Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέχασε να βάλει και κάνα footnote να του κρατά την προμήθεια η τράπεζα από τα 150τρις του Σώρρα (όχι δεν είναι υπερβολή του νούμερο υπάρχει γραμμένο σε αφίσα/τζαμαρία οργάνωσης).

3/10 από εμένα.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπλα μπλα μπλα... θέλω να φοροδιαφεύγω και το POS μου τα χαλάει λίγο γιατί η είσπραξη φαίνεται στη τράπεζα και δε μπορώ να το κρύψω είναι η ουσία όποιου δεν θέλει να βάλει POS είτε είναι ο καλαματιανός είτε οι γιατροί ή δικηγόροι και όσοι αντιμάχονται.

Μακάρι να εκμηδενιστεί η προμήθεια προς τις τράπεζες (που είναι το μοναδικό επιχείρημα που στέκει) να δούμε μετά τι θα λένε. 

Τα POS εχουν να κανουν με την αποδοχη πιστωτικων καρτων η οχι. Αυτοι που φοροδιαφευγουν μια χαρα θα συνεχισουν. Ο γιατρος θα λεει στον αθενη 150 ευρω με πιστωτικη η 100 ευρω μετρητα χωρις αποδειξη, κοκ.

Ο μοναδικος ελεγχος που θα εφερνε αποτελεσματα ειναι αυτος των τεκμηριων του ποθεν εσχες και αυτο γιατι το χρημα δεν κρυβεται, ουτε μπορει καποιος να βγαζει 100000 ευρω τον μηνα και να ζει σαν ζητιανος. Αλλα δεν βλεπω ζηλο προς τα εκει.

Το ωραιο θα γινει οταν γινει υποχρεωτικη η πληρωμη για εμας μονο με χρεωστικη/πιστωτικη καρτα. Εκει θα μειωθει η φοροδιαφυγη μεν στα μικρα ψαρια, αλλα η μεγαλοι θα εξακολουθησουν να βρισκουν παραθυρια σε offshore και φορολογικους παραδεισους μεσω της παγκοσμιοποιημένης οικονομιας. 

Το αγγουρακι που θα φαει ο καθημερινος ανθρωπος με την απαγορευση πληρωμης μεσω τραπεζογραμματιων (μετρητων κοινως) να δεις τι ωραιο που θα ειναι.

Δεν θα εχει κανενας την περιουσια του. Τα παντα ηλεκτρονικα χωρις δυνατοτητα καποιας καβατζας. Τι δεν σου αρεσει η κυβερνηση η το μνημονιο 2046 που ψηφιστηκε; Κανουμε ενα κλικ και απενεργοποιειται η καρτα σου.

Εφαγε ο CEO κατι εκατομμυρια; No problem! Σπαμε την τραπεζα σε καλη και κακη, κουρευουμε και τις καταθεσεις σου και περναμε την χασουρα στον κρατικο προυπολογισμο ωστε να εχεις να πληρωσεις και αυτο.

Ξαναρωταω. Πραγματικα γουσταρετε που εχετε νταβατζη μια τραπεζα ειτε ειστε μισθωτοι, ειτε εμποροι, ειτε ελευθεροι επαγγελματιες;

• Like 10
Δημοσ.

Εφόσον είναι υποχρεωτικό δεν θα έπρεπε να υπάρχει προμήθεια, μόνο το κόστος του pos και τίποτα έξοδα συντήρησης.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι σωστά υπάρχει το μέτρο. Σε άλλες χώρες ακόμα και οι πλανόδιοι έχουν pos, εμείς για κάποιον λόγο είμαστε εναντίον κάθε αλλαγής και εκσυγχρονισμο...

• Like 7
Δημοσ.

Εφόσον είναι υποχρεωτικό δεν θα έπρεπε να υπάρχει προμήθεια, μόνο το κόστος του pos και τίποτα έξοδα συντήρησης.

Ακριβώς, αυτοί θέλουν να κάνουν τις αδερφές με ξένο ποπό

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ότι σε υποχρεώνει η τράπεζα αλλά ότι η τράπεζα αποκτά μέρος στο τζίρο σου, το οποίο και είναι αυτό που τελικά ενδιαφέρει.

Το ποιος σε υποχρεώνει, τι εστί τράπεζα, τι κράτος, κλπ είναι μεγάλη συζήτηση την οποία αν ξεκινήσουμε και off-topic θα βγούμε αλλά ενδεχομένως και off-forum ;)

Ναι αλλα αν το κρατος δεν επαιρνε εναργα μερος, δε θα ηταν η προμηθεια αυτο που τελικα ενδιαφερει.

Οποιος ηθελε θα εβαζε, οποιος δεν ηθελε, οχι.

Μπλα μπλα μπλα... θέλω να φοροδιαφεύγω και το POS μου τα χαλάει λίγο γιατί η είσπραξη φαίνεται στη τράπεζα και δε μπορώ να το κρύψω είναι η ουσία όποιου δεν θέλει να βάλει POS είτε είναι ο καλαματιανός είτε οι γιατροί ή δικηγόροι και όσοι αντιμάχονται.

Μακάρι να εκμηδενιστεί η προμήθεια προς τις τράπεζες (που είναι το μοναδικό επιχείρημα που στέκει) να δούμε μετά τι θα λένε. 

Καμμια φοροδιαφυγη δεν προκειται να παταχθει με αυτο το μετρο, απλα ο κοσμος θα γινει πιο προσεκτικος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ανέβαζες αυτό με γιατρούς/ δικηγόρους που αγωνίζονται να μη βάλουν pos για να προστατέψουν τα ευαίσθητα/προσωπικά δεδομένα των πελατών τους θα είχε περισσότερο χαβαλέ

• Like 2
Δημοσ.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι σωστά υπάρχει το μέτρο. Σε άλλες χώρες ακόμα και οι πλανόδιοι έχουν pos, εμείς για κάποιον λόγο είμαστε εναντίον κάθε αλλαγής και εκσυγχρονισμο...

Κοιτα για την Ολλανδια που ξερω, ναι ολοι εχουν μηχανημα για καρτες ΑΛΛΑ οι καρτες που δεχονται οι μικρες επιχειρησεις ειναι μονο οι maestro* και οχι visa, mastercard, amex κλπ και η προμηθεια της τραπεζας ειναι ειτε μηδενικη ειτε σχεδον μηδενικη (~0,1%).

Ειμεις εδω ημασταν στο ~2% προμηθεια το οποιο πλεον εχει πεσει στο ~1% (το χαμηλοτερο που εχω ακουσει για μικρη επιχειρηση ειναι 0,8%).

Μεγαλη διαφορα.

Οπως και να 'χει, το ζητημα ειναι πολυπλευρο (π.χ. απο οσο ξερω οταν κανεις αγορα με καρτα, η τραπεζα κραταει και το ΦΠΑ αυτοματα) οποτε και η συζητηση ειναι μεγαλη αλλα το θεμα των προμηθειων ειναι μια απο τις σημαντικορες πλευρες και πιστευω οτι ναι πρεπει να μειωθουν οι προμηθειες.

*οι οποιες αν εχω καταλαβει καλα λειτουργουν μονο για αγορες εντος της Ολλανδιας

Δημοσ.

πολυ αισιοδοξο σε βλεπω εδω πλεον θα πληρωνουμε για να πληρωνουμε την εφορια μεσω τραπεζας τι να λεμε τωρα 

• Like 1
Δημοσ.

σημερα  μιλουσα με εναν που ενοικιασε απο τραπεζα προχτες ενα πος.προμηθεια 0.5% σε μεγαλα ποσα,νομιζω ανω των 100 ευρω,αλλα αυτο που εδωσα βαση,ειναι τα 5 σεντσ ανα οποιαδηποτε συναλλαγη.

Δημοσ.

Καμμια φοροδιαφυγη δεν προκειται να παταχθει με αυτο το μετρο, απλα ο κοσμος θα γινει πιο προσεκτικος.

Να παταχθει ισως οχι,αλλα να μειωθει ναι.

Γιατι οταν θα πληρωνω με καρτα θα φαινεται η συναλλαγη και δε θα χρειαζεται να ζητησω την αποδειξη και να τσακωθω αν μου δωσει χθεσινη.

Δημοσ.

Αυτος που θελει να φοροδιαφευγει με ή χωρις pos θα φοροδιαφευγει. 

Το θεμα ειναι οτι για να ειμαι σωστος εγω φορολογικα, πρεπει και το ιδιο το κρατος να μου αφηνει το περιθωριο να μπορω να ζω με αξιοπρεπεια και οχι να τον εχω κατι παραπαω απο συνεταιρο στην τσεπη μου, καθε μηνα να με στραγγιζει....

• Like 2
Δημοσ.

Αυτος που θελει να φοροδιαφευγει με ή χωρις pos θα φοροδιαφευγει. 

Το θεμα ειναι οτι για να ειμαι σωστος εγω φορολογικα, πρεπει και το ιδιο το κρατος να μου αφηνει το περιθωριο να μπορω να ζω με αξιοπρεπεια και οχι να τον εχω κατι παραπαω απο συνεταιρο στην τσεπη μου, καθε μηνα να με στραγγιζει....

Αυτο

Και συνεχιστε οι υπολοιποι που εχετε εναν σιγουρο μισθο ανα μηνα να κλαιγεστε επειδη δεν μπορειτε να παρετε τα τσιγαρα σας με καρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο

Και συνεχιστε οι υπολοιποι που εχετε εναν σιγουρο μισθο ανα μηνα να κλαιγεστε επειδη δεν μπορειτε να παρετε τα τσιγαρα σας με καρτα.

τοσα χρονια που δεν υπηρχε τοσο βαρια φορολογια ειδαμε ποσοι δεν εκλεβαν το κρατος και πληρωναν κανονικα τους φορους.

οποιος παει σε μαγαζι και παρει με καρτα μονο τσιγάρα θα ειναι πολυ καφρος 

Δημοσ.

Σιγουρα τα εσοδα ηταν περισσοτερα παλια απο φορους, απο οτι τωρα. Παλια δεν χτυπυσαν 1 αποδειξη, τωρα 10.

Δεν γινεται για καθε 100 ευρω, να κραταει αυτοματα τα 25 για φορους. 

Δημοσ.

οποιος παει σε μαγαζι και παρει με καρτα μονο τσιγάρα θα ειναι πολυ καφρος

Εγω εδω και χρονια αγοραζω ακομα και τσιχλες με καρτα. Γιατι να μην το κανω; Καταρχην ειναι πιο βολικο, δεν γεμιζω με χαλκο και χαρτι τις τσεπες μου. Το οποιο περα απο το αισθητικο του θεματος, ειναι και πολυ πιο πρακτικο αλλα και πιο ασφαλες, ειδικα σε χωρες σαν την Ελλαδα που σου βαζουν χερι για πλακα.

Οπως κανουν ολοι οι πολιτες της Ευρωπης δηλαδη. Μονο στην Ελλαδα -που ουτως ή αλλως η σχεση της με την Ευρωπη ειναι μονο γεωγραφικη- συμβαινει να πληρωνεις με καρτα και οι γυρω μπαμπουινοι να σε κοιτανε σαν εξωγηινο...Ασε που οι μισοι αρνουνται να τους πληρωσεις με καρτα για να εχουν ευελιξια στην φοροδιαφυγη. Μνημονια οχι μεχρι να σβησει ο ηλιος που λενε μερικοι, αλλα μεχρι να ξαναναψει.

Αυτο

Ναι η υψηλη φορολογια εφταιξε του Ελληνα που φοροδιαφευγει. Πριν ηταν τυπος και υπογραμμος στις φορολογικες του υποχρεωσεις, γιαυτο ειχε καταντησει το κρατος να εχει βγαλει μεχρι και τηλεοπτικες καμπανιες για να προτρεπει τους πολιτες να ζητουν αποδειξη απο τους διαφορους "επιχειρηματιες"-φοροφυγαδες. Μιλαω για εποχες παχιων αγελαδων με χαμηλο ΦΠΑ και ακομα χαμηλοτερη φορολογηση στις επιχειρησεις.
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...