Liverpool89 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μια χαρα είναι. Εγω δουλευω απο της 7:00-14:30 και 17:30-22:30, ουτε εικοσι ευρω την μερα δεν βγαινουν εξαημερο. Με τα τεσσερα να πας αν ειναι οντως τετράωρη
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Quote και μετά άσχετα. Που είπα εγώ ότι είναι καλά η κακά. Προφανώς αν έχεις ανάγκη θα πας. Το να το υποστηρίζεις σαν πολιτική και να λες ότι καλά κάνει η επιχείρηση είναι άλλη κουβέντα. Είναι βλακώδες και για την πολιτεία να επιτρέπει τέτοιες αμοιβές και για την επιχείρηση να της δίνει. Με τα μυαλά αυτά μόνιμα κρίση θα υπάρχει Πριν από την κρίση, το 2008 είχαμε βασικό μισθό 700 ευρώ/μήνα. Η εταιρεία αυτή στην σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα με 70% φορολογία, δίνει 320 ευρώ/ 15 μέρες σε έναν κλάδο που είναι υπερκορεσμένος πλέον και δεν χρειάζεται εξειδίκευση. Δεν είναι καλός μισθός, αλλά ούτε και χάλια. Το να λέμε εκ του ασφαλούς ότι δεν πρέπει να πάει, είτε επειδή είμαστε στην Στοκχόλη, είτε επειδή έχουμε τον μπαμπά να μας δίνει περισσότερα, δεν νομίζω ότι βοηθάει. Η πολιτεία τι να κάνει; Να ορίσει μισθούς 1500 ευρώ; 2
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Βλέπω αρκετούς εδώ (αλλά και σε άλλα νήματα) να καταλήγουν ότι το Χ ποσό "είναι πολύ καλά γι' αυτή την εποχή" αναφερόμενοι προφανώς στην ανεργία και στην δυσκολία εύρεσης δουλειάς. Αυτή "η εποχή" όμως έχει και άλλη παράμετρο. Το κόστος ζωής το οποίο καθόλου δεν ακολουθεί το θέμα ανεργία και ανέχεια. Αυτό σημαίνει ότι "ο Χ πολύ καλός μισθός για την περίοδο αυτή" δεν καλύπτει πολλές φορές ούτε τα βασικά αφού τίποτα (ΔΕΗ, φόροι, ενοίκιο, θέρμανση, κλπ) δεν έχει μειωθεί. Το αντίθετο θα έλεγα. Οκ, να δεχτώ μια χαμηλή (σημάδι των καιρών) αμοιβή. Αλλά να μην καλύπτω ούτε τα βασικά;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Τα βασικά δεν τα καλύπτεις γιατί το κράτος έχει ξεσκίσει όλα αυτά που αναφέρεις (ΔΕΗ, ενοίκιο, θέρμανση) στις επιβαρύνσεις, ώστε να μαζέψει -νομίζει- λεφτά. Το να τα βάζουμε με τους εργοδότες (χωρίς να σημαίνει πως είναι όλοι τους άγιοι, βέβαια, κάθε άλλο) επειδή δεν μπορούν να "ματσάρουν" στους μισθούς τα νταβατζιλίκια του κράτους είναι εντελώς λάθος προσέγγιση. Πληρώνουμε, λ.χ. στη ΔΕΗ τα κερατιάτικα της ΕΡΤ για να έχει η εκάστοτε κυβέρνηση 3-4 κανάλια να τη γλείφουν, και μας φταίει ο εργοδότης που δεν μας δίνει επιπλέον 50 ευρώ στο μισθό για να τα μοιράζουμε γαμησιάτικα στα φερέφωνα; Πληρώνουμε φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης επειδή το κράτος είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, και μας φταίει ο εργοδότης που δεν επιχορηγεί την ανικανότητα του κράτους να ελέγξει το χώρο των καυσίμων; Λείπουν λεφτά, πατάνε φόρους, μας φταίει ο εργοδότης; Έχουν εκτινάξει τις εργοδοτικές εισφορές στα ύψη, μας φταίει ο εργοδότης; Νοικιάζεις ένα διαμέρισμα, σε ξεσκίζουν στη φορολόγηση, μας φταίει ο ιδιοκτήτης; Με λάθος ανθρώπους τα βάζετε. Και από λάθος ανθρώπους περιμένετε λύσεις. 14
pano Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλά να μην καλύπτω ούτε τα βασικά; Ποτέ ο βασικός μισθός δεν κάλυπτε τα βασικά* φίλε μου και ούτε πρόκειται. Υ.Γ Το τι είναι αυτά επιδέχεται συζήτησης, αλλά ας μην επεισέλθουμε σ'αυτή.
Soulseeker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 4 ευρω η ωρα και 3 ενσημα τη βδομαδα.εχω καβατζα και το ταξι του πατερα..να μπω σαν οδηγος. Απο το παραπάνω φαίνεται οτι την δουλεια την θελει σαν extra. Οποτε 320€ το μηνα + το ταξι ειναι καλη περιπτωση.
Perfect Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Πριν από την κρίση, το 2008 είχαμε βασικό μισθό 700 ευρώ/μήνα. Η εταιρεία αυτή στην σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα με 70% φορολογία, δίνει 320 ευρώ/ 15 μέρες σε έναν κλάδο που είναι υπερκορεσμένος πλέον και δεν χρειάζεται εξειδίκευση. Δεν είναι καλός μισθός, αλλά ούτε και χάλια. Το να λέμε εκ του ασφαλούς ότι δεν πρέπει να πάει, είτε επειδή είμαστε στην Στοκχόλη, είτε επειδή έχουμε τον μπαμπά να μας δίνει περισσότερα, δεν νομίζω ότι βοηθάει. Η πολιτεία τι να κάνει; Να ορίσει μισθούς 1500 ευρώ; Η χώρα χρεοκόπησε με συγκεκριμένες πρακτικές που συνεχίζονται. Πράγματα αυτονόητα δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες περιττοί δημόσιοι υπάλληλοι (μόνο αυτο το θέμα να ρυθμιστεί τέλος η κρίση), υπεροφορολογιση, κομπίνες κλπ Ποια είναι η λύση της κυβέρνησης; (και της προηγούμενης) περισσότεροι φόροι και αδιαφάνεια. Σοφό ε; Καθαρισμός του δημοσίου, χαμηλός φόρος για ολους και κυρίως για νέες επενδύσεις, απαγόρευση της εργασιακής εκμετάλλευσης (4ωρα, δίμηνες συμβάσεις, μαύρη εργασία, σοβαρός βαςικος Μισθός) και σε λίγους μήνες ο ts αλλα και όλοι θα ήμασταν μια χαρά. Εκτος αν πιστεύεις ότι πρέπει να δουλεύουν με ψίχουλα όλοι για να συντηρούν μια ολιγαρχία βολεμένων. Ακόμα όμως και στην τρέχουσα κατάσταση όπως είπε και φίλος πιο πάνω με 4 ευρω θα παρει η επιχείρηση 4 ευρω εργασία δηλαδή τίποτα. Το να ρίξεις την ποιότητα σε φαγητό σε οδηγεί στο κλείσιμο. Βλέπε Μακντόναλντς όπου με την τακτική των πακις στην κουζίνα έχουν μείνει 2-3 στην Αθήνα απο δεκάδες
kleo1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 δυστυχώς παρατηρώ ότι ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του ανάλογα σε ποια πλευρά είναι. εν μέρη λογικό αλλά ας βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά. είμαστε εργαζόμενοι;... είναι μικρός ο μισθός. είμαστε εργοδότες;.... δίνουμε πολλά για τους μισθούς τελικά τι ισχύει; ο snoob το έθεσε ωραία πάντως. καταρχήν ναι οι μισθοί όντως είναι ξεφτίλα αλλά δυστυχώς δε μπορεί να γίνει αλλιώς. πάρτε το απόφαση. αν εγώ έχω μια επιχειρηση και μπαίνουν στην τσέπη μου καθαρά πχ 1200€ (αφού αφαιρέσω νοίκια, εισφορές και λοιπά έξοδα) και χρειάζομαι υπάλληλο, πόσα θα του δώσω; εσείς πόσα θα δίνατε; μερικοί θα πουν το κλασικό... αφού δε βγαίνεις μεγάλε κλείστο. να το κλείσω. μόνο που τότε δε θα παίρνεις ούτε τα 300-400 που θα σου δίνω. υπάρχουν και άλλοι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση , αλλά πολλές επιχειρήσεις δε βγαίνουν να δώσουν παραπάνω. αυτό δε το καταλαβαίνουν μερικοί.
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Τα βασικά δεν τα καλύπτεις γιατί....................... Τουλάχιστον εγώ, δε νομίζω να έδωσα πουθενά την εντύπωση ότι τα "βάζω με τους εργοδότες". After all προσφορά και ζήτηση είναι όλα. Αν τα "βάζω" με κάποιους (που δεν τα "βάζω" απλά διαφωνώ) είναι με αυτούς που υπεραμύνονται των αμοιβών που αναφέρονται πχ στο νήμα. Αυτών που λένε "μην μιλάς αφού βρήκες δουλειά με 300 ευρώ" τη στιγμή που για να πας στη δουλειά χρειάζεσαι το 10% αυτών (κόστος κάρτας) ή πολύ περισσότερα αν δεν εξυπηρετεί η συγκοινωνία Ποτέ ο βασικός μισθός δεν κάλυπτε τα βασικά* φίλε μου και ούτε πρόκειται. Υ.Γ Το τι είναι αυτά επιδέχεται συζήτησης, αλλά ας μην επεισέλθουμε σ'αυτή. Συμφωνώ. Αλλά αυτή τη στιγμή ο μισθός πολλές φορές δεν καλύπτει ούτε το βασικότερο των βασικών. Το κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι σου (ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο)
NT1G Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η χώρα χρεοκόπησε με συγκεκριμένες πρακτικές που συνεχίζονται. Πράγματα αυτονόητα δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες περιττοί δημόσιοι υπάλληλοι (μόνο αυτο το θέμα να ρυθμιστεί τέλος η κρίση), ... Καθαρισμός του δημοσίου, ... Σύμφωνα με κάποια στατιστικά η Σουηδία έχει μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που δουλεύουν στο δημόσιο σε σχέση με την Ελλάδα. Για αυτό είναι και σε κρίση η χώρα. oh the irony...
_chris_ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 συμπέρασμα: να προσλάβουμε κι άλλους ΔΥ για να φτάσουμε το επίπεδο της Σουηδίας. τα καλύτερα έρχονται.. 4
Perfect Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 συμπέρασμα: να προσλάβουμε κι άλλους ΔΥ για να φτάσουμε το επίπεδο της Σουηδίας. τα καλύτερα έρχονται.. Έγραψες!
NT1G Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 συμπέρασμα: να προσλάβουμε κι άλλους ΔΥ για να φτάσουμε το επίπεδο της Σουηδίας. τα καλύτερα έρχονται.. Συμπέρασμα, μια χώρα με μεγαλύτερο ποσοστό δ.υ. δεν είναι χρεοκοπημένη. ΙΣΩΣ να μην φταίει μόνο ο αριθμός των δ.υ. που η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. Αλλά αυτά είναι ανώτερες σκέψεις... 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 καταρχήν ναι οι μισθοί όντως είναι ξεφτίλα αλλά δυστυχώς δε μπορεί να γίνει αλλιώς. πάρτε το απόφαση. αν εγώ έχω μια επιχειρηση και μπαίνουν στην τσέπη μου καθαρά πχ 1200€ (αφού αφαιρέσω νοίκια, εισφορές και λοιπά έξοδα) και χρειάζομαι υπάλληλο, πόσα θα του δώσω; εσείς πόσα θα δίνατε; μερικοί θα πουν το κλασικό... αφού δε βγαίνεις μεγάλε κλείστο. να το κλείσω. μόνο που τότε δε θα παίρνεις ούτε τα 300-400 που θα σου δίνω. υπάρχουν και άλλοι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση , αλλά πολλές επιχειρήσεις δε βγαίνουν να δώσουν παραπάνω. αυτό δε το καταλαβαίνουν μερικοί. Σε αυτήν την περίπτωση, οκ, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δίνουν ψίχουλα και ποσταρουν στο fb φωτός από διακοπές στην νεα Υόρκη και την Ταϊλάνδη... 1
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Quote και μετά άσχετα. Που είπα εγώ ότι είναι καλά η κακά. Προφανώς αν έχεις ανάγκη θα πας. Το να το υποστηρίζεις σαν πολιτική και να λες ότι καλά κάνει η επιχείρηση είναι άλλη κουβέντα. Είναι βλακώδες και για την πολιτεία να επιτρέπει τέτοιες αμοιβές και για την επιχείρηση να της δίνει. Με τα μυαλά αυτά μόνιμα κρίση θα υπάρχει Αντιστοιχεί σε ημερομίσθιο 32-36€. Βγαίνει ένας ικανοποιητικός μισθός. Βλέπω αρκετούς εδώ (αλλά και σε άλλα νήματα) να καταλήγουν ότι το Χ ποσό "είναι πολύ καλά γι' αυτή την εποχή" αναφερόμενοι προφανώς στην ανεργία και στην δυσκολία εύρεσης δουλειάς. Αυτή "η εποχή" όμως έχει και άλλη παράμετρο. Το κόστος ζωής το οποίο καθόλου δεν ακολουθεί το θέμα ανεργία και ανέχεια. Αυτό σημαίνει ότι "ο Χ πολύ καλός μισθός για την περίοδο αυτή" δεν καλύπτει πολλές φορές ούτε τα βασικά αφού τίποτα (ΔΕΗ, φόροι, ενοίκιο, θέρμανση, κλπ) δεν έχει μειωθεί. Το αντίθετο θα έλεγα. Οκ, να δεχτώ μια χαμηλή (σημάδι των καιρών) αμοιβή. Αλλά να μην καλύπτω ούτε τα βασικά; Με 4ώρο προφανώς και δεν καλύπτεις τα βασικά. Αλλά με 4€ την ώρα και φουλ απασχόληση τα φέρνεις βόλτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις