Par1s* Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 To ότι ο άλλος αν ήξερε οτι θα δούλευε 2 μεροκάματα αντί για 4 θα κανόνιζε κάτι άλλο (είτε δουλειά είτε οτιδήποτε άλλο) δεν μας απασχολεί ε? Απο τη στιγμή που ο εργοδότης τον θέλει stand by τότε αυτό πληρώνεται. Κάποτε είχα πάει να δουλέψω delivery κάπου και μου είπε πως θα με βάζει στο πρόγραμμα κάποιες φορές stand by και να παίρνω εγώ τηλ στις 9 παρά, να ρωτήσω αν έχει δουλειά για να πάω στις 9. Τρελό!
defendar Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Ισχυει ακομα οτι στα ντελιβερι σου ζητανε να εχεις δικο σου μηχανακι ή ειναι υπερβολες? 1
agamoi-thytai Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Πλέον οι περισσότεροι και καλά κάνουν. Έπρεπε να δεις μεταχείριση που έκαναν εφόσον δεν ήταν δικά τους.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Ισχυει ακομα οτι στα ντελιβερι σου ζητανε να εχεις δικο σου μηχανακι ή ειναι υπερβολες? Πλέον οι περισσότεροι και καλά κάνουν. Έπρεπε να δεις μεταχείριση που έκαναν εφόσον δεν ήταν δικά τους. Αν πληρώνει επιπλέον τον ντελιβερά έχει καλώς. Αν και το θεωρώ γυφτιά τελείως να χρησιμοποιεί ξένο στόλο η "επιχείρηση". Κάνενα σοβαρό ντελιβεράδηκο δεν υποχρεώνει τον ντελιβερά να έρχετε με δικό του. Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι αυτοί που είχαν ένα παπί που ούτε λάδια ούτε λάστιχα άλλαζαν με την δικαιολογία ότι ο υπάλληλος το κακομεταχειρίζεται. Επομένως ο άλλος παίρνει το δικό του για να είναι σίγουρος κ ζητάει παραπάνω λεφτά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Πλέον οι περισσότεροι και καλά κάνουν. Έπρεπε να δεις μεταχείριση που έκαναν εφόσον δεν ήταν δικά τους. Αν σε πληρωνει παραπανω για βεζνινες/λαστιχα/σερβις κλπ τοτε ας φαιρνεις το δικο σου, αν οχι τοτε για κανενα λογο. Απο τη στιγμη που σε θελει για μια τετοια δουλεια πρεπει να σου παρεχει το οχημα/κρανος/αδιαβροχο τουλαχιστον.
SakislolGR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Πως θα αλλάξει κωδικούς για κάρτες αν δεν καταγγείλει την κλοπή εφόσον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ τα διαπιστευτήτρια. Ο συγκεκριμένος είναι χαμένος από χέρι μη το ψάχνεις. Ότι πάθει ας τα λουστεί εγώ στο συγκεκριμένο απλά θα του πω "ΣΤΑ ΛΕΓΑ ΜΑΛΑΚΑ". Το θέμα είναι να είναι υποψιασμένοι όλοι κ να μην υποκύπτουν. Ρε μλκς έτσι δε θα την πάταγα ούτε 15 χρονών αν ήμουν. Είναι χοντρό το θέμα. ... Πολύ απλά θα πάει με την ταυτότητα του (ούτε καν το βιβλιάριο χρειάζεται) στην τράπεζα και: θα διακόψει όλες τις κάρτες θα αλλάξει webBanking credentials Το θέμα είναι να το πάρει απόφαση... αν το πάρει τότε ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τπτ.
rus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Πρώτον, αν ήμουν σε τέτοια κατάσταση που με τέτοιο μισθό ούτε για τα φάρμακα δεν φτάνει, στα @@ μου το σπίτι, θα άφηνα την τράπεζα να μου πάρει το σπίτι να ηρεμίσω και από τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά κρατικά νταβατζιλίκια, θα κοίταζα να νοικιάσω με 100-200ευρώ ή και φθηνότερα κανένα παλιό σπίτι σε μεταξουργείο πλ βικτωρίας ή και καμιά τρώγλη ακόμα φθηνότερα και με τα άλλα 100-150ευρώ του ψωρομισθού μου θα κοιτούσα πως θα ζήσω με μακαρόνια και ρύζια καθημερινώς ΔΕΗ/νερό. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για εξόφληση δανείου με τέτοιο μισθό, γιατί σίγουρα πάνω από 400ευρώ δεν παίζει με τέτοια κατάσταση. Κάτσε εσύ να λες το μακρύ σου και το κοντό σου απλά για να γράφεις. Το σχόλιό μου οτι όσοι υποκύπτουν σε τέτοιες πρακτικές έχουν μερίδιο συνυπευθυνότητας και στην όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παραμένει. Aν ειχες οικογενεια και παιδια που πρεπει να τραφουν παλι τα ιδια θα εκανες? Τι να σου πω οτι θες κανε, δε καιγομαι να μαθω τι θα εκανες γιατι δεν ειναι σημαντικο, αλλα προσπάθησε να μην επιτιθεσαι σε οποιον δε σου αρεσουν αυτα που λεει, εδώ λεμε ολοι τη γνωμη μας, όχι "το κοντο και το μακρυ μας απλα για να γραφουμε"...
sargio01 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθώ το thread και πραγματικά έφριττα κάθε φορά που έμπαινα, πολλές φορές δεν συμμετείχα εν τέλη επειδή ήμουν βγαλμένος απο τα ρούχα μου και θα πήγαινε το καντύλι σύννεφο και όλοι ξέρουμε οτι δεν είναι σωστό! Αυτό για το οποίο συζητάτε στο θέμα έχει και αντίστοιχό του στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού! Σε συγκεκριμένες εταιρίες στη μισθοδοσία που γίνεται μέσω τραπέζης συνέβαινε το εξής: Όταν στον μισθό συμπεριλαμβανόταν δώρο, οι καθαρίστριες υποχρεώνονταν να τον κάνουν ανάληψη συνοδευόμενες ομαδικά στην τράπεζα απο άτομα των εταιριών(μπράβοι χαρακτηρίστηκαν επισήμως απο το σωματείο τους) τα οποία με το που γινόταν η ανάληψη έπαιρναν πίσω για λογαριασμό των εταιριών το ποσό που αντιστοιχούσε στο δώρο!!!! Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΩΝΥΜΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ... Γιατί τονίζω το απο πάνω με κεφαλαία: Γιατί κάθε(μα κάθε) φορά αποδεικνύεται η αναγκαιότητα των σωματείων ενώ εχει επικρατήσει η γραμμή απο εποχής αγανακτησμένων για το αντίθετο... Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι(βλ παράθεση παρακάτω) αλλά παιδιά, δεν γίνεται αλλιώς: Οργανωθείτε, γραφτείτε στα σωματεία σας(κανείς δεν πρόκειται να εκτεθεί, μην ανησυχείτε γι αυτό). Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, αν κάποιος έχει οικογένεια αυτό είναι ψιλά γράμματα. Δεν είναι ωραίο να ζούμε με τα λεφτά του μπαμπάκα και να κατακρίνουμε έτσι απλά. Όσοι το δέχονται αυτό, το έχουν απόλυτη ανάγκη. 3
defendar Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Aν ειχες οικογενεια και παιδια που πρεπει να τραφουν παλι τα ιδια θα εκανες? Τι να σου πω οτι θες κανε, δε καιγομαι να μαθω τι θα εκανες γιατι δεν ειναι σημαντικο, αλλα προσπάθησε να μην επιτιθεσαι σε οποιον δε σου αρεσουν αυτα που λεει, εδώ λεμε ολοι τη γνωμη μας, όχι "το κοντο και το μακρυ μας απλα για να γραφουμε"... Eδω τωρα θετεις ενα ενδιαφερον θεμα: του μεχρι που πρεπει να φτασει/πεσει καποιος για το καλο της οικογενειας του. Τι ειναι ανεκτο και τι οχι? Που πρεπει να τραβηξουμε τις κοκκινες γραμμες μας? Σε μια δουλεια χωρις ενσημα? (αμετρητα παραδειγματα απο φιλους) Σε μια δουλεια με μισθο Mπαγκλαντες? (αμετρητα παραδειγματα απο φιλους και απο εμενα) Σε μια δουλεια χωρις μισθο? ("πρακτικη" με full time εργασια) (λιγα παραδειγματα αλλα δυνατα) Σε μια δουλεια που ο μονος τροπος να πληρωνεσαι αν εισαι γυναικα θα ειναι να επιτρεπεις στον πορνογερο-αφεντικο να σε χουφτωνει-κανει οτι θελει οποτε εχει ορεξεις? (καμποσα παραδειγματα με περιπτωσεις ακραιας σεξουαλικης παρενοχλησης που μολις η γνωστη δεν ενεδωσε τοτε εχασε τη δουλεια της) Σε μια δουλεια που ειναι οκ να σε παιρνει τηλ το αφεντικο σου οταν εχεις αδεια-αργια και να σου λεει "ελα απο εδω αλλιως θα σε διωξω" ? (εχει συμβει σε λιγους γνωστους και σε εμενα) Ποσο πρεπει να ξεφτυλιστουμε για το καλο της οικογενειας/δανειου/ζωης μας? Εγω φιλε αν ειχα παιδια το πρωτο που θα προσπαθουσα να τους διδαξω θα ηταν να μην ανταλαξουν ποτε την τιμη και την υπερηφανια τους για μερικα κολολεφτα. Εχει πολυ μεγαλη διαφορα να δουλευεις σκληρα για ψιχουλα απο το να δουλευεις σκληρα και να σε κοροιδευουν στα μουτρα σου για ψιχουλα. 2
tsioulak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Συμφωνώ οτι ειναι ανάγκη να ΥΠΑΡΧΕΙ σωματείο αλλα επίσης ειναι ανάγκη να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τα σωματεία στην Ελλάδα επειδή πλέον ειναι πολυ διεφθαρμένα. 2
Razor333 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Παμε για hunger games, σε λιγο ο εργοδοτης θα δινει 1 μισθο σε 10 υπαλληλους, ο ενας που θα επιβιωσει τον μηνα θα παιρνει τον μισθο, καθε νεο μηνα θα ερχονται 9 καινουριοι εργαζομενοι απο τον κουβα 3.000.000 ανεργων της Ελλαδας, μεχρι να πεθανουν ολοι οι αναξιοι και να επιβιωσουν αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να κανουν τα παντα για 300€. 1
De@th L0rd Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Πολύ απλά θα πάει με την ταυτότητα του (ούτε καν το βιβλιάριο χρειάζεται) στην τράπεζα και: θα διακόψει όλες τις κάρτες θα αλλάξει webBanking credentials Το θέμα είναι να το πάρει απόφαση... αν το πάρει τότε ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τπτ. Μια χαρά μπορεί να τον διώξει από τη δουλειά. Εκεί είναι που πατάει. Αν ο άλλος φοβάται αυτό δε γίνεται τίποτα. 1
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Συμφωνώ οτι ειναι ανάγκη να ΥΠΑΡΧΕΙ σωματείο αλλα επίσης ειναι ανάγκη να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τα σωματεία στην Ελλάδα επειδή πλέον ειναι πολυ διεφθαρμένα. και σωματεία να υπάρχουν αν οι κρατικοί μηχανισμοί (πχ επιθεώρηση εργασίας) ή άλλοι θεσμοί (πχ δικαιοσύνη) είναι ανύπαρκτοι, το ξύνουν, εντελώς αναποτελεσματικοί, μικρή αξία έχουν. edit: επίσης τα σωματεία, θεωρώ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν έχουμε φύγει από το 1900 και μπορούν/πρέπει να κάνουν κι άλλα πράγματα από απλά διαδηλώσεις και καταλήψεις υπουγέιων, ή να πουλάνε εκδούλευση σε κάποιο κόμμα για να τους "βολέψει" (πχ καθαρίστριες υπουργείων). Σε ένα περιβάλλον στοιχειωδώς ελέυθερης λειτουργίας της οικονομίας που δεν μπορεί να ελεγχθεί κεντρικά από κάποιο κέντρο εξουσίας, θα μπορούσαν να οργανώσουν/εκαπιδέυσουν τα μέλη τους σε εταιρείες και να κατεβούν να χτυπήσουν οι ίδιοι την δουλειά και να παραμερίσουν πρώην αφεντικά τους. Άλλωστε, αν και δε ξέρω τη δουλειά, μια εταιρεία συνεργείων καθαρισμού δεν έχει καμία ιδαίτερη δυσκολία να δημιουργηθεί, δεν προαπαιτεί τεράστια κεφάλαια ή επένδυση σε υποδομές, τεχνολογία, R&D κλπ κλπ 3
XronisR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 και σωματεία να υπάρχουν αν οι κρατικοί μηχανισμοί (πχ επιθεώρηση εργασίας) ή άλλοι θεσμοί (πχ δικαιοσύνη) είναι ανύπαρκτοι, το ξύνουν, εντελώς αναποτελεσματικοί, μικρή αξία έχουν. Επιθεωρηση εργασιας κανει δουλεια,δεν ειναι τελειως αχρηστοι.Απο προσωπικη εμπειρια το λεω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις