Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Για βότκα δεν ξέρω αλλά οι light, zero από την κανονική Coca-Cola και η 7up με την sprite, δεν έχουν καμία σχέση σε γεύση. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Άστοχο παράδειγμα.
louilouiCK Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Για βότκα δεν ξέρω αλλά οι light, zero από την κανονική Coca-Cola και η 7up με την sprite, δεν έχουν καμία σχέση σε γεύση. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Άστοχο παράδειγμα. Ναι αυτό νομίζεις το ξέρω αυτό νομίζω και εγώ έτσι βγάζουν τα λεφτά τους... (αν και μίλησα για διαφορά μεταξύ zero και light όχι zero light με classic και αυτό λόγω της απουσίας ζάχαρης στις άλλες αλλά και πάλι η διαφορά στην γεύση ειναι απειροελάχιστη.) Δες την ταινία Syrup. Εγώ πάντως ξέρω άτομο που μου είπε ότι καμιά φορά όταν τελειώνει πχ Zero στο fastfood που δουλεύει βάζουν απο την κανονική και κανένας δεν τους είπε ποτέ τίποτα για διαφορετική γεύση. https://www.youtube.com/watch?v=8oIGvgs9FnM Και πρόσεξε μην δώσεις σημασία μόνο στο αποτέλεσμα αλλά και στο πως έφτασαν σε αυτό ακόμη δηλαδή και αυτοί που μάντεψαν σωστά απλά όπως φαίνεται έτυχε και το κάνανε γιατι αρχικά μαντέψανε λάθος μετά δυσκολεύτηκαν πολύ (όπως εκείνοι που μαντέψανε λάθος τελικά) και στο τέλος κάνανε την επιλογή τους που όπως καταλαβαίνεις ΕΤΥΧΕ να είναι σωστή γιατι αν όντως καταλαβαίνανε την διαφορά δεν θα χρειαζόταν να προβληματιστούν τόση ώρα ή ακόμη και να κάνουν λάθος αρχική μαντεψιά κτλ. https://www.youtube.com/watch?v=tgBViHeiSKM 1
sargio01 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Και αφού χθες έχω διαβάσει το θρεντ πάω σήμερα το πρωί στην κουζίνα στο γραφείο και βλέπω αυτό Κάποιος απο 'κει διαβάζει insomnia και σου κάνει καζούρα! χαχαχαχα (εν το μεταξύ ξέρεις, πρόσεχε τι λες για τη δουλειά σου απο 'δω και μπρός ) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν το νομίζω, το ξέρω γιατί τις έχω πιει όλες. Τι να πω; Μπορεί να έχω πιο ευαίσθητη αίσθηση της γεύσης.
defacer Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δουλεύεις σίγουρα σε γραφείο; Τι να σου πω, γραφείο το λένε όλοι εδώ... 1
Leon90 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Τι να σου πω, γραφείο το λένε όλοι εδώ... Πρίν ή μετά το πιοτό ;;
louilouiCK Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν το νομίζω, το ξέρω γιατί τις έχω πιει όλες. Τι να πω; Μπορεί να έχω πιο ευαίσθητη αίσθηση της γεύσης. όχι απλά υποσυνείδητα πείθεις τον εαυτό ότι είναι κάτι διαφορετικό γιατι βλέπεις την διαφορετική συσκευασία. Εκεί είναι η όλη διαολιά του marketing. Αν σου δώσουν ένα ποτήρι δεν θα καταλάβεις την διαφορά. πάρε μερικές φίλες σου πάρτε 1,5 λιτρο light, zero, classic,Pespsi,7up βάλτες λιγο στο ψυγείο να κρυώσουν γιατι έχουμε ζέστες.. Βάλε μια φίλη σου να βάλει 2 ομάδες ποτηριών Α Β Γ Δ Ε και 1 2 3 4 5 Με τον εξής τρόπο. Κάθε κοπέλα ναπάρει μια πεντάδα ποτήρια ΑΒΓΔΕ και μια 12345 κάθε κοπέλα να έχει διαφορετική σειρά αναψυκτικών πχ Α Light B zero Γ 7up στην μια κοπέλα και A 7up B light Γ zero στην άλλη κοπέλα. Πρώτα θα πιεί η κάθε μια την πεντάδα ΑΒΓ και μετά την πεντάδα 123 και θα γράψει το τι πιστεύει πως έχει μέσα κάθε ποτήρι. Γιατί 2 πεντάδες ΑΒΓ και 123? Για να βάλεις στην μια πεντάδα όλα τα αναψυκτικά απο μια φορά ενώ στην άλλη τυχαία να επαναλάβεις κάποιο και να παραλήψεις κάποιο άλλο.. Πχ μια πεντάδα μόνο κόλα classic (1 κολα 2 κολα 3 κολα 4 κολα 5 κόλα) ή μια να έχει 2 light 2 7up και 1 zero) και κάθε κοπέλα να έχει ξεχωριστή αυτή την πεντάδα (όχι πχ σε όλες η πεντάδα με τα νούμερα να έχουν το ίδιο μοτίβο πχ σε όλες να βάλει μόνο sprite σκοπός δεν ειναι να έχουν ακριβώς τις ίδιες γεύσεις αλλά να δούμε πόσο random καταλήγουν σε συμπεράσματα, για ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα αποτελέσματα καλό ειναι να μην έχει επίσης συγκεκριμένη σειρά το ποια 5νταδα θα έχει όλες τις γεύσεις και ποια θα έχει τυχαίες πχ σε μια κοπέλα ας ειναι οι ΑΒΓ πεντάδα με όλες τις γεύσεις και η 123 με τυχαίες αλλά στην άλλη πχ η ΑΒΓ πεντάδα με τυχαίες και η 123 με όλες τις γεύσεις κτλ και οι κοπέλες που θα δοκιμάσουν φυσικά δεν θα ξέρουν ποια πεντάδα ειναι η "κανονική" και ποια η ανακατεμένη μόνο η κοπέλα που τα ετοίμασε θα ξέρει -καλό εινα να τα σημειώσει όλα σε ένα χαρτί- ) αυτές που θα δοκιμάσουν θα πρέπει να το κάνουν με κλειστά τα μάτια εξ αρχής πριν σερβιριστούν με τις 5άδες. τέλος η μόνη πληροφόρηση που θα έχουν οι κοπέλες που θα δοκιμάσουνε είναι ότι θα δοκιμάσουν 2 πεντάδες με ποτήρια η μια ΑΒΓΔΕ η άλλη 12345 και πως τα ποτήρια αυτά θα έχουν μέσα τις εξής μάρκες light zero classic 7up sprite και κάθε φορά που θα πίνουν ένα ποτήρι θα πρέπει να λένε τι νομίζουν πως περιέχει και να σημειώνεται αυτό απο την κοπέλα που ετοίμασε τα αναψυκτικά. μάζεψε 3,4 φίλες σου σε pool party κατα προτίμηση και πες μας για τα αποτελέσματα.. αν βγάζατε και βιντεάκι θα ήταν ακόμη καλύτερα! 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 όχι απλά υποσυνείδητα πείθεις τον εαυτό ότι είναι κάτι διαφορετικό γιατι βλέπεις την διαφορετική συσκευασία. Εκεί είναι η όλη διαολιά του marketing. Αν σου δώσουν ένα ποτήρι δεν θα καταλάβεις την διαφορά. πάρε μερικές φίλες σου πάρτε 1,5 λιτρο light, zero, classic,Pespsi,7up βάλτες λιγο στο ψυγείο να κρυώσουν γιατι έχουμε ζέστες.. Βάλε μια φίλη σου να βάλει 2 ομάδες ποτηριών Α Β Γ Δ Ε και 1 2 3 4 5 Με τον εξής τρόπο. Κάθε κοπέλα ναπάρει μια πεντάδα ποτήρια ΑΒΓΔΕ και μια 12345 κάθε κοπέλα να έχει διαφορετική σειρά αναψυκτικών πχ Α Light B zero Γ 7up στην μια κοπέλα και A 7up B light Γ zero στην άλλη κοπέλα. Πρώτα θα πιεί η κάθε μια την πεντάδα ΑΒΓ και μετά την πεντάδα 123 και θα γράψει το τι πιστεύει πως έχει μέσα κάθε ποτήρι. Γιατί 2 πεντάδες ΑΒΓ και 123? Για να βάλεις στην μια πεντάδα όλα τα αναψυκτικά απο μια φορά ενώ στην άλλη τυχαία να επαναλάβεις κάποιο και να παραλήψεις κάποιο άλλο.. Πχ μια πεντάδα μόνο κόλα classic (1 κολα 2 κολα 3 κολα 4 κολα 5 κόλα) ή μια να έχει 2 light 2 7up και 1 zero) και κάθε κοπέλα να έχει ξεχωριστή αυτή την πεντάδα (όχι πχ σε όλες η πεντάδα με τα νούμερα να έχουν το ίδιο μοτίβο πχ σε όλες να βάλει μόνο sprite σκοπός δεν ειναι να έχουν ακριβώς τις ίδιες γεύσεις αλλά να δούμε πόσο random καταλήγουν σε συμπεράσματα, για ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα αποτελέσματα καλό ειναι να μην έχει επίσης συγκεκριμένη σειρά το ποια 5νταδα θα έχεις όλες τις γεύσεις και ποια θα έχει τυχαίες πχ σε μια κοπέλα ας ειναι οι ΑΒΓ πεντάδα με όλες τις γεύσεις και η 123 με τυχέες αλλά στην άλλη πχ η ΑΒΓ πεντάδα με τυχαίες και η 123 με όλες τις γεύσεις κτλ) αυτές που θα δοκιμάσουν θα πρέπει να το κάνουν με κλειστά τα μάτια μάζεψε 3,4 φίλες σου σε pool party κατα προτίμηση και πες μας για τα αποτελέσματα.. αν βγάζατε και βιντεάκι θα ήταν ακόμη καλύτερα! Έχω πάει σε πάρτυ που πας το δικό σου ποτό και πήγα μαζί μ' ένα φίλο ένα μπουκάλι από μια βότκα Χ. Πίνουμε ένα ποτήρι και πάω μετά από λίγο και παίρνω και δεύτερο. Μου φάνηκε τελείως σάπια και πάω και ρωτάω αν είναι απ' το μπουκάλι που φέραμε, και μου λέει το παιδί στο μπαρ όχι είναι από μια άλλη βότκα Υ. Και είμαι άτομο που πίνει εξαιρετικά σπάνια, οπότε δεν είμαι τρελός γευσιγνώστης. Είναι τουλάχιστον αστείο να λες ότι όλες οι βότκες έχουν την ίδια γεύση ή ότι όλες οι κόλες έχουν την ίδια γεύση. 2
louilouiCK Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Έχω πάει σε πάρτυ που πας το δικό σου ποτό και πήγα μαζί μ' ένα φίλο ένα μπουκάλι από μια βότκα Χ. Πίνουμε ένα ποτήρι και πάω μετά από λίγο και παίρνω και δεύτερο. Μου φάνηκε τελείως σάπια και πάω και ρωτάω αν είναι απ' το μπουκάλι που φέραμε, και μου λέει το παιδί στο μπαρ όχι είναι από μια άλλη βότκα Υ. Και είμαι άτομο που πίνει εξαιρετικά σπάνια, οπότε δεν είμαι τρελός γευσιγνώστης. Είναι τουλάχιστον αστείο να λες ότι όλες οι βότκες έχουν την ίδια γεύση ή ότι όλες οι κόλες έχουν την ίδια γεύση. Αυτό που λες μπορεί να έγινε για 10002 υποκειμενικούς ή συγκιριακούς λόγους. Απο το απλά να έτυχε και να σου φάνηκε μέχρι το να ήταν μπόμπα το άλλο ποτό... Αυτό που είπα εγώ (ότι η βοτκα ειναι νερό με αλκοολ http://www.enca.com/what-actually-inside-vodka)ισχύει για όλες τις βότκες
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν χρειάζεται να μου εξηγήσεις τι είναι το Μάρκετινγκ. Απλώς μάλλον εσύ δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις γιατί δεν το παραδέχεσαι; Αφού δεν έχουν καν τα ίδια συστατικά και είναι γνωστό επιστημονικά για ποιον λόγο έχουν διαφορετική γεύση...
louilouiCK Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν χρειάζεται να μου εξηγήσεις τι είναι το Μάρκετινγκ. Απλώς μάλλον εσύ δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις γιατί δεν το παραδέχεσαι; Αφού δεν έχουν καν τα ίδια συστατικά και είναι γνωστό επιστημονικά για ποιον λόγο έχουν διαφορετική γεύση... Δεν σου εξήγησα τι είναι το marketing απλά σου περιέγραψα ένα πείραμα για να δεις και μόνη σου τα αποτελέσματα. (πλάκα θα είχε πάντως εγώ θα το έκανα) Τα ίδια συστατικά έχουν... Εκει που διαφέρουν ειναι στις διαφημίσεις και στην ζωγραφιά στο κουτάκι.
defacer Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Τα ίδια συστατικά έχουν... Εκει που διαφέρουν ειναι στις διαφημίσεις και στην ζωγραφιά στο κουτάκι. Λοιπόν δε μου αρέσει να βλέπω να σπάνε τις μπάλες αλλωνών και να μη συμμετέχω. Μπορώ να σπάσω και γω μπάλες! Που λες, η διατροφική ετικέτα στο πίσω μέρος της κόλας λέει διαφορετικά πράγματα π.χ. για κανονική και zero. Κατά την άποψή σου, ποιός από τους παρακάτω είναι ο λόγος; Το πόσες θερμίδες θα έχει κάτι που φτιάχνουμε με συγκεκριμένα υλικά είναι τυχαίο κάθε φορά Οι ετικέτες λένε ψέματα Τα συστατικά δεν είναι ίδια Κάποια άλλη ενδιαφέρουσα θεωρία; Ανυπομονώ για την απάντηση! ΥΓ μπορώ να ξεχωρίσω κανονική/light/zero από τη γεύση για πλάκα 3
logistoulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 σε πράγματα που δεν πίνεις συχνά ίσως δε μπορείς να ξεχωρίσεις γεύσεις, πχ σε κόλα ή βότκα ίσως κι εγώ δε μπορώ να ξεχωρίσω ίδιας κλάσης πράγματα (φαντάζομαι ότι μια καλή ακριβή θα έχει αισθητή διαφορά από μια του 15αρικου ειδικά στο πώς θα κάνεις κεφάλι στη συνέχεια και πώς θα ξυπνήσεις την άλλη μέρα) . αλλά αν κάτι το πίνεις συχνά φυσικά και μπορείς να το ξεχωρίσεις από κάτι άλλο αντίστοιχο το ουίσκι ή τη μπύρα που πίνω πιο συχνά μπορώ να τα καταλάβω οπωσδήποτε, το ίδιο και το τσιγάρο που καπνίζω
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν σου εξήγησα τι είναι το marketing απλά σου περιέγραψα ένα πείραμα για να δεις και μόνη σου τα αποτελέσματα. (πλάκα θα είχε πάντως εγώ θα το έκανα) Τα ίδια συστατικά έχουν... Εκει που διαφέρουν ειναι στις διαφημίσεις και στην ζωγραφιά στο κουτάκι. Μπορείς εύκολα με ένα γκουγκλάρισμα να δεις ότι δεν είναι τα ίδια. Γι' αυτό δεν έχουν και την ίδια γεύση.
saleit Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Παιδιά, το πήγατε αλλού, και είστε offtopic. Λοιπόν δε μου αρέσει να βλέπω να σπάνε τις μπάλες αλλωνών και να μη συμμετέχω. Μπορώ να σπάσω και γω μπάλες! Που λες, η διατροφική ετικέτα στο πίσω μέρος της κόλας λέει διαφορετικά πράγματα π.χ. για κανονική και zero. Κατά την άποψή σου, ποιός από τους παρακάτω είναι ο λόγος; Το πόσες θερμίδες θα έχει κάτι που φτιάχνουμε με συγκεκριμένα υλικά είναι τυχαίο κάθε φορά Οι ετικέτες λένε ψέματα Τα συστατικά δεν είναι ίδια Κάποια άλλη ενδιαφέρουσα θεωρία; Ανυπομονώ για την απάντηση! ΥΓ μπορώ να ξεχωρίσω κανονική/light/zero από τη γεύση για πλάκα παρεμπιπτόντως, όλα τα προϊόντα της cocacola έχουν ζάχαρη, αποδεδειγμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα