Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεις να το βαλεις anonymous. οι κανονικοι χρηστες δε σε βλεπουνε. δε βλέπεις και συ ποιος σε βλέπει ομως.

δε ξερω τι παιζει με τους pro.

Το γνωριζω, γιαυτο προφανως συνεστησα προσοχη.
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ιδανικα θα ηθελα να με προσλαβει καποιος μονο και μονο για το ποσες πληροφοριες μπορω να συλλεξω
νομιζω ότι είμαι το ιντερνετ

Δημοσ.

Κοιτας να εχεις endorsments σε skills που χρειαζεται ο κλαδος, κοιτας να μαζεύεις connections με κοσμο από την εταιρια που θες να δουλεψεις, stalk το προσωπικο της εταιριας-βλεπεις ποιος σπουδασε/δουλεψε που, ψάχνεις στο facebook με βαση αυτά. Σκεψου σαν να προσπαθεις να μαθεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για πρωην σου χιχιχιχιχ

χαχαχαχαχα αυτό το έχω κάνει ήδη ρε γμτ! και πολύ καλά endorsments στα skills έχω και 500+ connections, τίγκα στους HR και marketing directors, αλλά φαίνεται κάτι κάνω λάθος. Σκέφτομαι πολλές φορές να στείλω απευθείας μνμ στον director αν δω μια θέση που με ενδιαφέρει, αλλά μου κάνει too much...

Αυτό που δεν έχω ακόμα είναι recommendations, και αυτό γιατί οι managers μου είναι άσχετοι απο τεχνολογία (αν και 40αρηδες) και βαριούνται να το γράψουν!

Δημοσ.

χαχαχαχαχα αυτό το έχω κάνει ήδη ρε γμτ! και πολύ καλά endorsments στα skills έχω και 500+ connections, τίγκα στους HR και marketing directors, αλλά φαίνεται κάτι κάνω λάθος. Σκέφτομαι πολλές φορές να στείλω απευθείας μνμ στον director αν δω μια θέση που με ενδιαφέρει, αλλά μου κάνει too much...

Αυτό που δεν έχω ακόμα είναι recommendations, και αυτό γιατί οι managers μου είναι άσχετοι απο τεχνολογία (αν και 40αρηδες) και βαριούνται να το γράψουν!

δε νομιζω ότι νοιαζεται κανεις οντως ρε, δηλαδή θα ριξουν μια ματια

γραψε κανα αρθρακι να το ποσταρεις να δειξεις ότι προσφερεις στο community και τέτοιες μπουρδες. Και στελνε σε directors αν είναι first connection, αντε second, βασισου σε namedropping. Ελλαδα ανοιγει φουλ πορτες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κανεις κατι λαθος, απλως βρισκεσαι σε εναν επαγγελματικο τομεα που κανενα HR δε θα βρεθει στην αναγκη να αναζητησει ατομα μεσω linkedin.

Αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορεις εσυ να αναζητησεις καλυτερες δουλειες απο αυτο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κανεις κατι λαθος, απλως βρισκεσαι σε εναν επαγγελματικο τομεα που κανενα HR δε θα βρεθει στην αναγκη να αναζητησει ατομα μεσω linkedin.

Αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορεις εσυ να αναζητησεις καλυτερες δουλειες απο αυτο.

Speaking of, δεν ξερω κανεναν που να "τον εχουν βρει" από εταιρια, ολοι μου οι φιλοι κι εγω ψαξαμε μονοι μας και βρηκαμε τις δουλειες μας. Υπαρχουν οντως HR που εχουν scouters? Σε τι τομεις?

Δημοσ.

Speaking of, δεν ξερω κανεναν που να "τον εχουν βρει" από εταιρια, ολοι μου οι φιλοι κι εγω ψαξαμε μονοι μας και βρηκαμε τις δουλειες μας. Υπαρχουν οντως HR που εχουν scouters? Σε τι τομεις?

Yeap εχω καποια inbox msgs απο γνωστες πολυεθνικες στον ευρυτερο τομεα του IT (ολες απο εξωτερικο) που μου προτεινουν interview για μια συγκεκριμενη θεση, το 1 κατεληξε να ειναι η τωρινη μου εργασια. Οχι επειδη ειμαι ομορφος ή επειδη εχω κανει κανενα γαματο linkedin profile (εχω μονο 80 connections κι αυτοι ειναι αποκλειστικα συναδελφοι πρωην ή νυν), αλλα επειδη ατομα με την εξειδικευση μου (δεν θα δωσω περισσοτερα infos εδω για διαφορους λογους) σπανιζουν ανα τον κοσμο (οσο σπανιζει και η θεση φυσικα, δηλαδη αντε να ανοιγουν 5 τετοιες θεσεις το χρονο σε ευρωπαικο επιπεδο, αλλα οταν ανοιγουν δεν βρισκουν ατομα με τα απαραιτητα προσοντα , συνεπως καποια HR ψαχνονται απο linkedin κι οτι κατσει).

Αλλα οπως ειπα το linkedin βοηθα και αντιστροφως, δηλαδη να αναζητας εσυ δουλεια απο εκει με βαση την εξειδικευση σου. Ειναι αρκετα accurate και το βασικοτερο ειναι πως αποφευγεις ΠΟΛΛΑ σκουπιδια στα οποια θα επεφτες αν εψαχνες απο αλλα social media ή εφημεριδες, διοτι συνηθως το προφιλ των εταιρειων στο linkedin ειναι αρκετα σοβαρο. Δεν θα δεις αγγελια απο τον Μπαμπη τον κατσαβιδακια που την ειδε αφεντικουρα και ψαχνει υπαλληλο των 250 ευρω με 10 χρονια προυπηρεσια να του κανει ολες τις χαμαλοδουλειες. Απο την αλλη για να μπορεις να σταθεις εκει μεσα πρεπει κι εσυ να εχεις ενα αναλογο επαγγελματικο προφιλ, γιαυτο ειπα εξαρχης οτι γελαω με κατι τυπους που κανουν linkedin profile μη εχοντας κατι παραπανω απο πτυχιο/μεταπτυχιακο , οι οποιοι ισχυριζονται οτι "προσπαθουν" με αυτον τον τροπο.

• Like 1
Δημοσ.

Yeap εχω καποια inbox msgs απο γνωστες πολυεθνικες στον ευρυτερο τομεα του IT (ολες απο εξωτερικο) που μου προτεινουν interview για μια συγκεκριμενη θεση, το 1 κατεληξε να ειναι η τωρινη μου εργασια. Οχι επειδη ειμαι ομορφος ή επειδη εχω κανει κανενα γαματο linkedin profile (εχω μονο 80 connections κι αυτοι ειναι αποκλειστικα συναδελφοι πρωην ή νυν), αλλα επειδη ατομα με την εξειδικευση μου (δεν θα δωσω περισσοτερα infos εδω για διαφορους λογους) σπανιζουν ανα τον κοσμο (οσο σπανιζει και η θεση φυσικα, δηλαδη αντε να ανοιγουν 5 τετοιες θεσεις το χρονο σε ευρωπαικο επιπεδο, αλλα οταν ανοιγουν δεν βρισκουν ατομα με τα απαραιτητα προσοντα , συνεπως καποια HR ψαχνονται απο linkedin κι οτι κατσει).

Αλλα οπως ειπα το linkedin βοηθα και αντιστροφως, δηλαδη να αναζητας εσυ δουλεια απο εκει με βαση την εξειδικευση σου. Ειναι αρκετα accurate και το βασικοτερο ειναι πως αποφευγεις ΠΟΛΛΑ σκουπιδια στα οποια θα επεφτες αν εψαχνες απο αλλα social media ή εφημεριδες, διοτι συνηθως το προφιλ των εταιρειων στο linkedin ειναι αρκετα σοβαρο. Δεν θα δεις αγγελια απο τον Μπαμπη τον κατσαβιδακια που την ειδε αφεντικουρα και ψαχνει υπαλληλο των 250 ευρω με 10 χρονια προυπηρεσια να του κανει ολες τις χαμαλοδουλειες. Απο την αλλη για να μπορεις να σταθεις εκει μεσα πρεπει κι εσυ να εχεις ενα αναλογο επαγγελματικο προφιλ, γιαυτο ειπα εξαρχης οτι γελαω με κατι τυπους που κανουν linkedin profile μη εχοντας κατι παραπανω απο πτυχιο/μεταπτυχιακο , οι οποιοι ισχυριζονται οτι "προσπαθουν" με αυτον τον τροπο.

Γενικά με άτομα στο ΙΤ παίζει πολύ εύκολα δουλειά. Καλός μ#λακας και γω που πριν απο 15 χρόνια αντί να πάω σε πληροφορική, καθόμουν στις σχολές του 5ου πεδίου...

Για τα παιδιά που έχουν απλά πτυχίο, θεωρώ ότι καλά κάνουν. Και αυτό όχι γιατί θα βρουν δουλειά, αλλά γιατί δυστυχώς έχει καταντήσει must να έχεις Linkedin ειδικά αν θες να δουλέψεις στον τομέα του μάρκετινγκ.

Δημοσ.

έχω Linkedin εδώ και 4-5 χρόνια και έχοντας γνώσεις πάνω σε αυτό με βοήθησε να αναπτύξω το επαγγελματικό δίκτυο στην εταιρία στην οποία δούλευα.

Γενικά είναι καλό να υπάρχει και να είναι σωστά ενημερωμένο/δομημένο. Αν όμως είναι άδειο περισσότερο κακό παρά καλό κάνει κατά την γνώμη μου (πχ. αν δει το προφίλ σου άδειο άτομο από HR). 

Πάντως με έχει ξενερώσει απίστευτα που έχει γίνει social media με όλα αυτά τα reaction/attention-seeking posts που έχουν σκάσει την τελευταία διετία. Έχει πέσει το επίπεδο του απίστευτα.

• Like 1
Δημοσ.

-Υπάρχει περίπτωση αγγελίες να είναι μουφα-απατη;

-Έστω ότι κάνω aply σε μία αγγελία, είναι σα να στελνω το cv μου στην εταιρεία ή αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη αγγελία και σε μελλοντική πρέπει να ξαναστειλω;

Δημοσ.

Πάντως με έχει ξενερώσει απίστευτα που έχει γίνει social media με όλα αυτά τα reaction/attention-seeking posts που έχουν σκάσει την τελευταία διετία. Έχει πέσει το επίπεδο του απίστευτα.

Εξαρτάται απ'το ποιά άτομα προσθέτεις και ποιές εταιρείες κλπ κάνεις 'follow'. Νομίζω τα σούργελα κάνουν μπαμ και μπορούμε εύκολα να τα αποφύγουμε.

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δοκιμασε το, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Υποτίθεται ότι όσες περισσότερες επαφές έχεις από συναδέλφους και συνεργάτες που θα σου γράφουν και συστάσεις τόσο καλύτερα είναι. Προσωπικά έχω εκεί προφίλ αλλά δεν το κυνήγησα. Προτιμω μεσω πρώην συναδέλφων ή το Skywalker.

Δημοσ.

έχει γίνει αρκετά δυνατό, κυρίως μέσω των γνωριμιών.

Φυσικά στην πληροφορική είναι πολύ πιο δυνατό από άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Και σχεδόν όλες οι θέσεις πληροφορικής ανεβαίνουν πλέον και εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...