Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;; ειλικρινα παντα το ειχα απορια και θα ηθελα καποιον να μου το εξηγησει. Εφοσον αυτα τα ατομα στη ζωη τους γραφουν με στυλο με μικρα γραμματα γιατι αποφασισαν οτι στο ιντερνετ γραφονται ολα με κεφαλαια; Δεν τους κουραζει και τους ιδιους να γραφουν ετσι; Δεν τους κανει εντυπωση που οι αλλοι γραφουν με μικρα; 

Δημοσ.

Πάντως να πω την αλήθεια παιδί έγραφα τα σημαντικά χειρόγραφα με κεφαλαία επειδή θεωρούσα πως είναι τα "πασπαρτού" γράμματα που διαβάζονταν το ίδιο εύκολα απο όλους τους γραφικούς χαρακτήρες, δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να μη βγάζει κάποιος τα γράμματά μου!

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή είναι αγενείς, επειδή δεν έχουν μάθει να γράφουν αλλιώς, επειδή δυσκολεύονται με τους τόνους, επειδή δεν γνωρίζουν ορθογραφία, επειδή δυσκολεύονται με την εναλλαγή πεζών - κεφαλαίων, επειδή δεν έχουν μάθει να πατάνε το shift με άλλο πλήκτρο μαζί, επειδή τα βοθρο-site που "ενημερώνονται" το συνηθίζουν επίσης, επειδη... (και αρκετά άλλα)

Τίποτα, από εμένα τουλάχιστον, πλήρης αδιαφορία μπας και καταλάβουν ότι οι πίθηκοι έχουν περισσότερο μυαλό και καλύτερη συμπεριφορά.
(μαζί με αυτούς παίρνει η μπάλα και τα ζώα που γράφουν με greeklish, αυτούς που δεν ολοκληρώνουν προτάσεις και βάζουν συνέχεια 4 τελείες σαν να τους έπιασε κόψιμο καθώς και άλλες κατηγορίες)

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή η πλειονότητα της γραπτής επικοινωνίας, πέραν της αλληλογραφίας, γινόταν και γίνεται ακόμα με τη χρήση κεφαλαίων. Στις υπεύθυνες δηλώσεις ας πούμε, ζητάνε κεφαλαία επειδή τα μικρά έχουν μεγάλο εύρος καλλιγραφίας που δυσχεραίνει την ανάγνωση, είτε από άνθρωπο, είτε από μηχανή.

Τα κινητά που προαναφέρθηκαν είναι επίσης λόγος, καθώς τις εποχές που τα SMS ήταν ακριβά, οι κεφαλαίοι χαρακτήρες επειδή έπαιζαν ίδιοι στο λατινικό αλφάβητο (οι περισσότεροι) έπιαναν λιγότερο χώρο στο όριο χαρακτήρων του SMS.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως να πω την αλήθεια παιδί έγραφα τα σημαντικά χειρόγραφα με κεφαλαία επειδή θεωρούσα πως είναι τα "πασπαρτού" γράμματα που διαβάζονταν το ίδιο εύκολα απο όλους τους γραφικούς χαρακτήρες, δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να μη βγάζει κάποιος τα γράμματά μου!

Αυτό. Χειρόγραφα γράφω ακόμα μόνο κεφαλαία, εδώ  και χρόνια. Δεν ξέρω γιατί! Στο ίντερνετ οκ, ποτέ.

Δημοσ.

Επειδή είναι αγενείς, επειδή δεν έχουν μάθει να γράφουν αλλιώς, επειδή δυσκολεύονται με τους τόνους, επειδή δεν γνωρίζουν ορθογραφία, επειδή δυσκολεύονται με την εναλλαγή πεζών - κεφαλαίων, επειδή δεν έχουν μάθει να πατάνε το shift με άλλο πλήκτρο μαζί, επειδή τα βοθρο-site που "ενημερώνονται" το συνηθίζουν επίσης, επειδη... (και αρκετά άλλα)

Τίποτα, από εμένα τουλάχιστον, πλήρης αδιαφορία μπας και καταλάβουν ότι οι πίθηκοι έχουν περισσότερο μυαλό και καλύτερη συμπεριφορά.

(μαζί με αυτούς παίρνει η μπάλα και τα ζώα που γράφουν με greeklish, αυτούς που δεν ολοκληρώνουν προτάσεις και βάζουν συνέχεια 4 τελείες σαν να τους έπιασε κόψιμο καθώς και άλλες κατηγορίες)

Το φόρουμ για κάποιο λόγο δε με αφήνει να γράφω με greeklish. Πάντως εγώ συνήθως βασίζομαι κυρίως στην αυτόματη διόρθωση του κινητού, η οποία μου βάζει αυτόματα τόνους και τελείες και το μόνο που πρέπει να ανησυχώ είναι αν κάνει κάποια λέξη λάθος να τη διορθώσω.
  • Moderators
Δημοσ.

Το φόρουμ για κάποιο λόγο δε με αφήνει να γράφω με greeklish. Πάντως εγώ συνήθως βασίζομαι κυρίως στην αυτόματη διόρθωση του κινητού, η οποία μου βάζει αυτόματα τόνους και τελείες και το μόνο που πρέπει να ανησυχώ είναι αν κάνει κάποια λέξη λάθος να τη διορθώσω.

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για τα greeklish κάπου στις ρυθμίσεις σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα greeklish απαγορεύονται στο forum, το "πρόβλημα" υπάρχει αν θες να γράψεις κάποιο μικρό post με αγγλικές λέξεις μόνο.

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για τα greeklish κάπου στις ρυθμίσεις σου.

Νομίζω κατήργησαν τη δυνατότητα.

Νοιώθω τρελός l33t sup4 h4xx0r που την βλέπω ακόμα... :P

• Like 1
Δημοσ.

Και Εκείνοι Που Γράφουν Με Κεφαλαία Το Πρώτο Γράμμα Της Κάθε Λέξης;

Μαλλον ειναι Γερμανομαθεις οποτε εχουν συνηθισει να γραφουν μεσα στην Προταση καποιες Λεξεις με Κεφαλαια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...