badbad Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Λέω αυτό και το κλείνω το θέμα και οποίος κατάλαβε, κατάλαβε τι εννοώ. Στην Ελλάδα του 2016 με τους μισθούς πείνας, η δυνατή αναβάθμιση ενός υπολογιστή είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς. Αυτή είναι και μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που έχουν παρατήσει τις συνεχείς αναβαθμίσεις στα pc και στράφηκαν στην αγορά κονσολών για προσιτό gaming. Όταν έχεις ήδη μια μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι σου , μια κονσόλα των 299 ευρώ , μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως ακόμα και τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Δεν κατακρίνω τον καθένα πως μπορεί να διαχειριστεί τα λεφτά του και σίγουρα υπάρχουν έξυπνα σετ που μπορούν να παίξουν αξιοπρεπώς το 80-90% των παιχνιδιών. Από εκεί και πέρα είπαμε πως ότι πληρώνει ο κάθε ένας, παίρνει. Άλλος θέλει εργονομία στο ποντίκι του και πληρώνει 150άρια, άλλος θέλει μηχανικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και πληρώνει 200άρια, άλλος θέλει χαμηλό θόρυβο και πληρώνει για υδροψύξη 300άρια . Το σίγουρο είναι πως η κάθε παραμετροποίηση του συστήματος κοστίζει και πολλές φορές σε αναγκάζει να ξεφεύγεις αποι το ταβάνι των 700 ευρώ. Εγώ σε προηγούμενο μήνυμα στηλίτευσα την πρακτική των κατασκευαστών hardware που σε αναγκάζουν, αλλάζοντας Socket κάθε 2-3 χρόνια, να πάρεις ένα σορό πράγματα (motherboard- ram - τροφοδοτικά) για να κουμπώσεις έναν νέο επεξεργαστή αν θες να προβείς σε αναβάθμιση. Στις κονσόλες δεν συμβαίνει αυτό. Ξέρεις από πριν τι να περιμένεις και δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Επίσης δεν είπα ότι είναι πανάκεια το παιχνίδι σε ultra setings, απλά για να το απολαύσεις σε αυτές τις αναλύσεις θες σίγουρα ένα 4κ monitor με τιμές άνω των 500 ευρώ και μια κάρτα γραφικών με επιδόσεις titan... Στην Ελλαδα επίσης έχουμε το παράδοξο να σκάει ο άλλος 800αρια για να πάρει νεο iphone και να το παρκάρει στην καφετέρια για να πουλήσει μούρη και ξημεροβραδιάζεται στο σκρουτζ μπας και πεσει καμια τιμή για να στήσει ένα καλύτερο μηχάνημα για να πάιξει το κλεμμένο, αντεγραμμενο παιχνιδι του... Αυτό εν μέρη δείχνει και την καταναλώτική συνείδηση που έχουμε... Στην τελική, και εκφράζω προσωπική άποψη καθαρά, προτιμώ τα Χριστούγεννανα πάρω το νέο ps4.5 4k στα 400 ευρώ και να δώσω και άλλα 400 για μια 4κ 42αρα led για να απολαύσω υπέροχους τίτλους , παρά να στήσω ενα μηχάνημα με 700-800 ευρώ και να αγωνιώ σε 1-2 χρόνια αν το μηχάνημα μου θα ανταποκρινεται σε κάθε νεο παιχνιδι... Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2016 από badbad
Crazygear Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Ποιοι είναι οι προφανείς λόγοι; Η πειρατεία στο PC υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λόγους προτίμησης ιδιαίτερα τα παλιότερα χρόνια, άσχετα αν στρουθοκαμηλίζουν όλοι και δεν το παραδέχονται. Ακόμα και αν βγάλεις την πειρατεία από το παιχνίδι, το software στο PC έχει πολύ καλύτερες τιμές και πιο open λογική. Ο λόγος που τα games στα PC έχουν καλύτερες τιμές είναι η πειρατεία. Αν τα παιχνίδια στο PC κυκλοφορούσαν στις τιμές των console games θα τα αγόραζαν ακόμα λιγότεροι από ότι σήμερα. Να δούμε τι θα γίνει αν η Microsoft περάσει αυτό που θέλει, να ενοποιήσει δηλαδή την αγορά games xbox και pc. Αν τότε τα παιχνίδια δεν θα σπάνε τόσο εύκολα, ή αν θα πρέπει να είμαστε πάντα online, βλέπε diablo III, τότε να δούμε που θα φτάσουν οι τιμές τους. 1
κβαντικος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Ποσα dpi εχει το ποντικι σου? Εσενα αναβει με πολλα φωτακια το πληκτρολογιο σου και εχει μηχανικα πληκτρα? Καλα η νεα τεχνολογια skylake της intel ειναι φοβερη Και εγω με pc ασχολιομουν αλλα επειδη ειχα καταντησει κι εγω να ψαχνω την λεπτομερεια στα παιχνιδια σταματησα να ασχολουμαι και ησυχασα. Νομιζεις οτι πιστευω οτι το ps4 η καποια αλλη κονσολα ειναι δυνατοτερη απο οποιονδηποτε high end pc? Οχι βεβαια ξερω τι μου γινεται. Χωρις να θελω να στη χαλασω, ο μονος στο topic που ασχοληθηκε με specs κλπα ησουν εσυ, για να μας παροτρυνεις να μη μιλαμε για specs...τι να πω, συγχαρητηρια Και επειδη θα πουνε πολλοι "Αα εγω δεν ειμαι ψειρας μονο να τρεχει ισα ισα τα παιχνιδια το θελω" Σκεψου οτι οταν βγαινει ενα παιχνιδι (βλεπε: farcry 4, batman arkham knight) και εχουν εσκεμενα χαλια optomising για να σε κανουν να ψαξεις καλυτερη gpu το αγοραστικο θυμα γινεσαι αμεσως εσυ. Στον κοσμο των κονσολων ολα ειναι ισα και δικαια. Οτι θελει ο καθενας βρβαια αναμεσα στα 2, αλλα αυτοι που καθονται και ασχολουνται με το αν τρεχει το παιχνιδι very high η ultra δεν ειναι φαν των παιχνιδιων αλλα των γραφιλων, γι αυτο δεν βγαζουν τοσο καλα παιχνιδια οι εταιρειες πλεον. Σωστα, αυτος που αγοραζει καινουργια gpu τον ενδιαφερουν μονο τα γραφικα, αυτος που παει και αλλαζει ολοκληρη κονσολα (!!!) δεν τον ενδιαφερουν τα γραφικα. Γιαυτο πουλανε ετσι τα PS4, γιατι εχουν χειροτερα γραφικα απτο PS3... Ξέρω πολύ καλά τι λέω όταν μιλάω για high end μηχανήματα για το τι κόστος και τι κατανάλωση έχουν. Το να φτιάξει ο καθένας το μπακαλίστικο μηχάνημα του από τα τελευταία μικρομάγαζα του σκρουτζ δεν αποτελεί πρακτική για όλους. Οι περισσότερες φθηνολύσεις χαρακτηριζονται από αστάθεια καθώς ο "έξυπνος" τάχα χρήστης ξεζουμίζει κάρτες και επεξεργαστές με υπερχονισμούς και ανεβασμένες θερμοκρασίες επειδή θέλει να κρατήσει το κόστος χαμηλά. Τα αποτελέσματα είναι τα αναμενώμενα. Δεν θα μιλήσω για θορύβους αν δεν έχεις υδροψυξη γιατί νομίζω είναι περιττό. Οτι πληρώνεις παίρνεις στην τελική. Ένας σοβαρός gamer θα στήσει ένα αξιοπρεπές μηχάνημα που αγγίζει τις 2000+ όταν μόνο για την κάρτα γραφικών θα χρειαστεί να πληρώσεις περίπου 1000 ευρώ. Αν βάλεις και ένα σοβαρό μόνιτορ από 600-800 ευρώ τότε στο 3000χιλιαρο φθανεις για πλάκα. Μπες λίγο στις αγγελίες του insomnia να δεις πόσο πουλάνε τα σοβαρά μηχανήματα... Μαλιστα, τα σοβαρα μηχανηματα κοστιζουν 3000!!! Μισο να φωναξω το σκυλο μου να διαβασει το post σου να γελασει... Οι σοβαρες κονσολες επισης πανε 80.000. 400 η κονσολα και 79.600 η οθονη 80" uhd. Σε τοσες ιντσες παιζει ο σοβαρος ο gamer Μ αρεσει που ολοι αυτοι που λενε οτι με 600-800 ευρω παιρνεις futureproof υπολιγιστη, δεν βαζουν καθολου στην τιμη πληκτρολογιο, ποντικι, μονιτορ, τπτ ups, ηχεια, headphones. Για σοβαρο gaming με pc αν δεν δωσεις εξ αρχης 1,5 χιλιαρικο δεν μπορεις να μιλας για καμια ανεση. Δειξτε μου και μενα ενα μηχανημα με ολα τα ακρως απαραιτητα συνολικου κοστους 700 ευρω.Αυτο δεν γινεται, και μην πειτε μεταχειρισμενα, γιατι και κονσολα μεταχειρισμενη υπαρχει και παιχνιδια μεταχειρισμενα υπαρχουν. Ακουω λοιπον, για να σας δω Μα το PC ειναι φτηνο ακριβως γιατι δεν αγοραζεις πληκτρολογια / ποντικια / ηχεια και λοιπα κουραφεξαλα καθε φορα που τον αλλαζεις. Βαλε μεσα και σκληρους / κουτι / τροφοδοτικο κλπα κλπα και καταλαβενεις γιατι τα PC ειναι πολυ μα πολυ φτηνοτερα απο τις κονσολες. Γιατι απλα αλλαζεις 2-3 πραματα καθε 3-4 χρονια, mobo / cpu / gpu ή / και μνημες. Oσο για το σοβαρο PC με τα 700ευρω, μπες στο πλαισιο (που ειναι και φτηνο ), βαλε εναν fx 6350 + 960, συμπληρωσε με parts της αρεσκειας σου και δεν θα βγει πανω απο 700. Παντως μαρεσει και μενα που ολοι αυτοι που λενε οτι με 400 ευρω αγοραζεις κονσολα δεν βαζουν καθολου στην τιμη τα λεφτα που τους κοστισε το PC τους απτο οποιο γραφουν το post 1
Iraaklis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Εσενα σε πειραξε που θα αγορασω νεα κονσολα. Και ? Μεσα στο full tower σου υψους μισου μετρου η και ενους παρακαλω !! Χωρανε 5 ps4 μεσα των 500gb και των 300 ευρω, οσο δλδ κανει το καθε ενα εξαρτημα μεσα στο pc σου. Γελασα.
badbad Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Άρα αν έχεις μια κάρτα με 250-300€ που φυσικά παίζει τα πάντα πολύ καλύτερα από τις κονσόλες με έναν αντίστοιχο επεξεργαστή είσαι ασόβαρος gamer με αντίστοιχα ασόβαρο και ασταθές μηχάνημα αφού σίγουρα έχεις κάνει και λάθος overclocking αλλά ούτε πρόσεξες και την ψύξη. Και φυσικά δεν μπορείς να λέγεσαι σοβαρός και να βάζεις το μηχάνημα σου στην τηλεόραση που είναι μια χαρά για τις κονσόλες. Πρέπει να έχεις και ένα ξεχωριστό gaming monitor! Να μην βάλουμε μέσα και το πληκτρολόγιο των 250€ και το ποντίκι των 150€! Αυτά εννοουνται αν θες να λέγεσαι ελάχιστα σοβαρός! Φίλε μου αν νιώθεις ότι θίγεσαι από τα λεγόμενα μου, μπορείς να μας αντιπαραθέσεις τις απόψεις σου και να μας πεις αν τον υπολογιστή που διαβάζω στην "υπογραφή"σου τον έστησες τσάμπα με 500-600 ευρώ γιατί βλέπω σεταρίσματα κοντά στο 1500 χιλιάρικο με 1000αρι τροφοδοτικό, EVO 500gb ssd και case των 140 ευρώ... Επίσης ένας ψείρας δεν θα συνέδεε ποτέ το high end μηχάνημα του σε τηλεόραση γιατί πολύ απλά η ταχύτητα απόκρισης δεν είναι ίδια με αυτή των καλών μόνιτορ. Λεπτομέριες θα μου πεις, αλλά να 'χαμε να λέγαμε... Χωρις να θελω να στη χαλασω, ο μονος στο topic που ασχοληθηκε με specs κλπα ησουν εσυ, για να μας παροτρυνεις να μη μιλαμε για specs...τι να πω, συγχαρητηρια Σωστα, αυτος που αγοραζει καινουργια gpu τον ενδιαφερουν μονο τα γραφικα, αυτος που παει και αλλαζει ολοκληρη κονσολα (!!!) δεν τον ενδιαφερουν τα γραφικα. Γιαυτο πουλανε ετσι τα PS4, γιατι εχουν χειροτερα γραφικα απτο PS3... Μαλιστα, τα σοβαρα μηχανηματα κοστιζουν 3000!!! Μισο να φωναξω το σκυλο μου να διαβασει το post σου να γελασει... Οι σοβαρες κονσολες επισης πανε 80.000. 400 η κονσολα και 79.600 η οθονη 80" uhd. Σε τοσες ιντσες παιζει ο σοβαρος ο gamer Μα το PC ειναι φτηνο ακριβως γιατι δεν αγοραζεις πληκτρολογια / ποντικια / ηχεια και λοιπα κουραφεξαλα καθε φορα που τον αλλαζεις. Βαλε μεσα και σκληρους / κουτι / τροφοδοτικο κλπα κλπα και καταλαβενεις γιατι τα PC ειναι πολυ μα πολυ φτηνοτερα απο τις κονσολες. Γιατι απλα αλλαζεις 2-3 πραματα καθε 3-4 χρονια, mobo / cpu / gpu ή / και μνημες. Oσο για το σοβαρο PC με τα 700ευρω, μπες στο πλαισιο (που ειναι και φτηνο ), βαλε εναν fx 6350 + 960, συμπληρωσε με parts της αρεσκειας σου και δεν θα βγει πανω απο 700. Παντως μαρεσει και μενα που ολοι αυτοι που λενε οτι με 400 ευρω αγοραζεις κονσολα δεν βαζουν καθολου στην τιμη τα λεφτα που τους κοστισε το PC τους απτο οποιο γραφουν το post Ελα πες μας τώρα τι σοβαρό σύστημα έχεις στήσει με τα λεφτά από τα κάλαντα, να γελάσουμε και εμείς... Επίσης πάρε και μια αγγελία εδώ από το insomia με σοβαρό μηχάνημα... (Δεν έχω σχέση με την αγγελία τυχαία την βάζω) http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/706339-hi-end-pc-eykai%CF%81%CE%B9%CE%B1/
Iraaklis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Ανυπομονω να βγει ps4 και xbox και να παιζουμε ολοι 4k με 500 ευρω μονο. Να δω τοτε τι θα ακουσουν τα αυτια μας. Ζω για αυτη τη στιγμη. 1
Razor333 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Ανυπομονω να βγει ps4 και xbox και να παιζουμε ολοι 4k με 500 ευρω μονο. Να δω τοτε τι θα ακουσουν τα αυτια μας. Ζω για αυτη τη στιγμη. Οσο 1080 παιζετε τωρα θα ειναι το 4Κ, ολα στο low αφιλτρα μπας και σηκωσει 30fps.
makiskapa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Φίλε μου αγόρασα τον πρώτο μου έτοιμο pc 486 το 1994 και φτιάχνω δικά μου pc από την εποχή του pentium στα 133 Mhz... Ξέρω πολύ καλά τι λέω όταν μιλάω για high end μηχανήματα για το τι κόστος και τι κατανάλωση έχουν. Το να φτιάξει ο καθένας το μπακαλίστικο μηχάνημα του από τα τελευταία μικρομάγαζα του σκρουτζ δεν αποτελεί πρακτική για όλους. Οι περισσότερες φθηνολύσεις χαρακτηριζονται από αστάθεια καθώς ο "έξυπνος" τάχα χρήστης ξεζουμίζει κάρτες και επεξεργαστές με υπερχονισμούς και ανεβασμένες θερμοκρασίες επειδή θέλει να κρατήσει το κόστος χαμηλά. Τα αποτελέσματα είναι τα αναμενώμενα. Δεν θα μιλήσω για θορύβους αν δεν έχεις υδροψυξη γιατί νομίζω είναι περιττό. Οτι πληρώνεις παίρνεις στην τελική. Ένας σοβαρός gamer θα στήσει ένα αξιοπρεπές μηχάνημα που αγγίζει τις 2000+ όταν μόνο για την κάρτα γραφικών θα χρειαστεί να πληρώσεις περίπου 1000 ευρώ. Αν βάλεις και ένα σοβαρό μόνιτορ από 600-800 ευρώ τότε στο 3000χιλιαρο φθανεις για πλάκα. Μπες λίγο στις αγγελίες του insomnia να δεις πόσο πουλάνε τα σοβαρά μηχανήματα... Το ακουσαμε και αυτο οτι ενας σοβαρος gamer θελει 2000 με 3000 χιλιαρικα για να φτιαξει σοβαρο gaming pc. Μαλλον ειμαι πολυ τυχερος που εφτιαξα το δικο μου με 700ευρω χωρις υδροψυξη και κουραφεξαλα! Οι εποχες που αλλαζαμε καρτα γραφικων κια επεξεργαστη καθε χρονο τελειωσαν. Το πρωτο μου pc ηταν ενας noname κατασκευης 8086 με οθονη hercules και σε πληροφορω οτι την σημερον ημερα το κοστος ενος Η/Υ εχει μειωθει δραματικα, επισης τα εξαρτηματα ειναι τα ιδια ειτε τα αγορασεις απο μπακαλιστικα μαγαζια ειτε απο επωνυμα. Για ολους εχει πλεον ο μπαχτσες..... 1
jimex Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Σοβαρα τωρα? Ουτε high end PC δεν θα σου κοστιζει 400-500€ καθε 2-3 χρονια. Ε; Με 400€ σήμερα δεν παίρνεις κάτι παραπάνω από low end desktop PC με integrated graphics... Το thread είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τα posts μετά τα τα 400-500€ high end PC για κάποιο λόγο πάνε αμέσως στα 3 χιλιάρικα, δηλαδή δυο κατηγορίες desktop που με το ζόρι να πιάνουν ποσοστά που πιάνουν οι υπολογιστέ της apple Προφανώς και για το μέσο χρήστη που παίζει παιχνίδια 1 χιλιάρικο σε PC κάθε 2-3 χρόνια φτάνει για να παίξει οτιδήποτε κυκλοφορεί σ' αυτό το διάστημα. Δίχως όλα στο τέρμα, δίχως 4Κ, κάποιες φορές καλύτερα, κάποιες φορές χειρότερα από κονσόλες. Πάντως το δυνατό όπλο των PC είναι οι τιμές των παιχνιδιών. Άλλο 30-40€, άλλο 60-70€ για το ίδιο παιχνίδι σε κονσόλα. 10 καινούργια παιχνίδια το χρόνο να παίζει κάποιος, με 200€ λιγότερα καλύπτει και τη διαφορά απ' την κονσόλα που και για αυτή κάθε 2-3 χρόνια θα θέλει 4 κατοστάρικα. Ίσα βάρκα ίσα νερά ένα πράμα. Υπάρχουν και τα άτομα βέβαια που αν ένα παιχνίδι δεν κλείσει 3ετία στην αγορά να πέσει στο τάληρο δεν το ακουμπάνε οπότε αυτοί ίσως βολεύονται και με ένα PS3 μέχρι και σήμερα... 1
NickTG Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Φίλε μου αν νιώθεις ότι θίγεσαι από τα λεγόμενα μου, μπορείς να μας αντιπαραθέσεις τις απόψεις σου και να μας πεις αν τον υπολογιστή που διαβάζω στην "υπογραφή"σου τον έστησες τσάμπα με 500-600 ευρώ γιατί βλέπω σεταρίσματα κοντά στο 1500 χιλιάρικο με 1000αρι τροφοδοτικό, EVO 500gb ssd και case των 140 ευρώ... Επίσης ένας ψείρας δεν θα συνέδεε ποτέ το high end μηχάνημα του σε τηλεόραση γιατί πολύ απλά η ταχύτητα απόκρισης δεν είναι ίδια με αυτή των καλών μόνιτορ. Λεπτομέριες θα μου πεις, αλλά να 'χαμε να λέγαμε... Να θιγομαι γιατί? Μετά από 25 χρόνια που θυμάμαι να παίζω, μιας και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με παιχνίδια σε κονσόλες και PC, είναι αργά να θιγομαι με οτιδήποτε. Απλά σχολιάζω. Έχει σημασία πόσο έχει το δικό μου? Ή να λέω πως όποιος έχει φθηνότερο δεν είναι σοβαρός? Το τροφοδοτικό πάντως το έχω ήδη 6 χρόνια σχεδόν και το είχα βρει σε αγγελία αμεταχειριστο στα 75€, ο σκληρός μου είναι 240GB και θα μπορούσα να είχα πάρει τον απλό και όχι τον Μ.2 και να γλιτώσω και άλλα λεφτά από εκεί, το κουτί μου θα μπορούσε να είναι ένα με μισή τιμή και πάλι να είναι μια χαρά, αντί για υδρόψυξη αρκούσε μια απλή και πάλι θα έκανε λιγότερο η αντίστοιχο θόρυβο με ένα PS4, ενώ και για επεξεργαστής θα αρκούσε ο φθηνότερος i5 μαζί με μια φθηνότερη από τη δική μου motherboard. Όντως δεν είναι ίδια η απόκριση, αν και εμένα αδιάφορο μου είναι, αλλά θα είναι ίδια με τις κονσόλες που θα μπαίνουν πάνω. Δεν γίνεται στη μία περίπτωση να σου αρκεί και στην άλλη όχι.
badbad Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Το ακουσαμε και αυτο οτι ενας σοβαρος gamer θελει 2000 με 3000 χιλιαρικα για να φτιαξει σοβαρο gaming pc. Μαλλον ειμαι πολυ τυχερος που εφτιαξα το δικο μου με 700ευρω χωρις υδροψυξη και κουραφεξαλα! Οι εποχες που αλλαζαμε καρτα γραφικων κια επεξεργαστη καθε χρονο τελειωσαν. Το πρωτο μου pc ηταν ενας noname κατασκευης 8086 με οθονη hercules και σε πληροφορω οτι την σημερον ημερα το κοστος ενος Η/Υ εχει μειωθει δραματικα, επισης τα εξαρτηματα ειναι τα ιδια ειτε τα αγορασεις απο μπακαλιστικα μαγαζια ειτε απο επωνυμα. Για ολους εχει πλεον ο μπαχτσες..... Πάμε πάλι... "Σοβαρός" gamer είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησα για αυτή την κατηγορία των παικτών που αναζητούν το καλύτερο και επενδύουν αρκετά χρήματα για να το αποκτήσουν. Το επίθετο "σοβαρός" στην αργκό πλησιάζει πιο πολύ τον υπερβολικά ψαγμένο και δεν χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει σωρηδόν, ότι όποιος δεν έχει μηχάνημα 3000 ευρώ, δεν είναι σοβαρός ως άνθρωπος... Αν εσύ και κάποιο άλλοι καταφέρατε να φτιάξετε το μηχάνημα των ονείρων σας με 700 ευρώ, που τα παίζει όλα και δεν κολλάει πουθενά, τότε μπράβο σας. Αφήστε όλους εμάς τους αδαείς με την τεχνολογία να μας τα τρώνε οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και να μας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες... Ξαναλέω, προτιμώ τα Χριστούγεννα που μας έρχονται να αγοράσω το νεο ps4.5 με 4κ στα 400 ευρώ και να δώσω και άλλα 400 για μια μεγάλη 4κ τηλεόραση για να παίζω 4κ /30fps και να την βγάλω 4-5 χρόνια , παρά να ξαναστήσω ένα μηχάνημα pc με 700-800 ευρώ που θα ακούγεται σαν βαπόρι, θα ψήνεται από το overclocking για να τραβήξει και καταναλώνει τα άντερα του προκειμένου να παίξω με όλα στο full ... Και μην μου πει κανείς ότι τραβάει τo pc των 700euro να παίξει 4k /60fps ή ακόμα και 30fps γιατί μάλλον θα χρειαστείς και ενα 4κ μόνιτορ για να δεις αυτή την ανάλυση . Άρα αμέσως το κόστος εκτοξεύεται στα 1200-1300 ευρώ...
Iraaklis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Εγω προκαλω ολους εσας που ταχα φτιαχνετε δυνατο μηχανημα με 700 ευρω, να βαλετε λινκ με ΟΛΑ τα parts του κουτιου μετρημενενα προς ενα να δω ΑΝ βγει 700 και ΑΝ ειναι αναβαθμισιμο το μηχανημα στα επομενα χρονια με τη μητρικη που θα χει. Υπ οψιν βεβαια οτι ακομη κ να το καταφερει, προυποθετοντας τα παρελκομενα(μονιυορ, keyboard, ποντικι, ηχεια κτλ) θα ξεπερναει τα 1200 Περιμενω links. 2
uesugi1989 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Φίλε μου, δεν είναι έτσι όπως τα λες. Ήμουν χρόνια gamer σε κονσόλες και έχω δει και τις δύο όψεις του νομίσματος. Πριν ένα μήνα φτιάξαμε σε έναν φίλο pc με i5 επεξεργαστή έκτης γενιάς, 8 gb ram, επώνυμη μητρική, ικανό και επώνυμο τροφοδοτικό, αξιόλογο κουτί και 240αρι ssd. δεν ξεπέρασε τα 450 ευρώ. O φίλος το ήθελε περισσότερο για dota και lol και δεν καιγόταν να πάρει άμεσα κάρτα. Τέλος καλοκαιριού θα δώσει άλλα 250 για μια rx 480 αν θέλει και θα μπορεί να παίζει τα απαιτητικά games τύπου Witcher χαλαρά. Τώρα τα παρελκόμενα του στυλ Keyboard, ποντίκια και τέτοια δεν τα σχολιάζω καν. Εγω προσωπικά το ίδιο Keyboard και ποντίκι έχω 4 χρόνια, 10 ευρώ έκαναν μαζί από κινέζικο και 15 ένα logitech gamepad που πήρα τότε και λειτουργούν άψογα, παρά την κακομεταχείριση και τα χτυπήματα που έχουν φάει. Την ίδια full hd τηλεόραση έχω από όταν έπαιζα στο ps3 και ηχεία πήρα μόλις φέτος. Και αυτά βέβαια πολυτέλεια είναι, ο ήχος του HDMI της τηλεόραση ήταν ικανοποιητικός για gaming. Οι κονσόλες έχουν πολλά οφέλη, είναι ότι πρέπει για να αράξεις για FIFA με φίλους στον καναπέ ή και για πιο σοβαρό gaming ακόμα αν δεν έχεις την όρεξη να ψαχτείς με hardware και την τεχνολογία γενικότερα. Αλλά το κόστος δεν είναι ένα από αυτά. Δεν είναι μόνο το κόστος της ίδιας της κονσόλας, είναι επίσης και τα αρκετά πιο ακριβά παιχνίδια και το on line επί πληρωμή με " δωρεάν " παιχνίδια (από τα οποία τα μόνα που έχω παίξει τόσα χρόνια από τα playstation network είναι το Devil May Cry, τουλάχιστον στο ps vita που και που δίνουν κανά καλό)
pro2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Εγω προκαλω ολους εσας που ταχα φτιαχνετε δυνατο μηχανημα με 700 ευρω, να βαλετε λινκ με ΟΛΑ τα parts του κουτιου μετρημενενα προς ενα να δω ΑΝ βγει 700 και ΑΝ ειναι αναβαθμισιμο το μηχανημα στα επομενα χρονια με τη μητρικη που θα χει. Υπ οψιν βεβαια οτι ακομη κ να το καταφερει, προυποθετοντας τα παρελκομενα(μονιυορ, keyboard, ποντικι, ηχεια κτλ) θα ξεπερναει τα 1200 Περιμενω links. και καλα ρε φιλε εσυ τι το παιζεις? το εχεις ψαξει το θεμα? https://www.skroutz.gr/s/4006246/Asus-VS228DE.html https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/698/Corsair/f/46403_499830_583119/Desktop-DDR4-8GB.html?keyphrase=ram https://www.skroutz.gr/s/5317754/Sharkoon-Shark-Zone-M20.html https://www.skroutz.gr/s/3209915/Sharkoon-Skiller.html https://www.skroutz.gr/s/441311/Thermaltake-Commander-MS-II.html https://www.skroutz.gr/s/8423382/Asus-H110-PLUS.html https://www.skroutz.gr/s/7529283/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-Windforce-2X-GV-N75TOC2-2GI.html https://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html https://www.skroutz.gr/s/1802416/Seagate-Momentus-Spinpoint-500GB-ST500LM012.html https://www.skroutz.gr/s/7888456/Thermaltake-TR2-S-700W.html λοιπον φιλε αλλη φορα μην ανοιγεις θεματα χωρις καν να ξερεις τι σου γινεται και κανε τον λογαριασμο μονος σου μονο και μονο για να τα δεις... αν ξεχασα κατι στειλε
iphone48g Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Αλληλούια! Τρέχω να αγοράσω........ Στις 21.5 ίντσες το gaming είναι απόλαυση. Μην τρελαίνεστε παιδιά, ας διαθέσει ο κάθε ένας τα χρήματα του όπως πιστεύει καλύτερα. Θα βάλω και μια νέα παράμετρο. Στην πολλά υποσχόμενη νέα βιομηχανία του gaming που είναι το virtual reality η νέα κονσόλα της sony θα μπορεί αξιοπρεπέστατα να παίξει ανάλογους τίτλους. Έτσι οι κάτοχοι της θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν με προσιτό κόστος την vr εμπειρία. Οι τιμές έχουν δοθεί ήδη και έτσι η μάσκα του ps4 θα κοστίζει στην Ελλάδα 409 ευρώ και η νέα κονσόλα γύρω στα 400. Άρα κάποιος με 1000 κοντά (χειριστήριο- κάμερα και τίτλος παιχνιδιού) θα μπορεί να απολαύσει vr Στον αντίποδα τώρα των pc το κόστος των oculus rift μαζί με τις ελάχιστες απαιτήσεις απογειώνουν το τελικό badget πάνω από τα 2000 ευρώ . Συμπερασματικά λοιπόν, με την δική μου λογική η αγορά μιας κονσόλας νέας γενιάς είναι πιο συμφέρουσα αγορά, αν μιλάμε για το μέλλον του gaming που είναι το virtual reality.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα