akis_supernatural Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αν έχετε κοινό λογαριασμό (δεν έχει σημασία τι σχέση έχετε μεταξύ σας) μπορεί ο καθένας από εσας να έχει τη δική του κάρτα. Και με βάση τις χρεώσεις της κάρτας του σχηματίζεται το αφορολόγητο. Πχ εγώ είμαι συνδικαιούχος με συγγενή μου σε λογαριασμό. Εγώ έχω τη δική μου κάρτα και ο συγγενής τη δική. ό.τι ξοδέψω με τη δική μου κάρτα πάει στο δικό μου αφορολόγητο. Ό,τι ξοδέψει ο συγγενής μου πάει στο δικό του. Απ ότι κατάλαβα όμως εσύ θέλεις να έχεις 1 κάρτα. Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι τελείως ηλίθιο (σορρυ κιολας) Αν χάσετε τη μια, αν ο ένας πάει κάπου και χρειάζεται χρήματα τι θα κάνει; Είναι δυνατόν να έχετε μια κάρτα; με τη 1 μπορούμε να τη βάλουμε στα κινητά μας και με Apple Pay να κάνουμε τις συναλλαγές μας
Joshua21 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, akis_supernatural said: με τη 1 μπορούμε να τη βάλουμε στα κινητά μας και με Apple Pay να κάνουμε τις συναλλαγές μας Όλο αυτό για ποιο λόγο, για να γλιτώσετε τα ~6€ ανά τριετία που είναι το κόστος της δεύτερης κάρτας; Αν γίνεται βέβαια, νομίζω πως δεν μπορείς να βάλεις μία κάρτα σε 2 ψηφιακά πορτοφόλια δύο κινητών.
Bitbit Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 13 minutes ago, akis_supernatural said: με τη 1 μπορούμε να τη βάλουμε στα κινητά μας και με Apple Pay να κάνουμε τις συναλλαγές μας Καλό είναι να υπάρχει και 2η. Δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί η κάρτα να χαθεί, να αναγκαστείς να τη μπλοκάρεις. Τι θα γίνει τότε; Θα μείνετε ξεκρέμαστοι; Εγώ νόμιζα ότι είχα χάσει την κάρτα, Την ακύρωσα και περίμενα 10 μέρες να μου στείλουν την άλλη. Δε με ένοιαζε όμως γιατί είχα και άλλους λογαριασμούς/κάρτες. Εσύ τι θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση;
akis_supernatural Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με πείσατε 😂 αυριο στην Εθνική θα ρωτήσω αν μπορούμε να έχουμε 2 κάρτες και επίσης τι χαρτιά χρειάζονται για προσθήκη συνδικαιουχου αν και με τις 2 κάρτες πάλι πρέπει να υπολογίζουμε ποσο θα ξοδεύει ο καθένας… για να πιάσει το αφορολόγητο και να μην πληρώνει μόνο ο ένας Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από akis_supernatural
Bitbit Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 3 minutes ago, akis_supernatural said: Με πείσατε 😂 αυριο στην Εθνική θα ρωτήσω αν μπορούμε να έχουμε 2 κάρτες και επίσης τι χαρτιά χρειάζονται για προσθήκη συνδικαιουχου Επίσης βγάλτε κωδικούς ebanking Και για τους 2. Μη το σκέφτεσαι με τη λογική... Έλα μωρέ ζευγάρι είμαστε, θα μπαίνουμε με τον ίδιο.
akis_supernatural Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Επίσης βγάλτε κωδικούς ebanking Και για τους 2. Μη το σκέφτεσαι με τη λογική... Έλα μωρέ ζευγάρι είμαστε, θα μπαίνουμε με τον ίδιο. Έχουμε ήδη e-banking στην Εθνική (ο καθενασ Το δικό του) απλά θα ανοίξουμε άλλον 1 κοινό λογαριασμό sorry για τα off topic μάλλον θα ανοίξω νέο θέμα Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από akis_supernatural
gokuthelegend Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, akis_supernatural είπε αλλα αποτι κατάλαβα η κάρτα θα βγει σε 1 όνομα όποτε θα πάρει αυτός το αφορολόγητο. Μπορείτε να βγάλετε 2 κάρτες, ο καθένας στο δικό του όνομα, και να συνδεθούν στο ίδιο λογαριασμό. Κατά τα άλλα ισχύει ότι λένε και οι υπόλοιποι.
kaykis27 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα,θέλω να κάνω μια ερώτηση (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά). Έχω λογαριασμό σε 2 τράπεζες(μια για μισθοδοσία πχ και την άλλη για αγορές ίντερνετ με μεταφορά κλπ) . Τα ποσά που ξοδεύω και από τις 2 συμψηφιζονται στο αφορολογητο;
kaykis27 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε ναι Υποθέτω ότι σε μένα πάει αυτό .. Γίνεται αυτόματα αυτό ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ; Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από kaykis27
teot Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, kaykis27 είπε Υποθέτω ότι σε μένα πάει αυτό .. Γίνεται αυτόματα αυτό ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ; 7 ώρες πριν, Mr_Terror είπε Αυτοματα γινεται. απο την τραπεζα. Στην φορολογική δήλωση στο πινακάκι η κάθε τράπεζα θα εμφανίζεται χωριστά και εσυ θα προσθέσεις τα ποσά. 1
Waterlo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Το μπόνους από μισθωτή εργασία πως φορολογείται; Μου είπαν ότι κρατάνε το 30% όταν πιστωθεί, παρόμοια με το μισθό. Δηλαδή αν κάποιος ενημερωθεί από την εταιρεία ότι θα λάβει μικτό μπόνους 1000 ευρώ, θα δει τελικά περίπου 700 να μπαίνουν στο λογαρισμό. Ισχύει αυτό; 2) Προσμετράται κανονικά στα εισοδήματα μαζί με τον καθαρό μισθό, και άρα θα πρέπει να μαζέψω το 30% του συνολικού ποσού σε αποδείξεις (14 καθαροί μισθοί + μπόνους)x0,3 ; 3) Τυχόν επιπλέον παροχές όπως π.χ. 50 ευρώ το μήνα για έξοδα μετακίνησης δεν προσμετρώνται στο καθαρό εισόδημα από μισθωτή εργασία, σωστά; Άρα αυτά δεν τα προσθέτω για να δω πόσες αποδείξεις χρειάζομαι. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2023 από Waterlo
dtzgr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Το μπόνους από μισθωτή εργασία είναι εισόδημα από μισθωτή εργασία. Επομένως έχει τις ασφαλιστικές κρατήσεις της μισθωτής εργασίας καθώς και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία. Για να δεις πόσο θα πάρεις καθαρό ίσως ο υπολογισμός -- αν δεν έχεις επαφή με αυτά -- να είναι κάπως πολύπλοκος. Ο ακριβής υπολογισμός θα φανεί στην απόδειξη μισθοδοσίας σου όταν πληρωθεί. 1. Αν θες να δεις πόσο θα πάρεις καθαρά (περίπου), πήγαινε εδώ: www.aftertax.gr και συμπλήρωσε τη φόρμα μία φορά με το ετήσιο σου μεικτό (δες πόσο βγάζει ετήσιο καθαρό) και μια φορά με το ετήσιο σου μεικτό + το μπόνους (δες πόσο βγάζει ετήσιο καθαρό). Η διαφορά των 2 καθαρών θα είναι περίπου όση αυτό που θα δεις στο λογαριασμό. 2. [14x(μεικτός μισθός - ασφαλιστικές κρατήσεις)+(μεικτό μπόνους-ασφαλιστικές κρατήσεις μπονους)]x0,3 3. Εξαρτάται. Αν αποζημιώνονται στη βάση αποδείξεων (πχ βάζεις βενζίνη, τους πας την απόδειξη, την κρατάνε και σου δίνουν το ποσό της απόδειξης) τότε μάλλον ναι. Αν όχι, μπορεί και όχι. Ρώτα στο λογιστήριο της επιχείρησης. 1
daskala Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Καλησπερα. Για εξοδα περιπου 15000, με ενα ανηλικο τεκνο ποσο πρεπει να ειναι το εισοδημα ωστε να μην υπαρχει θεμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα