dreamkiller777 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Sony & ms κατέστρεψαν τα video games. 1
vaggelhs4 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Πολλά χρόνια τώρα όταν μπαίνω σε φυσικά μαγαζιά νιώθω αμήχανα. Νιώθω ότι ο υπάλληλος και το αφεντικό του κρέμονται από την απόφασή μου να αγοράσω κάτι. Αυτό σε συνδιασμό με την αμηχανία μου να βρίσκομαι σε μια μεγάλη παρέα με άγνωστα άτομα κυρίως με οδήγησε στο να καταλάβω πως έχω κάποια τάση αγοραφοβίας. Ψωνίζω μόνο internet πια τα video games μου, τα ηλεκτρονικά μου και όλα εκτός απο ρουχισμό. Τα public και τα λοιπά καταστήματα είναι καλά μόνο για τις άτοκες δόσεις που προσφέρουν και αυτό σε περίπτωση που το προϊον είναι ελάχιστα μεγαλύτερη τιμή απο τα σκρουτζομάγαζα. Στο θέμα pc gaming θα ήθελα να βάλω και άλλη μια διάσταση: Πόλλα cases βγαίνουν πια χωρίς 5,25 port. Η ίδια η βιομηχανία του gaming σπρώχνει τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση στα pc. Άλλωστε οι τίτλοι είναι πια τόσο μεγάλοι που χρειαζόνται 4 και παραπάνω CD για την εγκατάστασή τους και αυτό κοστίζει στις εταιρίες περισσότερο από την αγορά bandwidth. Προσπάθησα πολλές φορές να βρώ κάτι ενδιαφέρον σε στοίβες απο Video games αλλά απέτυχα. Προσωπικά με τρελαίνει περισσότερο να έχω CD στα κουτιά τους παρά games. 1
Rubin074 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Καθόλου δεν διαφωνώ. Κάποτε μάζευα κι εγώ παιχνίδια, για να ανακαλύψω αργότερα ότι είναι απλά DVD cases που δεν θα ξανανοίξω ποτέ και απλά πιάνουν χώρο στη βιβλιοθήκη μου. Προτίμησα να τα δώσω όσο είχαν ακόμα αξία και να επενδύσω τον χώρο σε κάτι πραγματικά ουσιώδες (memorabilia, collectables κλπ) κατά την κρίση μου, τουτέστιν κάτι που να το βλέπω και να χαίρομαι, να γουστάρω. Βέβαια κάποιος μπορεί να αισθάνεται έτσι μπροστά σε μια στοίβα DVD cases οπότε περί ορέξεως... 1
raftakoz Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Πάντως με 130 ευρώ έφτιαξα βιβλιοθήκη να βγάλω ένα χρόνο 1
greenpeace933 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Εντάξει το ότι θα πηγαίναν οι εταιρίες το πράγμα ώστε να είναι όλα αποκλειστικά σε ψηφιακή διανομή έκανε μπαμ από χιλιόμετρα με κυριότερο στοιχείο την ύπαρξη dlc content... Έπαιρνες που έπαιρνες λειψό το παιχνίδι και έπρεπε να το ολοκληρώσεις τμηματικά από το εκάστοτε dlc σε τιμές που μπορεί να φτάνουν την μισή αξία του τίτλου που αγόρασες, τώρα θέλουν να σου πουλήσουν εξολοκλήρου ψηφιακά το παιχνίδι χωρίς να έχεις δυνατότητα επιλογής. Δεν ξέρω για σας μάγκες, προσωπικά αν κάνει στροφή το gaming σε αποκλειστικά ψηφιακή διανομή εγώ το εγκαταλείπω... Για τους "έξυπνους" που λένε ότι "γιατί να το πάρω με το κουτί του αφού η ψηφιακή διανομή είναι 10Ε φθηνότερη;" Απλούστατα φίλε μου διότι αν τα τινάξει ο σκληρός σου σε συνδυασμό με την υποστήριξη του πχ psstore (θέμα χρόνου είναι να σταματήσουν και τα 2 να λειτουργούν), έχασες αυτομάτως και τα λεφτά που έδωσες... Άρα τι αγόρασες; αέρα κοπανιστό… Σαν να το νοικιάζεις για λίγο δηλαδή... Αν το είχες αγοράσει με το κουτί του όμως θα μπορούσες να το ξαναπεράσεις ανά πάσα στιγμή… Για τους άλλους "έξυπνους" με το καταπληκτικό επιχείρημα "τα παιχνίδια γεμίζουν τα συρτάρια μας και μένουν και μουχλιάζουν" υπάρχουν λύσεις: α) πούλα το β) αντάλλαξε το γ) χάρισε το δ) πέταξε/ανακύκλωσε το Πραγματικά λυπάμαι που βλέπω ανθρώπους σε αυτό το φόρουμ να στηρίζουν αυτή την κίνηση… Καλό είναι να υπάρχει παράλληλη ψηφιακή και υλική διανομή αλλά μόνο ψηφιακή είναι εντελώς λάθος… 4
Rubin074 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Απλούστατα φίλε μου διότι αν τα τινάξει ο σκληρός σου σε συνδυασμό με την υποστήριξη του πχ psstore (θέμα χρόνου είναι να σταματήσουν και τα 2 να λειτουργούν), έχασες αυτομάτως και τα λεφτά που έδωσες... Άρα τι αγόρασες; αέρα κοπανιστό… Σαν να το νοικιάζεις για λίγο δηλαδή... Μα και ο σκληρός να τα τινάξει, τα έχεις στον λογαριασμό σου, είναι στο cloud. Απλά τα κατεβάζεις ξανά και αυτό ήταν. Αν φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν Steam, PS Store και Xbox LIVE, τότε μην ανησυχείς, θα έχουμε πολύ πιο σημαντικές σκοτούρες... 7
jmirko15 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Εφόσον δεν μπορείς να resell το digital copy δεν είναι δικό σου.. 3
Ekzema043 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Όμορφο άρθρο ως συνήθως και με πολύ ενδιαφέρον θέμα
ilos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες πλην GOG όταν κάποιος κάνει activate ένα game retail ή digital ουσιαστικά δεν είναι ο νόμιμος κάτοχος του ίδιου του μέσου αλλά αποκτά άδεια-πρόσβαση που ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ στους όρους χρήσης της κάθε υπηρεσίας (eula). Αυτό θέτει περιορισμούς σε πάρα πολλά πράγματα και ας μην τους δίνουμε μεγάλη σημασία πια. Το πιο σημαντικό είναι σίγουρα η δυνατότητα μεταπώλησης τίτλων οπού στήθηκε μια πολύ μεγάλη αγορά used titles από τις πολυεθνικές των retailers στο εξωτερικό στα retail console games και αυτό δε το είδε ποτέ με καλό μάτι η gaming industry (διαφυγόντα κέρδη ουσιαστικά). Άλλοι λιγότερο σημαντικοί περιορισμοί ήταν στο game sharing (αν και έγιναν σημαντικά βήματα το τελευταίο καιρό ελεώ ανταγωνισμού), το refund policy (ομοίως), η region free δυνατότητα ή ακόμα και η ενδεδειγμένη ανταγωνιστική/κοινωνική συμπεριφορά του κάθε χρήστη (πχ cheating/hacking banwaves ή ακόμα και για griefing/ragequiting και harassing-trolling). Κάποιες υπηρεσίες μάλιστα ακόμα και σήμερα κατά την άποψη μου έχουν ανεπίτρεπτους όρους χρήσης όπως το ps store που αυτόματα μπανάρει τον κάθε λογαριασμό μετά από chargeback (στο οποίο μπορεί και να μην ευθύνεται άμεσα ο τελικός χρήστης). Παλιότερα επίσης το steam δε συζήταγε καν το ενδεχόμενο refunds πριν αρχίσουν οι ανταγωνιστές του να το προσφέρουν απλόχερα οπότε και έκανε πίσω (και πάλι έχει τους περισσότερους περιορισμούς από όλες τις άλλες υπηρεσίες). Ένα άλλο πολύ μεγάλο ζήτημα για μένα είναι η ασφάλεια αλλά και η βιωσιμότητά της κάθε υπηρεσίας σε μακροχρόνιο ορίζοντα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την επένδυση κάποιου σε αυτή. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά υπάρχουν χρήστες με δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αξία accounts αλλά κυρίως με αποθηκευμένες ευαίσθητες πληροφορίες ηλεκτρονικής πληρωμής ή γενικότερα ιδιωτικές πληροφορίες (docsing) και αυτοί κινδυνεύουν άμεσα σε κάθε security breach (με αποκορύφωμα το φιάσκο του psn το 2011 ή και το προπερσινό caching server issue στο steam). 5
Μιλτάκος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Να πω κι εγώ την γνώμη μου ως gamer από την γενιά του snes/game gear κι έπειτα . Μετά από λογαριασμό με 300 games στο steam ,προσφάτως πήρα xbox one (κατά βάση γιατί το pc μου είναι αρκετά παλιο και δεν παιζουν λεφτά για σοβαρή αναβάθμιση) και έχω να πω ένα πράγμα . Νοσταλγησα τα φυσικά games και έχω βρει πάλι την υγεία μου παίδες . Χαζεύω και ξαναχαζευω την βιβλιοθηκη μου . Τα ψηφιακά games ΠΟΤΕ δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι ένα παιχνίδι είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ . Η πραγματική έννοια της ψηφιακής αγοράς είναι η ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΙΑ . Αγοραζεις απλά το δικαίωμα να παίξεις ένα παιχνίδι . ΜΟΝΟ το φυσικό μου δίνει την εντύπωση ότι κάτι μου ανήκει . Σαν το φυσικό , τίποτα . Τραγικό βέβαια που έχουν στα κουτάκια πλέον μισή σελίδα για manual , ξεφτυλα . Μπορείς να βρεις όμως κάποιες limited σε καλές τιμές ανά διαστήματα . 6
ZELOMOTH Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Στα καταστήματα του αύριο θα υπάρχουν τα πάντα εκτός από videogames Στην κοινωνια του αυριο θα υπαρχουν τα παντα εκτος απο καταστηματα 3
Le Perv Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Εφόσον δεν μπορείς να resell το digital copy δεν είναι δικό σου.. Να resell-αρεις, εννοεις. Να resell-ωσεις. Να resell-ισεις. Να resell-ερνεις. (Wtf?) Να resell-οποιησεις. 1
scooterlord Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 ...με τα ψηφιακά γλιτώνεις κυρίως το βάλε-βγάλε το δισκάκι.. υπάρχουν φορές που θέλω να παίξω κάτι στο ps4 και βαριέμαι να αλλάξω το δισκάκι. Μου τη σπάει όμως που δε μπορείς να τα μεταπωλήσεις. Όχι γιατί είναι μάπα, κτλ... αλλά είναι συνήθως το 'τυράκι' για να σπρώξεις μια συσκευή προς πώληση.. ...από την άλλη μπορείς να βρεις φυσικά μέσα πολύ φτηνότερα από τα ψηφιακά και... είσαι σίγουρος ότι είναι γνήσια.. με τόσο μαϊμουδοκλειδί που υπάρχει τριγύρω. Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα παιχνίδια που τα θέλεις σε δισκάκι, όπως το Doom για PC. Και σου έχουν μέσα έναν steam installer...
lnwolfgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Εγω παίδες ηδη το έκοψα το gaming. Η τελευταια μου κονσόλα ήταν το 360 και μετά το τέλος, την είχα πάρει γραμμή οτι κάποια φουστιά θα κάνανε απο τα καταραμένα τα dlc, μισά παιχνίδια full price. Απο δίκη μου εμπειρία θα σας πώ γιατί αξίζει να έχεις συλλογή. Είμα 35 ετων, Ακουω black metal απο τα 12 μου. Μετά απο μινιόν, κλαουδάτο, πήγαινα στα δισκοπολεία και έπερνα και κανά δίσκο, οχι πολυ ακρίβα,2-5 χιλιάρικα ήταν το budget μου. Τωρα στα 35 μου, εχω βρέθει με κάτι 7ιντζα και 12ρια που αξίζουν 1000 ευρω σχεδόν, γιατί είναι κόπιες 1της έκδοσης. Εχω βινυλιάκα που έχουν κοπεί 150 κοπιες μόνο. Αυτό μου έτυχε και με βιντεοπαιχνίδι, σχετικά σπάνιο και αξιζει αρκετά χρήματα. Δεν ήταν (είναι) σκόπος μου να αγοράζω για κέρδος, δεν το περίμενα καν οτι κάποια στιγμή θα κοστίζουν τόσο. Είμαι τρελός με την μουσική και βιντεοπαιχνίδια απλά, και οτι παίρνω το παίρνω για να το άκουσω παίξω και να γουστάρω. Απλα έτυχε και πείραν αξιά. Πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεις στο συρτάρι σου η στήν ντουλάπα σου, γι'αυτο είναι καλό να μαζέυεις Απο ψηφιακά μόνο origin, steam, gog. Και αυτά ΜΟΝΟ τα δωρεάν Θέλετε να μάθετε πόσο κοστίζει η ψηφιακή μου συλλόγη απο mp3? ΤΙΠΟΤΑ, ΤΖΑΜΠΑ, και αυτό προτίθεμαι να δώσω για ψηφιακά, ΤΙΠΟΤΑ.
Bamagiotis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ψηφιακά και πάλι ψηφιακά. Πλέον αν αγοράσεις το παιχνίδι με το κουτί του, το μόνο που κερδίζεις είναι...το κουτί. Το βαρέθηκα το πουλάω άρα βάζω ένα ποσό απο το παλιό για ένα καινούργιο. Το ψηφιακό το πέρνεις και το κοιτάς για πάντα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα