Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδή να πληρώνεστε εσείς περισσότερο ή αυτές λιγότερο;

η ευχή σου πραγματοποιείται..πάμε ολοταχώς για το 4ο..

Αυτό που εννοούσε προφανώς ήταν ότι αφού προσφέρουμε περισσότερα στον ίδιο χώρο εργασίας να αμειβόμαστε καλλίτερα.

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα.

Σχετικά με τα προηγούμενα : όσες φορές προσπάθησα να βοηθήσω σε μετακομίσεις και μεταφορά βαρέων αντικειμένων (επειδή έχω αρκετή μυική δύναμη) όλη την ώρα ακούω: Φύγε Έλενα! Μην ανακατεύεσαι!  Όταν όμως έκανα μόνη μου μετακόμιση μια χαρά μπόρεσα και κουβάλησα βαριά αντικείμενα(οκ, όχι πλυντήρια).

Νομίζω ότι πολλοί άντρες δεν θέλουν τις γυναίκες να κάνουν βαριές δουλειές. Τις υποτιμούν ,το κάνουν για να τις προστατεύσουν, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα.

Σχετικά με τα προηγούμενα : όσες φορές προσπάθησα να βοηθήσω σε μετακομίσεις και μεταφορά βαρέων αντικειμένων (επειδή έχω αρκετή μυική δύναμη) όλη την ώρα ακούω: Φύγε Έλενα! Μην ανακατεύεσαι!  Όταν όμως έκανα μόνη μου μετακόμιση μια χαρά μπόρεσα και κουβάλησα βαριά αντικείμενα(οκ, όχι πλυντήρια).

Νομίζω ότι πολλοί άντρες δεν θέλουν τις γυναίκες να κάνουν βαριές δουλειές. Τις υποτιμούν ,το κάνουν για να τις προστατεύσουν, δεν ξέρω.

Δε νομίζω ότι είναι θέμα υποτίμησης ή προστασίας αναγκαστικά. Όντως ίσως κάποιος να "θίγεται" όταν μια γυναίκα θεωρεί αναγκαίο να τον βοηθήσει σε κάτι τέτοιο, ή κάποιος να θέλει να φροντίσει κάποια μη αφήνοντάς την να κουραστεί (ίδιο σκεπτικό με το "μη σηκώνεσαι, θα στο φέρω εγώ") αλλά νομίζω τις περισσότερες φορές είναι ζήτημα λόγου προσπάθειας/αποτελεσματικότητας. Εγώ τουλάχιστον και άνδρα να 'χω μαζί σε αγγαρείες, άμα δω ότι δεν τραβάει, θα προτιμήσω να το κάνω μόνος μου και να αναλάβει κάτι λιγότερο κουραστικό σωματικά. Απλώς εκεί πρέπει να το φέρεις πιο διπλωματικά γιατί τα αγοράκια γίνονται ανταγωνιστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι ζητάτε να μην κάνετε μόνο εσείς τις βαριές εργασίες, πιστεύετε ότι 2 γυναίκες μπορούν να σηκώσουν ένα πλυντήριο; (Δεν έχω δοκιμάσει εγώ προσωπικά πλυντήριο ή ψυγείο)

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι ζητάτε να μην κάνετε μόνο εσείς τις βαριές εργασίες, πιστεύετε ότι 2 γυναίκες μπορούν να σηκώσουν ένα πλυντήριο; (Δεν έχω δοκιμάσει εγώ προσωπικά πλυντήριο ή ψυγείο)

Πιστευεις οτι 2 αντρες μπορουν να σηκωσουν ενα πλυντηριο? Θυμαμαι μια φορα βοηθουσαμε μια φιλη να μετακομισει και ημουν εγω αυτη αλλη μια φιλη και 2-3 φιλοι της αρσενικα. Παλευμα να μεταφερουμε εναν καναπε και ηταν τοσο γιδια που μου εσπασαν τα νευρα και τον πηρα μονος μου :P

Δημοσ.

Πιστευεις οτι 2 αντρες μπορουν να σηκωσουν ενα πλυντηριο? Θυμαμαι μια φορα βοηθουσαμε μια φιλη να μετακομισει και ημουν εγω αυτη αλλη μια φιλη και 2-3 φιλοι της αρσενικα. Παλευμα να μεταφερουμε εναν καναπε και ηταν τοσο γιδια που μου εσπασαν τα νευρα και τον πηρα μονος μου :P

Μπορούνε, αλλά καλύτερα είναι να το χορεύει ένας από γωνία σε γωνία. Έχω δει βέβαια τον πατέρα μου να κουβαλάει πλυντήριο μισογεμάτο στην πλάτη, 17 σκαλιά. Εντυπωσιακός, αλλά ηλίθιος.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Lucifer πιο πολυ πηγαινε στην δυναη την οποια δεν ειχαν μιας και ηταν απο 50 κιλα ο καθενας. Στο πως θα το πιασεις κτλ ειναι αλλο θεμα. 

Το εχει κανει και ο πατερας μου αυτο με το πλυντηριο στην πλατη. Γενικα πολλα κουβαληματα δεν ειναι θεμα βαρους αλλα μεγαθους/σχηματος

Δημοσ.

Ένα απλό google search φτάνει για να διαλύσεις το μύθο της μισθολογικής ανισότητας.

http://www.forbes.com/sites/karinagness/2016/04/12/dont-buy-into-the-gender-pay-gap-myth/#465ec3664766

Θα ακούσεις πολλές απόψεις.Μπορείς να χειραγωγήσεις στατιστικά αποτελέσματα για να πεις ότι θέλεις και για τον απλό κόσμο είναι δύσκολο να ξεχωρίσει πραγματικά και σωστά αποτελέσματα από τα μη.

Ο καπιταλισμός δεν ξεχωρίζει αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δεν τον ενδιαφέρει. Οι καιροί έχουν αλλάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το λύσαμε αυτό, μισθολογικές ανισότητες στην ίδια εργασία δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι αν πρέπει οι γυναίκες εφόσον έχουν τα ίδια δικαιώματα(ίδιους μισθούς δηλαδή) ,αν πρέπει να έχουν και τις ίδιες υποχρεώσεις. Δηλαδή τον ίδιο φόρτο εργασίας.

Βέβαια αναφερόμαστε σε χειρωνακτικές εργασίες. Στην δική μου δουλειά πχ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όλοι τα ίδια κάνουμε.

Αν όμως οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες μυικά και δεν μπορούν να σηκώσουν τεράστια βάρη πρέπει να έχουν χαμηλότερους μισθούς ή όχι;

Πιστευεις οτι 2 αντρες μπορουν να σηκωσουν ενα πλυντηριο?

Δυο τρεις άντρες είναι αυτοί που μας έφεραν το πλυντήριο στο σπίτι (8κιλο)

Δημοσ.

Ναι το λύσαμε αυτό, μισθολογικές ανισότητες στην ίδια εργασία δεν υπάρχουν.

You must be new here ^^

Το θέμα είναι αν πρέπει οι γυναίκες εφόσον έχουν τα ίδια δικαιώματα(ίδιους μισθούς δηλαδή) ,αν πρέπει να έχουν και τις ίδιες υποχρεώσεις. Δηλαδή τον ίδιο φόρτο εργασίας.

Βέβαια αναφερόμαστε σε χειρωνακτικές εργασίες.

Η μυϊκή δύναμη σε χειρωνακτική εργασία είναι προσόν. Όπως προσόν είναι και η γνώση γλωσσών προγραμματισμού για θέση software engineer.

Αυτή η ερώτηση μπορεί να μετατραπεί σε:

Θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα και μισθούς δύο προγραμματιστές με διαφορετική προγραμματιστική ικανότητα?

ή

Δυο πλακατζηδες που λογω διαφορετικων skill εχουν διαφορετικη αποτελεσματικοτητα στη χειρωνατικη τους εργασια, θα επρεπε να αμοιβονται το ιδιο;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...