Προς το περιεχόμενο

Φεμινισμός στο Gaming και Social Justice Warriors


Jastonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν κάνουμε κριτική σε κάτι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι κάνουμε "επίθεση". Εφόσον όμως είμαστε κι εμείς μέσα στους πελάτες κάποιων εταιριών από αυτές, την κριτική θα την κάνουμε. Όπως κάνουμε κριτική σε μία ταινία κλπ. Και ούτε σημαίνει ότι θα σταματήσω να απολαμβάνω τα παιχνίδια αυτά επειδή βρίσκω ένα αρνητικό. Σιγά.

 

Επειδή η Anita Sarkesian κάνει βόλτα σε όλα τα μέσα και έχει ξεχειλώσει το θέμα όσο δεν πάει, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν θα κάνουμε μια νορμάλ κριτική. Που στην τελική αρκετές εταιρίες βελτιώνονται και έχουν βελτιωθεί και με βάση το feedback από gamers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 371
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εντελώς πληροφοριακά, η ηλικία συναινετικού σεξ στην Ελλάδα είναι 15 ετών. Δηλαδή 2 χρόνια διαφορά από την Ιαπωνία. Eπίσης σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα βρήκα αρκετές άλλες χώρες που έχουν ως ηλικία συναινετικού σεξ το 13 ετών και στην Ανγκόλα είναι το 12 ετών.

 

OpoQQ.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν είναι το κακό να κυκλοφορεί όπως θέλει μια γυναίκα. Όπως και ο άνδρας μέσα σε όλα κάποιες στιγμές θα βγει και θα θέλει να είναι σέξι και να αρέσει, έτσι και η γυναίκα. Όπως και οι άνδρες θέλουμε να πηδιόμαστε, έτσι και οι γυναίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το μοναδικό πράγμα που κάνει και που την ορίζει ως άτομο και ούτε πρέπει κάθε γυναίκα σε οποιοδήποτε σενάριο και πάντα να είναι πρώτα απ' όλα σέξι.

 

Πιστεύεις ότι όλα αυτά τα ΜΜΟ "τσόντες", είναι έτσι επειδή αρέσει στις γυναίκες ή επειδή απλά αρέσει στους άνδρες να βλέπουν συνέχεια τις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο; Imo είναι το δεύτερο, γιατί όπως σε όλα ξέρουν ότι πουλάει αυτό και οι εταιρίες πατάνε πάνω σε αυτό. 

 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό που κάνουν περιορίζει τους γυναικείους χαρακτήρες σε ένα fanservice, όπου ο ρόλος τους είναι σχεδόν αποκλειστικά να φαίνονται όμορφοι και σέξι και αυτό απλά καταντά κουραστικό και κλισέ ως εκεί που δεν πάει από ένα σημείο και έπειτα. 

 

Και στην τελική αναπαράγει και το πρότυπο ότι ο ρόλος της γυναίκας γενικότερα είναι κυρίως να είναι όμορφη και σέξι. Τουλάχιστον για ένα έφηβο κορίτσι στην Κορέα που παίζει games τέλος πάντων. Το να μην μπορούν να σκεφτούν κάτι διαφορετικό, ούτε σε ένα κόσμο φαντασίας, είναι λίγο απογοητευτικό. 

 

 

Το τράβηξα πολύ το θέμα με τα Κορεάτικα, το ξέρω, αλλά θέλω να πω ότι τουλάχιστον κάποια παιχνίδια αξίζουν αυτού του είδους την κριτική.

1. Δεν είναι πάντα και πρώτα απ΄όλα σέξι. Όχι λιγότερο από τους άντρες που είναι τούμπανοι. Είμαι σίγουρος ότι μεγάλο μέρος της gaming κοινότητας μπορεί να είναι άντρες, κοντοί, χοντροί, και άσχημοι. Παραπονέθηκε κανείς που όλοι οι άντρες είναι μουσκουλιάριδες με μεγάλα πέη;

 

2. Είναι τσόντες, γιατί για αυτά υπάρχει ζήτηση. Δικαίωμά τους.

 

3. Σορρυ, αλλά τα κλισέ, είναι κλισέ για κάποιον λόγο. Ο άντρας ανέκαθεν είχε το ρόλο του δυνατού (blame biology) και προστάτη, οπότε λογικό να παρουσιάζεται με μούσκουλα, ντυμένος με πανοπλίες, κτλ. Οι γυναίκες από την άλλη, ως child bearers (blame biology again), είναι λογικό να παρουσιάζονται ως είναι. Το φύλλο που είναι πιο προσεγμένο, παίρνει λιγότερα ρίσκα, και έχει τον ρόλο αυτού που φροντίζει την οικογένεια. Άντρας προστάτης, γυναίκα φροντίδα. Μια γυναίκα βρωμιάρα χοντρή άσχημη και απεριποίητη, δεν θα την κοιτάξει ο άντρας εύκολα, γιατί δεν θέλει μια τέτοια γυναίκα να γεννήσει τα παιδιά του. Είναι το ωραίο φύλλο για κάποιο λόγο. Όχι επειδή της καταπιέζει η πατριαρχία και η κοινωνία.

 

4. Καμία ηθική κριτική δεν αξίζουν. Η μόνη σωστή κριτική, είναι η αγοραστική δύναμη. Αν αυτή αποφασίσει ότι δεν της αρέσει κάτι ΝΟΜΙΜΟ, τότε μιλάει με την ελευθεριακή της δύναμη, και όχι με επιβολή κριτικής και censorship.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13557780_10154787592146840_6298858947419

 

Επειδη εχει παρεξηγηθει το θεμα πιστευω οτι για τους περισσοτερους ειναι ξεκαθαρο οτι η ισοτητα των 2 φυλων ειναι ιερη.

 

Απο εκει και περα αλλο ισος και αλλο ιδιος. Οπως και να το κανουμε (εστω και λογο κουλτουρας) διαφορετικα μεγαλωνουν τα κοριτσια και διαφορετικα μεγαλωνουν τα αγορια. Μπορει να εχουμε και ιδια ενδιαφεροντα αντρες και γυναικες αλλα εχουμε και διαφορετικα. 

 

Το προβλημα εχει να κανει με την ομογενοποιηση που προσπαθουν να μας επιβαλουν. Η κοπελα μου γουσταρει τον Τιτανικο σαν ταινια, εγω γουσταρω το Starship Troopers. Την σεβομαι, την αγαπαω αλλα δεν προσπαθω να την αλλαξω, ουτε και αυτη προσπαθει να αλλαξει εμενα.

 

Επισης κακα τα ψεμματα το σεξ πουλαει. Και τα 2 φυλα ενδιαφερονται το ιδιο για αυτο. Εμενα σαν αντρα μου αρεσει να βλεπω ενα καλιγραμμο γυναικειο avatar σε ενα video game που παιζω. Πιστευω οτι και οι γυναικες κοιταζουν τα αντρικα avatars. Φυσιολογικο μου φαινεται.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες




Kι εκεί που λες ότι το Kotaku δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά...νάσου κι η σειρά τους να επιτεθούν στον James Rolfe (γνωστός κι αγαπητός σε όλους μας για τον ρόλο του ως Angry Video Games Nerds) επειδή αρνείται να δει ένα απαίσιο reboot. Iδού και το περιβόητο video του που ξεσήκωσε όλα τα φεμιναζί:

 


 

Όπως βλέπετε, εξηγεί ήρεμα και με βάσιμα επιχειρήματα δίχως βρισιές κι ειρωνίες γιατί το reboot φαίνεται απαίσιο και γιατί αρνείται να το δει. Αν το πρόβλημά του ήταν επειδή πρωταγωνιστούν γυναίκες, δεν θα μίλαγε στο ίδιο βίντεο με θετικά λόγια για την τελευταία ταινία Star Wars που προσπαθεί κάτι καινούριο ενώ διατηρείο ταυτοχρόνως και το πνεύμα της σειράς που την έκανε τόσο αγαπητή, oύτε θ' αποθέωνε κλασσικές ταινίες δράσης όπως το Aliens με δυναμικές γυναίκες ως πρωταγωνίστριες.

 

 

Kαι λέγοντας για Kotaku, ίδου άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα άσχετου αρθογράφου που ρίχνει το φταίξιμο στο παιχνίδι λόγω δυσκολίας του:


Ένα πράγμα σαν τα άτομα που δεν ξέρουν να χάνουν σε ανταγωνιστικά παιχνίδια και ρίχνουν το φταίξιμο στο χειριστήριο.


  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε σε επίπεδο που θα πρέπει ο άλλος να απολογείται γιατί δεν γουστάρει κάτι (φυσικά μόνο από την πλευρά των αντρών, οι γυναίκες δεν χρειάζεται να απολογηθούν για κάτι) λέει πολλά. Ειλικρινά οι πουθενάδες και οι τίποτα αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν πολύ μεγάλη ιντερνετική δύναμη (γιατί αν τους πάρεις το ίντερνετ παίζει να είναι πιο άχρηστοι από καμένο χαρτί) και κυριολεκτικά με το μόνο που ασχολούνται είναι να εκτοξεύουν χολή και καρκίνο όπου μπορούν χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρει να κάνουν τίποτε άλλο. Θέλουν απλά να αλλάξουν κάτι just for the fuck of it, επειδή πλέον μπορούν.

 

Εχει γεμίσει το youtube και το Internet γενικότερα από άχρηστα ζόμπι και μάλιστα μη πελάτες που κάνουν κουμάντο και λογοκρισία βάση ότι τους συμφέρει πολιτικά και όχι μόνο. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια στιγμή θα έρθει που απλά δεν θα τους δίνει κανείς σημασία και κανείς δεν θα τους παίρνει στα σοβαρά αλλά προς το παρόν είναι στο απόγειο της δύναμης τους και μέχρι να σκάσει η φούσκα πολλά παιχνίδια ακόμα θα είναι θύματα.

 

P.S. Ούτε λόγο να φτιάξουν κάτι δικό τους τα άχρηστα ανθρωπόμορφα αυτά όντα. Από ότι φαίνεται η αριστερίζον σκέψη καλά κρατεί ακόμα.   

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόση υποστήριξη στις ζαρτιέρες και τα τακούνια ομολογουμένως δεν την περίμενα.  :-D

 

Ντάξει σας το δίνω, πάρτε ζαρτιέρες και τακούνια, εγώ θα πάρω τις γυμνόστηθες βάρβαρες του Age of Conan που είναι και στο πνεύμα του παιχνιδιού. Χα! I win!

 

 

Jastonas κάποιες επισημάνσεις σε αυτό που είπες μόνο:

 

 

Το πρότυπο του "ανορεκτικού" ή μη μου άπτου μοντέλου γυναίκας-πριγκίπισσας που δεν μπορεί να σηκώσει ένα βαλιτσάκι είναι σύγχρονο, όχι κάτι που "φυσικά" ίσχυε πάντα (εκτός από τις πραγματικές πριγκίπισσες και γενικότερα την αριστοκρατία, που ήταν προφανώς η μικρή μειοψηφία του πληθυσμού). 

 

Αρκεί να δείτε πως ήταν οι γυναίκες στα ελληνικά χωριά μέχρι πριν 50-60 χρόνια και θα διαπιστώσετε πως κάθε άλλο από "γυναίκα που κάθεται μόνο στο σπίτι να φροντίζει τα παιδιά" ήταν οι γυναίκες τότε. Και πριν τις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες, σχεδόν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχε η πολυτέλεια να δουλεύει μόνο ο άνδρας και η γυναίκα κάθεται στο σπίτι, παραμόνο σε οικογένειες με κάποιο υψηλό status στην κοινωνία. Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι γυναίκες και τα παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δουλειές, ακόμη και τις πιο "βαριές".

 

Και παρότι φυσικά δεν ήταν κανόνας, υπήρξαν ιστορικά σε διάφορους πολιτισμούς και περιπτώσεις γυναικών που πήγαιναν μαζί με τους άνδρες στον πόλεμο. Αλλά και ακόμη περισσότερες περιπτώσεις γυναικών που ήξεραν να πολεμούν για αμυντικούς σκοπούς, όταν π.χ. λείπανε οι άνδρες σε περίοδο πολέμου, ως άμυνα απέναντι σε επιδρομείς κλπ. Ο βασικός λόγος που δεν συνέβαινε πιο συχνά και που σταδιακά δημιουργήθηκε στα περισσότερα μέρη η κουλτούρα του άνδρα-πολεμιστή, είναι κυρίως το γεγονός ότι τότε οι γυναίκες γεννοβολούσανε σαν τα κουνέλια και στο μεγαλύτερο μέρος της νεαρής τους ηλικίας είτε ήτανε έγκυες, είτε θήλαζαν. Δεν ήταν όμως ότι δεν μπορούσε να πιάσει σπαθί ή τόξο καμία γυναίκα ποτέ στην ιστορία και είναι εντελώς fantasy το όλο σενάριο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

P.S. Ούτε λόγο να φτιάξουν κάτι δικό τους τα άχρηστα ανθρωπόμορφα αυτά όντα. Από ότι φαίνεται η αριστερίζον σκέψη καλά κρατεί ακόμα.   

Προσωπικά νομίζω ευημερεί όσο ποτέ, γιατί πλέον έχει εξελιχθεί σε χαμαιλέοντα και είναι κρυμμένη τόσο μα τόσο μα τόσο καλά....

 

Κρυμμένο πίσω από ανθρωπιστικούς αγώνες και ηθικά πλεονεκτήματα.

 

Πλέον όπου βλέπω στο bio κάποιου "activist" καταλαβαίνω ότι είναι απατεώνας αριστερός.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

P.S. Ούτε λόγο να φτιάξουν κάτι δικό τους τα άχρηστα ανθρωπόμορφα αυτά όντα.

 

Eδώ καλά-καλά η Anita Sarkeesian δεν μπορεί να φτιάξει μόνης της βίντεο στο YouTube. Έβαλε έναν άνδρα να τα φτιάξει γι' αυτήν, έκλεψε Let's Play videos από άλλους YouTubers, ζήτησε ένα εξωφρενικά τεράστιο χρηματικό ποσό από τους υποστηρικτές της για μια δουλεία που ακόμα και 15χρονα μπορούν να κάνουν χίλιες φορές καλύτερα και μάλιστα τσάμπα, δεν ολοκλήρωσε ποτέ την σειρά και με το ζόρι έβγαλε μερικά επεισόδια...

 

Κατά τ' άλλα είναι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα. ΟΧΙ! Είναι επαγγελματίας θύμα και κομπογιαννίτισσα (ή αγγλιστί con artist), όπως τα περισσότερα φεμιναζί.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Jastonas κάποιες επισημάνσεις σε αυτό που είπες μόνο:

 

 

Το πρότυπο του "ανορεκτικού" ή μη μου άπτου μοντέλου γυναίκας-πριγκίπισσας που δεν μπορεί να σηκώσει ένα βαλιτσάκι είναι σύγχρονο, όχι κάτι που "φυσικά" ίσχυε πάντα (εκτός από τις πραγματικές πριγκίπισσες και γενικότερα την αριστοκρατία, που ήταν προφανώς η μικρή μειοψηφία του πληθυσμού). 

 

Αρκεί να δείτε πως ήταν οι γυναίκες στα ελληνικά χωριά μέχρι πριν 50-60 χρόνια και θα διαπιστώσετε πως κάθε άλλο από "γυναίκα που κάθεται μόνο στο σπίτι και προσέχει τα παιδιά" ήταν οι γυναίκες τότε. Και πριν τις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες, σχεδόν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχε η πολυτέλεια να δουλεύει μόνο ο άνδρας και η γυναίκα και τα παιδιά να κάθονται στο σπίτι, παραμόνο σε οικογένειες με κάποιο υψηλό status στην κοινωνία. Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι γυναίκες και τα παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δουλειές, ακόμη και τις πιο "βαριές".

 

Και παρότι φυσικά δεν ήταν κανόνας, υπήρξαν ιστορικά σε διάφορους πολιτισμούς και περιπτώσεις γυναικών που πήγαιναν μαζί με τους άνδρες στον πόλεμο. Αλλά και ακόμη περισσότερες περιπτώσεις γυναικών που ήξεραν να πολεμούν για αμυντικούς σκοπούς, όταν π.χ. λείπανε οι άνδρες σε περίοδο πολέμου, ως άμυνα απέναντι σε επιδρομείς κλπ. Ο βασικός λόγος που δεν συνέβαινε πιο συχνά και που σταδιακά δημιουργήθηκε στα περισσότερα μέρη η κουλτούρα του άνδρα-πολεμιστή, είναι κυρίως το γεγονός ότι τότε οι γυναίκες γεννοβολούσανε σαν τα κουνέλια και στο μεγαλύτερο μέρος της νεαρής τους ηλικίας είτε ήτανε έγκυες, είτε θήλαζαν. Δεν ήταν όμως ότι δεν μπορούσε να πιάσει σπαθί ή τόξο καμία γυναίκα ποτέ στην ιστορία και είναι εντελώς fantasy το όλο σενάριο.

 

 

Παίρνεις 10 παραδείγματα, και λες πως έτσι ήταν τα πράγματα.

Στα χωριά οι γυναίκες σηκώνανε βάρη, αλλά οι άντρες σηκώνανε 3 φορές τα ίδια βάρη. Στις πόλεις, οι γυναίκες ήταν όπως είναι και σήμερα.

Και ναι, δουλεύανε όλοι, αλλά οι άντρες ήταν οι αστυνόμοι, οι πυροσβέστες, οι mineworkers, κτλ κτλ. Οι γυναίκες πάντα κάνανε πιο ευαίσθητες δουλειές, και μην μου πετάς μια φωτογραφία με μια γιαγιά στο χωράφι για να αλλάξεις την ιστορία. Ούτε επειδή πολεμήσανε 10 γυναίκες στους 100.000.000 άντρες μπορείς να μου λες ότι και οι γυναίκες πολεμούσανε.

Η βιολογία δεν αλλάζει. Ο άντρας είναι risk seeker, η γυναίκα risk averse. Αυτό οδηγεί σε διαφορετικές επιλογές, και δεν μας φταίει ούτε ο καπιταλισμός, ούτε τα social constructs.

Κοινωνίες ελεύθερες, οδηγούνται σε πατριαρχικές δομές όπου ισχύουν τα απλά πράγματα που είπα και πριν. Άντρας προστάτης, γυναίκα φροντίζει. Για αυτό και οι άντρες πεθαίνουν πάντα πιο νέοι. Γιατί είναι risk takers. Αυτό... και επειδή δεν αντέχουν την γκρίνια των γυναικών!

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά νομίζω ευημερεί όσο ποτέ, γιατί πλέον έχει εξελιχθεί σε χαμαιλέοντα και είναι κρυμμένη τόσο μα τόσο μα τόσο καλά....

 

Κρυμμένο πίσω από ανθρωπιστικούς αγώνες και ηθικά πλεονεκτήματα.

 

Πλέον όπου βλέπω στο bio κάποιου "activist" καταλαβαίνω ότι είναι απατεώνας αριστερός.

Και οχι μονο ,  πολλοι εχουνε κανει καριερες ετσι ... Τους βλεπεις τωρα να κομπαζουν για τη δηθεν αριστεροσυνη τους και την ηθικη αλακαρτ του κωλου . Μιλαμε για παρασιτα οχι ανθρωπιστες .

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Και παρότι φυσικά δεν ήταν κανόνας, υπήρξαν ιστορικά σε διάφορους πολιτισμούς και περιπτώσεις γυναικών που πήγαιναν μαζί με τους άνδρες στον πόλεμο.

 

Πςςς, μου έδωσες ιδέα για φοβερή πάσα, θενξ:

 

Action/adventure game στην Αρχαία Ελλάδα με Αμαζόνες πρωταγωνίστριες, πιστό στο μύθο, να τις δείχνει χύμα να ακρωτηριάζουν στις νεαρότερες το δεξί στήθος προκειμένου να μπορούν να κρατάνε καλύτερα το τόξο όταν μεγαλώσουν και γίνουν πολεμίστριες.

 

Και να έχεις από κάτω τους SJW's να σκούζουν. :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνεις 10 παραδείγματα, και λες πως έτσι ήταν τα πράγματα.

 

Μη μου αλλάζεις τα λεγόμενα plz.

 

Και παρότι φυσικά δεν ήταν κανόνας, υπήρξαν ιστορικά σε διάφορους πολιτισμούς και περιπτώσεις γυναικών που πήγαιναν μαζί με τους άνδρες στον πόλεμο. ...  Ο βασικός λόγος που δεν συνέβαινε πιο συχνά και που σταδιακά δημιουργήθηκε στα περισσότερα μέρη η κουλτούρα του άνδρα-πολεμιστή, είναι κυρίως το γεγονός ότι τότε οι γυναίκες γεννοβολούσανε σαν τα κουνέλια και στο μεγαλύτερο μέρος της νεαρής τους ηλικίας είτε ήτανε έγκυες, είτε θήλαζαν. Δεν ήταν όμως ότι δεν μπορούσε να πιάσει σπαθί ή τόξο καμία γυναίκα ποτέ στην ιστορία και είναι εντελώς fantasy το όλο σενάριο.

 

 

Και δεν μιλάω για μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων. Μίλησα για πολιτισμούς που είχαν τέτοιες πρακτικές. 

 

Τέλος πάντων, ανοίγει το θέμα ακόμη περισσότερο και θα το αφήσω εδώ γιατί αλλιώς δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τέλος πάντων, ανοίγει το θέμα ακόμη περισσότερο και θα το αφήσω εδώ γιατί αλλιώς δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

 

Καλά, αυτά μας τα 'πες και πριν:

 

 

Τέλος πάντων, πάω να παίξω κανά game, κουράστηκα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα αποστομώθηκα.

 

Αν θέλεις να πεις ότι πέφτω σε κάποιο λογικό σφάλμα. Υπέδειξέ το μου συγκεκριμένα και με quotes. Αλλιώς πάει τσάμπα η αφιέρωση και δεν μπορώ να την χαρώ όπως πρέπει.

 

 

edit: αλλάζεις το ποστ σου εκ των υστέρων;

 

Ναι, τι να κάνω με βάζετε σε πειρασμό να συνεχίσω, δεν μπορώ να αντισταθώ. Θέματα αυτοελέγχου/αυτοσυγκράτησης..   :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...