panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Η ομοιοπαθητική έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα βιομαγνητικά βραχιολάκια και γιλεκάκια, που είχαν γίνει της μόδας πρίν λίγα χρόνια. Βασίζεται σε θεωρείες που τον καιρό που βγήκαν ακούγονταν ωραίες, όμως τώρα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους τσαρλατάνους που πουλούσαν ελιξήρια νεότητας/φαλάκρας/κλπ, τα οποία ήταν ζαχαρωμένο νερό. Τα αποτελέσματα είναι placebo effect, το μυαλό πιστεύει σε θεραπεία, το σώμα νιώθει καλύτερα και σχεδόν πάντα οι προσωπικές εμπειρίες αφορούν non-life threatening προβλήματα υγείας. "Μου πονούσε η μέση, τώρα δεν πονάει τόσο", "Είχα συχνούς πονοκεφάλους. Τώρα δεν έχω τόσο συχνά", "Αρρώσταινα τον χειμώνα εύκολα, τώρα όχι", "Με ταλαιπωρούσε ένα εξάνθημα, τώρα εξαφανίστηκε" κλπ Όταν όμως κάποια στιγμή έρχονται τα δύσκολα (καρκίνος, διαβήτης, εγχειρήσεις, life threatening λοιμώξεις, κλπ), οι επιλογές είναι δύο: - Εμπιστεύεσαι τα ματζούνια/χάπια ζάχαρης/βραχιολάκια και ουσιαστικά παίζεις Τζόκερ τη ζωή σου - Εμπιστεύεσαι την ιατρική και δίνεις την καλύτερη δυνατή ευκαιρία στον εαυτό σου να επιβιώσει Φυσικά θα υπάρξουν και αυτοί που θα κάνουν συνδυασμό των παραπάνω και θα αποδώσουν την βελτίωση της υγείας τους στα μαντζούνια ή σε μεταφυσικούς παράγοντες. 4
rus Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Αυτοι που τρωνε σαλατες κ νομιζουν οτι κανουν υγειηνη διατροφη κανουν λαθος...Εχει μαμηθει το θεμα με τα φυτοφαρμακα!Το καλυτερο ειναι οσο μπορουμε βραστα. Αν κοβεις τις σαλατες επειδή εχουν φυτοφάρμακα τοτε να καψεις και τον αερα που αναπνεεις, είναι μολυσμένος. Τα φρουτα δεν εχουν φυτοφαρμακα?
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Αυτοι που τρωνε σαλατες κ νομιζουν οτι κανουν υγειηνη διατροφη κανουν λαθος...Εχει μαμηθει το θεμα με τα φυτοφαρμακα!Το καλυτερο ειναι οσο μπορουμε βραστα. Το οτι θα βράσεις την τροφή δεν σημαίνει οτι θα αφαιρεθεί στο σύνολό της η ανεπιθύμητη ουσία, είτε φυτοφάρμακο είτε οτιδήποτε. Σε σύγκριση με κρέας η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απείρως καλύτερη, στο θέμα των φυτοφαρμάκων δεν τα αποφεύγουμε οτι και να κάνουμε εκτός αν τα καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι. 1
palawiaris Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Η ομοιοπαθητική έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα βιομαγνητικά βραχιολάκια και γιλεκάκια, που είχαν γίνει της μόδας πρίν λίγα χρόνια. Βασίζεται σε θεωρείες που τον καιρό που βγήκαν ακούγονταν ωραίες, όμως τώρα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους τσαρλατάνους που πουλούσαν ελιξήρια νεότητας/φαλάκρας/κλπ, τα οποία ήταν ζαχαρωμένο νερό. Τα αποτελέσματα είναι placebo effect, το μυαλό πιστεύει σε θεραπεία, το σώμα νιώθει καλύτερα και σχεδόν πάντα οι προσωπικές εμπειρίες αφορούν non-life threatening προβλήματα υγείας. "Μου πονούσε η μέση, τώρα δεν πονάει τόσο", "Είχα συχνούς πονοκεφάλους. Τώρα δεν έχω τόσο συχνά", "Αρρώσταινα τον χειμώνα εύκολα, τώρα όχι", "Με ταλαιπωρούσε ένα εξάνθημα, τώρα εξαφανίστηκε" κλπ Όταν όμως κάποια στιγμή έρχονται τα δύσκολα (καρκίνος, διαβήτης, εγχειρήσεις, life threatening λοιμώξεις, κλπ), οι επιλογές είναι δύο: - Εμπιστεύεσαι τα ματζούνια/χάπια ζάχαρης/βραχιολάκια και ουσιαστικά παίζεις Τζόκερ τη ζωή σου - Εμπιστεύεσαι την ιατρική και δίνεις την καλύτερη δυνατή ευκαιρία στον εαυτό σου να επιβιώσει Φυσικά θα υπάρξουν και αυτοί που θα κάνουν συνδυασμό των παραπάνω και θα αποδώσουν την βελτίωση της υγείας τους στα μαντζούνια ή σε μεταφυσικούς παράγοντες. Μάθε πρώτα τι εστί ομοιοπαθητικός και τους διάφορους κλαδους ομοιοπαθητικής και μετά πέτα τα άρθρα σου που τους συγκρίνεις με τα βραχιολάκια και τα νανογιλέκα.. Καταρχήν ομοιοπαθητικός είναι αναγνωρισμένο και προστατευόμενο από τον νόμο επάγγελμα. Δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να "πουλάει μαντζούνια" όπως ισχυρίζεσαι.Άλλου είδους θεραπεία θα κάνει ο γιατρός,άλλου είδους θεραπεία ο ομοιοπαθητικός Προσωπικά μένω Γερμανία και ο οικογενειακός μου γιατρός και είναι όντως γιατρός που βοηθάει κόσμο,και πάντα είναι φουλ από κόσμο,γιατί αγαπάει αυτό που κάνει, εκτός από γιατρός ασχολείται και με βελονισμό.Που είναι κλαδος ομοιοπαθητικής. Ε λοιπόν ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος και από το γερμανικό κράτος και το γερμανικό ικα,και πληρώνει κάποιες θεραπείες με βελονισμό.Όπως και κάποια άλλα που δεν γνωρίζω. Ο τύπος έχει ήδη προσλάβει 2ο γιατρό για να τους προλαβαίνει όλους. Με αυτό θέλω να πω και να τονίσω ότι υπάρχει ένα είδος συνεργασίας στους δυο κλάδους Επίσης στην Γερμανία εργάζονται συνολικά 43000 ομοιοπαθητικοί. Εσύ σίγουρα ξέρεις και γνωρίζεις κάτι παραπάνω Άμα πάθει κάποιος καρκίνο δεν θα τον γιατρέψει ο ομοιοπαθητικός.Είναι ήδη αργά,και νομίζω δεν είναι ειδικότητά του.Καταστράφηκαν όργανα και πρέπει να αφαιρεθούν.Και αυτό θα το κάνει μόνο ο χειρούργος,που είναι η ειδικότητά του. -Μήπως μπέρδεψες την ομοιοπαθητική με τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας ή διαβάζεις πολλά τέτοια γιατροσόφια στο Facebook και νομίζεις ότι είναι ομοιοπαθητική ιατρική; Αλλιώς δεν καταλαβαίνω το ύφος σου. Και όπως πάντα,δεν θέλω να υποστηρίξω ή να θίξω τους μεν και τους δε,αλλά μην λέτε και ότι νάναι!!
logistoulis Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Ναι οκ, εννοούσα ομοιοπαθητικούς που έχουν τελειώσει ιατρική ή φαρμακευτική.Νομίζω ότι στην Ελλάδα δε μπορείς να είσαι ομοιοπαθητικός χωρίς να έχεις πτυχίο ιατρικής πρώτα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Σε φάση, δεν μπορείς να είσαι αστρολόγος αν δεν έχεις σπουδάσει φυσική/αστρονομία?
4saken Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Οταν καποιος εχει καρκινο του αφαιρουν το οργανο?Καλη φαση...
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Εγώ την ίδια επιφύλαξη έχω για όλους πάντως, με όλα αυτά που έχουμε ακούσει και ξέρουμε ότι γίνονται.
palawiaris Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Οταν καποιος εχει καρκινο του αφαιρουν το οργανο?Καλη φαση... Καρκίνο μήτρας,μαστού,όρχεων,προστάτη,αναλόγως της ζημιάς.Και πολλών άλλων.Τι κάνουν;
defacer Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Προσωπικά μένω Γερμανία και ο οικογενειακός μου γιατρός και είναι όντως γιατρός που βοηθάει κόσμο,και πάντα είναι φουλ από κόσμο,γιατί αγαπάει αυτό που κάνει, εκτός από γιατρός ασχολείται και με βελονισμό.Που είναι κλαδος ομοιοπαθητικής. Ρώτα τον οικογενειακό σου γιατρό να σου πει ότι ο βελονισμός είναι κλάδος της εναλλακτικής ιατρικής, όπως και η ομοιοπαθητική με την οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση πέρα απ' το ότι μπαίνουν κάτω από την ίδια ομπρέλα, γιατί άμα στο πούμε εμείς δε θα σου αρέσει το ύφος. Με αυτό θέλω να πω και να τονίσω ότι υπάρχει ένα είδος συνεργασίας στους δυο κλάδους Συνεργασία έχουν και οι πλακατζήδες με τους υδραυλικούς, θες να το αναλύσουμε; Μήπως μπέρδεψες την ομοιοπαθητική με τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας ή διαβάζεις πολλά τέτοια γιατροσόφια στο Facebook και νομίζεις ότι είναι ομοιοπαθητική ιατρική; Μπορείς να μας πεις ποιά ακριβώς είναι η διαφορά ανάμεσα στην ομοιοπαθητική και τα γιατροσόφια των γιαγιάδων; Ενδιαφέρομαι για να μπορώ να το εξηγήσω και γω σε άλλους αν χρειαστεί και δεν τρολάρω. Και τα γιατροσόφια πολλές φορές είχαν αποτέλεσμα. 3
palawiaris Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Άντε γεια ρε. :-D
SoFiA11 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Αθλούμαι και προσέχω όσο μπορώ λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της δουλειάς,αν έκανα καθιστική δουλειά μπορεί να είχα κοιλιά τώρα. Εχθές ρούφηξα τόση κάπνα ( και δεν ήταν ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά) σε μια πυρκαγιά αν και φόραγα φίλτρο ενεργού άνθρακα που δεν είναι απίθανο να πάθω οτιδήποτε μελλοντικά. Τα ρούχα αν και πλύθηκαν ακόμη μυρίζουν. Αν σου ξανατύχει το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις δηλητηρίαση από την κάπνα είναι να πιείς γάλα. Αυτό βέβαια δεν έχει καμμία σχέση με τις τοξίνες. Είναι απλά για την ουδετεροποίηση και την αραίωση των τοξικών αερίων που μπορεί να έχεις εισπνεύσει. Επίσης το γάλα χρησιμοποιείται και για την εξουδετέρωση της γεύσης του τσιγάρου.
doctorkostis Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Αν σου ξανατύχει το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις δηλητηρίαση από την κάπνα είναι να πιείς γάλα. Αυτό βέβαια δεν έχει καμμία σχέση με τις τοξίνες. Είναι απλά για την ουδετεροποίηση και την αραίωση των τοξικών αερίων που μπορεί να έχεις εισπνεύσει. Επίσης το γάλα χρησιμοποιείται και για την εξουδετέρωση της γεύσης του τσιγάρου. Η έκθεση στον καπνό ενέχει τον κίνδυνο της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Το γνωστό δηλητηριώδες αέριο που είναι άχρωμο και αοσμο. Η θεραπεία είναι οξυγόνο και υποστήριξη, ίσως και στη μονάδα αν η ποσότητα του μονοξειδιου είναι μεγάλη. Άλλα πιθανά αέρια είναι κυανιουχα και οξείδιο του ψευδαργύρου. Για την οξεία πνευμονική βλάβη από αυτά συνήθως χρειάζεται μηχανικός αερισμός στη μονάδα και πιθανόν στεροειδή. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει έγκαυμα αναπνευστικής οδού, αλλά μόνο εισπνοή καπνού. Το γάλα Δεν έχει καμία σχέση με την εισπνοή καπνού. Ίσως έχει κάποια δράση όταν υπάρχει κατάποση οξινων διαλυμάτων, αλλά καμία σχέση με την έκθεση σε καπνό (Πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεν έχει σχέση το αναπνευστικό επιθηλιο με το γαστρεντερικο σωλήνα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα