Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε! μια ερωτηση εχω οποιος ξερει παρακαλω..

Μας εχει εγκριθεί  το προγραμμα του 23 αλλα ακομα δεν εχουμε κανει καποια ενεργεια.

Γνωριζετε αν μπορουν ολες οι υποχρεωσεις μας, να καταβληθουν απο τον γκισε της τραπεζας,χωρις μεσολάβηση  e-banking? 

Δηλαδη π.χ καθε υποχρεωση σε προμηθευτη να τακτοποιείται με καταθεση μετρητων στην εκαστοτε τραπεζα που εχει δηλωθει. 

Και γενικά αν όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο. 

Είναι υποχρεωτικό το ebanking? 

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, trelospanta είπε

Μας εχει εγκριθεί  το προγραμμα του 23 αλλα ακομα δεν εχουμε κανει καποια ενεργεια.

Γνωριζετε αν μπορουν ολες οι υποχρεωσεις μας, να καταβληθουν απο τον γκισε της τραπεζας,χωρις μεσολάβηση  e-banking? 

Δηλαδη π.χ καθε υποχρεωση σε προμηθευτη να τακτοποιείται με καταθεση μετρητων στην εκαστοτε τραπεζα που εχει δηλωθει. 

Όταν λέτε σας εγκρίθηκε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2024 στις 1:37 ΠΜ, trelospanta είπε

Είναι υποχρεωτικό να έχετε τραπεζικό λογαριασμό και να γίνονται όλα ηλεκτρονικά νομίζω όχι με μετρητά . 

Για τα ίδια κεφάλαια δεν ξέρω αν γίνεται να τα βάλετε με κατάθεση στο γκισέ. Αλλά τα υπόλοιπα πχ αυτά που θα είναι επιχορήγηση θα μπουν από το πρόγραμμα στο λογαριασμό σας και μετά από κει θα δώσετε εντολή να πληρωθουν οι προμηθευτές.

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Για το εξοικονομώ του 21, πιέζουν οι προθεσμίες και είμαι στη φάση όπου έχω λάβει προσφορές και τις έχω στείλει στο μηχανικό να κάνει επιμερισμό για προκαταβολές. Βιάζομαι λίγο να τελειώσω μην χάσω τις προθεσμίες και ο μηχανικός με καθυστερεί. Το τελευταίο είναι ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και μου λέει ότι επειδή η περιοχή  (Μαραθώνας)  είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,  προσπαθεί να παρακάμψει αρχαιολογία και καθυστερεί... Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Τι πρόβλημα ουσιαστικό προκύπτει με την αρχαιολογία για έργο μόνο θερμοπρόσωψης και αλλαγής κουφωμάτων σε ένα οίκημα χαρακτηρισμένο λυόμενο; Επίσης, μπορώ να βγάλω μόνος μου άδεια μικρής κλίμακας; Γιατί εγώ μπορώ να τρέξω για ό,τι χρειαστεί και τον μηχανικό δεν τον βρίσκω ούτε στο τηλέφωνο, γιατί έχει πολλές δουλειές.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, dionisis1960a είπε

Για το εξοικονομώ του 21, πιέζουν οι προθεσμίες και είμαι στη φάση όπου έχω λάβει προσφορές και τις έχω στείλει στο μηχανικό να κάνει επιμερισμό για προκαταβολές. Βιάζομαι λίγο να τελειώσω μην χάσω τις προθεσμίες και ο μηχανικός με καθυστερεί. Το τελευταίο είναι ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και μου λέει ότι επειδή η περιοχή  (Μαραθώνας)  είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,  προσπαθεί να παρακάμψει αρχαιολογία και καθυστερεί... Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Τι πρόβλημα ουσιαστικό προκύπτει με την αρχαιολογία για έργο μόνο θερμοπρόσωψης και αλλαγής κουφωμάτων σε ένα οίκημα χαρακτηρισμένο λυόμενο; Επίσης, μπορώ να βγάλω μόνος μου άδεια μικρής κλίμακας; Γιατί εγώ μπορώ να τρέξω για ό,τι χρειαστεί και τον μηχανικό δεν τον βρίσκω ούτε στο τηλέφωνο, γιατί έχει πολλές δουλειές.

την μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) την εκδίδει μηχανικός. Πρέπει να τον πιέσεις. Καλό κουράγιο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κρατάει ο έλεγχος, είμαι στην φάση 8 στο εξοικονομώ του 2021?Εχει κολλήσει εκεί κανένα 4μηνο 

Δημοσ.

Είμαι στο εξοικονομώ του '23, κι έχω μερικές απορίες.
Η μηχανικός μου έχει βγάλει μια τιμή, θα αλλάξω κουφώματα και θα βάλω θερμοπρόσοψη.
Αλλά δεν με ρώτησε πχ ποια μάρκα κουφώματα θέλω και από ποιον να τα αγοράσει.
Σας φαίνεται φυσιολογικό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosena είπε

Η μηχανικός μου έχει βγάλει μια τιμή, θα αλλάξω κουφώματα και θα βάλω θερμοπρόσοψη.

Ρωτα τον ΕΣΥ 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι "μέγιστες" τιμες ειναι καθορισμένες απο το πρόγραμμα και συνηθως αυτες βαζουν οι μηχανικοι.

Αν ο προμηθευτής που θα βρείς ζητάει περισσότερα τα βάζεις απο την τσέπη σου οπότε δεν αφορούν το πρόγραμμα

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, panosena είπε

Η μηχανικός είναι και η εργολάβος που θα φέρει τους επαγγελματίες που θα κάνουν τις παρεμβάσεις;

Αν ναι πρέπει να τη ρωτήσεις να σου πει .

Αν όχι πρέπει να ψάξεις εσύ να βρεις τους μάστορες .

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε

Η μηχανικός είναι και η εργολάβος που θα φέρει τους επαγγελματίες που θα κάνουν τις παρεμβάσεις;

Ναι.

Σχετικά με τα χρήματα, πώς γίνεται;
Ο ωφελούμενος πληρώνει όλο το ποσό και μετά του επιστρέφεται το ποσό της επιχορήγησης;

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, panosena είπε

Ναι.

Σχετικά με τα χρήματα, πώς γίνεται;
Ο ωφελούμενος πληρώνει όλο το ποσό και μετά του επιστρέφεται το ποσό της επιχορήγησης;

ΟΧΙ.

Πληρώνεται από το πρόγραμμα.

Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που δέχεται να περιμένει.....

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΟΧΙ.

Πληρώνεται από το πρόγραμμα.

Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που δέχεται να περιμένει.....

Άρα αν δεν δεχτεί να περιμένει (ο μηχανικός), τα πληρώνει ο ωφελούμενος;

Δημοσ.

Άρα αν δεν δεχτεί να περιμένει (ο μηχανικός), τα πληρώνει ο ωφελούμενος;

Ο προμηθευτής, ΌΧΙ ο μηχανικός 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ έχω πάρε δώσε με το μηχανικό, ο μηχανικός με τους προμηθευτές.
Όπως και να 'χει, εγώ απλά θα δώσω το μερίδιό μου, δεν χρειάζεται ν' ανησυχώ μήπως δώσω παραπάνω και περιμένω επιστροφή χρημάτων από το πρόγραμμα. Σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...