defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν λέω ότι θα την πλάκωναν στο ξύλο, ούτε ότι θα την έστελναν πακέτο στους δικούς της, ούτε ότι θα την έφτυναν, λέω ότι η κοινωνική πίεση μιας μικρής μειοψηφίας δεν της επέτρεπε να φερθεί όπως της άρεσε. Αν τη ρωτήσεις, αν κάποιος την παρατηρούσε εκτός, αν κάποιος την έβαλε να υπογράψει θα έπαιρνε τελείως άκυρη απάντηση, αλλά [...] Σε αυτό συμφωνούμε, αλλά μήπως όπως λένε γαβγίζεις κάτω απ' το λάθος δέντρο; Πρώτον, κανείς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις (και παρακαλώ αποφύγετε βλακώδη σχόλια περι Πακιστάν, για τη Γαλλία μιλάμε) όπου το κάλυμμα επιβάλλεται κοινωνικά στις γυναίκες χωρίς να το θέλουν οι ίδιες. Αλλά αυτό από μόνο του δε σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί και μένα στην Ελλάδα μου "επιβάλλεται" κοινωνικά να μη φοράω φορέματα. Τι πρέπει να κάνουμε, να απαγορέψουμε τα παντελόνια για να μπορώ να χαρώ ελεύθερα τα φορέματά μου χωρίς να με καταπιέζει η υπόλοιπη κοινωνία; Παλιότερα ήταν κοινωνικά απαράδεκτο να φοράω σαν άντρας σκουλαρίκια, να έχω τατού, να έχω μακριά μαλλιά, οι γυναίκες να μη δείχνουν ώμο γιατί αλλιώς είναι πουτάνες κλπ κλπ. Όλα τα παραπάνω είναι οπισθοδρομικές αντιλήψεις που καταπιέζουν τμήματα της κοινωνίας. Ξεπεράστηκε ποτέ καμία από αυτές με την απαγόρευση του αντίθετου πράγματος; Υπάρχει κανένας που πραγματικά νομίζει ότι η έξωθεν επιβολή τέτοιων περιορισμών αντιμετωπίζει την ουσία κανενός προβλήματος; Οι φυλετικές διακρίσεις είναι παράνομες εδώ και Ν χρόνια, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκλείψει ο ρατσισμός έτσι; Oh wait... Το μόνο πράγμα που θα εξυπηρετούσε ουσιαστικά ένα τέτοιο μπαν είναι ο βαθμός ικανοποίησης του χριστιανικού τμήματος της κοινωνίας που ήδη έχει ψωνίσει ξενοισλαμοφοβία επειδή θα "πάρουν το αίμα τους πίσω" "δείχνοντας στους κακούς ποιός κάνει κουμάντο" στη χώρα "μας". Και αυτό, καθόλου περιέργως, κοινωνικά θα ήταν πολύ άσχημο. Εκτός βέβαια αν κανείς δε θεωρεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας μέρος του "κοινωνικά". Κάτι τελευταίο, που είμαι σίγουρος το counterargument κυμαίνεται στο "δεν είναι το ίδιο", αλλά anyway. Έχω βρεθεί, δυστυχώς πάνω από μια φορά, μάρτυρας σε περιστατικό όπου μια γυναίκα αντιμετώπιζε φρικτή λεκτική επίθεση (και είμαι σίγουρος και ξύλο, αλλά for the sake of argument ας αρκεστούμε στο λεκτικό). Λόγο αυτού οι γείτονες κάλεσαν αστυνομία και όταν η αστυνομία έφτασε η γυναίκα ...τους επιτέθηκε, τους είπε ότι το άξιζε από τον άντρα της, γιατί αυτός ξέρει και να τους αφήσουν ήσυχους. Εκεί και πάλι είναι δικαίωμα της γυναίκας? Εκεί "αφού όλα με τη θέληση τους από που κι ως που παρεμβαίνουν τρίτοι"? Είναι δικαίωμα της γυναίκας να πει φύγετε δε θέλω να ασχολείστε με τα οικογενειακά μου. Και αν το πει αυτό σε οποιονδήποτε άλλο εκτός της αστυνομίας, ο άλλος θα πρέπει να κάνει τουμπεκί επειδή μόνο η αστυνομία έχει δικαίωμα να πάει τον τύπο αυτόφωρο αυτεπάγγελτα, εφόσον παραβιάζει τον πολύ λογικό νόμο που λέει "δεν επιτρέπεται να δέρνεις κόσμο επειδή έτσι σου κάπνισε". Στην οποία περίπτωση, το τι λέει η γυναίκα δεν έχει πολλή σημασία, όπως δε θα είχε και το τι λέω εγώ αν αποφασίσω ότι θέλω να πουλήσω τον εαυτό μου σκλάβο. Εσύ τώρα, καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο προφυλάσσω τις βασικές συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των ανθρώπων (σωματική ακεραιότητα) και στο επιβάλλω περιορισμούς με κοινωνικές προεκτάσεις; Καταλαβαίνεις ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορεύεται το αλκοόλ, ο τζόγος, το κάπνισμα, και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα; Έχεις υπόψη πως η δυτική κοινωνία στην οποία ζούμε έχει δημιουργηθεί έχοντας σαν ιδανικό την ελευθερία του ανθρώπου να εκφράζεται όπως θέλει ακόμα κι όταν αυτό "του κάνει κακό" σύμφωνα με την άποψη άλλων, κάτι που θα δεις να αντικατοπτρίζεται στις νομοθεσίες και τα συντάγματα όλων των δυτικών κοινωνιών; TL;DR, όταν βλέπει κάποιος μαύρη μπούργκα σοβαρά τώρα το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι η ...ψαροντουφεκοστολή κι ότι πρόκεται απλά περι στυλιστικής επιλογής, κι όχι όλα αυτά που συμβολίζει? Εμένα πρώτα απ' όλα μου έρχεται στο μυαλό το τι συμβολίζει. Παρόλα αυτά θεωρώ λάθος το να απαγορεύουμε τη μπούρκα σαν κοινωνία, άσχετα που εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπάρχουν μπούρκες πουθενά. Ζητώ συγγνώμη από όσους μόλις εξερράγησαν τα κεφάλια τους επειδή δε μπορούν να επεξεργαστούν την ιδέα πως μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται ότι η "σωστή" προσωπική του άποψη μπορεί ταυτόχρονα να είναι λάθος αν επιβληθεί σε όλη την κοινωνία. Το ακραίο παράδειγμα της κλειτοριδεκτομης σε άλλες περιπτώσεις υπάγεται και αυτό στις "συνειδητές επιλογές" των γυναικών και πρέπει να "δείχνουμε σεβασμό" στα πιστεύω τους? Όχι. Και θα κάνω μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να απαντήσω κόσμια: Δεν είναι συνειδητή επιλογή κανενός ανθρώπου να του πει ο τύπος με το μαχαίρι "άνοιξε τα πόδια" και να το κάνει. Έπρεπε να το πώ αυτό για να το καταλάβεις; Όχι. Δεν τίθεται θέμα σεβασμού προς κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας στην οποία συμβαίνει. Έπρεπε να το πώ αυτό για να το καταλάβεις; Όχι. Κλειτορειδεκτομή δε γίνεται στη Γαλλία οπότε δε βλέπω τι θέση έχει αυτό που είπες στην κουβέντα. Έπρεπε να το πώ αυτό για να το συνειδητοποιήσεις; Όχι. Δυστυχώς επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και κάποιες δικές μου είναι γνωστές, σε παρακαλώ μη ξαναγράψεις τέτοιο άκυρο strawman σαν απάντηση γιατί δε θα μπορέσω να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Παράξενο που κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με τις ελάχιστες (ίσως ; )μουσουλμάνες που θα επικροτούσαν μια τέτοια απαγόρευση. Γι αυτές, μια απαγόρευση της μπούρκας, κατά συνέπεια και του μπουρκίνι, θα ήταν η βάση να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν. Και αυτός δεν είναι άλλωστε ο ρόλος της Δημοκρατίας; Να προστατεύει τις μειοψηφίες; Ο ρόλος της δημοκρατίας είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών (όλων) περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ελευθερίες τους όσο λιγότερο γίνεται. Το να λες "η επιβολή του Χ θα βοηθούσε κάποιους ανθρώπους άρα πρέπει να το κάνουμε" χωρίς να βάζεις μέσα στην κουβέντα τι σημαίνει αυτό για όσους ΔΕΝ θα βοηθούσε το Χ είναι τουλάχιστον ατυχές. Κάποιοι ξεχνούν ότι αναφερόμαστε σε μουσουλμάνες που ζουν, εργάζονται ή και μεγαλώνουν σε δυτικές κοινωνίες. Δεν νομίζω πως μένουν ανεπηρέαστες από την κοινωνία στην οποία ζουν, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο επιλέγουν οι ίδιες να ζουν και να ντύνονται με βάση ισλαμικά πρότυπα. Δε χρειάζεται να ξέρεις. Νομίζω είναι προφανές σε όλους ότι κάποιες το απορρίπτουν, κάποιες το επιλέγουν (σύμφωνα με τα πιστεύω που έχουν αποκτήσει) και κάποιες το υπομένουν με τον ίδιο τρόπο που υπέμενα εγώ στο Λύκειο τις σοφές παρεμβάσεις σχετικά με το τι εμφάνιση επιτρέπεται στο σχολείο και τι όχι. Έγινε μεγάλη αναφορά στο σταυρουδάκι, στις περισσότερες χώρες, όπου ισχύει η απαγόρευση μαντίλας σε δημόσιες υπηρεσίες, ισχύει ακριβώς το ίδιο και για χριστιανικά σύμβολα, δηλαδή απαγορεύονται κι αυτά. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της γαλλικής παραλίας αυτό δεν ισχύει (δε θα ίσχυε). Επομένως το ότι κατά τα λεγόμενά σου κανονικά αυτά πάνε μαζί αλλά στην παραλία τους ήρθε να κάνουν διακρίσεις είναι επιχείρημα πως η απαγόρευση είναι φάουλ. Σίγουρα είναι ένα λεπτό θέμα, αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν όσοι είναι υποστηρικτές της μπούρκας, εάν η δασκάλα του παιδιού τους φορούσε, ή αν η υπάλληλος στη χψ υπηρεσία ήταν καλυμμένη. Και όχι δεν είναι το ίδιο, με οποιαδήποτε άλλη ενδυματική επιλογή, η μπουρκα είναι σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών, και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να μεγαλώνει με τέτοια πρότυπα.. Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ που ξεκινάς με το υπερφανταστικό strawman "υποστηρικτές της μπούρκας", γιατί έτσι μου δίνεις τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Το βασικότερο είναι πως μάλλον μπερδεύεις την υποστήριξη του δικαιώματος του καθενός να φοράει ο,τι θέλει με την υποστήριξη της εξάπλωσης της χρήσης ενός συγκεκριμένου ενδύματος. Αν δεν έχεις καταφέρει να κατανοήσεις τη διαφορά ανάμεσα στα δύο, να φέρω ένα παράδειγμα που ελπίζω να βοηθήσει: όποιος εναντιώνεται στην ποτοαπαγόρευση δεν είναι "υπερασπιστής του αλκοολισμού". Και ακόμα, ξεστραβωθείτε λίγο. Δε μιλάμε για μπούρκα. Καλή η καραμέλα αλλά κάποια στιγμή βαριέσαι όλο τα ίδια και τα ίδια. Μα το πρόβλημα δεν είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Κι εγώ δεν είχα πρόβλημα με μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς, που έχουν μια ήπια σχέση με την θρησκεία τους. Αλλά πες μου, νομίζεις οτι μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα μπορεί να υπερασπιστεί την ισότητα των φύλων; Μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο; Δεν είμαι σίγουρος. Να ρωτήσουμε αυτήν; Ή αυτήν; Ή αυτήν; Αν θες την τελευταία την αφήνουμε απέξω από τη συζήτηση για πρότυπα μιας και δεν έχει πάρει Νόμπελ ειρήνης η κακομοίρα. και στην Ελλάδα οι γριές ποτέ δεν ήταν "υποχρεομένες" να φορούν μαντήλι ούτε οι χήρες μαύρα και στο Pakistan, τουλάχιστον στο Καράτσι που ήμουν, καμία γυναίκα δεν ήταν υποχρεοένη να φορά μαντίλα αλλά αρκετές ήταν "strongly encouraged" μου λένε και οι άγγλοι. Ακριβώς το ίδιο και οι χήρες, "strongly encouraged" να φοράνε μαύρα (ελπίζω όχι πια, αλλά δε θα μάθω ποτέ μιας και γεννήθηκα άντρας οπότε δεν έρχεται κανείς να μου σπάσει τα @@ σχετικά με το πώς θα έπρεπε να φέρομαι για να μη με κακοχαρακτηρίσουν.... ααααχ αυτές οι μικρές χαρές της ζωής). Να απαγορέψουμε λοιπόν τα μαύρα επειδή είναι καταπιεστικό σύμβολο πατριαρχικής κοινωνίας; Προφανώς η εις άτοπο απαγωγή δεν απευθύνεται σε σένα τον ίδιο, απλά πιάστηκα απ' αυτό που ανέφερες. Με αυτό λοιπόν το πνεύμα, επιχείρημα κανείς για ποιό λόγο τα μαύρα στις χήρες είναι ΟΚ επειδή "το θέλουν οι ίδιες" ενώ στη μαντήλα "είναι λόγω κοινωνικής πίεσης"; Pretty please? ξερεις την ποινη αν δεν φορας μπουργκα? θανατος... αυτο πως λεγεται.. ελευθερια να διαλεξεις αυτο που σου λεω? Πού ακριβώς είναι θάνατος η ποινή αν δε φοράς μπούρκα, εκτός από μέσα το μυαλό σου; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2016 από defacer 1
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που λες δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψε ο άλλος. Το τι θα πράξει η κάθε χώρα δεν είναι δουλειά κανενός άλλου πέρα από τον λαό της εκάστοτε χώρας. Εσύ μιλάς μόνο θεωρητικά για κάποια πράγματα, σωστά τα περισσότερα αλλά άσχετα με αυτό. Εδώ μιλάμε οτι η δύση έκανε πολέμους και κατέστρεψε μουσουλμανικές χώρες και καλά δήθεν για πυρηνικά όπλα τρομοκρατία κτλ. Τώρα μας έρχονται στην Ευρώπη και ανατινάζονται..... τις ευθύνες τις έχει περισσότερο η δύση που δεν άφησε αυτές τις χώρες στην ησυχία τους. Η μόρφωση είναι κάτι που θα το φτιάξεις και θα το επιβάλλεις εσύ σαν χώρα στον εαυτό σου αν θες να βελτιωθείς και να αλλάξεις, δεν θα μπει ο αμερικανός ο ευρωπαίος και ο ξένος με τα όπλα και τις βόμβες να στο κάνει, το μόνο που θα κάνει ο ξένος αν εισβάλλει στην χώρα σου είναι για να κλέψει τον πλούτο σου να σε λεηλατήσει και να σε αφήσει στην μοίρα σου. Το δικαίωμα των ανθρώπων σαφώς και το επικροτώ, αλλά οτι και να επικροτήσω εγώ, αν δεν θέλουν οι ίδιοι οι λαοί να αλλάξουνε κάτι δεν θα αλλάξουνε τίποτε. Απλά. Να ΄σαι καλά που μου θυμήσες το αρχικό μας θέμα, μπερδεύτηκα και νόμιζα, ότι μιλάμε για την μπούρκα και το μπουρκίνι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Να ΄σαι καλά που μου θυμήσες το αρχικό μας θέμα, μπερδεύτηκα και νόμιζα, ότι μιλάμε για την μπούρκα και το μπουρκίνι. Ωχ άσε μας κι εσύ ρε αδερφέ, δεν έχεις τι να γράψεις τώρα και γράφεις δήθεν για να πας κόντρα. Εσύ έδωσες αφορμές να γράψω οτι έγραψα πριν με αυτά που ανέφερες, πράγματα τα οποία δεν έχουνε σχέση. Όλες οι νοοτροπίες των λαών από τις μπούρκες και την θρησκεία μέχρι άλλα θέματα, από τα πλέον σκληρά και απάνθρωπα πράγματα μέχρι τα πιο lite, αλλάζουν μόνο αν το επιθυμεί ο κάθε λαός. Το αν θα επικροτήσω κάτι εγώ εσύ ο ένας και ο άλλος, δεν αλλάζει τίποτα στις υπόλοιπες χώρες των ταλιμπάν και της χατζάρας.
Perfect Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 -Μηπως να κανουμε και καμια ταφρο με κροκοδειλους τριγύρω μη τυχον και μπει κανεις αλλος στο καστρο σου? Λες και πρεπει να παρει προσκληση κανεις για να παει οπου θελει. Επιπέδου σουβλακοφραπε το δήθεν σχόλιο σου. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής με τις πληρωμένες αρλούμπες σας. Θα καταργήσουμε έθνος, κράτος, θρησκείες, νόμους γιατί γουστάρει ο εργοδότης σου. Δε θα γίνει. Είσαι γνωστός επαγγελματίας καθοδηγούμενος υπερασπιστής του Ισλάμ. Σε κάθε σοβαρή ευνομούμενη πολιτεία θα έσκαβες την τάφρο που λες γύρω απο το κελί σου
deesnider Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλο το διαλυω χωρες για τα πετρελαια και αλλο παρεμβαινω για τα ανθρωπινα δικαιωματα. ...και άλλο το «διαλύω χώρες, καίω άμαχο πληθυσμό, ισοπεδώνω το σύμπαν για τα πετρέλαια (επειδή έχω την ισχύ να το κάνω, αλλά όχι την ηθική να μην το κάνω) , αλλά λέω ότι παρεμβαίνω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να φαίνομαι πολιτισμένος»... ...καθώς επίσης και το «μπουκάρω εκεί που δεν έχω καμιά δουλειά, τα κάνω όλα λαμπόγυαλο και, μετά, όταν λούζομαι τα αντίποινα, αρχίζω ..."πόλεμο κατά τής τρομοκρατίας"!»... ...διότι, ως γνωστόν, ο suicide bomber είναι τρομοκράτης. Αυτός που στέλνει πύραυλο από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη και αφανίζει ολόκληρους πληθυσμούς, είναι ανθρωπιστής... (...και πού να σκεφτούμε το ποιος το έκανε πρώτος...) 1
Mau-Maus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Η ποινή φυσικά και δεν είναι θάνατος, η ποινή είναι απλά ένα δημόσιο ξυλοφόρτωμα από όλους, φτύσιμο στα μούτρα, μαστίγωμα και σύρσιμο από τα μαλλιά μέχρι το σπίτι! Τίποτα δηλαδή.. Ακούς εκεί θάνατος.. 2
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν τίθεται κανενα θέμα δικαιωμάτων οταν οι μουσουλμανικές χώρες το επιβάλουν ως μοναδικό τρόπο ένδυσης. Οι "μουσουλμανικές χώρες" το επιβάλλουν; Ας πούμε αν πάω ως γυναίκα διακοπές στην Τουρκία ή την Αίγυπτο ή το Μαρόκο ή θα μπορούσα να συνεχίσω, θα μου το επιβάλλουν ως τρόπο ένδυσης; Και στην παραλία δε μπορώ να φοράω μπικίνι; Τι μαθαίνει κανείς. Βεβαίως μπορείς να προσαρμόσεις και να κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό που είπες μέχρι που να ισχύει. Αλλά τότε σκέψου τι διαφορά έκαναν οι προσαρμογές. Επιπλέον, δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων στη Γαλλία επειδή "στις μουσουλμανικές χώρες" συμβαίνει κάτι; Υποθέτω because fuck logic? Εαν οι μουσλμανικές χώρες αυτές το ειχαν κατ επιλογή το μπουρκίνι και δεν το επέβαλαν ,τότε ναι θα συμφωνήσω για καταπάτηση δικαιωμάτων απο την Γαλλία. Υποθέτω αυτό σημαίνει ότι πριν συμφωνήσεις για καταπάτηση δικαιωμάτων στη Γαλλία έψαξες όντως να δεις αν στις μουσουλμανικές χώρες είναι κατ' επιλογή ή όχι. Μπορείς να μας πεις τι ανακάλυψες για να το συζητήσουμε; Κατ επέκταση δεν εχουν δικαίωμα να το επιβάλουν πουθενά πόσο μάλλον στην Ευρώπη. Είσαι λίγο μπερδεμένος ή η ιδέα μου είναι; Ποιός επιβάλλει τι ακριβώς στην Ευρώπη; Επίσης οταν έρχεσαι σε μια χώρα διαφορετικής κουλτούρας οφείλεις να σέβεσαι τα ήθη και έθιμα της . Ειδικά τώρα που η μπουρκα εχει συνδεθεί και όχι άδικα με τις τρομοκρατικές ενέργειες απο τον μέσο Ευρωπαίο. Οφείλουν λοιπόν οι αυτοι οι άνθρωποι να σεβαστουν και την ψυχολογία της χώρας στην οποία διαμένουν άσχετα εαν η μπουρκα δεν σημανει τρομοκρατία. Με την ίδια λογική (για να μη πάω σε Χίτλερ) οι Αμερικανο-Ιάπωνες στην Αμερική θα έπρεπε να σεβαστούν την ψυχολογία του κάθε βλαχοαμερικανού κατά τον οποίο σχιστομάτης = κακό ψόφο να χει ο ποντικαράς και να φτιάξουν μόνοι τους στρατόπεδα συγκέντρωσης για να κλειστούν μέσα. Οφείλουν "αυτοί οι άνθρωποι" να σεβαστούν "την ψυχολογία της χώρας"; Όοοοοοοοοχι φιλαράκι, εσύ οφείλεις να σεβαστείς το γαμημένο ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 @ defacer, εξήγησα απο την πρώτη στιγμή σε τι αναφέρομαι. Σε ευχαριστώ για τις παραπομπές, αλλά δεν αμφισβήτησα λεπτό πως υπάρχουν αξιόλογοι μουσουλμάνοι και μουσουλμάνες. Πού ακριβώς είναι θάνατος η ποινή αν δε φοράς μπούρκα, εκτός από μέσα το μυαλό σου; ορίστε ένα τυχαίο παράδειγμα https://en.wikipedia.org/wiki/2002_Mecca_girls%27_school_fire
silverado Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που λες δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψε ο άλλος. Το τι θα πράξει η κάθε χώρα δεν είναι δουλειά κανενός άλλου πέρα από τον λαό της εκάστοτε χώρας. Εσύ μιλάς μόνο θεωρητικά για κάποια πράγματα, σωστά τα περισσότερα αλλά άσχετα με αυτό. Εδώ μιλάμε οτι η δύση έκανε πολέμους και κατέστρεψε μουσουλμανικές χώρες και καλά δήθεν για πυρηνικά όπλα τρομοκρατία κτλ. Τώρα μας έρχονται στην Ευρώπη και ανατινάζονται..... τις ευθύνες τις έχει περισσότερο η δύση που δεν άφησε αυτές τις χώρες στην ησυχία τους. Η μόρφωση είναι κάτι που θα το φτιάξεις και θα το επιβάλλεις εσύ σαν χώρα στον εαυτό σου αν θες να βελτιωθείς και να αλλάξεις, δεν θα μπει ο αμερικανός ο ευρωπαίος και ο ξένος με τα όπλα και τις βόμβες να στο κάνει, το μόνο που θα κάνει ο ξένος αν εισβάλλει στην χώρα σου είναι για να κλέψει τον πλούτο σου να σε λεηλατήσει και να σε αφήσει στην μοίρα σου. Το δικαίωμα των ανθρώπων σαφώς και το επικροτώ, αλλά οτι και να επικροτήσω εγώ, αν δεν θέλουν οι ίδιοι οι λαοί να αλλάξουνε κάτι δεν θα αλλάξουνε τίποτε. Απλά. Πρωτου αυτες οι χωρες γινουν Μουσουλμανικες ηταν κατι αλλο και με την βια εγιναν Μουσουλμανικες. Το παραμυθι οι κακοι Δυτικοι δεν εχει το μεγεθος που πιστευεις. Το μεγεθος της βιας των Δυτικων, μπροστα στο μεγεθος της βιας της αλλης πλευρας ειναι δυσαναλογα μικρο. Το οτι εμεις ασχολουμαστε με τα κακως πραχθεντα της δικιας μας πλευρας, ειναι γιατι εμεις καταλαβαινουμε οτι δεν πρεπει να λειτουργουμε με αυτον τον τροπο. Η αλλη πλευρα ομως δεν εχει κανενα ενδοιασμο στο να συνεχισει να σφαζει ακομα και τους δικους της ανθρωπους επειδη απλα τους θεωρει απιστους.
Moderators Kercyn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Tell the believing men that they shall subdue their eyes (and not stare at the women), and to maintain their chastity. This is purer for them. God is fully Cognizant of everything they do.And tell the believing women to subdue their eyes, and maintain their chastity. They shall not reveal any parts of their bodies, except that which is necessary. They shall cover their chests, and shall not relax this code in the presence of other than their husbands, their fathers, the fathers of their husbands, their sons, the sons of their husbands, their brothers, the sons of their brothers, the sons of their They shall not strike their feet when they walk in order to shake and reveal certain details of their bodies. All of you shall repent to God, O you believers, that you may succeed.* (24:30-31) O prophet, tell your wives, your daughters, and the wives of the believers that they shall lengthen their garments. Thus, they will be recognized (as righteous women) and avoid being insulted. God is Forgiver, Most Merciful. (33:59)
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 @ defacer, εξήγησα απο την πρώτη στιγμή σε τι αναφέρομαι. Σε ευχαριστώ για τις παραπομπές, αλλά δεν αμφισβήτησα λεπτό πως υπάρχουν αξιόλογοι μουσουλμάνοι και μουσουλμάνες. Ίσως εγώ είμαι χαζός που δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Για να το ξαναδούμε. Αλλά πες μου, νομίζεις οτι μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα μπορεί να υπερασπιστεί την ισότητα των φύλων; Μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο; Νομίζω ότι σου απάντησα ακριβώς σε αυτό που ρώτησες, δηλαδή πως υπάρχει η Malala και άλλες πλήρως καλυμμένες γυναίκες που είναι γνωστές παγκοσμίως και έχουν ήδη αφήσει στον κόσμο μεγαλύτερη σφραγίδα απ' όσο θα καταφέρω εγώ και συ στη ζωή μας. Ναι, μπορούν να λειτουργήσουν σαν πρότυπο. Για την ακρίβεια το έχουν κάνει ήδη η καθε μία προσωπικά περισσότερες φορές απ' όσο όλα τα μέλη του insomnia μαζί στη ζωή τους. Just saying σε περίπτωση που ακόμα πιστεύεις ότι απαντούσα σε μια ερώτηση που δε διατυπώθηκε ποτέ. Πού ακριβώς είναι θάνατος η ποινή αν δε φοράς μπούρκα, εκτός από μέσα το μυαλό σου; ορίστε ένα τυχαίο παράδειγμα https://en.wikipedia.org/wiki/2002_Mecca_girls'_school_fire Θα μου κάνεις τη χάρη να ξεκαθαρίσεις πρώτα με τον donalhioy τι εννοεί ο καθένας σας με τη φράση "η ποινή είναι θάνατος" πριν αρχίσεις να μιλάς για λογαριασμό του; Για να μην τον αδικούμε. Μεταξύ μας τώρα, το βρίσκω διασκεδαστικό να μου δίνεις αυτή την απάντηση όταν αμέσως πριν έλεγες ότι δεν κατάλαβα τι ρώτησες. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.
Donalhioy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Πού ακριβώς είναι θάνατος η ποινή αν δε φοράς μπούρκα, εκτός από μέσα το μυαλό σου; κανε γουγλινγκ... ψαξε youtube... μην κανεις απλα τον εξυπνο
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 κανε γουγλινγκ... ψαξε youtube... μην κανεις απλα τον εξυπνο Έτσι απαντάς σε όλες τις συζητήσεις όταν σε ρωτάνε λεπτομέρειες για κάτι που παρουσίασες σα δεδομένο;
lightspeed Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ίσως εγώ είμαι χαζός που δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Για να το ξαναδούμε. Νομίζω ότι σου απάντησα ακριβώς σε αυτό που ρώτησες, δηλαδή πως υπάρχει η Malala και άλλες πλήρως καλυμμένες γυναίκες που είναι γνωστές παγκοσμίως και έχουν ήδη αφήσει στον κόσμο μεγαλύτερη σφραγίδα απ' όσο θα καταφέρω εγώ και συ στη ζωή μας. Ναι, μπορούν να λειτουργήσουν σαν πρότυπο. Για την ακρίβεια το έχουν κάνει ήδη η καθε μία προσωπικά περισσότερες φορές απ' όσο όλα τα μέλη του insomnia μαζί στη ζωή τους. Just saying σε περίπτωση που ακόμα πιστεύεις ότι απαντούσα σε μια ερώτηση που δε διατυπώθηκε ποτέ. Θα μου κάνεις τη χάρη να ξεκαθαρίσεις πρώτα με τον donalhioy τι εννοεί ο καθένας σας με τη φράση "η ποινή είναι θάνατος" πριν αρχίσεις να μιλάς για λογαριασμό του; Για να μην τον αδικούμε. Μεταξύ μας τώρα, το βρίσκω διασκεδαστικό να μου δίνεις αυτή την απάντηση όταν αμέσως πριν έλεγες ότι δεν κατάλαβα τι ρώτησες. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Ωραία λοιπόν, σου εύχομαι να αρθεί η απαγόρευση μαντήλας για το εκπαιδευτικό προσωπικό στο Βερολίνο, και το παιδί σου να γαλουχηθεί με τις ισλαμικές αντιλήψεις περί ισότητας από δασκάλα με μπούρκα. 1
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραία λοιπόν, σου εύχομαι να αρθεί η απαγόρευση μαντήλας για το εκπαιδευτικό προσωπικό στο Βερολίνο, και το παιδί σου να γαλουχηθεί με τις ισλαμικές αντιλήψεις περί ισότητας από δασκάλα με μπούρκα. Η απαγόρευση μαντήλας στο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Βερολίνο δε με προβληματίζει πολύ, επειδή (ήχος από ειρωνικό γέλιο του ακροατηρίου) όπως έγραψα σελίδες πριν σαν thought experiment για την παραλία, στο Βερολίνο απαγορεύονται επίσης οι σταυροί και οι βούδες στα σχολεία. Θα προτιμούσα να παραμείνει έτσι η κατάσταση. Με τη σειρά μου σου εύχομαι να βγάλεις το κεφάλι σου από την άμμο και να μπορέσεις κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι μουσουλμάνος =/= μπαμπούλας που θα φάει τα παιδιά μας, όπως και χριστιανός δάσκαλος =/= μπαμπούλας που θα φάει τα δικά τους. Αν και το τελευταίο το ξέραμε ήδη αφού εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε τέτοια θέματα, είμαστε πολύ κουλ κι έτσι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις