Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι, κοινή λογική είναι να γεμίσεις ψίχουλα το τραπέζι αλλού μαγαζιού επειδή έτσι σ αρέσει για να έρθει μετά ο δούλος να καθαρίσει.

Έχει άπειρα φαστ καφέ αλλά και φουρνους οι οποίοι πωλούν και τα δύο είδη. Να επιλέξεις ένα από αυτά της επόμενη φορά.

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Στο ερώτημα του ts δεν είναι παράνομο. Απλά ίσως είναι αντιδεοντολογικό η πως αλλιώς να το εκφράσω. Ποιος από εμάς δεν πήγε παραλία και δεν είχε ένα τοστ η νερό από το σπίτι του. Εφόσον είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος μια παραλία δεν απαγορεύεται. Δεν λέω εννοείται να πας με φαγητό και να το παίξεις τρέλα ότι δεν πληρώνω κλπ απλά σε λογικά πλαίσια.

Αν διαβασες το αρθρο λεει και με κεφαλαία οτι του ειπαν οτι απαγορεύεται στον ΙΔΙΩΤΙΚΌ χωρο του μαγαζιου οχι οπουδηποτε. Ιδιωτικος μπορει να ειναι και μερος της παραλιας που εχει "νοικιασει" απο το δήμο ή απο οπου πρεπει να το νοικιασει, αρα μια χαρα παρανομο ειναι

καταρχην μην χαρακτηριζεις ατομα που δεν ξερεις έπειτα το οτι θελω να παρω κατι απο το σπιτι μου η το περιπτερο δεν με κανει γυφτο απλα κανω οικονομια γιατι ειτε θεωρω παραλογο αυτα που ζητανε ειτε δε μου περισεουν, αν λοιπον χρεωνουν 10 ευρω ξαπλοστρες και 5 ευρω ενα καφε θα παω να απλωσω πετσετα δικια και θα παω με καφε απο το περιπτερο και ας ερθουν να με διωξουν.

Ανορυμους, να παρεις οτι θες απο οπου θες απλα δεν μπορεις να πας να το τρως/πινεις οπου γουσταρεις οσο αυτο ειναι ιδιωτικο και εχει καποιους κανονες. Και εγω δεν γουσταρω να πληρωνω ξαπλωστρες κλπ για αυτο και ποτε δεν παω και παω λιγο πιο διπλα και εχω μαζι μου οτι γουσταρω απο φαγητα/νερα κλπ χωρις να μπορει να μου πει κατι καποιος. 

Δεν σου απαγορευει καποιος να πας στην παραλια με τον καφε/φαι σου αλλα σου απαγορευει να πας στην παραλια με τον καφε/φαι σου στο συγκεκριμενο κομματι που ειναι νοικιασμένο απο το οποιο μαγαζι. (δεν μπορει να ειναι ολη η παραλια ιδιωτικη)

Απο οσο ξερω απαγορευεται η καταναλωση απο αλλα μαγαζια διοτι σε πιθανο ελεγχο δεν θα ειναι καλυμμένοι απο τις αποδείξεις και θα φαίνεται σαν να ειναι "μαύρο" (οχι αυτο που νομιζετε :P). 

• Like 2
Δημοσ.

Δε χαρακτηριζω ανθρωπο χαρακτηριζω συμπεριφορα ουσιαστικα. Να πας να κατσεις στο μαγαζι του χ και να εχεις προιοντα απο τον ψ ειναι αντικειμενικη γυφτια.

Αν θες να εχεις τον καφε σπυ και το πατατακι σου παρε και μια ομπρελα, δυο καρεκλες-ξαπλωστρες κι αραξε οπου θες.

Εφοσον πας στο μαγαζι του χ θα σεβεσαι και τους κανονες του.

και παλι δεν ξερεις τι παιζει με τον καθενα , φερε εσυ την αστυνομια να με διωξει λοιπον να δουμε ποιος εχει αδικο , το οτι εχει καποιος μαγαζι δεν μπορει να κανει οτι γουσταρει και στην τελικη εφοσον του πληρωνω την ξαπλωστρα το τι παιρνω εγω σε δημοσια παραλια ειναι δικαίωμα μου, αλλα τις μαγκιες της κανει στους πελατες που δεν ξερουν ας κανει κανα ντου το σδοε ή το λιμενικο να σου πω εγω τι μαγκιες θα κανει μετα.

Δημοσ.

και παλι δεν ξερεις τι παιζει με τον καθενα , φερε εσυ την αστυνομια να με διωξει λοιπον να δουμε ποιος εχει αδικο , το οτι εχει καποιος μαγαζι δεν μπορει να κανει οτι γουσταρει και στην τελικη εφοσον του πληρωνω την ξαπλωστρα το τι παιρνω εγω σε δημοσια παραλλια ειναι δικαίωμα μου, αλλα τις μαγκιες της κανει στους πελατες που δεν ξερουν ας κανει κανα ντου το σδοε ή το λιμενικο να σου πω εγω τι μαγκιες θα κανει μετα.

Και να φανταστείς πέρασε ο καύσωνας. Τους όρους τους βάζει το κατάστημα, όχι εσύ. Είτε θα συμμορφωθείς είτε θα πας αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Αν διαβασες το αρθρο λεει και με κεφαλαία οτι του ειπαν οτι απαγορεύεται στον ΙΔΙΩΤΙΚΌ χωρο του μαγαζιου οχι οπουδηποτε. Ιδιωτικος μπορει να ειναι και μερος της παραλιας που εχει "νοικιασει" απο το δήμο ή απο οπου πρεπει να το νοικιασει, αρα μια χαρα παρανομο ειναι

Ανορυμους, να παρεις οτι θες απο οπου θες απλα δεν μπορεις να πας να το τρως/πινεις οπου γουσταρεις οσο αυτο ειναι ιδιωτικο και εχει καποιους κανονες. Και εγω δεν γουσταρω να πληρωνω ξαπλωστρες κλπ για αυτο και ποτε δεν παω και παω λιγο πιο διπλα και εχω μαζι μου οτι γουσταρω απο φαγητα/νερα κλπ χωρις να μπορει να μου πει κατι καποιος. 

Απο ποτε η δημοσια παραλια εγινε ιδιωτικος χωρος ? Οπως ειπα και πιο πανω του πληρωνω την ξαπλωστρα γιατι βαριεμαι να κουβαλαω αυτο δεν με υποχρεωνει ουτε να παραγγειλω απο το μαγαζι του ουτε να μεινω νηστκος και διψασμενος επειδη το θελει αυτος.

Και να φανταστείς πέρασε ο καύσωνας. Τους όρους τους βάζει το κατάστημα, όχι εσύ. Είτε θα συμμορφωθείς είτε θα πας αλλού.

και δικιο να εχεις που διαφωνουμε αν με βγαλει εξω με την βια ειναι παρανομο ουτε ο σεκιουριτας δεν μπορει μονο αν φερει την αστυνομια 

Δημοσ.

Έχει άπειρα φαστ καφέ αλλά και φουρνους οι οποίοι πωλούν και τα δύο είδη. Να επιλέξεις ένα από αυτά της επόμενη φορά.

Οχι θα επιλεξω αυτο που θελω.Και αν γκρινιαξουν θα με χασουν απο πελατη.

Μην κοιτας που μερικους  καταναλωτες τους αρεσει να τους.. φτυνει η γκομενα , η ο πορτιερης , ο ο φουρναρης , η ο φαστφουντας.

Απο μαγαζια εχει γεμισει ο τοπος.

Δημοσ.

Απο ποτε η δημοσια παραλια εγινε ιδιωτικος χωρος ? Οπως ειπα και πιο πανω του πληρωνω την ξαπλωστρα γιατι βαριεμαι να κουβαλαω αυτο δεν με υποχρεωνει ουτε να παραγγειλω απο το μαγαζι του ουτε να μεινω νηστκος και διψασμενος επειδη το θελει αυτος.

και δικιο να εχεις που διαφωνουμε αν με βγαλει εξω με την βια ειναι παρανομο ουτε ο σεκιουριτας δεν μπορει μονο αν φερει την αστυνομια

Το λάθος σου είναι ότι βλέπεις το κατάστημα ως παραλία και όχι ως κατάστημα. Είτε παραλια είτε πεζόδρομος ισχύουν τα ίδια πράγματα. Το κατάστημα νοικιάζει το χώρο από το Δήμο και τοποθετεί τραπεζοκαθισματα. Στην περίπτωση της παραλίας βάζει ξαπλώστρες και τραπεζάκια αντί καρέκλες. Και στις δυο περιπτώσεις πας στο εκάστοτε μαγαζί γιατι σου αρέσει αυτό που προσφέρει. Αν πας για άλλο λόγο είσαι πολύ λάθος.

Να πάω εγώ στην Σαντορίνη και να πω σορρυ μεγάλε η θέα στην καλντέρα είναι τσάμπα για όλους, παρε 5€ για τα καθίσματα αλλά φαΐ έφερα δικό μου.

Οχι θα επιλεξω αυτο που θελω.Και αν γκρινιαξουν θα με χασουν απο πελατη.

Μην κοιτας που μερικους καταναλωτες τους αρεσει να τους.. φτυνει η γκομενα , η ο πορτιερης , ο ο φουρναρης , η ο φαστφουντας.

Απο μαγαζια εχει γεμισει ο τοπος.

Αν επιτρέπαμε να κάνει ο καθένας ότι θέλει Θα επικρατούσε το χάος. Oh wait, ήδη επικρατεί χάος επειδή κάνει ο καθένας ότι θέλει. Προσωπικά επιλεγω μισό μαγαζί άδειο και το κεφάλι μου ήσυχο. Τις παραξενιες και τις περιέργες του ας τις αφήνει ο καθένας σπίτι. Στο χώρο όπου βρίσκεται η δουλειά μου ισχύουν οι δικοί μου κανόνες.

Δημοσ.

Αν επιτρέπαμε να κάνει ο καθένας ότι θέλει Θα επικρατούσε το χάος. Oh wait, ήδη επικρατεί χάος επειδή κάνει ο καθένας ότι θέλει. Προσωπικά επιλεγω μισό μαγαζί άδειο και το κεφάλι μου ήσυχο. Τις παραξενιες και τις περιέργες του ας τις αφήνει ο καθένας σπίτι. Στο χώρο όπου βρίσκεται η δουλειά μου ισχύουν οι δικοί μου κανόνες.

Τελικα η νομοθεσια τι λεει.Τι λεει αν εγω παω σε καφετερια και το παιδι μου κραταει..γλυφιτζουρι ?

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να εχεις τον καφε σπυ και το πατατακι σου παρε και μια ομπρελα, δυο καρεκλες-ξαπλωστρες κι αραξε οπου θες.

Εφοσον πας στο μαγαζι του χ θα σεβεσαι και τους κανονες του.

σωστά, εγώ από την άλλη δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να πάει κανείς σε μπιτσόμπαρο και να είναι ο ένας πάνω στον άλλο με πολύ συχνά κακή και δυνατή μουσική 

προτιμώ να στήσω τη δική μου φάση λίγο πιο πέρα και να έχω και την ησυχία μου, άλλωστε όπου τηρούνται και τα δέοντα οι ξαπλώστρες είναι πολύ πίσω από τη θάλασσα και ψήνεσαι, κανονικά υπάρχει χώρος μπροστά να βάζεις την ομπρέλα σου οπού είναι και πολύ καλύτερα (όσο πιο κοντά στο νερό τόσο πιο δροσερά και λιγότερο περπάτημα για τη θάλασσα + ότι ελέγχεις καλύτερα και τα πράγματά σου) 

αν νιώσω και την ανάγκη παίρνω και κάτι από το κοντινό μαγαζί, αλλά ακόμα και αν σκοπεύω να πάρω δεν ψήνομαι να πάω στις ξαπλώστρες του, φέρνω τα δικά μου σκηνικά 

αξίζει η επένδυση σε μια καλή ομπρέλα, καρέκλες, ξαπλώστρες κτλ.. εκτός αν ψήνεσαι για καβλάντα που και πάλι δε νομίζω ότι κερδίζεις κάτι.. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ότι είπε ο από πάνω που στο είπα και εγώ, από τη στιγμή που ο δήμος του έχει νοικιάσει το χώρο τότε γίνεται το συγκεκριμένο κομμάτι ιδιωτικό, επίσης απαγορεύεται να είναι ολόκληρη η παραλία ιδιωτική το οποίο σημαίνει ότι αν θες να φας πας και κάθεσαι σε χώρο ο οποίος δεν ανήκε στο μαγαζί.

Δημοσ.

το οτι μπορει να με διωξουν δεν σημαινει οτι ειναι νομιμο και στα κλαμπ εριχναν πορτες αλλα ηταν παρανομο αν επαιρνες την αστυνομια σε εβαζαν μεσα ηθελαν δεν ηθελαν

Γεια σου ρε Anorymous ... Κλασσική δύναμη στο insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά παραγγέλνεις κόκα κόλα (ή μάλλον freeway cola που είναι και πιο καλή) και μετά βγάζεις ένα μπουκάλι ουίσκι από το σπίτι

το εχει κανει γνωστος αυτο :P

''Γνωστός''... Φύγε ρε απο δω :P

Και άκουσες ξάφνου μια φωνή να σου λέει.. ''Βάλε μέσα το ουίσκι ρε!''  Η Μαργαρίτα ήταν :P

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα η νομοθεσια τι λεει.Τι λεει αν εγω παω σε καφετερια και το παιδι μου κραταει..γλυφιτζουρι ?

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο καταστηματαρχης δείχνει ανοχή. Εγώ πχ στην παραλία επιτρέπω νερό από έξω γιατί είναι καλοκαίρι έχει ζέστη κάποιος μπορεί να στραβοκαταπιει να πάθει ηλίαση. Ειπαμε είμαστε άνθρωποι. Αλλά αυτός που θα έρθει με δύο καφέδες και ένα σακουλάκι τυροπιτακια επειδή βαριόταν να τα φάει στα καθίσματα του φούρνου και θα γεμίσει και την άμμο ψίχουλα και βρωμιες ναι θα δεχθεί παρατήρηση.

Δημοσ.

Αλλά αυτός που θα έρθει με δύο καφέδες και ένα σακουλάκι τυροπιτακια επειδή βαριόταν να τα φάει στα καθίσματα του φούρνου και θα γεμίσει και την άμμο ψίχουλα και βρωμιες ναι θα δεχθεί παρατήρηση.

Αυτος με τα τυροπιτακια παιζει να πιει και τρεις μπυρες μετα .Ενω αν επαιρνε ενα καφε και καθοταν 6 ωρες θα ηταν κσλυτερα για τα οικονομικα του μαγαζιου  :-D

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...