Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Έχω την ακόλουθη απορία.

Αν εγώ δημοσιεύσω στο facebook φωτογραφίες κάποιου που πχ έχει παρκάρει σε θέση αναπήρου, προφανώς και είναι παράνομο (εκτός απο γελοίο σαν τακτική) για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Κάποιος ο οποίος είναι επίσημος δημοσιογράφος (γραμμένος στην ΕΣΗΕΑ κλπ δηλαδή), μπορεί να κάνει το ίδιο (σε facebook/εφημερίδα) και να είναι νόμιμο, στο πλαίσιο του ελεύθερου ρεπορτάζ? Δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και για τους δημοσιογράφους !?

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι (νομικα) και στις δυο περιπτωσεις αν κρυψεις το προσωπο εισαι οκ (ισως και την πινακιδα), το θεμα ειναι οτι οι δημοσιογραφοι (αυτη η ατιμη φαρα) ειναι στο απυροβλητο και κανουν οτι γουσταρουν.

Δημοσ.

Πέρα της βουλευτικής ασυλίας από όσο ξέρω δεν υπάρχει καμία άλλη πρόβλεψη διαφοροποίησης ως προς τις συνέπειες κάποιου πολίτη απέναντι στο νόμο.

Ο δημοσιογράφος θα μπρούσε να υπερσαπιστεί, υποθέτω, ότι κάνοντας το προσφέρει υπηρεσία σημαντικότερη από όποια παράβαση έκανε ... αλλά το ίδιο θα μπορούσε να πει ο οποιοσδήποτε. Δεν είναι η ιδιότητα δηλαδή αλλά το το πιθανό θετικό αποτέλεσμα της πράξης που χρησιμοποιείται σαν άλλοθι, και από αυτή την έννοια κάποιος με μεγαλύτερη δημοτικότητας θα είχε μάλιστα περισσότερο λογική να το ισχυριστεί, άσχετα αν είναι δημοσιογράφος ή όχι.

Δημοσ.

'Έχω την ακόλουθη απορία.

Αν εγώ δημοσιεύσω στο facebook φωτογραφίες κάποιου που πχ έχει παρκάρει σε θέση αναπήρου, προφανώς και είναι παράνομο (εκτός απο γελοίο σαν τακτική) για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Κάποιος ο οποίος είναι επίσημος δημοσιογράφος (γραμμένος στην ΕΣΗΕΑ κλπ δηλαδή), μπορεί να κάνει το ίδιο (σε facebook/εφημερίδα) και να είναι νόμιμο, στο πλαίσιο του ελεύθερου ρεπορτάζ? Δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και για τους δημοσιογράφους !?

Γιατί γελοίο σαν τακτική; Γιατί να ισχύει η προστάσια προσωπικών δεδομένων σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και σε άτομο με ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά; Mόνο σε μένα φαίνεται εξαιρετικά άρρωστο να μην μπορούν να βεβαιωθούν παραβάσεις σε δημόσιους χώρους μέσω καταγραφής βίντεο; Όταν βρίσκουμε κακοποιούς χάρη σε κάμερες καταστημάτων είναι καλά;

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί γελοίο σαν τακτική; Γιατί να ισχύει η προστάσια προσωπικών δεδομένων σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και σε άτομο με ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά; Mόνο σε μένα φαίνεται εξαιρετικά άρρωστο να μην μπορούν να βεβαιωθούν παραβάσεις σε δημόσιους χώρους μέσω καταγραφής βίντεο; Όταν βρίσκουμε κακοποιούς χάρη σε κάμερες καταστημάτων είναι καλά;

Είναι γελοίο σαν λογική γιατί ο οποιοσδήποτε μπορεί να κόψει / ράψει, το video / φωτογραφία ή μέσω της επιλεκτικής γωνίας λήψης και σε συνδυασμό με την υποκειμενική του αντίληψη του, να γράψει μια ιστορία που να παραφράζει ένα γεγονός.

Αρμόδιοι να βεβαιώνουν παραβάσεις εφόσον το διαπιστώσουν με φυσική παρουσία οι ίδιοι,  είναι η αστυνομία / δημοτική αστυνομία και όχι ο κάθε τυχάρπαστος σαλτιμπαγκος που θέλει να σώσει τον κόσμο απο τον καναπέ του και κοινοποιεί ιστορίες.

πχ βρίσκουμε κανα χτυπημένο ζώο στο δρόμο και δεν πλησιάζουμε γιατί φοβόμαστε μην μας βγάλει φωτογραφία ο τυχαίος και γράψει απο κάτω ότι το σκοτώσαμε, το παρατήσαμε και έπειτα όλοι οι φιλόζωοι του πλανήτη έρθουν να μας σταυρώσουν για παραδειγματισμό. Και ΟΧΙ, δεν θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται.

Τελευταίο τέτοιο γελοίο περιστατικό έγινε ΠΑΛΙ χθες https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F258927374521330%2Fvideos%2F345369369210463%2F&display=popup&ref=plugin&src=post

• Like 1
Δημοσ.

Απο οσο ξερω ειναι καθαρα στην ευχερια του εισαγγελεα αν θα δεχθει το βιντεο ακομα και σε ποινικα αδικηματα.

Δημοσ.

Είναι χαζό σαν τακτική γιατί δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι ή συνοδεύει ανάπηρο.

Εξ ίσου χαζή είναι και η τακτική που ξεμπροστιάζουν όποιον έχει παρκάρει μεταξύ δύο θέσεων. Γιατί κανείς δεν ξέρει πως ήταν παρκαρισμένα τα άλλα αυτοκίνητα. μπορεί απλά να είχε μείνει αυτός ο χώρος γιατί οι άλλοι είχαν παρκάρει στραβά και μετά έφυγαν πρώτοι.

Δεν δείχνουν τίποτα αυτές οι φωτογραφίες, 9/10 φορές. Μόνο ευκαιριακό κράξιμο/

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω (και δεν γνωρίζω, καθώς δεν είμαι νομικός), είναι γιατί η πινακίδα να είναι ( ; ) προσωπικό δεδομένο. Σε κοινή θέα τις έχουμε, για προφανείς λόγους.

Πέραν αυτού, καλό θα είναι αν ανεβάζετε τέτοιου είδους φωτογραφίες από κρετίνους που παρκάρουν πάνω σε θέσεις αναπήρων, να πιξελιάζετε τις πινακίδες, just in case, που λένε και οι αγγλοσάξωνες.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω (και δεν γνωρίζω, καθώς δεν είμαι νομικός), είναι γιατί η πινακίδα να είναι ( ; ) προσωπικό δεδομένο. Σε κοινή θέα τις έχουμε, για προφανείς λόγους.

Γιατί σε 5 λεπτά βρίσκεις τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (και όχι τον οδηγό). Ενας ασφαλιστής βλέπει απευθείας ποιος είναι! Οπότε ουσιαστικά κατηγορείς ένα πιθανότατα άσχετο άτομο, με όνομα και επίθετο!

Δημοσ.

Εν προκειμένω παράνομος είναι ο ασφαλιστής που σου δίνει τις πληροφορίες που ΔΕΝ είναι δημοσία διαθέσιμες. Οι πινακίδες είναι. Η αστυνομία κ η τροχαία δεν κάνει καλά τη δουλειά της για διάφορους λόγους. Έχεις συστηματικό παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο, πολλές φορές κ με 4 ρόδες κλείνοντας το όλο, παρκάρισμα σε διαβασεις πεζών, ράμπες αναπηρων κτλ. Διπλοπαρκαρισμα κοκ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διακριτικά στο αυτοκίνητο τι συνοδεία αναπηρων κ κουραφέξαλα μου λέτε; είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το νόμο να έχεις τα διακριτικά σου σε εμφανή ΣΗΜΕΙΑ. Εγώ πιστεύω ότι τις δικαιολογίες αυτές τις προβάλλετε γιατί οι ίδιοι παρανομείτε συχνά κ δε θέλετε να γίνετε ρόμπα από μια φωτο. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει ο νόμος για τη βιντεοσκόπηση δημόσια να δεις πως θα στρώσουν επιδερμίδα μερικοί.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι τις δικαιολογίες αυτές τις προβάλλετε γιατί οι ίδιοι παρανομείτε συχνά κ δε θέλετε να γίνετε ρόμπα από μια φωτο.

Τσακάλι είσαι!!! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

Σου έφερα παράδειγμα πιο πάνω που αδυνατείς να σχολιάσεις.

Πάρε άλλο ένα συνημμένο, μήπως σου είναι πιο εύκολο να το σχολιάσεις. Και τα 2 έχουν να κάνουν προφανώς με την ηλιθιότητας που δέρνει τον κόσμο και θεωρούν ότι ο νόμος δεν είναι λογικός

Οχι δεν ειναι παρανομο.Facebook και προσωπικα δεδομενα δεν πανε μαζι.

Αυτό ισχύει για ότι ανεβάζεις ο ίδιος και αφορά εσένα τον ίδιο.

Αν εγώ ανεβάζω δικές σου φωτογραφίες και γράφω δικα μου σχόλια και καταγγελίες τότε δεν υπάρχει παράβαση των προσωπικών δεδομένων?

post-94199-0-94421600-1501879148_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Τσακάλι είσαι!!! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

Σου έφερα παράδειγμα πιο πάνω που αδυνατείς να σχολιάσεις.

Πάρε άλλο ένα συνημμένο, μήπως σου είναι πιο εύκολο να το σχολιάσεις. Και τα 2 έχουν να κάνουν προφανώς με την ηλιθιότητας που δέρνει τον κόσμο και θεωρούν ότι ο νόμος δεν είναι λογικός

Αυτό ισχύει για ότι ανεβάζεις ο ίδιος και αφορά εσένα τον ίδιο.

Αν εγώ ανεβάζω δικές σου φωτογραφίες και γράφω δικα μου σχόλια και καταγγελίες τότε δεν υπάρχει παράβαση των προσωπικών δεδομένων?

Καλά συγκρίνεις τώρα τους ψυχικά διαταραγμένους φιλόζωους με ένα ανεβασμα πχ φωτογραφιών ή βίντεο του μαλακα που διπλοπαρκαρει η κλείνει ράμπες σε δημόσιο χώρο. Αυτό που παρέθεσες είναι απλά μια ψυχανωμαλη κατινιαστικη ανάρτηση που στοχοποιει ΑΜΕΣΑ συγκεκριμένο άτομο κ δεν έχει ούτε καν ένα αποδεικτικό στοιχείο. Δώσε μου ένα αντίστοιχο σε αυτα που λέω εγώ.

Δημοσ.

"Μπορεί αυτός που παρκάρισε στη θέση ΑΜΕΑ να συνοδεύει ανάπηρο και απλά δεν έχει το sticker"

"Μπορεί αυτός που παρκάρισε ανάμεσα σε δύο θέσεις να εξαναγκάστηκε από άλλους κακοπαρκαρισμένους οι οποίοι τώρα έφυγαν και εκτίθεται αυτός"

"Μπορεί αυτός που παρκάρισε πάνω στο πεζοδρόμιο να μην είχε άλλη επιλογή αφού έτρεχε το παιδί του στο γιατρό που μένει σ' εκείνο το τετράγωνο"

"Μπορεί..."

"Μπορεί..."

"Μπορεί..."

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν. Αλλά τώρα πραγματικά όσοι ζείτε και κυκλοφορείτε θεωρείται ότι είναι η πλειονότητα των κακο-στραβο-παρανομο-παρκαρισμένων; Ή έστω πολλά και όχι η εξαίρεση;

Η πραγματικότητα είναι ότι κάνουμε ότι μας βολεύει, δεν μας ελέγχει κανείς, έχουμε γραμμένο τον άλλο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας (γι' αυτό και βλέπουμε ελάχιστους, σε σχέση με άλλες χώρες, ανθρώπους ΑΜΕΑ να κυκλοφορούν και όχι γιατί έχουμε λιγότερους) και οι όποιες παραθέσεις δικαιολογιών/εξηγήσεων είναι απλά "κουβέντα να γίνεται"

• Like 1
Δημοσ.

Η πινακίδα βέβαια αν και δημόσιο (έγγραφο; ) είναι σε κοινή θέα δεν είναι όπως ο αριθμός ταυτότητας ας πούμε για να είναι κάτι προσωπικό, οπότε δε βρίσκω το λόγο να αποτελεί πρόβλημα από τη στιγμή που δε μπορεί να ταυτιστεί με τον ιδιοκτήτη από τον καθένα.. βέβαια αυτό είναι προσωπική άποψη οπότε δεν έχει κάποια βάση

Παρόλα αυτά αν ανέβαζα κάτι σχετικό θα έκρυβα τη πινακίδα. Ούτε φάτσα ούτε πινακίδα μόνο το όχημα

Θυμίζω επίσης ότι η google στο street view δείχνει κανονικά οχήματα με καλυμμένες τις πινακίδες (και τις φάτσες ατόμων βεβαίως) λογικά κάπως θα το έχει ψάξει νομικά για να το κάνει οπότε κάτι τέτοιο θα έκανα κι εγώ σαν πρώτη σκέψη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...