Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και επισης η λανθασμενη συγκριση με αλλες εποχες ή και λαους ειναι ο τροπος ζωης. Ο εσκιμωος δεν εχει τις ιδιες αναγκες με τον Ελληνα (λογο κλιματος, θερμοκρασιων κλπ) οπως δεν εχεις τις ιδιες αναγκες ο οικοδομος με τον τηλεφωνακια.

Και πάλι, σκέφτομαι ίσως αυθαίρετα, αλλά κάτι μου λέει πως αν δει ο εσκιμώος πόσο κρέας καταναλώνουμε οι Έλληνες ή οι Αμερικάνοι, θα φρίξει :D

• Like 1
  • Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν ειναι να ερθει η ωρα μου θα ερθει.

Γενικά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω, αλλά θα πω κάτι σχετικά με αυτό που είπες. Το θέμα είναι να πεθάνουμε από φυσικά αιτία. Το κρέας προκαλεί καρκίνο, είναι επίσημο πλέον. Οπότε όταν κάποιος έχει καρκίνο μην λέμε για επάρατη νόσο και θέλημα του Θεού. Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας. Πολλοί φοβούνται να μιλάνε για καρκίνο και όταν κάποιος γνωστός κάποιου μέσα στην παρέα έχει καρκίνο, όλοι παίρνουν θλιμμένα μούτρα και δεν ξέρουν τι να πουν.. Πόσο γελοίο.. Εγώ προσωπικά έκοψα το κρέας για ηθικούς λόγους, αλλά σίγουρα έχει ευνοήσει και την υγεία μου.

Τώρα για το πόσο σαρκοφαγα πλάσματα είμαστε, ας δοκιμάσει κάποιος να φάει ωμό το κρέας. Ακόμα και λίγο να μην έχει ψηθεί καλά, αηδιάζουμε, το ξέρω και από εμένα όταν έτρωγα. Μη μιλήσω ότι αν πάμε να δαγκωσουμε κάποιο μικρό κόκκαλο, μπορεί να σπάσουμε κάνα δόντι.

Θα μου πείτε από την άλλη, μπορούμε να φάμε πολλες φυτικές τροφές ωμές; όπως τα όσπρια; όχι, εκτός αν τα κάνουμε φυτρα. Αλλά ούτε πιστεύω ότι αυτές είναι οι σωστές τροφές για τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος είναι καθαρά καρποφαγος, δλδ τρέφεται μόνο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τώρα κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην πράξη πλέον στην σύγχρονη εποχή που ζουμε, είναι άλλη συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Το ερώτημα είναι αν χωρίς κρέας μπορείς να κάνεις ισορροπημένη διατροφή.

Φυσικά και μπορείς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης.

Δημοσ.

Τρεις λεξούλες,που τα είπαν όλα.

τρεις λεξούλες που χάλασαν ένα πολύ ωραίο αρχαίο ελληνικό ρητό που είχε δύο λεξούλες. Μέτρον άριστον.
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω, αλλά θα πω κάτι σχετικά με αυτό που είπες. Το θέμα είναι να πεθάνουμε από φυσικά αιτία. Το κρέας προκαλεί καρκίνο, είναι επίσημο πλέον. Οπότε όταν κάποιος έχει καρκίνο μην λέμε για επάρατη νόσο και θέλημα του Θεού. Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας. Πολλοί φοβούνται να μιλάνε για καρκίνο και όταν κάποιος γνωστός κάποιου μέσα στην παρέα έχει καρκίνο, όλοι παίρνουν θλιμμένα μούτρα και δεν ξέρουν τι να πουν.. Πόσο γελοίο.. Εγώ προσωπικά έκοψα το κρέας για ηθικούς λόγους, αλλά σίγουρα έχει ευνοήσει και την υγεία μου.

Τώρα για το πόσο σαρκοφαγα πλάσματα είμαστε, ας δοκιμάσει κάποιος να φάει ωμό το κρέας. Ακόμα και λίγο να μην έχει ψηθεί καλά, αηδιάζουμε, το ξέρω και από εμένα όταν έτρωγα. Μη μιλήσω ότι αν πάμε να δαγκωσουμε κάποιο μικρό κόκκαλο, μπορεί να σπάσουμε κάνα δόντι.

Θα μου πείτε από την άλλη, μπορούμε να φάμε πολλες φυτικές τροφές ωμές; όπως τα όσπρια; όχι, εκτός αν τα κάνουμε φυτρα. Αλλά ούτε πιστεύω ότι αυτές είναι οι σωστές τροφές για τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος είναι καθαρά καρποφαγος, δλδ τρέφεται μόνο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τώρα κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην πράξη πλέον στην σύγχρονη εποχή που ζουμε, είναι άλλη συζήτηση.

απλα να σημειωσω οτι το να εισια βιγκαν δεν σημαινει οτι δεν θα παθεις ποτε καρκινος απλα μειωνεις τις πιθανοτητες

Δημοσ.

Ο άνθρωπος είναι καθαρά καρποφαγος, δλδ τρέφεται μόνο με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

lol-wut-thumb.jpg

Τώρα για το πόσο σαρκοφαγα πλάσματα είμαστε, ας δοκιμάσει κάποιος να φάει ωμό το κρέας. Ακόμα και λίγο να μην έχει ψηθεί καλά, αηδιάζουμε, το ξέρω και από εμένα όταν έτρωγα.

Και να 'ξερες πόσοι τρώνε ωμό κρέας, ή ελάχιστα ψημένο..

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγος βγαίνει από το ότι σιχαινόμαστε να φάμε ωμό κρέας;

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγος βγαίνει από το ότι σιχαινόμαστε να φάμε ωμό κρέας;

Οχι αλλα το οτι ολα τα υπολοιπα σαρκοφαγα ζωα στη φυση τρωνε την τροφη τους ωμη. Με λιγα λογια αφου ο ανθρωπος οργανισμος δεν ειναι φτιαγμενος να χωνεύει το ωμο κρεας σημαινει οτι δεν ειμαστε κρεατοφαγοι. Εκει βασιζεται ολο αυτο

Δημοσ.

Οχι αλλα το οτι ολα τα υπολοιπα σαρκοφαγα ζωα στη φυση τρωνε την τροφη τους ωμη. Με λιγα λογια αφου ο ανθρωπος οργανισμος δεν ειναι φτιαγμενος να χωνεύει το ωμο κρεας σημαινει οτι δεν ειμαστε κρεατοφαγοι. Εκει βασιζεται ολο αυτο

Φανταζομαι οτι πριν την ανακαλυψη της φωτιας το τρωγαμε ωμο..

Αρα ο οργανισμος εξελιχθηκε.

Και η λεξη ειναι σαρκοφαγος.

κρεατοφαγος ειναι αυτος που τρεφεται ( σχεδον ) αποκλειστικα με κρεας.

Δημοσ.

Να σημειώσω επίσης ότι τα περισσότερα ζώα τρώνε το χόρτο κατευθείαν από το έδαφος χωρίς καμία προηγούμενη προεργασία όπως το πλύσιμο ή το καθάρισμα, αλλά δεν νομίζω ότι συνηθίζουμε να το καταναλώνουμε (το χόρτο ή τα χορταρικά ή τα λαχανικά ή τα φρούτα) έτσι ακριβώς εμείς. Κάτι παρόμοιο με το κρέας και το ψήσιμο. Επίσης νομίζω ότι τα ζώα στη φύση δε φτύνουν ούτε τα κουκούτσια. Και υπάρχουν κουκούτσια που μια χαρά σπάνε δόντι (ανθρώπου) κατά τον ίδιο τρόπο με το κόκκαλο που προανέφερε κάποιος συμφορουμίτης.

Επίσης όπως είπε κάποιος άλλος συμφορουμίτης, πολύς κόσμος τρώει τη μπριζόλα του rare ή ακόμα και λιγότερο ψημένη.

Και μια και αναφέρθηκε ο καρκίνος, δεν είναι όλοι του γαστρεντερικού, όπου εκεί όντως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διατροφή. Και δεν είναι απαραίτητα εν γένει το κρέας, όσο η κατάχρηση και το κακό μαγείρεμα, π.χ. το υπερβολικό ψήσιμο ή η υπερβολική χρήση λιπαρών ή ακόμα και καρυκευμάτων.

• Like 2
Δημοσ.

Το ψησημο του κρεατος και γενικα τις τροφης, ωφειλεται στην εξελικτικη πορεια του ανθρωπου.Οπως το ντυσιμο για το κρυο και μετα το σπιτι και η θερμανση αυτου, αντι για περπατημα καβαλησε ζωα και μετα εφτιαξε αυτοκινητα κτλ.

Απο καταβολης κοσμου ειτε ειμαστε με την θρησκεια η οχι, ο ανθρωπος ετρωγε ζωα και εκμεταλευοταν τα παραγωγα αυτου.Μαλλι-γαλα-τυρι-αυγα-μελι.Δεν θα το κανουμε χορτοφαγο τωρα για μια μοδα των τελευταιων χρονων.

• Like 2
Δημοσ.

Φανταζομαι οτι πριν την ανακαλυψη της φωτιας το τρωγαμε ωμο..

Αρα ο οργανισμος εξελιχθηκε.

Και η λεξη ειναι σαρκοφαγος.

κρεατοφαγος ειναι αυτος που τρεφεται ( σχεδον ) αποκλειστικα με κρεας.

Πιθανότατα ωμό το τρώγαμε, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το συγκεκριμένο σκεπτικό όμως δεν στέκει, υπάρχουν και άλλες τροφές που δεν αντέχουμε ή δεν μπορούμε να φάμε ωμές, όπως ψάρια ή όσπρια, αυτό σημαίνει πως δεν είμαστε σχεδιασμένοι να τα τρώμε;

Δημοσ.

Τι ακριβως θεωρεις με την εννοια "φυσικα αιτια";

Ναι ωμο κρεας παψαμε να τρωμε γιατι εξελιχθηκαμε και μαθαμε αλλιως. Βεβαια κατα τη λογικη σου, ας δοκιμασει καποιος να φαει καλαμποκι ωμο, πατατα ωμη, βλητα ωμα, και τοτε θα καταλαβει γιατι τα μηρυκαστικα λεγονται ετσι, και δε λεγομαστε εμεις.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ωμο λογικα αλλα σιγουρα φρεσκο δηλαδη το πιανεις και το τρως επιτοπου ωμο αν το αφησεις λιγο με λογικα θα παζει e coli.

Δημοσ.

Δεν θεωρουμαστε σαρκοφαγοι, αλλα παμφαγοι. Εξου που τρωμε και μεταβολιζουμε κρεας εξισου με φρουτα, λαχανικα και μυκητες.

Κρεας και λοιπες πρωτες υλες μαγειρευαν οι Νεαντερταλ προγονοι μας, περισσοτερο απο 40.000 χρονια πριν.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22806252

http://www.huffingtonpost.com/2015/04/17/neanderthal-herbs_n_7090054.html

Υπαρχουν διαφορα ειδη πρωτευοντων, οπου μαγειρευουν την τροφη τους, συμπεριλαμβανομενου και του κρεατος.

https://www.theguardian.com/science/2015/jun/03/chimpanzees-can-cook-and-prefer-cooked-food-study-shows

http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/howaboutthat/8985122/Amazing-photos-of-Kanzi-the-bonobo-lighting-a-fire-and-cooking-a-meal.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...