Θεkλα Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ομολογώ οτι προτιμώ να τρωω με ενα πιρούνι και μόνο, στο δεξι χερι. Χωρις αυτο να σημαινει οτι μαχαίρι στο δεξι και πιρούνι στο αριστερο με ενοχλουν. Μονο που κατι παντα παει στραβα και με τον τροπο αυτο στανταρ θα μεινουν υπολείμματα στο πιατο. Ψιλολοιδια. Επισης δεν την παλευω καθολου με κουταλοπιρουνο στα μακαρονια. Αλλα και με το πιρούνι σκετο ολο και κατι θα κρεμεται. Ειμαι πολυ τραγικός ή έχετε και αλλοι τα ιδια ζορια;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Εγώ έχω μάθει την etiquette του πως να τρως φαγητό από παιδάκι οπότε μπορώ να πω ότι μου είναι πολύ εύκολοι όλοι αυτοί οι κανόνες. Κάποιους τους εφαρμοζω παντού, κάποιους άλλους ανάλογα τη περίσταση.
agamoi-thytai Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Έχω τύχει σε ίδιο τραπέζι με γνωστό επιχειρηματία της Πάτρας ο οποίος έτρωγε παϊδακια με το μαχαιροπίρουνο. Όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, τρώγαμε με τα χέρια. Κάτσαμε ρε μπαγλαμά να φάμε στην ταβέρνα παϊδακια και μας δείχνεις Savoir Vivre ; Όσα λεφτά και να έχεις, ζωή δεν έχεις... 4
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Έχω τύχει σε ίδιο τραπέζι με γνωστό επιχειρηματία της Πάτρας ο οποίος έτρωγε παϊδακια με το μαχαιροπίρουνο. Όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, τρώγαμε με τα χέρια. Κάτσαμε ρε μπαγλαμά να φάμε στην ταβέρνα παϊδακια και μας δείχνεις Savoir Vivre ; Όσα λεφτά και να έχεις, ζωή δεν έχεις... Καλά κάποιοι είναι πολύ συνηθισμένοι να τρώνε με συγκεκριμένο τρόπο , το ότι επίσης έτρωγε τα παιδάκια με μαχαιροπίρουνα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ζωή...
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Το κουταλι ειναι "λαθος" στα μακαρονια. Με βαση το σαβουαρ βιβρ δηλαδη. Γενικα δεν εχω θεμα μπορω να φαω αψογα με βαση το etiquette, αλλα δεν το ακολουθω παντα. Απλως θεωρω πως πρεπει να γνωριζεις τους κανονες πριν τους απορριψεις. 5
4saken Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μαχαιρι στο δεξι παιζει να μην εχω πιασει ποτε,ακομα και το ψωμι με το αριστερο το κοβω...
agamoi-thytai Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Καλά κάποιοι είναι πολύ συνηθισμένοι να τρώνε με συγκεκριμένο τρόπο , το ότι επίσης έτρωγε τα παιδάκια με μαχαιροπίρουνα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ζωή... Τα παϊδακια ; Seriously ?
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Τα παϊδακια ; Seriously ? Έχω δει σε σουβλάκι.
Muchacho Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Για να μην πολυλογω μια φορα βρεθηκα σε μερος που τρωγαν πιτσα με μαχαιροπηρουνο.Δεν την απολαυσα... 1
D4rkshadow Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ευτυχως ουτε παω σε τετοια μαγαζια, ουτε εχω τετοιους τρελλους φιλους.Οπως με βολευει θα φαω,μην τα κανουμε ολα περιπλοκα 1
randomcat Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 To Savoir Vivre για τα μαχαιροπίρουνα και τα σωστά χέρια είναι μια ηλιθιότητα που πρέπει να σταματήσει. Αν δεν χρειάζεται το μαχαίρι, τότε οι περισσότεροι βολευόμαστε με το να κρατάμε το πιρούνι με το δεξί χέρι. Αν χρειάζεται το μαχαίρι για να κόψουμε κάτι, τότε το Savoir Vivre επιτάσσει να κρατάμε το μαχαίρι στο δεξί και το πιρούνι στο αριστερό. Αυτό σημαίνει ότι: - Θα πρέπει να κρατάς το πιρούνι με το αριστερό για να φας, που είναι ηλιθιότητα, αφού σε βολεύει το δεξί. - Θα πρέπει να αφήσεις κάτω το μαχαίρι και να αλλάξεις χέρι στο πιρούνι αν θες να φας με το δεξί και να αλλάξεις ξανά όταν θα θέλεις να κόψεις κάτι, που είναι ηλιθιότητα. - Αν θες να φας με το πιρούνι στο δεξί που σε βολεύει χωρίς καθόλου αλλάγματα, τότε θα πρέπει να κόψεις όλο σου το φαγητό στην αρχή, κρατώντας το μαχαίρι στο δεξί και το πιρούνι στο αριστερό. Που είναι ηλιθιότητα. Το να προτιμάς να τρως με τα μαχαιροπίρουνα αντί με τα χέρια δεν το βρίσκω παράλογο. Αν το μενού έχει παϊδάκια και ρύζι και τρως τα παϊδάκια με τα χέρια θα πρέπει να πιάνεις το πιρούνι με λιγδωμένα χέρια για να φας το ρύζι κ.λπ. Προσωπικά δεν μου αρέσει η φάση λιγδωμένο πιρούνι και βαριέμαι να καθαρίζω συνέχεια τα χέρια μου πέρα από μια φορά στο τέλος του γεύματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Πάντως είναι και θέμα κουλτούρας του λαού, στις ανατολικές ασιατικές χώρες το etiquette (το οποίο προφανώς διαφέρει από το ευρωπαϊκό) θεωρείται δεδομένο, δεν είναι κάτι που το αφήνουν επάνω στο καθε άτομο.
randomcat Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Πάντως είναι και θέμα κουλτούρας του λαού, στις ανατολικές ασιατικές χώρες το etiquette (το οποίο προφανώς διαφέρει από το ευρωπαϊκό) θεωρείται δεδομένο, δεν είναι κάτι που το αφήνουν επάνω στο καθε άτομο. Οι γνωστές χαζομάρες για το πως να τρως "σωστά" το sushi ας πούμε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Οι γνωστές χαζομάρες για το πως να τρως "σωστά" το sushi ας πούμε. https://www.youtube.com/watch?v=-gdjieGyB5s Όχι μόνο αυτό, γενικώς έχουν μια συγκεκριμένη κουλτούρα ως προς στο φαγητό. Στην Κορέα π.χ δεν μπορείς να ξεκινήσεις να τρως αν δεν αρχίσει να τρώει ο μεγαλύτερος κοκ.Το ότι δεν είναι συνηθισμένο εδώ δεν το κάνει χαζομάρα επίσης... Ας μάθουμε, ακόμη, να δείχνουμε έναν σεβασμό προς τους άλλους πολιτισμούς σε αυτόν τον πλανήτη....
D4rkshadow Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μπριζολες,παιδακια,πιτσα και οτιδηποτε ειναι σουβλας με τα ΧΕΡΙΑ να το ευχαριστηθω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα