Προς το περιεχόμενο

Το τελευταίο VCR θα κατασκευαστεί μέχρι τις 30 Ιουλίου


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και όμως, υπάρχει μία εταιρεία που κατασκευάζει ακόμα video-cassette recorders (ή VCRs), αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Η Ιαπωνική Funai Electronics, που κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτρονικά (αν και προμηθεύει και άλλους κατασκευαστές όπως η Sanyo) θα κατασκευάσει την τελευταία παρτίδα μονάδων VCR μέχρι τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με αναφορά της Ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei. Η Funai Electronics αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια των κατάλληλων τμημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή τους, ως έναν από τους μεγαλύτερους λόγους που θα σταματήσει την παραγωγή.
Οι συσκευές VCR κυκλοφόρησαν πριν από 40 χρόνια, αλλά με την παρουσίαση στο μεσοδιάστημα των συσκευών DVD, των συσκευών Blu-Ray, των Media Players και των υπηρεσιών streaming όπως το Netflix, σήμερα θεωρούνται και είναι εντελώς… απαρχαιωμένες. Κάποτε, η Funai πούλησε 15 εκατομμύρια μονάδες και πέρυσι, ανέφερε ότι πούλησε 750.000 μονάδες συνολικά. Με εξαίρεση κάποιους φανατικούς, η ζήτηση για συσκευές VCR είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Ήδη υπάρχει τουλάχιστον μία γενιά που πιθανόν δεν έχει γνωρίσει την χαρά μίας ξεχωριστής συσκευής αφιερωμένης στην επαναφορά των ταινιών στην αρχή τους, επειδή η λειτουργία σταμάτησε να λειτουργεί στο VCR τους ή δεν έχει γνωρίσει την αγανάκτηση να πληρώσει επιπλέον επειδή δεν επέστρεψε την κασέτα “γυρισμένη” στο videoclub.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Την δεκαετία του 80, το Video Home System (VHS) κέρδισε τον πόλεμο ενάντια στο Betamax της Sony (παρόλο που το τελευταίο ήταν ανώτερο εξαιτίας της ανάλυσης των 250 γραμμών έναντι των 240 γραμμών του VHS, αλλά και εξαιτίας του καλύτερου ήχου και της σταθερότερης εικόνας), επειδή ήταν σημαντικά οικονομικότερο, υποστήριζε μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής (η Sony είχε περιορίσει την εγγραφή στην μία ώρα για συστήματα NTSC) κ.ά.

 

H JVC επίσης, που σχεδίασε την τεχνολογία, έδωσε την άδεια χρήσης σε πολλούς κατασκευαστές, οι οποίοι στην συνέχεια, λόγω του ανταγωνισμού, έριξαν ακόμα περισσότερο τις τιμές. Η Sony ξεκίνησε και εκείνη στις αρχές του 1980 να χορηγεί άδειες χρήσης σε κατασκευαστές, καθώς και παρόμοιους χρόνους εγγραφής με το VHS, αλλά παρόλο που έκανε σημαντικές αλλαγές, το VHS είχε ήδη κυριαρχήσει στην αγορά. Η κυριαρχία του VHS σταμάτησε με την άνοδο του DVD, το 1997. Έως στο 2003, οι δίσκοι DVD είχαν σχεδόν πλήρως αντικαταστήσει τις κασέτες VHS στις ενοικιάσεις με την τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε στο συγκεκριμένο format να είναι το “A History of Violence” του David Cronenberg.

 

Link.png Site: Quartz

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παλιές καλές εποχές, όμως η τεχνολογία προχωράει και το Recording/στρεαμινγ on demand πλέον είναι ψηφιακό εδώ και χρόνια (για να είναι και άμεσα προσιτό και οικονομικό στο κάθε σπίτι).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι αξεχαστες στιγμες οταν εβαλα την πρωτη μου κασετα και την "ρουφηξε" το video, αλλα και οταν μπορουσα να γραφω οτι γουσταρα απο την tv και να κραταω αρχειο, η να το βλεπω οποτε θελω.Φανταστικη συσκευη.Ακομα κραταω ειναι SONY, σε εξαιρετικη κατασταση, ετσι για συλλεκτικους-συναισθηματικους  λογους.R.I.P

Αλλα παντα οι Ιαπωνες ειναι οι πρωτοι που εφαρμοζουν μια τεχνολογια και οι τελευταιοι που την εγκαταλοιπουν.

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανύπαρκτη ζήτηση αλλά πούλησε 750 χιλιάδες συσκευές! Δεν τις λες και λίγες!

 

Έχω ακόμα ένα λειτουργικό και αρκετές κασέτες με αγώνες κυρίως, που κάποια στιγμή θέλω να ψηφιοποιήσω...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω οι μαυροι πουλανε πλεον στικακια! και αλλοι στελνουν ακομα fax!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ

 

Ισχύει όντως αυτό με τα στικάκια? Φιλαράκι εγκώ έκει καλό ταινία. Στικάκι γκια σένα μπέντε 'υρώ.

Ανύπαρκτη ζήτηση αλλά πούλησε 750 χιλιάδες συσκευές! Δεν τις λες και λίγες!

 

Έχω ακόμα ένα λειτουργικό και αρκετές κασέτες με αγώνες κυρίως, που κάποια στιγμή θέλω να ψηφιοποιήσω...

 

Ισχύει και αυτό.

 

750.000 για μια γραμμη παραγωγής που θεωρείται μονοπώλειο, δεν είναι και λίγα για το 2016.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Video Cassete players δεν τα είχαν μόνο όσοι νοίκιαζαν κασσέτες,

τα είχαν και όσοι είχαν video camera, με κανονικές ή μικρές κασσέτες με αντάπτορα.

Αυτοί, που είχαν πολλές εγγραμένες κασσέτες προσωπικού-οικογενειακού περιεχομένου, κράτησαν τα "βίντεο" αρκετά χρόνια και τα κρατάνε ακόμα.

Πάντα κόστιζε πολύ η μετατροπή τους σε dvd, και πολλοί δεν ήξεραν πως να το κάνουν μόνοι τους.

Επειδή τότε γυρίζαμε σαν παιδιά σκετς και ταινίες μικρού μήκους, εώς και βιντεο-κλιπ, ακόμα και με ντουμπλάρισμα γράφοντας με τη βιντεοκάμερα, από την τηλεόραση ότι είχαμε πιο πριν τραβήξει, γιατί δεν ξέραμε πως να βάλουμε ήχο στη κασσέτα εν έτη 1992-6,

σας πληροφορώ ότι όσο κουραστικό και δύσκολο και αν ήταν αυτό το μπρος πίσω της κασσέτας,

ΑΥΤΟΣ ο κόπος ήταν που έδινε άλλη ικανοποίηση στο αποτέλεσμα, όσο ερασιτεχνικό και χωρίς γνώσεις και αν ήταν!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ κοντεύει να εξαφανιστούν τα dvd .σε λίγο καιρό θα κατεβάζουμε τα πάντα ,θα αποθηκεύουμε σε cloud και θα βλέπουμε σε stream.

 

ναι στο cloud, περιμενε.. με τους δισκους των 3tb να εχουν 100 ευρω, το cloud ειναι κυριολεκτικα αχρηστο για multimedia. απλα για τον δρομο, να ακους κανενα τραγουδακι στο -χωρις επεκταση μνημης- κινητο σου. επισης κοντευουμε να κανουμε το 4K standard, και με τις ταχυτητες που εχουμε στα περισσοτερα σπιτια (η τραγικη ειρωνια) μεσω cloud το πολυ να streamαρεις VHS. και βεβαιως δεν αναφερω καν τις 2G/3G συνδεσεις στα κινητα / tablet αφου οι περισσοτερες χρησεις του cloud γινονται μεσα απο εκει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πεθαμενο μεν, αναντικαταστατο δε. Εστω και για συναισθηματικους λογους. Εμενα μου εχει μεινει αυτη η συσκευη https://www.amazon.com/Philips-DVD740VR-DVD-VCR-Combo/dp/B00006ANZ7 πολυ καλο πολυμηχανημα για την εποχη του. Και δεν προκειται να το πεταξω οση σκονη και να φαει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ακόμα στην κατοχή μου ένα Panasonic NV-J35 δουλεύει ακόμα ήτανε ένα πολύ "ψαροτικό" μοντέλο και πολύ Hi-Tech στην εποχή του με το πορτάκι που έκρυβε την θύρα της κασέτας και το τηλεχειριστήριο με την LCD που φωτίζονταν για λίγο με εκείνο το διακριτικό πορτοκάλι-κόκκινο φωτισμό. Και είχε και συρόμενο καπάκι και καλά έκρυβε την LCD και εμφάνιζε περισσότερα πλήκτρα λειτουργιών. Ωραία χρόνια τότε... 

 

Το βίντεο της φώτο από το τόπικ είναι από το Panasonic NV-J35

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...