler της ή διάφορες σουίτες προγραμματισμού να σου φύγει το σάλιο. 

Πότε υπήρχαν 6-7 εταιρείες x86 επεξεργαστών; Να πεις χμ χμ εκτός των μεγάλων 2, την Cyrix; Οκ... Να πεις την VIA; ΟΚ, να πεις μερικές άλλες που έβγαζαν αδύναμους επεξεργαστές και που εξαγοράστηκαν/συγχωνεύτηκαν/αποροφήθηκαν; Πότε υπήρχαν 6-7 εταιρείες, άκρως ανταγωνιστικές αναμεταξύ τους; Ποτέ νομίζω...

Φυσικά και θα κάνει καλό στην τσέπη ΟΛΩΝ μας οι 3 εναπομείνατες εταιρίες x86 επεξεργαστών (Intel, AMD, VIA) να είναι κοντά στις επιδόσεις/κανατάλωση, να είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους βγάζοντας το πάθος τους να εφευρίσκουν νέους τρόπους βελτίωσης στην τεχνολογία τους, και συμπιέζοντας τις τιμές. Αν η AMD γίνει όπως όλοι θα έπρεπε να εύχονται και να ελπίζουν (δυστυχώς ο οπαδισμός τους δεν τους αφήνει να δουν πέρα από την μύτη τους) φυσικότατα και θα κάνει καλό στην τσέπη και στην ανάπτυξη... Θα σπρώξει την Intel να δώσει παραπάνω από το αδιάφορο 5-10% η μηδενικό ποσοστό βελτίωσης της απόδοσης όταν κάθε φορά βγάζει κάτι νέο, θα συμπιέσει τις τιμές και θα είναι τα πράγματα έτσι όπως πρέπει να ήταν για το δικό μας το συμφέρον κυρίως..

Όσο για τα μεγάλα datacenter, μεγάλες εταιρείες που αγοράζουν Intel όπως είπες, με την βελτίωση της κατάστασης της AMD, δεν θα μείνουν στάσιμοι, θα κοιτάξουν και αυτοί το... "οικονομικό" τους συμφέρον.. Πάντα σε περίπτωση που η AMD γίνει ανταγωνιστική... Θεμιτές η αθέμιτες συμφωνίες πάντα και παντού γίνονται... Welcome to the dirty face of economy... Δεν είναι κάτι νέο...

Εγώ έτσι το βλέπω τουλάχιστον... Έχοντας ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς, κερδίζεις, δεν χάνεις... Και δεν κολάει αυτό μόνο στις εταιρείες των επεξεργαστών, κολάει παντού σχεδόν...

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιος είναι αυτός ο κόσμος; εγώ πάντα κοιτούσα FPS/ευρώ όχι watt/c πλάκα μας κάνεις αυτά είναι τα μαρκετίστικα κολπάκια που παπαγαλίζουν τα πληρωμένα blogs τους (και εμείς  ως μανταμ σουσούδες που θέλουμε να μιλάμε σαν αυτούς τους παπαγαλίζουμε τζάμπα χωρίς να πληρωνόμαστε όπως αυτοί...  

μισθό παίρνεις και εσύ και προπαγανδίζεις τα μαρκετίστικα ; να στο πω αλλιώς για να δείς πόσο δεν έχει νόημα έστω κάρτα που καίει μόνη της 400 watt και έστω ότι συνέχεια την τρέχεις στο φούλ (γιατι αλλιώς θα καίει λιγότερα) 140 ώρες τον μήνα... με 10 λεπτά την κιλοβατώρα θα πληρώσεις ~67 ευρώ τον χρόνο  έστω μια κάρτα που καίει τώρα 150 watt θα πληρώσεις περίπου 25 ευρώ τον χρόνο (για τις ίδιες ώρες και συνθήκες) δηλαδή κερδίζεις 42 ευρώ τον χρόνο ή 3,5 ευρώ τον μήνα σε ρεύμα (έναν καφέ δηλαδή)

και όλα αυτά συγκρίνοντας ανύπαρκτα πράματα 400 watt vs 150 (καμιά κάρτα της amd δεν έχει τέτοια διαφορά με καμία κάρτα της nvidia παραπλήσιων επιδόσεων σε FPS το ίδιο και για intel amd)

οπότε έχεις μια κάρτα που κάνει 400 ευρώ και βγάζει 55 FPS και καίει 400 watt και μια κάρτα που κάνει 600 ευρώ βγάζει 63 FPS και καίει 150 watt θα διαλέξεις την δεύτερη επειδή καίει λιγότερα έ γιατι έχει τόση σημασία (άρα επειδη ειναι 200 ευρώ ακριβώτερη με 25 ευρώ τον χρόνο θες οχτώ χρόνια για να κάνεις απόσβεση!!!!!!!!!!) είδες λοιπόν γιατι ειναι μούφες αυτά;  μπήκες μέσα 200 ευρώ για να έχεις 8 frames διαφορά που δεν θα την καταλάβεις ποτέ σου στην πραγματικότητα.... 

αυτά τα perfomance per watt ενδιαφέρουν μόνο όσους έχουν datacenters υπερυπολογιστές και γενικά μεγάλα δίκτυα.... για τον απλό καταναλωτή το ίδιο πράμα είναι.

και όλα αυτά με πολύ αρνητικά (για την amd σενάρια) πάμε στην πραγματικότητα όμως...

r9 nano 552 ευρώ 175 watt μικρή χωράει άνετα σε ένα mini itx  980 ti 635 ευρώ (η φθηνότερη τιμές απο skroutz) τερασια με 2 τροφοδοσίες 6 και 8 pin 3 ανεμιστήρες 250-300watt

άρα η r9 nano χωράει παντού ειναι φθηνότερη 80+ ευρώ και καίει λιγότερο ρεύμα...

επιδόσεις; πέντε με ~δέκα ανάλογα το παιχνίδι  frames (γιατι σε όλα η nano παίζει πάνω απο 60 και σε κάποια όπως το hitman αλλα και AoS -και γενικά μάλλον στα περισσότερα DX12- η νάνο κερδίζει)

αυτό απο formfactor και κατανάλωση αν πάμε τώρα σε μια ακόμη πιο φθηνή κάρτα  r9 390x οι επιδόσεις ειναι παρόμοιες(5 10 frames κάτω της 980 ti) και κοστίζει 200+ ευρώ λιγότερα (250watt)

Και όμως βλέπεις πως υπάρχει αυτός ο μύθος της κατανάλωσης και μάλιστα επιρεάζει πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς.Δυστοιχός έχει μεγαλύτερη πέραση να ακούς και να παπαγαλίζεις φήμες απο το να κάνεις δύο λεπτά μαθημετικές πράξεις να δείς αν όντως στέκουν αυτά που ακούς.

Κρίμα για την amd που ελπίζω να πάρει τα πάνω της τώρα.

p.s χαρά στην υπομονή σου στα κατεβατά :)

Δημοσ.

Να από που προέρχονται "οι σπόροι τέτοιων καρπών" τι σχέση έχει το rendering με τα παιχνίδια;

Το ένα είναι επεξεργασία δεδομένων χωρίς καμία εισαγωγή από τον χρήστη (κατά την διάρκεια του) και το άλλο είναι 100% ανταπόκριση στους χειρισμούς του χρήστη...

Νάνε καλά τα benchmark που μετατρέπουν το δεύτερο στο πρώτο και τα βλέπουν μερικοί και χαίρονται.  

Όπα αυτό δεν το είδα... ήταν πατάτα μεγάλη φίλε :P  καταρχήν θα αγνοήσω (χάριν της κουβέντας γιατι θα πρέπει να μιλήσουμε για πιο βασικά πράματα) την όχι τόσο μεγάλη σημασία της CPU στις επιδώσεις των παιχνιδιών καθώς και το ότι δεν επικεντρώθηκα σε αυτό το thread σε παιχνίδια μιας και μιλάμε για επεξεργαστή....

Τι πάει να πει δεδομένα χωρίς εισαγωγή απο τον χρήστη και με εισαγωγή απο τον χρήστη...

τα δεδομένα δεν ειναι λογιών λογιών... (μπορεί να τα ξεχωρίζουμε για να τα βοηθήσουμε τα ανθρώπινα μυαλά μας να κατανοησουν τι παίζεται αλλά στην πραγματικότητα όλα τα δεδομένα είναι το ίδιο πράμα... σειρές απο 0 και 1.... )

δεν παίζει λοιπόν ρόλο απο που προέρχονται...

αυτό που παίζει ρόλο ειναι ο όγκος τους (αν θέλουμε να μετρήσουμε τις επιδόσεις ενός επεξεργαστή) και πόσο όγκο μπορεί ο Χ επεξεργαστής να ... επεξεργαστεί ανα μονάδα χρόνου...

το rendering αποτελεί μια απο τις αποδοτικότερες εργασίες ενός υπολογιστή και αυτό γιατι δίνει τεράστιο όγκο δεδομένων... άρα για παράδειγμα αν μπορεί να ρεντάρει ενα HD βίντεο σε φυσιολογικό χρόνο ενας επεξεργαστής μπορεί άνετα να δέχεται τις εντολές από εσένα και άλλους δέκα παράλληλα (πχ με κοντρόλλερς συνδεδεμένος σε usb hub) χωρίς να μασάει μια :P

Δημοσ.

τα δεδομένα δεν ειναι λογιών λογιών... (μπορεί να τα ξεχωρίζουμε για να τα βοηθήσουμε τα ανθρώπινα μυαλά μας να κατανοησουν τι παίζεται αλλά στην πραγματικότητα όλα τα δεδομένα είναι το ίδιο πράμα... σειρές απο 0 και 1.... )

Το render είναι σαν να σου δίνει κάποιος ένα τετράδιο γεμάτο με 0 και 1 ουσιαστικά συντεταγμένες στην οθόνη που θες να υπολογίσεις τη χρώμα πρέπει να μπει σε αυτήν.

Μπορείς άνετα να μοιράσεις τα φύλλα σε όσους ανθρώπους θες και ο κάθε ένας να κάνει της πράξεις του όσο γρήγορα μπορεί,και στο τέλος ενώνεις όλα τα αποτελέσματα και έχεις έτοιμη εικόνα.  

Το παιχνίδι είναι σαν να σου κάνει κάποιος υπαγόρευση κειμένου(ή μαθηματικών πράξεων που πρέπει να λυθούν άμεσα) ,δεν γίνεται να το μοιράσεις σε χ ανθρώπους γιατί ο συντονισμός που χρειαζόταν για αυτό θα ανάγκαζε τον υπαγορευτή (κεντρικό νήμα) να κατεβάσει πάρα πολύ την ταχύτητά του.

Εδώ χρειάζεται όσο μεγαλύτερη ταχύτητα γίνεται από έναν άνθρωπο (πυρήνα) γιατί όσο ποιο γρήγορα λύνει της πράξεις τόσο ποιο γρήγορα μπορεί να υπαγορεύει το κεντρικό νήμα.  

Δημοσ.

Μάλλον θα αστιεύεσαι με αυτά που λες ε; Έδωσες 1400 ευρώ και παραπονιέσαι/κάνεις κριτική για την οικονομική κατάσταση της χώρας, οι καιροί δύσκολοι, κτλ κτλ; Προσωπικά μου φαίνεται λίγο αντιφατικό, έτσι όπως μας το... "σερβίρισες"... Το "φτωχαδάκι" αγαπητέ, δεν δίνει 1400 ευρώ, ούτε 1000 που λες για το φημολογούμενο νέο build με amd... Ο "φτωχός", βολεύεται με διπύρηνους, φθηνούς τετραπύρηνους, γενικά με builds των 300-400 ευρώ απόλυτο MAX! Ο "φτωχός" δεν δίνει υπέρογκα ποσά για τρελά PC με τρελούς επεξεργαστές τέρατα και τεράστια κόστη. Αυτά τα κάνουν οι λίγοι, οι έχοντες, οι τρελαμένοι, οι enthusiasts... Η μάζα βολεύεται (και μια χαρά μάλιστα, οι επιδόσεις πλέον είναι επαρκής) με φθηνά συστήματα... χωρίς υπερβολές στις αγορές του... Ούτε κάνει μόνστρα τον σουπερ ντούπερ επεξεργαστή του όπως ακριβώς κάνει με τα κινητά κορδώνοντας το "εγώ" του... Είσαι δεν είσαι πλούσιος, δεν με ενδιαφέρει προσωπικά (και ούτε θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν, δεν είναι το θέμα μας τι είναι ο συνομιλητής μας), καλώς φυσικά και έκανες και πήρες το "τούμπανο" που πήρες, έκανες την τρέλα σου, το κομμάτι του όπως λες μια φορά και εσύ, θα το πήρες με θυσίες κτλ κτλ. Και εγώ θα το έκανα αν μου περίσευαν η θα μπορούσα να κάνω τις αναγκαίες "περικοπές" από το φαγητό η την ποιότητα ζωής μου... Εννοείται και πως και εγώ θα το έκανα... Αλλά μην συνδέεις/βάζεις την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της, γιατί φαίνεσαι αρκετά προκλητικός και αντιφατικός στον λόγο σου... Η πλειοψηφία βολεύεται με φθηνά pc και δεν κάνει αγορές που δεν χρειάζεται...

----

Μακάρι να είναι αλήθεια ότι υπόσχεται η AMD και ακόμα παραπάνω... AMDκηδες και Intel-ακηδες, μην τσακώνεστε, η επάνοδος της AMD στο παιχνίδι θα κάνει καλό στις τσέπες και των δυο, και θα τονόσει το "εγώ" και το "γόητρο" και των δύο... Θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας με πιο γοργά βήματα... Αν κράζετε απλά για να κράζετε είναι λυπηρό φαινόμενο. Δεν χρειάζεται όλη αυτή η επίδειξη, του να επιβάλετε την άποψη σας και τον "οπαδισμό" σας στον άλλο. Έχοντας 2 ΔΥΝΑΤΕΣ και ανταγωνιστικές εταιρείες, καλό στην τσέπη και την ησυχία σας θα απολαμβάνετε... Όχι ο i7 είναι καλύτερος, α οι skylake θερίζουν, α η AMD τον πίνει με την Piledriver αρχιτεκτονική της και διάφορα άλλα, θεωρώ ότι λίγα προσφέρουν... Μακάρι να μπορούσαμε να κοιτάξουμε το μέλλον χωρίς αυτές τις διαμάχες

Φίλε Dave, για να ανακεφαλαίωσω και για να μην παρεξηγούμαι. Συμφωνώ πως η πλειοψηφία βολεύεται με φτηνά builds, όπως ακριβώς κι εγώ όλα αυτά τα χρόνια. Και για την ιστορία αναφέρω από τον πρώτο μου υπολογιστή το 2001: Pentium 4,τον οποίο είχα χρυσοπληρώσει σαν αρχαριος και το μετάνιωσα). Έπειτα AMD 3200+ αν θυμάμαι καλά, Athlon x64, Phenom II x4, A8 6600k,Athlon 860k. Όπως βλέπεις μάλλον είμαι AMDakias. Επειδή όμως τα μόνα παιχνίδια που παίζω είναι online και επειδή έβλεπα κι εγώ άπειρα πληρωμένα reviews και έμπαινα όπως πολλοί από μας στην πρίζα, έκανα την υπέρβαση και είπα να πάω σε ένα σύστημα που θα μου μείνει. Ναι, δεν είμαι πλούσιος, και σίγουρα δεν θέλω να φανώ προκλητικός. Και ναι, δεν ενδιαφέρει κανένα, αλλά το ότι κατάφερα (κακώς ίσως, γτ ήταν όντως πέρα από την οικονομική μου δυνατότητα, όπως και αρκετοί άλλοι το παθαίνουμε αυτό-οι άρρωστοι ή πες το όπως θες) να στήσω ένα PC του κόστους που αναφέρω μου αναιρεί το δικαίωμα να υποστηρίζω την AMD? Μου αφαιρείται το δικαίωμα να πω πως ναι (και αν θες και από ακριβώς αυτο-το ότι έκανα το σκατο παξιμάδι για να τα μαζέψω και πίστεψε με στερήθηκα πολλά άλλα για να το καταφέρω και μπορώ αν θες σε pm να σου εξηγήσω και το πως έγινε και όλες τις παρενέργειες ), στην Ελλάδα θα έπρεπε να φτιάχνουμε κυρίως φτηνά συστήματα -και η AMD ενδείκνυται για αυτο- και χαίρομαι για την rx480 και τους Zen? Είναι σαν να μου λέτε " εσύ που έχτισες ακριβό PC δεν πρέπει να μιλάς". Γιατί; Δεν είναι προφανες πως συμφωνούμε; Ναι, πρέπει να υπάρχει ο ανταγωνισμός και πρέπει να συμβουλευομαστε πρώτα την τσέπη μας και ύστερα την αρρώστια μας για κάτι και τα θέλω μας. Και ναι, στην τελική θέλω όταν θα χρειαστεί να ξαναφτιάξει PC να μη χρειαστεί να ακουμπήσω τα ίδια χρήματα γτ υπάρχει μια AMD που κρατάει τα μποσικα και σέβεται εμάς, τους home users, και να είναι ισάξιο ή κοντά σε αυτό που έχω τώρα. Που είναι το κακό σε αυτό; Ή πιστεύεις πως ανήκω στην ομάδα που όταν με το καλό βγουν οι Zen και η rx480 και το εύχομαι πραγματικά να γεμίσει ο τόπος, που θα πει "και η κουτσή Μαρία έφτιαξε gaming PC... " . Όχι, δεν ανήκω σε αυτούς και αυτό ακριβώς εξηγώ... Και ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης. Και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου εξαρχής. Αλλά μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

Δημοσ.

αφήστε ρε τα post με τα χρωματιστά barcode :P 

άμα έχουμε +40% στο ipc και 8c/16t στα 250-300 ευρώ θα είναι πολύ καλά,τότε να δούμε τους i5 στα 200 ευρώ που θα πάνε........α-π-α-τ-οι θα πάνε και οι i7 παρέα.

Δημοσ.

Και ναι, δεν ενδιαφέρει κανένα, αλλά το ότι κατάφερα (κακώς ίσως, γτ ήταν όντως πέρα από την οικονομική μου δυνατότητα, όπως και αρκετοί άλλοι το παθαίνουμε αυτό-οι άρρωστοι ή πες το όπως θες) να στήσω ένα PC του κόστους που αναφέρω μου αναιρεί το δικαίωμα να υποστηρίζω την AMD? Μου αφαιρείται το δικαίωμα να πω πως ναι (και αν θες και από ακριβώς αυτο-το ότι έκανα το σκατο παξιμάδι για να τα μαζέψω και πίστεψε με στερήθηκα πολλά άλλα για να το καταφέρω και μπορώ αν θες σε pm να σου εξηγήσω και το πως έγινε και όλες τις παρενέργειες ), Είναι σαν να μου λέτε " εσύ που έχτισες ακριβό PC δεν πρέπει να μιλάς".

Κανείς δεν αφαιρεί από κανέναν κανένα δικαίωμα, πόσο μάλλον την γνώμη του (δεν είμαστε Βόρεια Κορέα :P Αν και την πλησιάζουμε ως προς τις "ελευθερίες" μας :P) Κανείς δεν σου αναιρεί να υποστηρίζεις και να διαλέγεις μια εταιρεία βάση των δικών σου αναγκών και επιθυμιών και χρήσεων κτλ κτλ κτλ... Εγώ τουλάχιστον δεν έγραψα κάτι τέτοιο ούτε άφησα θελημένα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Έγραψα ότι έτσι όπως το "σερβίρισες" αναφέροντας το συγκεγκριμένο μεγάλο ποσό που δαπάνησες και καπάκι αναφέροντας την οικονομική κρίση και τους "δύσκολους καιρούς" αυτό φάνηκε τελείως προκλητικό και αντιφατικό. Δεν μπορείς να λες τόσο απλά, αχμ, έδωσα 1400 ευρωπουλάκια και μακάρι η AMD να βελτιώσει τους επεξεργαστές της για να συμπιεστούν οι τιμές και να μπορώ να πέσω από τα 1400 στα 1000 γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Καταλαβαίνεις πόσο προκλητικό και αντιφατικό φαίνεται;

Είναι πχ σαν να είναι κάποιος ο Αλαφούζος η ο Μαρινάκης και να παραπονιέται ότι επειδή αγόρασε ένα τάνκερ 100 δραχμές θα ήθελε να πέσει στις 70 δραχμές γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι :P

Αυτό έγραψα εγώ. Τώρα γιατί πήρες και πως πήρες ότι πήρες και για όλους τους λόγους σου, όπως και άλλων (των λίγων) που κάνουν τέτοια δαπάνη, είναι τελείως αυστηρό προσωπικό τους θέμα, και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν ούτε η οικονομική τους κατάσταση ούτε οι προτιμήσεις τους. Εγώ άλλο τελείως διαφορετικό θέμα έθιξα :)

----

Και εγώ θα πάρω Zen αν βγούν ανταγωνιστικοί. Όχι γιατί είμαι τσιγκούνης και θέλω να επωφεληθώ ίσως της "επιθετικής" πολιτικής που ίσως επαναλαμβάνω ακολουθήσει η AMD στις τιμές, αλλά για να δώσω ευκαιρία στον πιασιάρικό όρο "ανταγωνισμό" μια ευκαιρία να ανθήσει, περισσότερο για το μέλλον παρά για το παρών της τότε αγοράς. Μακάρι και το εύχομαι πολύ οι Zen να πάνε καλά, και να υπάρξει επιτέλους ΣΟΒΑΡΟΣ ανταγωνισμός. Το χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ... Και από θέμα τιμών αλλά και από θέμα εξέλιξης... H Intel δεν νιώθει την ανάσα κανενός, και δεν δουλεύει για να δώσει εξέλιξη, αξιοπρόσεκτη τουλάχιστον εξέλιξη και πρόοδο... Κάθε χρόνο, κάθε φορά, ίδια τα πάντα, με νέο socket και νέο άρμεγμα... Ε δεν θα πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτό, και να υπάρξει σωστός και έντονος ανταγωνισμός στις τιμές και την εξέλιξη; Η σας αρέσει η τωρινή κατάσταση που λειτουργούν τα πράγματα με τις υπέρογκες παράλογες τιμές και την μηδαμινή σχεδόν πρόοδο; Θέλω να ελπίζω πως δεν αρέσει σε κανέναν...

(Είναι σαν τον ΟΤΕ πριν έρθει το DSL στην ελλάδα. Έπαιζε μόνος, κρατικό μονοπώλιο, έκανε ότι ήθελε, κοστολογούσε όσο ήθελε και δεν έφερνε καμία εξέλιξη, όταν στον υπόλοιπο κόσμο οι τηλεπικοινωνίες εξελισσόντουσταν με πιο γοργούς ρυθμούς. Ήρθε το άνοιγμα της αγοράς, και αναγκαστικά ήρθε το DSL... Αν υπήρχε ακόμα μονοπώλιο ίσως αυτή την εποχή σήμερα να πρωτοβλέπαμε το "DSL" η στην χειρότερη περίπτωση να παίζαμε ακόμα με το ISDN και τα τηλέφωνα ντριν ντιν πχιου πχιου για να μπούμε στο Internet. Το μονοπώλιο δεν ευνοεί την εξέλιξη αλλά ούτε και τις τιμές...)

Δημοσ.

ε να ακούω μετά κάτι τέτοια.... καταρχήν λες rebranded 3xx και ξεχνάς ότι φέρανε πρώτοι την HBM τεχνολογία (που υποσχόταν η nvidia με την pascal αλλά @@ πλήρωσε 800$ και πάρε GDDR5) με 3 νέες κάρτες ! fury, fury x και nano όλες για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες σε αρκετά προσιτές για την κατηγορία τιμές (και ας μην ξεχνάμε ότι σε μέγεθος η AMD είναι μαγαζάκι και δεν την παίρνει να κάνει πολλά πολλά κιομως τα καταφέρνει παρά το περιορισμένο κεφάλαιο) 

Έπειτα τι rebranded? απλά δεν ήταν καινούργιες κάρτες ήταν όμως βελτιστοποιημένες εκτός και αν νομίζεις ότι πχ μια 280 έχει ίδιες επιδώσεις με μια 380.

Όσο για τους επεξεργαστές της σε μια χαρά τιμές είναι και μια χαρά επιδόσεις έχουν να βάζω πάλι το βίντεο γιατί μου φαίνεται κανένας δεν το είδε. 

ούτε 2 λεπτά διαφορά ένας phenom σε σχέση με έναν ι7 4770κ

Ο μόνος λόγος που δεν πετυχαίνει εμπορικά η amd είναι λόγω του κόσμου όχι επειδή δεν έχει καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές... θέλει δονητή ο άλλος στα 800$ και ας κόστιζε πιο φθηνά το περσινό μοντέλο όταν πρωτοβγήκε ε τι να του κάνεις του άλλου δώστου relative perfomance αβέρτα και μην λυπάσαι :P

άλλος πιο πριν στις πρώτες σελίδες έγραψε "εμ θέλετε i7 στα 250-300 ευρώ" ε γιατί να μην θέλουμε δηλαδή παλιότερα οι τοπ επεξεργαστές τόσο κόστιζαν το πολύ (πχ q6700 6800 κτλ όταν μάλιστα πρωτοήρθαν τα 4 core) και λιγότερο αλλά όποιος τρίβεται στην γκλίτσα του τσομπάνη το συνηθίζει μετά και θέλει κιάλλο τι να πω... οκ ρε φίλε εσύ δίνε 500 και 600 ευρώ για να κερδίσεις 2 λεπτά -και άν- (ή τουλάχιστον αυτό έκανες πριν εμφανιστούν οι zen :devil: ) 

γιατι 1) έτσι το λένε

και 2) ειναι λογικό μιας και ειναι η τελευταία αρχιτεκτονική... όταν ρωτάς κάποιον πόσο γρήγορα θα τρέχει το νέο σου μοντέλο θα σου πει σχετικά με το πιο πρόσφατο όχι με το πιο παλιό το ίδιο κάνει και η intel έχει ακόμη pentium μοντέλα στην αγορά όταν όμως υπόσχεται πχ 10% IPC δεν αναφέρεται φυσικά συγκριτικά με τους pentium 

να κάτι τέτοια μυαλά κάνουν πλούσια την nvidia :P

την γη επίπεδη είσαι ικανός να βγάλεις εσύ απλά για να πας κόντρα λολ

Αναφερθηκα στις 3χχ και οχι στις fury. Οι 3χχ ειχαν ελαχιστα καλυτερη αποδοση απο τις 2χχ. δεν δικαιολογειτε τοσο μικρη αυξηση οταν εχεις την ιδια αρχιτεκτονικη 2+ χρονια. Επισης οι fury, νεα αρχιτεκτονικη, ολα καλα απλα σε per/watt εχανε απο την αντιπαλη στο ιδιο ετος, δεν καταφερε να κυριαρχισει ουτε για λιγο.

Και οχι η AMD δεν κυριαρχει γιατι εχει στραβοπατησει εδω και καιρο και τωρα σηκωνετε. Η αρχιτεκτονικη του buldozer ηταν για τα μπαζα, και ενω οι μηχανικοι εχουν κανει απιστευτη δουλεια να τον βελτιωσουν, δεν φτανει αυτο. Η AMD ειναι στο μερος που ηταν η intel με τους P4 prescott. Το θεμα ειναι οι Zen να ειναι για την AMD οτι ηταν oi CoreDuo για την Intel.

Μην τρελενεσε και εγω εχω ati/amd και θα παω εκτος απροωπτου σε ati/amd και ενας απο τους λογους ειναι οτι, εαν καλυπτω τις αναγκες μου με τα ιδια ή και λιγοτερα λεφτα, θα προτιμησω την εταιρια με το μικροτερο market share, που δεν εχει σηχαμενο marketing department. Και για τους ιδιους λογους θα αποφυγω Asus,Corsair και Phanteks

Δημοσ.

αμα δεν προλάβει εμπορικά , να υπάρχει παντου στα ραφια τον Νοεμβριο να προλάβει την Χριστουγεννιάτικη αγορά σε 6 μήνες καλα πασχαλιάτικα κρασια

Δημοσ.

αμα δεν προλάβει εμπορικά , να υπάρχει παντου στα ραφια τον Νοεμβριο να προλάβει την Χριστουγεννιάτικη αγορά σε 6 μήνες καλα πασχαλιάτικα κρασια

Τώρα ένας 8c/16t επεξεργαστής δεν είναι και καμιά Μπάρμπι (ή καμιά κονσόλα) για να κάνει πωλήσεις τα Χριστούγεννα.

Την εποχή που κάνουν ανανέωση τα datacenter (π.χ. ) πρέπει να προλάβει.

Δημοσ.

ναι η AMD στα datacenter βασίζεται και η ΚΙΑ βασίζεται στους Ελβετούς εκατομυριουχους.

Κοίτα γύρω σου ποιοι είναι οι δυνητικοί πελάτες!

Στα Data centers , πρώτο κριτήριο είναι όλα αυτά που ΔΕΝ διαθέτει η AMD π.χ. υψηλή ισχύ ανα βατ καταναλωσης , αξιοπιστία και features που έχουν οι ΧΕΟΝ ....κτλ

Δυνητικοί πελάτες είναι οι home users που δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο πέρα από το να αγοράσουν μεσαία ισχύ με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος απόκτησης.

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά μια κουβέντα είπαμε,η AMD μια φορά εκεί τους στοχεύει αν θυμάμαι καλά,όπως και να έχει δεν είναι προϊόν για παιδιά που θα πρήξουν τους γονείς τους για να το πάρουν τα χριστούγενα,όποτε και να βγει της ίδιες πωλήσεις θα κάνει. 

Όπως βλέπεις και εδώ,αυτοί που τους περιμένουν θα τους περιμένουν και λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

Λέτε και ξαναλέτε για καταναλώσεις.

Εχετε καταλάβει πως η AMD θα είναι στα 14nm και για πρώτη φορά μετά από δεν ξέρω και εγώ, 8 χρονια ? , θα βρίσκεται στα ίδια nm με την intel?

Εχετε καταλάβει πως στα APU θα κάνει πάρτι αφού θα μπορεί να χωρέσει διπλάσια τρανζίστορ στο ίδιο μέγεθος τσιπ? Εκεί θέλω να δω τι θα γίνει και θα έχει πολυ μεγάλο ενδιαφέρον το σκηνικό μεταξύ ZEN 4C/8T + POLARIS +DDR4  σε σχέση με I5 !

Προσωπικά πιστεύω πως θα τον βαράει στα αυτιά στο 80% των περιπτώσεων.

Ούτε υψηλές καταναλώσεις θα έχουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό , ούτε ασχημα τσιπάκια θα είναι .

Δείτε μόνο την polaris που θα φέρουν σε σχέση με την 380 ... και τι διαφορές έχει στην κατανάλωση που ανακοινώνεται, για να καταλάβετε πόσο πολύ θα πέσουν και οι καταναλώσεις στα Cpu/APU.

Ωραίο το παραμύθι που κρατά χρόνια για υψηλές καταναλώσεις .... αλλά από εδώ και πέρα .....

Από εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής στοχεύει σε μια αγορά ή σε άνα σύνολο αγορών και πάνω στις απαιτήσεις αυτών στήνει την αρχιτεκτονική του. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα φέρουν και μετά μιλάμε για τα συν και τα πλήν.

Δημοσ.
adtakhs

ακόμη δεν τον είδαμε , γιάννη τον βαπτίσαμε 

κάτσε να έρθει με το καλό το 2017 , να δώσει "ιπποδύναμη" στον λαό με χαμηλότερο κόστος και παίζει να πάω να τον αγοράσω πριν από εσένα.

Προσωπικά ψάχνω το value/money και όχι την απόλυτη ισχύ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...