Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^Κάτι ακούστηκε για μεγάλη φορολογία στα airbnb νομίζω.

Εγώ όταν ακούω τέτοια πράματα η πρώτη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό ειναι το ΠΩΣ θα γίνει αυτό;

Που θα ξέρει η εφορία ποιος φιλοξενεί τύπους απο το airbnb?

Mόνο με καμιά καρφωτή να γίνει κάτι τέτοιο...

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν είναι εύκολα μετρήσιμο και δεν βοηθάει.

Μην προσπαθείς να τα διαστρευλώσεις όλα, εσύ ήσουν αυτή που αναφέρθηκε σε "αντιπροσωπευτικό δείγμα", όχι εγώ.

Και ακριβώς αυτό ήταν το point μου, επειδή ακριβώς δεν είναι εύκολα μετρήσιμο και δεν βοηθάει είναι εντελώς άκυρο να προσπαθείς να ορίσεις τι είναι και τι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Ποιό το νόημα να αναλύσουμε την ορθότητα της ορολογίας μου από στατιστική άποψη ενώ έχεις καταλάβει τι εννοώ?

Καταρχήν το "αντιπροσωπευτικό δείγμα" είναι καθημερινή έκφραση, δεν είναι ειδική ορολογία. Επίσης δεν έχω μαντικές ικανότητες, ούτε το να μυρίζω τα νύχια μου βοηθάει, από τη στιγμή που κάποιος εννοεί κάτι άλλο από αυτό που γράφει μόνο με ανάλυση θα καταλάβω τι εννοεί.

Δημοσ.

Εγω ετσι το χρησιμοποιω παντως. Αντιπροσωπευτικο δειγμα θεωρω κατι μεσης αξιας και καλης ποιοτητας οποτε κατ επεκταση ισως να ειναι και ευρεως καταναλωσιμο βασει αυτων των χαρακτηριστικών. Ισως δεν ειναι, αλλα κανεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου οποτε δεν σε αφορα αν ειναι το πιο διαδεδομενο στην πραξη.

Δημοσ.

Εγω ετσι το χρησιμοποιω παντως. Αντιπροσωπευτικο δειγμα θεωρω κατι μεσης αξιας και καλης ποιοτητας οποτε κατ επεκταση ισως να ειναι και ευρεως καταναλωσιμο βασει αυτων των χαρακτηριστικών. Ισως δεν ειναι, αλλα κανεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου οποτε δεν σε αφορα αν ειναι το πιο διαδεδομενο στην πραξη.

Αν δηλαδή σου δείξω κάποιον και σου πω "αυτός είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα", εσύ θα καταλάβεις ότι είναι κάτι "μέσης αξίας και καλής ποιότητας"?

Ίσως πρέπει να εξετάσεις πως το χρησιμοποιείς :)

Δημοσ.

Εγώ όταν ακούω τέτοια πράματα η πρώτη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό ειναι το ΠΩΣ θα γίνει αυτό;

Που θα ξέρει η εφορία ποιος φιλοξενεί τύπους απο το airbnb?

Mόνο με καμιά καρφωτή να γίνει κάτι τέτοιο...

Από το site ίσως, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Αν δηλαδή σου δείξω κάποιον και σου πω "αυτός είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα", εσύ θα καταλάβεις ότι είναι κάτι "μέσης αξίας και καλής ποιότητας"?

Ίσως πρέπει να εξετάσεις πως το χρησιμοποιείς :)

Για προϊόντα μιλάμε, όχι για ανθρώπους. Αν συγκρίνεις την βούλα του καρπουζιού με την βούλα στο ύφασμα του φορέματος, προφανώς δεν θα έχει την ίδια σημασία.

Δημοσ.

Για προϊόντα μιλάμε, όχι για ανθρώπους.

Για την έννοια της έκφρασης "αντιπροσωπευτικό δείγμα" νόμιζα πως μιλούσαμε, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και για προϊόντα και για ανθρώπους και για οτιδήποτε άλλο.

Αν συγκρίνεις την βούλα του καρπουζιού με την βούλα στο ύφασμα του φορέματος, προφανώς δεν θα έχει την ίδια σημασία.

Ή με τη Βούλα την αδερφή του Μπάμπη... Fuck logic!

Δημοσ.

Ας πάρουμε τότε την δική σου λογική, το αντιπροσωπευτικό δείγμα έλληνα είναι αυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον ανεξαρτήτως ποιότητας και τιμής?

Δημοσ.

Ας πάρουμε τότε την δική σου λογική, το αντιπροσωπευτικό δείγμα έλληνα είναι αυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον ανεξαρτήτως ποιότητας και τιμής?

Συνεχίζεις να τα διαστρευλώνεις όλα, αυτά που αναφέρεις τα είχα γράψει σε δύο διαφορετικά post, το ότι τα έβαλες μαζί σε μια πρόταση δεν σημαίνει ότι συμβαδίζουν με τη δική μου λογική.

Δημοσ.

Αντιπροσωπευτικό δείγμα δεν είναι η μέση αξία ενός προϊόντος με αξιοπρεπή ποιότητα?

Όχι βέβαια, αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι αυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον, ασχέτως τιμής και ποιότητας.

Εσύ τα ένωσες πρώτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...