Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το εγραψε και ο actorgr, Απο που το εβγαλες εσυ οτι απαγορευεται!? Η αποφαση ειναι απο τη σελιδα του ΣΤΑΣΥ που παραθετει ΦΕΚ και οχι οτι λεει ο καθε τυχαιος

http://www.stasy.gr/?id=42

επιτρέπεται μόνο 

α) αν δέν υπάρχει αλλο ατομο μέσα στό ασανσέρ κ

β) ΜΟΝΟ  αν μπαίνει τσουλώντας το κ ΟΧΙ ΟΡΘΙΟ ...

πιό πάνω γράφω οτι ρώτησα σέ 10 σταθμούς τόν υπεύθυνο σέ κάθε σταθμό κ ολοι μού ειπαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κ οσοι τά βάζουν

μέσα  ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν καποιος δεν εχει κινητικα προβληματα, δεν ειναι αναπηρος, γιατι να παει να παρει το ασανσερ; Αφου ειναι καλα σε υγεια; Και δεν το αφηνει σε αυτους που το χρειαζονται;

Δημοσ.

Τα α και β είναι δικά σου οπότε αυτόματα είναι άτοπα και δεν ισχύουν. Δυστυχώς για εσένα υπάρχουν κανόνες σε κάθε κράτος και είναι ξεκάθαροι. Το ότι εσύ θες να βάλεις και λίγο σάλτσα για να το φέρεις στα μέτρα σου λυπάμαι αλλά πρέπει να το περιορίσεις.

Στο διά ταύτα, επειδή χρησιμοποιώ μετρό ως ποδηλάτης αρκετά συχνά, πάντα ήμουν τελευταίος στις κυλιόμενες και άφηνα όλους να περάσουν και μετά ανέβαινα εγώ. Βέβαια όπως υπάρχουν και τα ζώα ποδηλάτες που μπαίνουν σε όποιο βαγόνι γουστάρουν (δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον), υπάρχουν και τα ζώα επιβάτες που ενώ το τρένο είναι μισογεμάτο θα πάνε να μπουν στην τελευταία πόρτα του τρένου που είναι η μοναδική για τους ποδηλάτες!! Και θα τρέξουν να πάρουν το ασανσέρ από άποψη ενώ η αντίστοιχη οδηγία που επιτρέπει στα ποδήλατα να πάρουν τα ασανσέρ, λέει ότι μόνο όσοι πεζοί έχουν κινητικά προβλήματα να το χρησιμοποιούν. Έτσι για να έχουμε και ολοκληρωμένη εικόνα..

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

επιτρέπεται μόνο 

α) αν δέν υπάρχει αλλο ατομο μέσα στό ασανσέρ κ

β) ΜΟΝΟ  αν μπαίνει τσουλώντας το κ ΟΧΙ ΟΡΘΙΟ ...

πιό πάνω γράφω οτι ρώτησα σέ 10 σταθμούς τόν υπεύθυνο σέ κάθε σταθμό κ ολοι μού ειπαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κ οσοι τά βάζουν

μέσα  ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Παμε αλλη μια γιατι λες οτι θες ετσι να για να πεις χωρις να το στηριζεις καπου, Εγω ρωτησα σε 15 σταθμους και μου ειπαν οτι το βαζω κανονικα και οτι δεν ειναι παρανομο.

Μεταφορά ποδηλάτου

(Απόφαση αριθμ. οικ. Α27733/2213, Άρθρο 4, ΦΕΚ 1181, Τεύχος Δεύτερο/19.6.2015)

Στις τακτικές αστικές γραμμές με μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται, με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα ανάλογα με τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος/συρμού και την ασφάλεια των επιβατών, η μεταφορά ποδηλάτων, ως εξής:

Στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ επιτρέπεται η μεταφορά και συμβατικών ποδηλάτων, έως δύο (2) ανά συρμό. Οι ποδηλατιστές οφείλουν, κατά τη μετακίνησή τους στις αποβάθρες και γενικότερα σε όλους τους χώρους των σταθμών, να κυκλοφορούν πεζοί, να μη χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες κλίμακες των σταθμών ενώ δύνανται να κάνουν χρήση των ανελκυστήρων.  Η είσοδος αυτών στο συρμό γίνεται από την τελευταία θύρα.

Εάν οι συνθήκες μεταφοράς εντός του οχήματος/συρμού δεν το επιτρέπουν, ο οδηγός δύναται όπως αρνηθεί την επιβίβαση ενός ποδηλάτη με ποδήλατο.

Κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα πλησίον των γραμμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Τραμ δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων λόγω της μεγάλης επιβατικής κίνησης στους συρμούς και τις αποβάθρες.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι των μεταφερόμενων ποδηλάτων (αναδιπλούμενων και μη) οφείλουν:

Να βρίσκονται πλησίον αυτών και να μεριμνούν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.

Να τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων/συρμών, εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου-εξόδου των επιβατών και επικύρωσης των εισιτηρίων ούτως ώστε να μη διακυβεύεται η ασφαλής μετακίνηση των υπόλοιπων επιβατών.

Να δίνουν προτεραιότητα στα ΑμεΑ και στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, στους ηλικιωμένους κ.λπ. και να μην παρεμποδίζουν την πρόσβαση αυτών στους σταθμούς και στους συρμούς.

Εαν δεν εισαι κατι απο αυτα τοτε παρε τις σκαλες και βγαλε τη χολη σου αλλου. 

ΥΓ: το κ.λπ αν και γενικο δεν καλυπτει την κατηγορια των τεμπεληδων αλλα ατομα που δεν μπορουν να πανε απο σκαλες οπως πχ γυναικες με καροτσακια οποτε οχι δεν ανηκεις στα κ.λπ

• Like 1
Δημοσ.

Παμε αλλη μια γιατι λες οτι θες ετσι να για να πεις χωρις να το στηριζεις καπου, Εγω ρωτησα σε 15 σταθμους και μου ειπαν οτι το βαζω κανονικα και οτι δεν ειναι παρανομο.

Εαν δεν εισαι κατι απο αυτα τοτε παρε τις σκαλες και βγαλε τη χολη σου αλλου. 

ΥΓ: το κ.λπ αν και γενικο δεν καλυπτει την κατηγορια των τεμπεληδων αλλα ατομα που δεν μπορουν να πανε απο σκαλες οπως πχ γυναικες με καροτσακια οποτε οχι δεν ανηκεις στα κ.λπ

προσωπικά χρησιμοποιώ τό ασανσέρ μόνο οταν εχω πολλές τσάντες από ψώνια κλπ, κ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ουτε μία στό

εκατομμύριο νά ειμαι μέσα στό ασανσέρ κ νά ερθει ο αλλος ο ξυπνο@αλάκας νά βάλει ορθιο τό ποδήλατο μπροστά στή μούρη μου ,

η θά βγεί εξω η μέ τό καλό η μέ τό αγριο...τό ξαναγράφω  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  κ νά τό εχεις υπόψην  σου γιατί μπορεί νά πέσεις σέ κανα τρελό κ νά στό φορέσει κολλάρο ...οπότε πήγαινε από τίς σκάλες καλύτερα...

• Moderators
Δημοσ.

προσωπικά χρησιμοποιώ τό ασανσέρ μόνο οταν εχω πολλές τσάντες από ψώνια κλπ, κ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ουτε μία στό

εκατομμύριο νά ειμαι μέσα στό ασανσέρ κ νά ερθει ο αλλος ο ξυπνο@αλάκας νά βάλει ορθιο τό ποδήλατο μπροστά στή μούρη μου ,

η θά βγεί εξω η μέ τό καλό η μέ τό αγριο...τό ξαναγράφω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κ νά τό εχεις υπόψην σου γιατί μπορεί νά πέσεις σέ κανα τρελό κ νά στό φορέσει κολλάρο ...οπότε πήγαινε από τίς σκάλες καλύτερα...

Οταν βρεις έγγραφα που να το απαγορεύουν τότε τα λέμε. Απλά εσύ με το αγριο πρόσεξε σε τι μαλακα μπορείς να πέσεις γιατί οι τσαμπουκαδες αργά ή γρήγορα δε βγαίνουν σε καλο.

Υγ δεν πρόκειται να βρεις έγγραφο τέτοιο γιατί στο παραθεσαμε ήδη και λέει ότι επιτρέπεται

• Like 1
Δημοσ.

Σαν τους γερους κανετε που τσακωνεστε για τα ποδηλατα και αναπνεετε ενα τονο καυσαεριο και σας αρεσει. Μονο στην Ελλαδα...πηγαιντε κανα ταξιδι στο εξωτερικο

• Like 2
Δημοσ.

Σαν τους γερους κανετε που τσακωνεστε για τα ποδηλατα και αναπνεετε ενα τονο καυσαεριο και σας αρεσει. Μονο στην Ελλαδα...πηγαιντε κανα ταξιδι στο εξωτερικο

μην αγχωνεσαι αλλο ενα τοπικ που θα παει για ανακυκλωση σε λιγο ειναι...

Δημοσ.

Όταν αυτός που σχεδίασε το δρόμο δεν σκέφτηκε να του δώσει αρκετό πλάτος ώστε να μην χωράει ακριβώς και μόνο ένα αυτοκίνητο ανά λωρίδα, δεν φταίει ούτε ο ποδηλάτης ούτε ο αυτοκινητιστής. Αντικαταστήστε στην πιο πάνω πρόταση το ποδήλατο με scooter/μηχανή/"παπάκι" και θα πιάσετε τη γενική εικόνα.

εδώ φτιάχνουν δρόμους 3 ρευμάτων και το ένα το κάνουν parking λες να ναι θέμα σχεδίασης;

Δημοσ.

Απλά τα πράγματα ;

P1120262_thumb.jpg

Α μπραβο! Το ιδιο σκεφτομουν κι εγω, τις συγκεκριμενες μεταλλικες κατασκευες για ποδηλατα τις εχω πετυχει σε μερικους σταθμους, π.χ. Μαρούσι. Γιατι δεν τις εβαλαν σε ολους τους σταθμους ηλεκτρικου/μετρο; (Τοσο ακριβες να'ναι πια; )
  • Moderators
Δημοσ.

εδώ φτιάχνουν δρόμους 3 ρευμάτων και το ένα το κάνουν parking λες να ναι θέμα σχεδίασης;

Το σωστο ειναι παρκαρουμε πανω σε δρομους! Ειδικα αν μιλαμε για χωρια/νησια και γενικα μικρες περιοχες και γειτονιες εκει ειναι το πολυ γελιο. Κοντα στο σπιτι μου πανω στη στροφη παντα ενα αμαξι παρκαρισμενο

Δημοσ.

οι ποδηλατες ειναι ζωα,γιατι ενω εχουν μεταφορικο μεσο-το ποδηλατο,πανε και γεμιζουν το τελευταιο βαγονι πιανοντας τρεις θεσεις ορθιων το καθε ποδηλατο και ο κοσμακης που δεν εχει μεταφορικο μεσο δε μπορει να χρησιμοποιησει το τελευταιο βαγονι.

• Moderators
Δημοσ.

οι ποδηλατες ειναι ζωα,γιατι ενω εχουν μεταφορικο μεσο-το ποδηλατο,πανε και γεμιζουν το τελευταιο βαγονι πιανοντας τρεις θεσεις ορθιων το καθε ποδηλατο και ο κοσμακης που δεν εχει μεταφορικο μεσο δε μπορει να χρησιμοποιησει το τελευταιο βαγονι.

Σε ενοχλουν και οι χοντροι ή μονο οι ποδηλατες?

• Like 1
Δημοσ.

Σε ενοχλουν και οι χοντροι ή μονο οι ποδηλατες?

εμένα προσωπικά ΜΟΝΟ οι καπνιστές πού ενώ υπάρχει ταμπέλα σέ μαγαζιά ,απαγορεύεται τό κάπνισμα αυτοί από αντίδραση ? από μαγκιά ? από @αλακία ? εχουν δικούς τους νόμους...σεβασμός δηλ.στόν διπλανό κ στούς νόμους μηδέν...

χαχαχα τώρα πού ειπες γιά καυσαέρια ...ο σπίρτζης υπουργός δρόμων  μεταφορών κλπ ετοιμος ειναι νά υπογράψει (μάλλον εχουμε εκλογές πολύ σύντομα...) νόμο πού αντί τά ταξί νά ανανεόνονται κάθε 15 χρόνια θά τό πάει στά 22 χρόνια ... χαχαχα

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε... Στις σκάλες των σταθμών υπάρχουν ειδικές ράγες που κάνουν το ανέβασμα και το κατέβασμα του ποδηλάτου εύκολη υπόθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...