Προς το περιεχόμενο

Bιολογικό κρέας και νωπό γάλα. 50 χρόνια πίσω είμαστε!


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μη παστεριωμένο γάλα έπιναν οι άνθρωποι επί 8000 χρόνια και κανείς δεν πέθανε όπως και στα αυγά δεν υπήρχε σαλμονέλα. Όταν ξεκίνησε η μαζική εκτροφή έπεσε και η ποιότητα του φαγητού που τρώμε.

 

Το γάλα το έβραζαν αρκετά χρόνια πριν υπάρξει η παστερίωση, η παστερίωση είναι βιομηχανική μέθοδος, παλαιότερα το έβραζαν περισσότερο χρόνο και σε άσχετες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα είτε να καταστρέφονταν τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος είτε ανεπαρκής εξάλειψη μικροοργανισμών. Θάνατοι σίγουρα θα υπήρχανε από μικρόβια στο γάλα. Ένα άλλο πράγμα που παραβλέπεις είναι οτι οι άνθρωποι των προηγούμενων αιώνων είχανε αποκτήσει ανοσία κατά έναν τρόπο σε διάφορα μικρόβια επειδή από τότε που ερχόντουσαν στην ζωή ήτανε εκτεθειμένοι σε άσχημες συνθήκες υγιεινής. Φυσικά αυτό δεν σήμαινε οτι κάποια στιγμή δεν θα έχαναν την ζωή τους καθώς δεν υπήρχαν αντιβιοτικά φάρμακα και τα σημερινά μέσα. Ένας φίλος μου που είχε πάθει κατάθλιψη και είχε να κάνει μπάνιο 1 μήνα, έπαθε βαριά ουρολοίμωξη και έτρεχε στο νοσοκομείο, στους προηγούμενους αιώνες έκαναν μπάνιο μόνο σττις μεγάλες γιορτές και στα γεννέθλιά τους. Αμα καταναλώσεις ωμό γάλα το μόνο σίγουρο είναι οτι θα έχεις πρόβλημα.

Εμ δε φταίει κανείς άλλος, ο Παστέρ φταίει που έγινε μικροβιολόγος :P

 

Χημικός.

Πολυ χοντρικα, πραγματι το ελληνικο μπορεί να είναι καλύτερο απο τα ξενα που μας πουλανε εδω.

 

Αλλα γενικότερα, το ελληνικο μρεας είναι συνήθως υποδεεστερης ποιοτητας απο τα ξενα κρεατα σε Αγγλια, Ολλανδια, Γαλλια, Ιρλανδία κλπ.

 

Οχι αυτα που εισάγουμε εμεις, αλλα το συνηθες που αγοραζεις εξωτερικό.

 

Άρα θες να πεις οτι ναι μεν στο εξωτερικό υπάρχει κρέας καλύτερης ποιότητας αλλά εδώ προτιμούμε να εισάγουμε κρέας εξωτερικού κακής ποιότητας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταναλώστε βιολογικά άφοβα, σας το συνιστώ εγώ που έχω 200 στρέμματα βιολογικά σκόρπια και όλοι οι γείτονες που έχουν ταράξει τα δικά τους χωράφια, στο φυτοφάρμακο και στο λίπασμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα θες να πεις οτι ναι μεν στο εξωτερικό υπάρχει κρέας καλύτερης ποιότητας αλλά εδώ προτιμούμε να εισάγουμε κρέας εξωτερικού κακής ποιότητας.

Ναι, γιατι ειναι φθηνότερο απο καλης ποιότητας. Εδω συχνα το εισαγομενο είναι φθηνότερο απο το ντοπιο.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...