thephotoshoped Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Προς το παρόν κάνω έντονο περπάτημα και λίγο τρέξιμο κάθε μέρα για 40 λεπτά περίπου - 4km. Το πρόγραμμα γυμναστικής με αντιστάσεις θέλει γυμναστήριο φαντάζομαι. Μόνος μου δε μπορώ να το κάνω.
georgekz750 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Λιγη γυμναστικη (δεν χρειαζεται extreme πρσγματα),κοψε αναψυκτικα εντελως,αντι για ψωμι τρωγε φρυγανιες σικαλης,και λογικα μπαινεις σε ρεγουλα. Απο κει και περα ολοι οι ειδικοι λενε να μην πεινας αλλα να ενεργοποιησεις το μεταβολισμο σου με τακτικα μικρα γευματα (πραγμα που δεν καταφερα ποτε καθως ειμαι ικανος να τρωω μια φορα για ολοκληρη τη μερα). Εξαλλου σε τοσο νεαρη ηλικια δε νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο να σπινταρεις τον μεταβολισμο σου.
thephotoshoped Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 6 μέρες μετά την αρχή, με έντονο περπάτημα min. 4km καθημερινά, πολύ προσεγμένη διατροφή χωρίς να ξεφύγω, πολλά φρούτα και σαλάτα κάθε μέρα σήμερα ζυγίστηκα. Έχω όριο τις 1800 θερμίδες κάθε μέρα βάσει αυτών που βάζω στο S Health. Εδώ αναλυτικά το σημερινό περπάτημα : https://drive.google.com/file/d/1bSMBIRKuTfHhZS4V32LIcriEV3AGN_aNVA/view?usp=sharing Και το φαγητό μέχρι στιγμής : https://drive.google.com/file/d/1G2KK6xrZylHVrwU6dBaezq_CB339t71wqQ/view?usp=sharing , Site: https://drive.google.com/file/d/1oXh6ubKOJV0amVRPYv6oGKB_T06w919lHg/view?usp=sharing Πρωινό : 238 θερμίδες Μεσημεριανό: 741 θερμίδες Για μεσημέρι έφαγα 1 στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο με ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Είχε και μακαρόνι κοφτό όμως δοκίμασα 3 πιρουνιές μακαρόνι, όχι παραπάνω. Έκοψα μια ντομάτα, 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής, 1 κομμάτι φέτα και μισό μικρό πεπόνι. Αφού γύρισα από το πρωινό περπάτημα ήμουν 109 κιλά. 1 κιλό μείον. Κυρίως νιώθω να έχω "ξεπρηστεί - ξεφουσκώσει". Μέσα στη μέρα νιώθω πείνα αρκετές φορές αλλά είμαι εγκρατής και δεν ξεφεύγω. Επίσης τα βράδια πέφτω ανάλαφρος για ύπνο. Είναι καλά ή μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια δεδομένου ότι είναι υγρά τα πρώτα "κιλά" και φεύγουν πολύ εύκολα; Σε συνδυασμό πάντα με το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής/άσκησης κάθε μέρα.
unforgiven Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μπράβο! Σχετικά με το ζύγισμα: Να ζυγίζεσαι με όσο το δυντόν ίδιες συνθήκες. Ήσουν 110 κιλά πριν 6 μέρες, αμέσως μετά το τρέξιμο; Είχες πιει, πάνω-κάτω την ίδια ποσότητα νερού; Μην ενθουσιάζεσαι ή μην απογοητεύεσαι από ένα και μόνο ζύγισμα, ιδίως αν το διάστημα είναι στην εβδομάδα. 1 κιλό απώλεια τώρα, μπορεί να γίνει 1.5 την άλλη εβδομάδα (πχ ίδρωσες περισσότερο, αλλά ήπιες και λιγότερο νερό την ημέρα του ζυγίσματος, ή μπορεί να γίνει και μισό κιλό αν οι συνθήκες είναι αντίστροφες. 1
thephotoshoped Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Ξαναγράφω εδώ μετά από 1.5 μήνα από τότε που ξεκίνησα. Θα ανανεώνω παροδικά το θέμα καθώς από εδώ πήρα τη δύναμη να ξεκινήσω την προσπάθεια μου. Πλέον έχω χάσει 7 κιλά. Το αρχικό μου βάρος ήταν 112.5 και όχι 110. Αγόρασα την ζυγαριά της Xiaomi mi scale v.2 και είδα ότι η δική μου, μια παμπάλαια έχανε πολύ. Τώρα βρίσκομαι στα 105.5 κιλά με ΔΜΣ 30.5, Σωματικό λίπος 31.4%, Μυική μάζα 68.6 kg (το μόνο που είναι κανονικό και όχι στα κόκκινα όπως τα άλλα 2). Το σώμα μου ήδη έχει αλλάξει, το νιώθω στα ρούχα μου, το βλέπω στον καθρέπτη και μου το λένε οι γύρω μου. Βέβαια έχω ακόμη πολύ δρόμο. Ακολουθώ όλες τις συμβουλές σας, μετράω θερμίδες καθημερινά, ζυγίζω όσο μπορώ το φαγητό μου και τρέχω 3 με 4 φορές την εβδομάδα τα πρωινά. Στην προπόνηση βλέπω μεγάλη βελτίωση στους χρόνους και στην αντοχή που είχα και που έχω. Κυρίως όμως έχω αλλάξει τον τρόπο διατροφής μου ως προς το πιο υγιεινό. Το καλοκαίρι και γενικά η περίοδος που ξεκίνησα το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολος. Πειρασμοί, ψησίματα κλπ κλπ. Παρόλα αυτά αντιστάθηκα όσο μπορούσα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έφαγα και παγωτό και σουβλάκια απ' έξω και ταβέρνα κλπ. Όταν το έκανα όμως πάντα θα ήταν 1 φορά την εβδομάδα και μετά θα συνέχιζα πιο εντατικά. Σχεδόν πάντα μετά από ένα γεύμα απ'έξω εάν ζυγιζόμουν 1-2 μέρες μετά θα ήμουν 1 κιλό επάνω, το έχανα όμως σταδιακά. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω καταφέρει να κόψω τελείως τα γλυκά π.χ. και να μην βάζω στο στόμα μου καθόλου ζάχαρη. Θα φάω κάτι γλυκό μόνο 1 φορά την εβδομάδα όπως παγωτό. Και αυτό φυσικά προσπαθώ να το αποφεύγω απλά το αναφέρω διότι υπάρχουν εδώ παιδιά που κατάφεραν να μη βάζουν στο στόμα τους καθόλου ζάχαρη. Στην καθημερινότητα μου πίνω τον καφέ μου σκέτο και τρώω μερικές σταφίδες για πρωινό, όπως μου προτείνατε μαζί με πίτουρο βρώμης και γιαούρτι. Ή θα φάω κάποια φρούτα. Γενικά πως σας φαίνεται σαν "ποσότητα" απώλειας κιλών; 3
agamoi-thytai Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως είναι πολύ καλά για αρχή. Άντε να πάρουμε σειρά και εμείς. Αν χάσω 10 θα είμαι κύριος. Edit: Από την άλλη όμως: Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2017 από agamoi-thytai 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Διχως να τα κανεις "ευαγγελιο", η να παθιαστεις [..] τρελα, οπως αρκετοι πιουριστες βιγκαν (sic),δες παντως ως κριτικως ωφελιμα, και τα παρακατω ας τα πουμε ντοκιμαντερ - τροφη για σκεψη: * What the Health http://www.imdb.com/title/tt5541848/ * Forks Over Kniveshttp://www.imdb.com/title/tt1567233/* Fat, Sick & Nearly Deadhttp://www.imdb.com/title/tt1227378/
Anorymous Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 με τα δημιτριακα τι σκατα γινεται τρωω κορν φλεικς και ειπα να παρω κατι πιο λαιτ και ειδα οτι εχουν 30-40 θερμιδες ποιος λιγες στα 100 γραμματια, τι σοι φιτνες ειναι λοιπον αν τα κανονικα εχουν 380 θερμιδες και αυτα εχουν 350 ?
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το θεμα/προβλημα, εν πολλοις, δεν ειναι οι θερμιδες -> κυνηγωντας τις θερμιδες, συχνα ξεχναμετο...απο που προερχονται αυτες! Και πως δεν ειναι καθολου τελικως ιδιο το αποτελεσμα τους,ακομη και αν ειναι ολοιδιο το αθροισμα τους Ετσι για παραδειγμα, αν παρουμε 1000 θερμιδες,απο αμυγδαλα και σταφυλια, δεν ειναι -μα καθολου- το ιδιο, με 1000 θερμιδες απο...σουβλακια κλπ
Anorymous Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το θεμα/προβλημα, εν πολλοις, δεν ειναι οι θερμιδες -> κυνηγωντας τις θερμιδες, συχνα ξεχναμε το...απο που προερχονται αυτες! Και πως δεν ειναι καθολου τελικως ιδιο το αποτελεσμα τους, ακομη και αν ειναι ολοιδιο το αθροισμα τους Ετσι για παραδειγμα, αν παρουμε 1000 θερμιδες, απο αμυγδαλα και σταφυλια, δεν ειναι -μα καθολου- το ιδιο, με 1000 θερμιδες απο...σουβλακια κλπ Αυτό το ξέρω το θέμα είναι τα δημητριακά πχ που ρωτάω θεωρούνται υγιεινά αλλά δεν βλέπω διαφορά από τα απλά στα Light ενώ πχ στα αναψυκτικά έχει διαφορά ή στα τυριά κλπ.
fylatos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το θεμα/προβλημα, εν πολλοις, δεν ειναι οι θερμιδες -> κυνηγωντας τις θερμιδες, συχνα ξεχναμε το...απο που προερχονται αυτες! Και πως δεν ειναι καθολου τελικως ιδιο το αποτελεσμα τους, ακομη και αν ειναι ολοιδιο το αθροισμα τους Ετσι για παραδειγμα, αν παρουμε 1000 θερμιδες, απο αμυγδαλα και σταφυλια, δεν ειναι -μα καθολου- το ιδιο, με 1000 θερμιδες απο...σουβλακια κλπ Αν τις πάρεις στο ίδιο χρονικό διάστημα και συνεχίσεις να τρως πχ 5000 θερμίδες από αμύγδαλα την μέρα θα παχύνεις.Ισχύει αυτό που λες απλά κάπως διαφορετικά.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Θα επιμεινω πως η προελευση των θερμιδων ειναι σημαντικοτερη απο το αθροισμα κι ειμαι σιγουρος οτι, αν κανουμε μετα π.χ. (αιματολογικες) εξετασεις, αυτο θα φανειΟχι τυχαια μας "οδηγουν" να μετραμε τις θερμιδες που προσλαμβανουμε και συχνα αυτοβολευομαστε(!)πιστευοντας οτι, ενταξει ειναι το ιδιο πραγμα ιδιος αριθμος θερμιδων, ειτε τις παρουμε πχ απο τηγανηταλουκανικα, ειτε απο σαρδελα στη λαδοκολλα..! Καπως ετσι, μπορει να εχεις ατομα, με βαρος σχετικα ok /κανονικο και ενδοκοιλιακο λιπος στο Θεο, να θεωρουν οτι ολα "βαινουν καλως": μετρωντας τις θερμιδες...
Pa0ki Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό το ξέρω το θέμα είναι τα δημητριακά πχ που ρωτάω θεωρούνται υγιεινά αλλά δεν βλέπω διαφορά από τα απλά στα Light ενώ πχ στα αναψυκτικά έχει διαφορά ή στα τυριά κλπ. Από ποιόν θεωρούνται υγιεινά? Αφού τίγκα στη ζάχαρη είναι τα περισσότερα Γύρνα το σε βρώμη, αν και ξέρω είναι λίγο δύσκολο να την φας 1
kathytherion Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το θεμα/προβλημα, εν πολλοις, δεν ειναι οι θερμιδες -> κυνηγωντας τις θερμιδες, συχνα ξεχναμε το...απο που προερχονται αυτες! Και πως δεν ειναι καθολου τελικως ιδιο το αποτελεσμα τους, ακομη και αν ειναι ολοιδιο το αθροισμα τους Ετσι για παραδειγμα, αν παρουμε 1000 θερμιδες, απο αμυγδαλα και σταφυλια, δεν ειναι -μα καθολου- το ιδιο, με 1000 θερμιδες απο...σουβλακια κλπ Εννοείται ειναι πιο ωφέλιμο να φας χίλιες θερμίδες αμύγδαλα απ οτι πατατάκια (δε λέω σουβλάκια γιατι αν ενός ενάμιση δυο σουβλάκια ειναι χίλιες θερμίδες κ πιστεύω ειναι σχετικά πλήρες υγιεινό γεύμα) αλλα αν στον οργανισμό περισσεύουν αυτές οι χίλιες θερμίδες λίπος θα γίνουν είτε ειναι απο καραμέλες ειναι απο βιολογικό σολομό Παταγονίας. Άρα όταν προσπαθείς ν αδυνατίσεις σημασία έχει κ η ποιοτητα(ώστε να καλύπτεις ανάγκες σε πρωτεΐνες και βιταμίνες) αλλα και οι θερμίδες. Ξαναγράφω εδώ μετά από 1.5 μήνα από τότε που ξεκίνησα. Θα ανανεώνω παροδικά το θέμα καθώς από εδώ πήρα τη δύναμη να ξεκινήσω την προσπάθεια μου. Πλέον έχω χάσει 7 κιλά. Το αρχικό μου βάρος ήταν 112.5 και όχι 110. Αγόρασα την ζυγαριά της Xiaomi mi scale v.2 και είδα ότι η δική μου, μια παμπάλαια έχανε πολύ. Τώρα βρίσκομαι στα 105.5 κιλά με ΔΜΣ 30.5, Σωματικό λίπος 31.4%, Μυική μάζα 68.6 kg (το μόνο που είναι κανονικό και όχι στα κόκκινα όπως τα άλλα 2). Το σώμα μου ήδη έχει αλλάξει, το νιώθω στα ρούχα μου, το βλέπω στον καθρέπτη και μου το λένε οι γύρω μου. Βέβαια έχω ακόμη πολύ δρόμο. Ακολουθώ όλες τις συμβουλές σας, μετράω θερμίδες καθημερινά, ζυγίζω όσο μπορώ το φαγητό μου και τρέχω 3 με 4 φορές την εβδομάδα τα πρωινά. Στην προπόνηση βλέπω μεγάλη βελτίωση στους χρόνους και στην αντοχή που είχα και που έχω. Κυρίως όμως έχω αλλάξει τον τρόπο διατροφής μου ως προς το πιο υγιεινό. Το καλοκαίρι και γενικά η περίοδος που ξεκίνησα το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολος. Πειρασμοί, ψησίματα κλπ κλπ. Παρόλα αυτά αντιστάθηκα όσο μπορούσα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έφαγα και παγωτό και σουβλάκια απ' έξω και ταβέρνα κλπ. Όταν το έκανα όμως πάντα θα ήταν 1 φορά την εβδομάδα και μετά θα συνέχιζα πιο εντατικά. Σχεδόν πάντα μετά από ένα γεύμα απ'έξω εάν ζυγιζόμουν 1-2 μέρες μετά θα ήμουν 1 κιλό επάνω, το έχανα όμως σταδιακά. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω καταφέρει να κόψω τελείως τα γλυκά π.χ. και να μην βάζω στο στόμα μου καθόλου ζάχαρη. Θα φάω κάτι γλυκό μόνο 1 φορά την εβδομάδα όπως παγωτό. Και αυτό φυσικά προσπαθώ να το αποφεύγω απλά το αναφέρω διότι υπάρχουν εδώ παιδιά που κατάφεραν να μη βάζουν στο στόμα τους καθόλου ζάχαρη. Στην καθημερινότητα μου πίνω τον καφέ μου σκέτο και τρώω μερικές σταφίδες για πρωινό, όπως μου προτείνατε μαζί με πίτουρο βρώμης και γιαούρτι. Ή θα φάω κάποια φρούτα. Γενικά πως σας φαίνεται σαν "ποσότητα" απώλειας κιλών; Μπράβο σου για την πρόοδο, έχει περάσει καιρός και βλέπεις κάποια αποτελέσματα που πιστεύω σε έχουν ενθαρρύνει να συνεχίσεις. Είμαι σε μια αντίστοιχη φάση και εγω, ένα χρόνο μετά απο σοβαρό χειρουργειοεβαλαγυρω στα 12-15 κιλα(υπήρξαν σκαμπανεβάσματα μέσα στο χειμώνα) τα οποία προσπαθούσα να χάσω μόνη μου αλλα κατι οτι το χαλαρά συνεχεια, κατι οτι έπαιρνα χάπια κορτιζόνης οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό. Γύρω στο Μάιο και αφού είχα κόψει την κορτιζόνη ήδη τρεις μήνες πήγα σε διαιτολόγο, πιο πολυ να ηρεμήσει η μητέρα μου που μ έβλεπε κάπως αδρανή, και με μια λογική δίαιτα καταφέρανε χάσω περίπου αυτά τα επιπλέον κιλά-δωράκι απο το χειρουργείο και τις χειμερινές ατασθαλίες. Η δίαιτα ήταν κόντρα σ αυτά που συνήθιζα με την καλή έννοια όμως . Σεβόταν το γεγονός οτι δεν μπορω να τρώω πρωινό, είχε ωραίες συνταγές για μεσημεριανό και μ αφορμή αυτές έμαθα να μαγειρεύω και κάποια πράγματα που δεν ήξερα, έτρωγα υγιεινά κάθε βδομάδα κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι, λαδερά κ όσπριο κ μακαρόνια, συνήθως το βραδυ είχα ελαφρύ τοστακι με μαρούλι κλπ. Δεν ήταν πρωτεϊνικής, έχω και ψωμί και αρκετό τυρί που της έχω πει οτι μ αρέσει. Απο γλυκά σχεδόν τίποτα, μια φορά τη βδομάδα γιαούρτι με μέλι. Μπορω να τρώω λάιτ προϊόντα ελεύθερα οποτε καλύπτομαι με ζελέ, και πολλές φορές έχει τύχει να παραλείψω το γιαούρτι με μέλι. Αν και είμαι χαμηλά στις θερμίδες για να πετύχω απώλεια βάρους και επειδή είμαι μικρόσωμη, δεν μπορω να πω οτι πεινάω. Μέσα σε τρεις μήνες έχασα τα κιλά και έχω πείνασε κάνα δυο μέρες μόνο. Είμαι όμως τυπικότατη . Μέσα σε τρεις μήνες δίαιτας έκανα παρασπονδία μόνο μια ημέρα, την ημέρα του γάμου μου. Στο μεταξύ πήγα διήμερο, σε γάμο κλπ κλπ και ήμουν συνεπέστατη χωρίς μεγάλο αίσθημα στέρησης. Το μόνο που έχω στερηθεί ειναι έξοδοι για φαγητό με τον δικό μου και με φίλες μου καλοφαγάδες , κατι που παλιότερα κάναμε συχνά.
fylatos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Θα επιμεινω πως η προελευση των θερμιδων ειναι σημαντικοτερη απο το αθροισμα κι ειμαι σιγουρος οτι, αν κανουμε μετα π.χ. (αιματολογικες) εξετασεις, αυτο θα φανει Οχι τυχαια μας "οδηγουν" να μετραμε τις θερμιδες που προσλαμβανουμε και συχνα αυτοβολευομαστε(!) πιστευοντας οτι, ενταξει ειναι το ιδιο πραγμα ιδιος αριθμος θερμιδων, ειτε τις παρουμε πχ απο τηγανητα λουκανικα, ειτε απο σαρδελα στη λαδοκολλα..! Καπως ετσι, μπορει να εχεις ατομα, με βαρος σχετικα ok / κανονικο και ενδοκοιλιακο λιπος στο Θεο, να θεωρουν οτι ολα "βαινουν καλως": μετρωντας τις θερμιδες... Δεν έχεις καταλάβει ότι ενώ υποστηρίζω τη θέση σου, η αλήθεια είναι πιο σύνθετη από το δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες. Είναι, όπως κάθε μονάδα ενέργειας. Ότι έχουν διαφορετικό βιοχημικό κύκλο και μεταβολίζονται διαφορετικά καθώς και ότι ορμονικά ο οργανισμός ανταποκρίνεται διαφορετικά επίσης ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα