Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 28/11/2022 στις 8:06 ΜΜ, teodur είπε

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!!!Τελικα  , αποφασισα να μην περιμενω τη δανειοδοτηση και ξεκινησα ηδη τις  εργασιες.

Απλα εχω μπερδευτει με το ποσό που μπορω να διαθεσω. Ειναι το 30% του  συνολικου προυπολογισμου ή τα  ιδια κεφαλαια;

Γιατι υπαρχει διαφορά

Εσύ θα διαθέσεις τα ίδια κεφάλαια.. πχ. Εαν έχεις σπίτι 50τμ. Τότε επιδοτείται με 10000€. Από τα 10000€ εσείς θα διαθέσετε τα 4500€. Τα υπόλοιπα 5500€ είναι η επιδότηση.

Όταν χρησιμοποιηθούν τα 4500€(ίδια κεφάλαια), τότε θα ξεκλειδώσει το 70% της επιδότησης. Δηλ. 3850€ από τα 5500€. Συνεχίζεις τις εργασίες και ολοκληρώνοντας τον φάκελο, θα ξεκλειδώσουν και τα υπόλοιπα 1650€ της επιδότησης.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ακίνητο που έχω μισο-μισο με την αδελφή μου και το ενοικιάζουμε ως πρώτη κατοικία δικαιούμαστε το εξοικονομώ για τους νέους;για από ότι διαβάζω θέλει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άμα είναι να μην το ψάξω καθόλου 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, greengr21 είπε

Σε ακίνητο που έχω μισο-μισο με την αδελφή μου και το ενοικιάζουμε ως πρώτη κατοικία δικαιούμαστε το εξοικονομώ για τους νέους;για από ότι διαβάζω θέλει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άμα είναι να μην το ψάξω καθόλου 

Εδώ έχει κάποιες πληροφορίες

https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/economy/562109665/odigos-gia-to-exoikonomo-anakainizo-gia-neoys-oi-dikaioychoi-kai-ta-posa-tis-epidotisis/amp/

Αλλά μη βασιστείς σε αυτά που θα σου πούνε σε ένα φόρουμ για αν αξίζει. Θέλει διάβασμα και ψάξιμο για το αν αξίζει το κόπο να ασχοληθείς 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, greengr21 είπε

Τι εννοείς??????

Είστε ενοικιαστες ?

Δημοσ.

Με αφορμή του εξοικονομώ θα κάνω πλήρη ανακαίνιση το σπίτι (Μονό τοίχοι θα μείνουν). Τραβάει πολύ όμως αυτό το πράγμα! Η αίτηση μου φαίνεται να είναι στο στάδιο 04.α Επιλογή Χρηματοδοτικού Σχήματος (Η επιλογή υποβολής αιτήματος για δανειοδότηση είναι προσωρινά μη ενεργή). Απλά περιμένουμε τώρα; Υπάρχει καμία εκτίμηση χρόνου;

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι..μπορω να αλλαξω κλιματιστικο 9αρι inverter 11 ετων (δουλευει κανονικα και να το μεταφερω στο πατρικο) να βαλω καινουριο ή δεν μετρα σαν παρεμβαση σε ηδη υπαρχον κι αφου εχουν τραβηχτει φωτογραφιες;

Δημοσ.
Στις 7/12/2022 στις 6:56 ΜΜ, greengr21 είπε

13 ώρες πριν, kostasbm είπε

βγήκε το καινούργιο Εξοικονομώ???

Έχει βγει εδώ και έναν χρόνο. Και είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση τώρα. Θα περιμένεις το επόμενο. Άγνωστο πότε θα είναι . 

Παρεμπιπτόντως βγήκαν και άλλες υπαγωγές

https://diavgeia.gov.gr/doc/9ΤΡΑ46Ψ842-ΑΛ2

Τραγική κατάσταση . Με αυτούς τους ρυθμούς πάμε για 2024 για τους τελευταίους ωφελουμενους του εξοικονόμω 2021.

13 ώρες πριν, energy52 είπε

Αναρωτιεμαι..μπορω να αλλαξω κλιματιστικο 9αρι inverter 11 ετων (δουλευει κανονικα και να το μεταφερω στο πατρικο) να βαλω καινουριο ή δεν μετρα σαν παρεμβαση σε ηδη υπαρχον κι αφου εχουν τραβηχτει φωτογραφιες;

Το θέμα είναι αν έχει μπει στο 1ο πεα που έβγαλες . Πάντως γενικά δεν επιτρέπει αντικατάσταση .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα σε σάιτ που ασχολείται με τα των μηχανικών αναφέρεται ότι σχεδιάζεται νέο εξοικονόμω για τις αρχές του 2023 (πολύ γέλιο ή πολύ γελοίο... Επιλέξτε ότι σας ταιριάζει) .

Αν γίνει κάτι τέτοιο εντός 2023 τότε πρακτικά θα έχουν φτιάξει μια τεράστια επετηρίδα ωφελουμενων που ανάθεμα ποτέ και πως θα ολοκληρώσουν έργα και πληρωμές, όταν το τρέχον εξοικονόμω δεν έχει ξεκλειδώσει προμηθευτές για κανέναν ακόμη ...

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Σήμερα σε σάιτ που ασχολείται με τα των μηχανικών αναφέρεται ότι σχεδιάζεται νέο εξοικονόμω για τις αρχές του 2023 (πολύ γέλιο ή πολύ γελοίο... Επιλέξτε ότι σας ταιριάζει) .

Αν γίνει κάτι τέτοιο εντός 2023 τότε πρακτικά θα έχουν φτιάξει μια τεράστια επετηρίδα ωφελουμενων που ανάθεμα ποτέ και πως θα ολοκληρώσουν έργα και πληρωμές, όταν το τρέχον εξοικονόμω δεν έχει ξεκλειδώσει προμηθευτές για κανέναν ακόμη ...

Για να προετοιμάζονται οι επόμενοι 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για να προετοιμάζονται οι επόμενοι 

Να προετοιμάζονται οι επόμενοι και τα εγγόνια τους για τις εκταμιευσεις 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Να προετοιμάζονται οι επόμενοι και τα εγγόνια τους για τις εκταμιευσεις 

Πέρα από την πλάκα, καλό θα ήταν να ξέρεις ότι πχ το 2026, έρχεται η σειρά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...