Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η έκθεση στον καπνό ενέχει τον κίνδυνο της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Το γνωστό δηλητηριώδες αέριο που είναι άχρωμο και αοσμο. Η θεραπεία είναι οξυγόνο και υποστήριξη, ίσως και στη μονάδα αν η ποσότητα του μονοξειδιου είναι μεγάλη. Άλλα πιθανά αέρια είναι κυανιουχα και οξείδιο του ψευδαργύρου. Για την οξεία πνευμονική βλάβη από αυτά συνήθως χρειάζεται μηχανικός αερισμός στη μονάδα και πιθανόν στεροειδή. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει έγκαυμα αναπνευστικής οδού, αλλά μόνο εισπνοή καπνού.

Το γάλα Δεν έχει καμία σχέση με την εισπνοή καπνού. Ίσως έχει κάποια δράση όταν υπάρχει κατάποση οξινων διαλυμάτων, αλλά καμία σχέση με την έκθεση σε καπνό (Πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεν έχει σχέση το αναπνευστικό επιθηλιο με το γαστρεντερικο σωλήνα).

όλα τα αέρια το ίδιο είναι;το ίδιο είναι τα αέρια του καμμένου ξύλου μ'αυτά του πλαστικού, του μετάλλου, του τσιγάρου;

εγώ το είπα ως κάτι που μπορεί να κάνει αμέσως, που σε ορισμένες περιπτώσεις το κάναμε κι εμείς στο εργαστήριο ανόργανης όπου δεν είχαμε εύκαιρους γιατρούς να μας βάλουν οξυγόνα και να μας κάνουν μηχανικούς αερισμούς.πάντως η τάκτικη είναι γνωστή σε διάφορους τεχνίτες που ασχολούνται με μέταλλα, μπογιές ή δεν ξέρω γω τι άλλο.

Δημοσ.

όλα τα αέρια το ίδιο είναι;το ίδιο είναι τα αέρια του καμμένου ξύλου μ'αυτά του πλαστικού, του μετάλλου, του τσιγάρου;

εγώ το είπα ως κάτι που μπορεί να κάνει αμέσως, που σε ορισμένες περιπτώσεις το κάναμε κι εμείς στο εργαστήριο ανόργανης όπου δεν είχαμε εύκαιρους γιατρούς να μας βάλουν οξυγόνα και να μας κάνουν μηχανικούς αερισμούς.πάντως η τάκτικη είναι γνωστή σε διάφορους τεχνίτες που ασχολούνται με μέταλλα, μπογιές ή δεν ξέρω γω τι άλλο.

Γι αυτό είπα για κυανιουχα και ψευδάργυρο που προέρχονται από πυρκαγιές σε άλλα υλικά, πλην του ξύλου.

Οι τεχνίτες μπορεί να πίνουν γάλα, την απόδειξη ότι σχετίζεται δε βρίσκω. Στην κατάποση πιθανόν ισχύει όπως είπαμε, δε βρίσκω σύνδεση με την εισπνοή, ούτε μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να βοηθάει. Ευχαρίστως να αναθεωρήσω αν υπάρχει κάποιο άλλο δεδομένο.

Δημοσ.

Οι υποστηρικτές της ομοιοπαθητικής πάντως λένε ότι δεν είναι placebo effect αφού έχει δοκιμαστεί και σε ζώα με θετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά το έχω ακούσει.

Δημοσ.

Ο βελονισμός θεωρείται επίσης απάτη;

Όχι μόνο απάτη αλλά και άκρως επικίνδυνο σύμφωνα με τον defaser.Μπορεί ο βελονιστής να έχει φονικές τάσεις και να καρφώσει σε κάποιον τις βελόνες με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Μακριά ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!! :-D 

• Like 1
Δημοσ.

Όχι μόνο απάτη αλλά και άκρως επικίνδυνο σύμφωνα με τον defaser.Μπορεί ο βελονιστής να έχει φονικές τάσεις και να καρφώσει σε κάποιον τις βελόνες με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Αν έχεις την καλωσύνη κάνε μου μια παράθεση πού το είπα αυτό. Hahahaha just kidding, δεν το είπα οπότε συνέχισε να λες βλακείες για να συμπληρώσεις το κενό.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει τον βελονισμό μπορεί να τον πιστεύει :) Εγώ έχω ακούσει θετικά σχόλια από αρκετούς πάντως, το ίδιο και για την ομοιοπαθητική!

Δημοσ.

Η εναλλακτική ιατρική έχει αποτέλεσμα μόνο εάν την πιστεύεις. Δηλαδή αν είσαι σκεπτικιστής δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει. Κάτι σαν το μάτι ένα πράγμα. Απλά στο δείκτη απατεωνιάς (1-10) το μάτι είναι στο 9 κ ο βελονισμός το στο (1-2) γιατί όντως επηρεάζει το νευρικό σύστημα και τους μύες (σαν το μασαζ ένα πράγμα) χαλαρώνεις κ κάνει καλό. 

Δημοσ.

Μάθε πρώτα τι εστί ομοιοπαθητικός...........................................

Και όπως πάντα,δεν θέλω να υποστηρίξω ή να θίξω τους μεν και τους δε,αλλά μην λέτε και ότι νάναι!!

Η ομοιοπαθητική βασίζεται σε κάποιες θεωρίες του 1700-κάτι, όπου αραιωμένα μείγματα κάποιας ουσίας είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, χάρης στην υποτιθέμενη ιδιότητα του νερού να έχει μνήμη. Στο τέλος τα αραιωμένα αυτά σκευάσματα είναι τόσο αραιωμένα, που δεν έχουν πλέον μέσα τους ούτε καν ένα μόριο της αρχικής δραστικής ουσίας. Αλλά το σκεύασμα υποτίθεται δυνάμωσε λόγω της αραίωσης (όπως κάνουμε στον φραπέ, που μόλις τελειώσει, του βάζουμε νερό και επαναδημιουργείται, έτσι?).

Το 1700-κάτι, αυτά μπορεί να ακούγονταν ωραία, τώρα ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παραπάνω δεν έχουν καμία πραγματική υπόσταση. Είναι τα ίδια πράγματα με τα Reiki και άλλες ψευδοεναλλακτικές ψευδοεπιστήμες.

Όσο για τον βελονισμό να μήν τον παρουσιάζετε ώς επιχείρημα για την ομοιοπαθητική, διότι εκτείθεστε. Ο βελονισμός έχει μετρήσιμα και επαναλήψιμα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα οποία έχουν παρουσιαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

http://www.evidencebasedacupuncture.org/who-official-position/

Όταν θα δώ αναγνωρισμένη επιστημονική έρευνα που να παρουσιάζει μετρήσιμα και επαναλήψιμα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες αποτελέσματα, από τα αραιωμένα σκευάσματα της ομοιοπαθητικής, θα αναθεωρήσω την άποψή μου.

• Like 6
Δημοσ.

Διαβαζω με ενδιαφερον τις απαντησεις στο θεμα και εχω μονιμα μια αισθηση οτι μπερδευετε καποια πραγματα, τοσο οι υποστηρικτες της "ομοιοπαθητικης" οσο και οι υπολοιποι. 
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE 
= "...η θεραπεία μιας ασθένειας μπορεί να επιτευχθεί με χρήση φαρμακευτικών ουσιών που είναι ικανές να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, όταν χορηγηθούν σε έναν υγιή οργανισμό."

Νομιζω πως το παραπανω δεν εχει καμια σχεση με το αν η κοτοσουπα θα με βοηθησει οταν ειμαι αρρωστος, η εχινακια στο να μην κρυολογησω (βασικα η βιταμινη C που ειναι στο ιδιο σκευασμα πρεπει να την κανει εδω την δουλεια), το αφεψημα απο καποιο βοτανο σε κατι αλλο. Γιατι αυτα παραπεμπουν περισσοτερο σε ιατρικη παρα σε ομοιοπαθητικη. (
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE = "... ασχολείται με την έρευνα και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου."). Πχ γνωριζουμε πλεον μεσα απο την ιατρικη οτι η βιταμινη C ενισχυει το ανοσοποιητικο. Το εχουμε αποδειξει και γι' αυτο και οι γιατροι μπορουν να μας λενε να πινουμε χυμο πορτοκαλι οταν αρρωσταινουμε. Αυτο δεν σημαινει οτι οσοι το εκαναν πριν υπαρξει επιστημονικη τεκμηριωση, βασιζομενοι εμπειρικα στην αποτελεσματικοτητα του χυμου σε αντιστοιχες περιπτωσεις, ειναι τσαρλατανοι. Η προσεγγιση ειναι και παλι "ιατρικη" και δεν εχει καμια σχεση με την ομοιοπαθητικη, το αν θα παρεις την ιδια ουσια σε χαπι ή σε τροφη (σε μικροτερη ποσοτητα και με χιλια δυο αλλα "περιττα" συστατικα σιγουρα) δεν αλλαζει το γεγονος οτι προκειται για ιατρικη.

Μπορει ενα "φυτικο" προϊον να περιεχει μια μικρη ποσοτητα ουσιας που βοηθαει οντως στην θεραπεια καποιας ασθενειας (με μικροτερη αποτελεσματικοτητα απο ενα φαρμακο που εχει την ιδια ουσια μαζι με αλλες χρησιμες σε πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα) και καποιοι να το εκμεταλλευονται και να το πλασαρουν για να βγαλουν κερδος ή να αποφυγουν την "χημεια". Αυτο δεν ειναι ομως ομοιοπαθητικη, ομοιοπαθητικη θα ηταν αν καποιος ειχε στρεπτοκοκκικη φαρυγγιτιδα και επαιρνε ενα φαρμακο με αραιωμενο στρεπτοκοκκο σε οινοπνευμα ή κατι τετοιο μαζι με αλλες ουσιες που μπορει να προκαλουν πυον στον λαιμο κλπ. Δε νομιζω οτι ο palawiaris αναφερεται σε κατι τετοιο και δεν θελω να πιστευω οτι υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που δεχεται μια τετοια προσεγγιση σημερα.

Δημοσ.

Orpheas μία φορά πήγα σε ομοιοπαθητικό και μία φορά έκανα βελονισμό.Δεν έχω άλλες εμπειρίες.
Για τον βελονισμό δεν μπορώ να πω θετικά ή αρνητικά γιατί έπαιξα θέατρο και πήγα,ήθελα πολύ να δω τι είναι.Η θεραπεία για 20 ραντεβού ήταν πληρωμένη,εγώ έδωσα μόνο 30 ευρώ για τις βελόνες.

Για τον ομοιοπαθητικό που πήγα είχα όντως πρόβλημα που η ιατρική δεν με βοήθησε καθόλου μα καθόλου.Και δεν πήγα από μόνος μου.

Πήγα μετά από πολλές συστάσεις συναδέλφων στην δουλειά μου,που βλέπανε το θέμα που είχα-Ελλήνων και Ρώσσων- που είχανε πάει και βελτιώθηκε το πρόβλημά τους,όπως και μένα.

Είναι φυσικά στην Γερμανία,Έλληνας και εδώ

https://www.goyellow.de/home/heilpraktiker-roumis-duesseldorf.html

και https://www.jameda.de/duesseldorf/heilpraktiker/anastasias-roumis/bewertungen/80294703_1/ έχει βαθμολογίες πως τα πάει,αν και δεν τα πολυπιστεύω αυτά.

Τέλος πάντων,μου πήρε αίμα μου ανέλυσε το θέμα,και όντως δεν εχω άλλα θέματα μέχρι τώρα εκτός κάτι ελαχιστων που κρατάνε κανα 2 μέρες και φεύγουν.

Οι τύποι εδώ γενικά λένε ότι ήταν placebo,και δεν στέκουν αυτά.σε γενικές γραμμές.Να μουρλένεσαι δηλαδή.Μα τόσο πολύ!!!

Το αν υπάρχει επιστημονική έρευνα ή όχι χέστηκα για αυτό.

Να πω και κάποιο άλλο θέμα που είχα αρκετά παλιότερα με πόνους στην κοιλιακή χώρα,ειδικότερα μετά την τουαλέτα που έκανα σχεδόν τα πάντα να βρεθεί η αιτία..από κολονοσκοπήση και γαστροσκόπηση μέχρι τεστ κοπράνων,λακτόζης,φρουκτόζης και αιτία δεν βρίσκανε πόσοι γιατροί που επισκεύτηκα; 

Και την αιτία την βρήκε η γυναίκα μου;Με το χαμομηλάκι και το κόψιμο των πολλών φραπέδων

Να χέσω τις επιστημονικές έρευνες τους που τουλάχιστον για τις απλές παθήσεις δεν υπάρχουν θεραπείες,αλλά τα "φάρμακα" τα έχουμε στο σπίτι

Και κάτι τελευταίο ακόμα.

Για τις μικρές παθήσεις όπως μικρά κρυολογήματα ή ίσως ελαφριές διάρροιες γενικά παθήσεις που είναι σχετικά ακίνδυνες, ήδη εδώ στην Γερμανία τα φάρμακα που δίνουν τα χαρακτηρίζουν grüne rezepte -πράσινες συνταγές-που συνήθως είναι φυτικά ή και ομοιοπαθητικά φάρμακα.Toυλάχιστον επίσημα έτσι τα χαρακτηρίζουν.

bb

• Like 1
Δημοσ.

Να πω και κάποιο άλλο θέμα που είχα αρκετά παλιότερα με πόνους στην κοιλιακή χώρα,ειδικότερα μετά την τουαλέτα που έκανα σχεδόν τα πάντα να βρεθεί η αιτία..από κολονοσκοπήση και γαστροσκόπηση μέχρι τεστ κοπράνων,λακτόζης,φρουκτόζης και αιτία δεν βρίσκανε πόσοι γιατροί που επισκεύτηκα; 

Και την αιτία την βρήκε η γυναίκα μου;Με το χαμομηλάκι και το κόψιμο των πολλών φραπέδων

Αν δεν μας τρολλάρεις, μάλλον δεν πήγες σε καλό γαστρεντερολόγο. Σε παρόμοια περίπτωση με αυτή, εγώ είχα ευερέθιστο έντερο. Είναι πάθηση που η διάγνωσή της γίνεται κάνοντας μια σειρά πολλών εξετάσεων και αποκλείεις σιγά σιγά περιπτώσεις, αν τις κάνεις όλες και δεν βρεθεί τίποτα ενώ συνεχίζονται οι διάρροιες τότε είναι ευερέθιστο έντερο. Εγώ έκανα αρχικά εξέταση κοπράνων 2 κολονοσκοπήσεις και μια γαστροσκόπηση, μετά μια πιο ειδική κολονοσκόπηση, υπέρηχο κοιλίας και 2 εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος.

Δημοσ.

Κολονοσκόπηση σε νοσοκομείο,γαστροσκόπηση σε ιατρείο,φρουκτόζη και λακτόζη σε άλλο ιατρείο και τεστ κοπράνων σε άλλο.Δεν είχα διάρροιες,μόνο κοιλιακούς πόνους.Έχει ίσως και 7-8 χρόνια που είχα αυτό το θέμα.Έφταιγαν οι πολλοί καφέδες. 

Δεν το ξαναέπαθα,αλλά μετρίασα τους καφέδες.Ειδικά τον φραπέ.Πίνω μόνο όταν πάω έξω και κάνει ζέστη αλλά ποτέ βαρύ,και σπίτι κουτάκι των 100γρ.μου πάει μήνες.Καφέ μηχανής ή Ελληνικό ή φίλτρου στην δουλειά όμως πιο πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...