Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς δεν καταλαβαίνεις πού κολλάει;.......................

Αναρωτιέμαι αν είσαι μπουχτισμένος 50άρης (μάλλον όχι θα έλεγα) ή ονειροπόλος 20άρης (του άσπρο/μαύρο)

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• rus

rus 25 αναρτήσεις

• naive

naive 13 αναρτήσεις

• DrLo

DrLo 12 αναρτήσεις

• Thresh

Thresh 8 αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω πού κολλάει με το θέμα αυτό.

Κακώς έχουμε μια δυσάρεστη κατάσταση και κοιτάμε πώς θα μετριάσουμε το πρόβλημα μέχρι να λυθεί, δεν είπαμε να αποκτήσουμε πλήρη δυνατότητα διαχείρισης. Επίσης με αναθέματα, μούτζες ή πολιτικές αναλύσεις δε θα φύγει η βρώμα.

Δεν σου είπε κανείς να βγεις να μαζέψεις τα σκουπίδια αντί γι' αυτούς των οποίων είναι η δουλειά τους.

Όταν όμως αυτοί δεν είναι στο πόστο τους για τον όποιο άδικο ή δίκαιο λόγο, δεν είναι απαραίτητο να φερθείς σαν "στα παπάκια μου, στάχτη να γίνουν όλα" και να πηγαίνεις να βάζεις το "βοτσαλάκι" σου προκειμένου η στοίβα στο δικό σου δρόμο να ξεπεράσει τους γείτονες. Δεν υπάρχει βραβείο γι' αυτό.

Και μην φοβάσαι, δεν θα σε κατηγορήσει κανείς για αλτρουϊσμό (ή για μ...κία αν προτιμάς) αφού τελικά τον εαυτό σου (και την οικογένειάς σου) προστατεύεις πρώτα απ' όλα.

Εκτός πια αν ο κάδος είναι στην πόρτα άλλου γείτονα οπότε πολύ σωστά αισθάνεσαι. Ας ψοφήσει η κατσίκα του.

Επειδή (θεωρώ πως) δεν είμαι εντελώς αούγκαλος, δεν αντιτίθεμαι στα λεγόμενά σας.

Όταν όμως το ζήτημα δεν είναι ένα ή δύο, αλλά πολλά, και προκύπτουν επαναλαμβανόμενα, πόσο πια να βγάζουμε εμείς το φίδι απ' την τρύπα;

Δημοσ.

Επειδή (θεωρώ πως) δεν είμαι εντελώς αούγκαλος, δεν αντιτίθεμαι στα λεγόμενά σας.

Όταν όμως το ζήτημα δεν είναι ένα ή δύο, αλλά πολλά, και προκύπτουν επαναλαμβανόμενα, πόσο πια να βγάζουμε εμείς το φίδι απ' την τρύπα;

Όσο δεν θες το φίδι (ή τουλάχιστον ο ποντικός ή η κατσαρίδα) να μπουν στο σπίτι σου.

Και για να το καταλάβεις καλύτερα, αφού τα σκουπίδια δεν είναι το μόνο θέμα που πληρώνεις και δεν λειτουργεί, πάψε να κλειδώνεις το σπίτι σου, μην βάζεις συναγερμό, κλπ αφού ήδη πληρώνεις την αστυνομία και θα έπρεπε να ζεις σε ασφαλές περιβάλλον. Γιατί να κάνεις τέτοια έξοδα και διαδικασίες;

Δημοσ.

Όσο δεν θες το φίδι (ή τουλάχιστον ο ποντικός ή η κατσαρίδα) να μπουν στο σπίτι σου.

Κυριολεκτικά, αυτό καταφέρνω με το να μη συγκεντρώνω σκουπίδια στο σπίτι μου με 40°C+.

Μεταφορικά (που αυτό πιστεύω πως εννοείς), έχεις δίκιο, αλλά το κίνητρο παραμένει εγωιστικό. Οπότε μπορεί να σου πει ο άλλος (όχι απαραίτητα εγώ προσωπικά), αφού ο απώτερος στόχος είναι η πάρτη μου, θα κάνω ό,τι θεωρώ εγώ ο ίδιος καλύτερο γι' αυτήν.

Εκτός κι αν καταλήξουμε ομόφωνα ότι με το να συγκεντρώνω τα σκουπίδια στο μπαλκόνι μου και όχι έστω λίγα μέτρα παραπέρα, έχω περισσότερες πιθανότητες να γλυτώσω τις κατσαρίδες.

Και εδώ θα πω ότι έρχεται πολύ σωστά ο naive και θέτει το παρόν ζήτημα της αντιμετώπισης των σκουπιδιών στο μπαλκόνι μας.

Αλλά και πάλι, αυτό προϋποθέτει ύπαρξη ελεύθερου χρόνου. Δε γίνεται να δουλεύεις 12ώρα και βάλε καθημερινά, να γυρνάς σπίτι σου και να προσπαθείς να βρεις λύση σε τέτοια ζητήματα.

Οι συνταξιούχοι νοικοκύρηδες που μένουν από πάνω μου και έχουν όλη τη μέρα δική τους, μπορούν πιο εύκολα να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο.

Και για να το καταλάβεις καλύτερα, αφού τα σκουπίδια δεν είναι το μόνο θέμα που πληρώνεις και δεν λειτουργεί, πάψε να κλειδώνεις το σπίτι σου, μην βάζεις συναγερμό, κλπ αφού ήδη πληρώνεις την αστυνομία και θα έπρεπε να ζεις σε ασφαλές περιβάλλον. Γιατί να κάνεις τέτοια έξοδα και διαδικασίες;

Το παράδειγμα είναι ατυχές. Το ότι πληρώνω την αστυνομία για την ασφάλειά μου, δε συνεπάγεται πως έχω την απαίτηση να έχω έναν αστυνομικό να φυλάει το σπίτι μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εφικτό και προχωράω.

Αλλά το να απεργεί ο άλλος επειδή διεκδικεί μονιμότητα λες κι έχει υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου, πρέπει να είναι δικό του πρόβλημα και όχι να το μεταφέρει και σ' εμένα.

• Like 4
Δημοσ.

Το παράδειγμα είναι ατυχές. Το ότι πληρώνω την αστυνομία για την ασφάλειά μου, δε συνεπάγεται πως έχω την απαίτηση να έχω έναν αστυνομικό να φυλάει το σπίτι μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εφικτό και προχωράω.

Αλλά το να απεργεί ο άλλος επειδή διεκδικεί μονιμότητα λες κι έχει υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου, πρέπει να είναι δικό του πρόβλημα και όχι να το μεταφέρει και σ' εμένα.

Το παράδειγμα είναι απολύτως ανάλογο, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια.

Έχει να κάνει με τις απαιτούμενες υπηρεσίες που "πληρώνεις" και αν και κατά πόσο τις λαμβάνεις.

Δεν μπορείς να έχεις ένα αστυνομικό έξω από το σπίτι σου αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Είναι η αίσθηση ασφάλειας.

Την έχεις; Οκ τότε. Καλά πάνε τα λεφτά "που πληρώνεις"

Δεν την έχεις; Τότε πάνε στο βρόντο αφού πάλι "πληρώνεις" αλλά πρέπει και να κάνεις κάτι γι' αυτό (αυτοπροστασία)

Δημοσ.

Εγώ πάντως όποτε υπάρχει απεργία κάνω κι ένα ξεσαβούρωμα σε σπίτι-αποθήκη-αυτοκίνητο. Επίσης τότε κάνω περισσότερα σκουπίδια αν γίνεται γιατί την βρίσκω με τις χωματερές της γειτονιάς... Τίποτα σαν τη βρώμα ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΩΝ σκουπιδιών εξαιτίας αργόμισθων που θέλουν μονιμοποίηση. Στα σπίτια τους γρήγορα να μπούν άλλοι που θέλουν να δουλέψουν.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ πάντως όποτε υπάρχει απεργία κάνω κι ένα ξεσαβούρωμα σε σπίτι-αποθήκη-αυτοκίνητο. Επίσης τότε κάνω περισσότερα σκουπίδια αν γίνεται γιατί την βρίσκω με τις χωματερές της γειτονιάς... Τίποτα σαν τη βρώμα ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΩΝ σκουπιδιών εξαιτίας αργόμισθων που θέλουν μονιμοποίηση. Στα σπίτια τους γρήγορα να μπούν άλλοι που θέλουν να δουλέψουν.

techincally κι εκείνοι να δουλέψουν θέλουν...

Δημοσ.

αναρωτιέμαι τι μπορει να φυλάει κανεις στο αμαξι που να αξίζει να περιμένει συσσώρευση σκουπιδιών για να το ξεφορτωθεί

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί τίποτα καλύτερο; 

Κομποστοποιηση τροφιμων και φυτικων/ζωικων πρωτων υλων. Υποτιθεται πως θα γινοταν καποια εκτεταμενη ενημερωση για τις προοπτικες, αλλα επι το πλειστον εμεινε στο συρταρι.

Για διαφορους λογους φυσικα.

https://www.youtube.com/watch?v=BFqo_ha6nS4

• Like 1
Δημοσ.

Κομποστοποιηση τροφιμων και φυτικων/ζωικων πρωτων υλων. Υποτιθεται πως θα γινοταν καποια εκτεταμενη ενημερωση για τις προοπτικες, αλλα επι το πλειστον εμεινε στο συρταρι.

Για διαφορους λογους φυσικα.

Ναι, θυμάμαι γύρω στο 2008 μιλούσαν πολύ για αυτό και έδιναν και δωρεάν κομποστοποιητές, αλλά μετά ξεφούσκωσε. Δεν είχα πάρει γιατί ήθελε να τον βάλεις σε χώμα, άρα δεν έπαιζε για διαμέρισμα.

Αυτό που δείχνει η τύπισσα στο βίντεο φαίνεται ωραίο και εύκολο, μπορεί να το δοκιμάσω, για τα φυτικά υπολείματα είναι καλό και έχεις και τζάμπα λίπασμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα γυρισα αθενς. Καλα τι μποχα ειναι αυτη; Ειδα και τα σκουπιδιαρικα να μαζευουν. Απορω αν αξιζε ολο αυτο για να κανουν κολυμπι στα σκουπιδια...

Δημοσ.

Απο τη δικη τους -εκβιαστικη προς την κοινωνια και τη δημοσια υγεια- απεργια προεκυψε το προβλημα που περιγραφεις. Να λυπηθουμε τους αποκλειστικους υπαιτιους, παραπαει. Να στρωθουν και να τα μαζεψουν τωρα που το ληξανε μεσα στους 45C και με το καλο να ιδιωτικοποιηθουν επιτελους.

'Ένας ωραίος χειρισμός τώρα είναι να πάρεις μερικά γιαούρτια και να τους περιμένεις όταν βγουν να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Όταν το πρόβλημα βλέπεις ότι δεν είναι παροδικό αλλά αέναο, αν είναι κάθε φορά που θα εμφανίζεται να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή έστω, να σχολούμαστε εμείς με κάτι για το οποίο πληρώνουμε άλλους να το κάνουν, καλύτερα να μην τους πληρώνουμε καθόλου και να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να το κάνουμε μόνοι μας.

Έχετε καμιά ιδέα για το τι πράγμα συζητάτε; Πιστεύετε ότι το μόνο θέμα είναι το αν θέλουν μονιμότητα ή όχι; Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα δίνουν και παίρνουν στο δημόσιο, ειδικά σε αυτές τις χαμηλόμισθες θέσεις (συνήθως επίπεδα βασικού μισθού) με αποτέλεσμα όταν δουλεύεις ένα εξάμηνο και μετά είσαι σε διαθεσιμότητα άλλο ένα εξάμηνο, πως ακριβώς θα μπορέσεις να συντηρήσεις μια οικογένεια;

Τόσοι Δήμαρχοι, προϊστάμενοι, βουλευτές, υπάλληλοι υπουργείων κλπ που έχουν ακόμα και σήμερα παχυλούς μισθούς, δε μπορείτε να γκρινιάξετε και να πάρετε τη κατάσταση στα χέρια σας, αλλά για τα άτομα που δουλεύουν στη συλλογή απορριμάτων, να πετάξετε ακόμα και γιαούρτια...

Και μετά αναρωτιέστε γιατί δε πάει αυτός ο τόπος μπροστά, όταν έχετε σαν σκοπό να γκρινιάξετε για τα σκουπίδια που συσσωρεύονται, αντί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ριζικά (πολιτική ευθύνη). 

Όσο θέλετε Ερυωπαϊκή Ένωση και βοήθεια από εταίρους για να σώσουμε τις τράπεζες και τις αγορές, και όσο συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις, αυτά τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά, οπότε πάρτε μάσκες οξυγόνου όσο είναι νωρίς...

P.S. Για όσους γκρινιάζουν γιατί δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί ακόμα η συλλογή απορριμάτων, πως θα σας φαινόταν αν μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σας έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώνετε για να πετάτε τα σκουπίδια σας; Και μη δώσετε σαν δικαιολογία ότι πληρώνετε και τώρα, γιατί τα λεφτά από τους φόρους σας πάνε στους τόκους των δανείων στις τράπεζες, και όχι στο ελληνικό δημόσιο...

Δημοσ.

2000000 ευρώ αφορολόγητο όλοι οι βουλευτές

Και αν έχουν και κάποια επιχείρηση πάει στο 1.5 εκατομμύριο. Εκεί είναι όλο το πρόβλημα. Στους αχρηστους που ούτε προσφέρουν τίποτα ούτε παράγουν τίποτα και κλέβουν τα χρήματα του κόσμου. Ο υπάλληλος που μαζεύει τα σκουπίδια του καθενός έχει κάθε δίκιο που κάνει ότι κάνει. Να δω πότε θα ξυπνήσουμε σαν λαός.

Δημοσ.

Επειδή έχω βαρεθεί την αντιπαράθεση αυτές τις μέρες για το θέμα, θέλω μόνο να σχολιάσω αυτό, μιλώντας εντελώς πρακτικά.

P.S. Για όσους γκρινιάζουν γιατί δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί ακόμα η συλλογή απορριμάτων, πως θα σας φαινόταν αν μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σας έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώνετε για να πετάτε τα σκουπίδια σας; Και μη δώσετε σαν δικαιολογία ότι πληρώνετε και τώρα, γιατί τα λεφτά από τους φόρους σας πάνε στους τόκους των δανείων στις τράπεζες, και όχι στο ελληνικό δημόσιο...

1. Ότι τα λεφτά των φόρων πάνε στους τόκους και τις τράπεζες είναι μια πλάνη ή καλύτερα μια δικαιολογία για κάθε λαμογιά εις βάρος του κράτους. Πάνε και εκεί, αλλά πάνε και παντού αλλού στις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους πολίτες. Και όταν ένας τα αποφεύγει ή τα καταχράται, τότε ή κάποιος άλλος πληρώνει αδίκως περισσοτερα, ή κάτι δε λειτουργεί σωστά.

2. Εδώ που μένω πληρώνω για δημοτικά τέλη και φόρο 10€ το μήνα, για ένα σπίτι 100τμ. Αυτό λοιπόν μου φαίνεται ένα πολύ μικρό ποσό. Μιλούσα με ένα φίλο μου που μένει στην Αγγλία και αυτός πληρώνει 130 το μήνα για μικρότερο σπίτι.

Αν από τα 10€  βγαίνει η καθαριότητα και οι λοιπές δραστηριότητες του δήμου είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κατάσταση και φοβάμαι ότι όποια αλλαγή δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ακριβύνει. Για την καθαριότητα- αποκομιδή, με εξαίρεση αυτήν την εβδομάδα της απεργίας, ποτέ άλλοτε δεν μου δημιουργήθηκε κανένα παράπονο. Οπότε ακόμα και να μένουν μια φορά στα 10 χρόνια τα σκουπίδια αμάζευτα για μια εβδομάδα είναι κάτι που μπορώ να υπομείνω για να έχω αυτό το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...