Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν παει τσαμπα.αν τα θυμαμαι σωστα ειναι

η 0 δινει σε α σε β και σε αβ οπως και σε 0 με το ιδιο Rhesus.

η αβ δινει σε α σε β και σε αβ.

η β δινει σε β και νομιζω αβ.

η α δινει σε α και νομιζω αβ.

παντα μιλαμε ιδιο Rhesus..οποτε τιποτα δεν παει χαμενο.συν οτι το αιμα το σπανε σε επιμερους τμηματα πχ αιμοπεταλια πλασμα κτλ οποτε δεν σημαινει οτι παει ολο σε εναν.τα σπανια ειναι τα Rhesus αρνητικα.

Η ΑΒ είναι πανδέκτης παίρνει από όλους και δίνει μόνο στον εαυτό της. Γενικά είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά του πληθυσμού <8% αν δεν κάνω λάθος. Από αυτή την άποψη το λέω ότι πάει χαμένο, τώρα αυτό που λέτε ότι το σπάνε σε επιμέρους τμήματα δεν το γνώριζα και απαντά στην 2η απορία που είχα εκφράσει. Οπότε συνεχίζω δυναμικά να προσφέρω το αιματάκι μου, έχω και υψηλό αιματοκρίτη οπότε δίνω αβέρτα.

Δημοσ.

τοτε η αβ ειναι το αναποδο απο την 0.δεν το θυμομουν.ναι Rhesus αρνητικο και ab συναντας σπανια αλλο τοσο να ειναι ab-.

ολο καποιος μπορει να χρειαστει βεβαια αβ. τωρα ναι τα αιματα που δεν χρησιμοποιουνται τι τα κανουν δεν ξερω.ναι οσο ξερω το σπανε σε επιμερους τμηματα διοτι το καθε τμημα το καθε υλικο μπορει να αντεξει διαφορετικο χρονο απο τα αλλα.πχ αιμοπεταλια χ καιρο,πλασμα χ καιρο.οποτε δεν εχει νοημα να ειναι ολο μαζι οσο ξερω.με φυγοκεντρηση νομιζω χωριζουν το πλασμα απο τα υπολοιπα.στις 15 φορες παιρνεις και το χαλκινο μεταλλιο και στις 25 αν το θυμαμαι σωστο το αργυρο.χρυσο δεν υπαρχει.και πολλες φορες και ενα χαρτι ευχαριστηριο.

Η ΑΒ είναι πανδέκτης παίρνει από όλους και δίνει μόνο στον εαυτό της. Γενικά είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά του πληθυσμού <8% αν δεν κάνω λάθος. Από αυτή την άποψη το λέω ότι πάει χαμένο, τώρα αυτό που λέτε ότι το σπάνε σε επιμέρους τμήματα δεν το γνώριζα και απαντά στην 2η απορία που είχα εκφράσει. Οπότε συνεχίζω δυναμικά να προσφέρω το αιματάκι μου, έχω και υψηλό αιματοκρίτη οπότε δίνω αβέρτα.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πηγα έδωσα και σημερα. Αλλα κλαταρα στο τελος. Βασικα δεν με ηθελε, παει να βαλει λαστιχο και σπαει, παει βαζει αλλο, βαζει βελονα και μετα απο λιγο παθαινει σύσπαση η φλέβα... Παμε στο αλλο χερι, σπαει παλι το λαστιχο, της λεω δεν με θελει.

Βαζει αλοο λαστιχο βαζει βελονα, αλλα δεν ειχε χωρο για το μηχάνημα. Το κάνουμε χωρις μηχάνημα, μου λεει "καλα εισαι;" Καλα ειμαι της λέω, γεμίζει το σακούλι και της λεω "λιποθυμαω". Μετα ξαφνικά βλεπω 6 ατομα απο πανω μου, και ρωταω, που ειμαι; Χαχαχαχαχα.

Θα παω και την επομενη, αλλα μαλλον δεν θα με δεχτούν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν εχεις αριθμο μητρωου παλι συμπληρωνεις την φορμα(ερωτησεις) οποτε δινεις αιμα?

ναι καθε φορα την συμπληρωνεις γιατι μπορει να εχει αλλαξει κατι.
Δημοσ.

poulinos θύμησέ μου, αν έχεις πάρει ντεπόν, πόσες μέρες λένε στην αιμοδοσία οτι πρέπει να κάνεις για να δωσεις αίμα;

(Κάτι έλεγαν παλιά για 4 ημέρες αλλά νομίζω έχει αλλάξει τωρα αυτό)

Δημοσ.

Καλημερα , θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Είχα πάει να δώσω αίμα σε ένα κρατικό νοσοκομείο πριν απο περίπου ενα τρίμηνο με τον ξάδερφο μου, ξεκινάει κανονικά η διαδικασία και ενω ο ξάδερφος είχε γεμίσει όλη την σακούλα εγω δεν ειχα φτασει ουτε στην μεση, η νοσοκομα φοβηθηκε μηπως ημουν ανχωμενος και τετοια αλλα δεν εχω θεμα με τις βελονες. Επειδη ειχε παει και αργα μου λεει δυστυχώς θα παρει πολυ ωρα να γεμησει οποτε μου την βγαλανε.
Μετα απο αυτο ετυχε να δωσο 3 4 φορες αιμα για εξετασεις και παντα απο το αριστερο χερι δεν εβγαζε και μου επαιρναν απο το δεξι μια χαρα.
Και ρωτω , γιατι απο το αριστερο χερι δεν εχω καλη ροη αιματος ?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Γιατί κουλαμαρα; Οι πιθανότητες κάποιος να κολησει HIV είναι πολύ μεγαλύτερες αν εξασκεί πρωκτικό ερωτα.

Αρα αποκλειονται και οι γυναικες που το εξασκουν?

Δημοσ.

Αρα αποκλειονται και οι γυναικες που το εξασκουν?

οπως θα δεις στο χαρτι αποκλειονται ατομα που εχουν πολλους ερωτικους συντροφους κτλ.μερικα πραγματα που απαντας στο χαρτι δεν πολυστεκουν αλλα μαλλον το πανε στατιστικα.δηλαδη καποιος καποια μπορει να εχει παει με εναν μια και να εχει κατι και ο αλλος αλλη να εχει παει με δεκα και να μην εχει τιποτα.η η ερωτηση αν εχει ζησει καποιος αγγλια την ταδε χρο ικη περιοδο η αν εχει τατουαζ.η αν εκανες ταξιδια εξωτερικο λες και στην ελλαδα δεν εχει κανεις τιποτα.μερικες ερωτησεις ειναι λιγο..... οπως εχει και ερωτηση αν εχεις κανει σεξ χωρις προφυλαξεις που νομιζω ειναι στην ιδια ερωτηση με τους πολλους ερωτικους συντροφους

Καλημερα , θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Είχα πάει να δώσω αίμα σε ένα κρατικό νοσοκομείο πριν απο περίπου ενα τρίμηνο με τον ξάδερφο μου, ξεκινάει κανονικά η διαδικασία και ενω ο ξάδερφος είχε γεμίσει όλη την σακούλα εγω δεν ειχα φτασει ουτε στην μεση, η νοσοκομα φοβηθηκε μηπως ημουν ανχωμενος και τετοια αλλα δεν εχω θεμα με τις βελονες. Επειδη ειχε παει και αργα μου λεει δυστυχώς θα παρει πολυ ωρα να γεμησει οποτε μου την βγαλανε.

Μετα απο αυτο ετυχε να δωσο 3 4 φορες αιμα για εξετασεις και παντα απο το αριστερο χερι δεν εβγαζε και μου επαιρναν απο το δεξι μια χαρα.

Ευχαριστω

πιθανοτατα κατι να εχει γινει με την φλεβα απο εκεινη την πλευρα οποτε γινεται και αυτο χωρις να σημεινει οτι σου δημιουργει προβλημα.οπως και πολλες φορες καποιοι ξερουν πχ οτι το στο δεξι χερι τους βρισκουν πιο ευκολα φλεβα και το λενε .εμενα πχ στο ενα χερι μου ειχαν σακατεψει μια φλεβα απο ορο και αν δεις το ενα μου χερι ειναι σαν να μην υπαρχει ενα κομματι φλεβας.τωρα την εσπασαν η εγινε κατι αλλο επειδη μου αφησαν πολλες μερες τον ορο δεν ξερω.δεν με επηρεαζει στην αιμοδοσια βεβαια.

poulinos θύμησέ μου, αν έχεις πάρει ντεπόν, πόσες μέρες λένε στην αιμοδοσία οτι πρέπει να κάνεις για να δωσεις αίμα;

οταν σε ρωτανε νομιζω σε ρωτανε για μια μερα πριν αν εχεις παρει φαρμακα (depon,ασπιρινη) αλλα λογικα εννοουν οτιδηποτε φαρμακο ,αλλα στο χαρτι δεν θυμαμαι ποσες μερες γραφει να σου πω την αληθεια.επισης ατομα που παιρνουν μονιμα φαρμακα πρεπει να περασει αρκετος καιρος πριν δωσεις και οχι απλα 3 4 μερες.το γιατι δεν ξερω.ισως μεγαλυτερη ποσοτητα στο αιμα λογω οτι το παιρνεις αρκετο καιρο;; τωρα για τις ημερες δεν το θυμαμαι αλλα γιατι νομιζω οτι λεει για προηγουμενες.

μερες.το χαρτι πλεον δεν το διαβαζω και απλα βαζω οχι αφου εχω βαρεθει να το συμπληρωνω(εννοειται δεν εχω παρει φαρμακα προηγουμενες μερες).φαρμακα δεν θελουν να εχεις παρει διοτι επειδη διαλυεται στο αιμα που δινεις μπορει να προκαλεσει αλλεργια σε καποιον.

• Like 1
Δημοσ.

To depon συγκεκριμένα, δεν ενοχλεί.

Ο λόγος που το έχεις πάρει, έχει περισσότερη σημασία. Αν είσαι/ήσουν κρυωμένος ακόμα και εβδομάδα πριν την αιμοδοσία και πήρες κάποιο φάρμακο, καλύτερα είναι να απέχεις.

Άλλα φάρμακα, κάποια θέματα δημιουργούν (πχ ασπιρίνη, άλλα αντιαιμοπεταλιακά).

Σε καθημερινή-συστηματική αγωγή (πχ για υποθυρεοειδισμό), επίσης δεν υπάρχει θέμα, αν έχεις σωστά ρυθμισμένα τα επίπεδα.

Σε άλλες περιπτώσεις (κάποια νευρολογικά ή αγχoλυτικά-ηρεμιστικά κλπ), σε "κόβουν" επειδή εσύ ο ίδιος μπορεί να μην ανταποκριθείς καλά στη διάρκεια της αιμοληψίας (άγχος, ταραχή, κρίσεις πανικού).

Μπορεί να είναι μια απλή ανατομική παραλλαγή στο αγγειακό (φλεβικό, συγκεκριμένα) δίκτυό σου που εμποδίζει τη σωστή είσοδο της βελόνας αιμοληψίας σε εκείνο το σημείο που συνήθως "τρυπάνε" και να έχεις το συγκεκριμένο θέμα.

Ο οργανισμός, γενικά, δεν είναι συμμετρικός-κατοπτρικός, τόσο εξωτερικά, όσο και (πολύ περισσότερο) εσωτερικά.

Δεν έχεις λόγο ανησυχίας, πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

γεμίζει το σακούλι και της λεω "λιποθυμαω". Μετα ξαφνικά βλεπω 6 ατομα απο πανω μου, και ρωταω, που ειμαι; Χαχαχαχαχα.

Θα παω και την επομενη, αλλα μαλλον δεν θα με δεχτούν.

δεν νομιζω οτι δεν θα σε δεχτουν.οτι εγινε μια φορα κατι δεν λεει κατι
Δημοσ.

Bασικά θυμάμαι που μου έλεγαν οτι η παρακεταμόλη, χτυπάει στον έλεγχο του αίματος σαν ηπατίτιδα οπότε υπάρχει περίπτωση να σε καλέσουν για έλεγχο. Το χρονικό όριο δε θυμάμαι.

Ηθελα να πάω να δωσω σημερα γμτ αλλά χθες ξυπνησα με ένα απιστευτο πονοκέφαλο και δε τη πάλεψα, χτυπησα 2 500άρια ντεπον το βράδυ να ηρεμησω :(

Νταξ πάω και την άλλη εβδομάδα, αλλά ειναι το γαμωτο της υποθεσης.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

οπως ειπες πας την επομενη εβδομαδα δεν εγινε κατι.απο την αλλη αν εχεις πονοκεφαλο και πρεπει να δωσεις απλα δινεις και μετα παιρνεις οτι θες.

Bασικά θυμάμαι που μου έλεγαν οτι η παρακεταμόλη, χτυπάει στον έλεγχο του αίματος σαν ηπατίτιδα οπότε υπάρχει περίπτωση να σε καλέσουν για έλεγχο. Το χρονικό όριο δε θυμάμαι.

Ηθελα να πάω να δωσω σημερα γμτ αλλά χθες ξυπνησα με ένα απιστευτο πονοκέφαλο και δε τη πάλεψα, χτυπησα 2 500άρια ντεπον το βράδυ να ηρεμησω :(

Νταξ πάω και την άλλη εβδομάδα, αλλά ειναι το γαμωτο της υποθεσης.

To depon συγκεκριμένα, δεν ενοχλεί.

Ο λόγος που το έχεις πάρει, έχει περισσότερη σημασία. Αν είσαι/ήσουν κρυωμένος ακόμα και εβδομάδα πριν την αιμοδοσία και πήρες κάποιο φάρμακο, καλύτερα είναι να απέχεις.

Άλλα φάρμακα, κάποια θέματα δημιουργούν (πχ ασπιρίνη, άλλα αντιαιμοπεταλιακά).

Σε καθημερινή-συστηματική αγωγή (πχ για υποθυρεοειδισμό), επίσης δεν υπάρχει θέμα, αν έχεις σωστά ρυθμισμένα τα επίπεδα.

Σε άλλες περιπτώσεις (κάποια νευρολογικά ή αγχoλυτικά-ηρεμιστικά κλπ), σε "κόβουν" επειδή εσύ ο ίδιος μπορεί να μην ανταποκριθείς καλά στη διάρκεια της αιμοληψίας (άγχος, ταραχή, κρίσεις πανικού).

Μπορεί να είναι μια απλή ανατομική παραλλαγή στο αγγειακό (φλεβικό, συγκεκριμένα) δίκτυό σου που εμποδίζει τη σωστή είσοδο της βελόνας αιμοληψίας σε εκείνο το σημείο που συνήθως "τρυπάνε" και να έχεις το συγκεκριμένο θέμα.

Ο οργανισμός, γενικά, δεν είναι συμμετρικός-κατοπτρικός, τόσο εξωτερικά, όσο και (πολύ περισσότερο) εσωτερικά.

Δεν έχεις λόγο ανησυχίας, πάντως.

και η κλασσικη ερωτηση.ποιο ειναι το καλο σου χερι.απο ποιο χερι σου παιρνουν συνηθως

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσω και το θέμα μια που τελικά έδωσα χθες και τους ρωτησα.

Οντως το ντεπον οπως σωστά ειπατε δεν ενοχλεί.

Ενοχλουν μονο τα αντιφλεγμωνόδη και για αυτο πρέπει να περνάνε 5 ημέρες.

Κατά τα άλλα, η χθεσινη εμπειρία ηταν λιγο περίεργη διοτι η φλέβα δε πολυέδινε οπότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Παρόλαυτα τους ζητησα να πάρουν απ το άλλο χέρι και γεμισε στα 5 λεπτά.

Ειναι σημαντικο να θυμόμαστε το "καλό" χέρι, για να μην έχουν τζάμπα τσιμπίματα :-)

• Like 1
Δημοσ.

Κατά τα άλλα, η χθεσινη εμπειρία ηταν λιγο περίεργη διοτι η φλέβα δε πολυέδινε οπότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Παρόλαυτα τους ζητησα να πάρουν απ το άλλο χέρι και γεμισε στα 5 λεπτά.

Eγω μια φορα πηγα τρεχοντας γιατι ειχε περασει η ωρα του ραντεβού, ετσι αγχωμενος/αναστατωμενος όπως ημουν χρειαστηκε πολύ προσπαθεια γιατι επισης δε τραβιοταν αιμα...

Τελικα το τραβηξαν αλλα ενας δεικτης βγηκε ανεξηγητα εκτος οριων, το αγχος δηλαδή μπορει να επηρεασει και τα αποτελέσματα, οποτε προσοχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...