Προς το περιεχόμενο

Bιολογικό κρέας και νωπό γάλα. 50 χρόνια πίσω είμαστε!


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μόνο καλό που έχει το μη κατεργασμένο γάλα είναι ότι η γεύση του είναι πολύ καλύτερη από αυτό που πίνουμε από τις συσκευασίες. Είχα πιει στη Ζιμπάμπουε. Το μόνο γάλα παστεριωμένο που προσέγγιζε τη γεύση του ήταν το γάλα Έβρος που είχα πιει πριν 18 χρόνια στη Θράκη, δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

still ,

 

Το ερώτημα ήταν ποιά είναι η πιο παχυσαρκη χώρα, όχι που ζουν οι περισσότερο παχύρασκοι.

 

 

η Σουηδία, αν παρατηρήσεις στον χάρτη, κάνει μια κοιλιά προς τα κάτω

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κυρία Σούλα (παρατίθεται ενδεικτική φώτο αρχείου)

χορτοφάγος αποκλειστικά, με σφραγίδα γνησιότητας και νωπότατο γάλα χωρίς μεσάζοντες

τα βράδια στην σκέψη της ακόμα αρρωσταίνω

 

basta.jpg

μου θυμίζει αυτήν

 

Trixie_looks_at_Twilight_S3E05.png

 

προτιμώ την μωβ με το αστέρι πάντως, εκτός αν έχεις άλλη με καλύτερο σημάδι πίσω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ελληνικό κρέας είναι απείρως ανώτερο από κάθε Αμερικανική, Γαλλική, Ολλανδική, Βέλγικη, Ισπανική και Γερμανική σαβούρα που μας πουλάνε. Ενώ αγοράζω από χασάπηδες που εμπιστεύομαι, πρόσφατα έκανα το λάθος και αγόρασα από μια (πρώην) ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα μοσχάρι, γαλλικό αν θυμάμαι καλά. Όταν το μαγείρεψα στο σπίτι, βρωμοκόπησε όλη η πολυκατοικία λες και βράζαμε εντόσθια. Όσο για γεύση, κόντεψα να κάνω εμετό. Τους πήρα τηλέφωνο, τους ξέχεσ@ και μου επέστρεψαν τα χρήματα. Πρώτη φορά μου έχει συμβεί αυτό το πράγμα. Αν είχα λεφτά για πέταμα, θα το πήγαινα για ανάλυση. Δεν ξέρω τι έφταιγε, αλλά αυτό το κρέας είτε ήταν μέρος που είχε φάει ένεση είτε ήταν πολυκαιρισμένο και του έριξαν συντηρητικά για να διατηρηθεί.

 

Προς το παρόν, μια χαρά κρέατα έχουμε και η ελληνική κτηνοτροφία διατηρεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Τα κρέατα των ξένων είναι στη πλειοψηφία τους μπιμπαρισμένα στην ορμόνη και ταϊσμένα με κατώτατης ποιότητας ζωωτροφές. Όχι ότι εδώ δεν υπάρχουν απατεώνες, απλά καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν τα ξένα γουρούνια έχουν διπλό βάρος από τα ελληνικά ή όταν οι Γάλλοι έχουν μοσχάρια 250 κιλών τη στιγμή που τα ελληνικά φτάνουν με τη βια τα 100 όταν σφάζονται.

 

Αυτό που θεωρείτε βιολογικό κρέας στο εξωτερικό είναι σαν να ζητάς εδώ χαβιάρι. Κυρίως τρώνε κρέατα χειρίστου είδους και μαζικής παραγωγής, από ζώα εσώκλειστα για όλη της ζωή σε κλουβιά. Τα βιολογικά είναι πανάκριβα. Τουλάχιστον στην ελληνική επαρχία μπορείς να βρεις μέχρι και 100% βιολογικό, ελευθέρας βοσκής κρέας στην τιμή του κανονικού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το ελληνικό κρέας είναι απείρως ανώτερο από κάθε Αμερικανική, Γαλλική, Ολλανδική, Βέλγικη, Ισπανική και Γερμανική σαβούρα που μας πουλάνε.

 

Γενικόλογο και κατά πάσα πιθανότητα λανθασμένο. Μόνο με συγκεκριμένες συγκρίσεις ισχύει, αλλά δεν το λες και "fair play".

 

Προφανώς των supermarket δεν είναι τπτ της προκοπής.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο μονος πρακτικος τροπος για να πινεις κατευθειαν γαλα οπως βγαινει και καθαρο κρεας ειναι να εχεις ζωα, ειτε σε κηπο εαν εισαι σε χωριο ειτε σε ταρατσα εαν εισαι σε πολη αθηνα κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος να μου το λεγε οτι σε τοπικ με τετοιο τιτλο θα εβλεπα τετοια κωλαρα.

 

Γι' αυτό πρέπει να διαβάζεις όλα τα θρετζ, παντού μπορεί να κρύβονται διαμαντάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τότε που ξεκίνησα την έντονη γυμναστική τρώω κρέας κάθε μερα και ψάχνω να βρω πραγματικό καλό βιολογικό κρέας και κατέληξα στο συμπέρασμα οτι στην Ελλάδα είμαστε καταδικασμένοι να τρώμε σαβούρα κρέας. Φυσικά ωμό γαλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μόνο σκουπίδια υψηλής παστερίωσης με λιγότερες βιταμίνες, χωρίς ένζυμα(γι'αυτο δεν μπορεί να τα χωνέψει κανείς) και χωρίς ενεργά βακτήρια(ναι για τα προβιοτικά λεω που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια να αγοράζουμε). Απο τον φόβο της σαλμονένας και του e-coli πίνουμε και δίνουμε στα παιδιά μας παστεριωμένο γάλα που είναι δηλητήριο. Στην Αμερική σε πολλές πολιτείες πουλάνε ωμό γάλα απο αγελάδες που εκτρέφονται με γρασίδι και χωρίς ορμόνες. Στο τριτοκοσμικό Ελλαδέξ για να πούμε την αλήθεια δεν θα υπάρξει ποτέ ποιοτικό γάλα ,γιατί είμαστε λαός της αρπαχτής.

 

Τα κρέατα των supermarkets προέρχονται απο φάρμες της Ολλανδιας και της Γαλλίας που ταΐζουν τα ζωα σαβουρα. Σίγουρα ορμόνες, αντιβιοτικά, σιτηρά και σκέτη ζαχαρη πολλές φορές για να παχύνουν γρήγορα. Αλλά και το Ελληνικό κρέας που έχουν οι χασάπηδες προέρχεται απο ζωα που ταΐζονται με σιτηρά και ορμόνες για να παχύνουν γρήγορα. Όμως και τα αποκαλούμενα βιολογικά κρέατα είναι ελάχιστα καλύτερα και έχουν και την υπερδιπλάσια τιμή. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν οτι τα μοσχάρια πρέπει να τρώνε μόνο χόρτα και οτι το σιτάρι και το καλαμπόκι τους δημιουργεί προβλήματα.

 

Στην Αμερική που είναι 50 χρόνια μπροστά απο εμας υπάρχουν τα grass fed beef, τα χοιρινά που ταΐζονται  κατα 60% με χόρτα και 40% με φρούτα και λαχανικά κ.τ.λ. Είναι πραγματικά εξωπραγματικά αυτά που βλέπω απο αγρότες της Αμερικής. Πως σχετικά εύκολα έχουν γρασίδι όλη την χρονιά για τα ζωα τους ,χωρίς φυτοφάρμακα. 

 

Για παράδειγμα εχεις 50 στρέμματα.Σε ενα στρέμμα βάζεις 100 μοσχάρια και τα οποία τρώνε το γρασίδι ,αφήνουν τα κόπρανα για λίπασμα και την επόμενη μέρα τα μεταφέρεις ακριβώς δίπλα και το κάνεις αυτό μέχρι να φυτρώσει και πάλι το γρασίδι στο πρώτο στρέμμα. Τα στρέμματα τα χωρίζεις με ηλεκτρικό φράκτη για να μην μπορουν να πηγαίνουν όπου θέλουν τα μοσχάρια ,αλλά και για προστασία απο λύκους κ.α. 

 

 

Δείτε το βίντεο

Σωστός.Αυτά τα βρίσκεις μόνο στο εξωτερικό.Στην Ελλάδα μόνο τα μεταλλαγμένα. :eek:

Πλάκα κάνεις φίλε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο μονος πρακτικος τροπος για να πινεις κατευθειαν γαλα οπως βγαινει και καθαρο κρεας ειναι να εχεις ζωα, ειτε σε κηπο εαν εισαι σε χωριο ειτε σε ταρατσα εαν εισαι σε πολη αθηνα κτλ

Κατσικια με θεα τα πεφταστερια. Ρομαντισμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ελληνικό κρέας είναι απείρως ανώτερο από κάθε Αμερικανική, Γαλλική, Ολλανδική, Βέλγικη, Ισπανική και Γερμανική σαβούρα που μας πουλάνε.

Πολυ χοντρικα, πραγματι το ελληνικο μπορεί να είναι καλύτερο απο τα ξενα που μας πουλανε εδω.

 

Αλλα γενικότερα, το ελληνικο κρεας είναι συνήθως υποδεεστερης ποιοτητας απο τα ξενα κρεατα σε Αγγλια, Ολλανδια, Γαλλια, Ιρλανδία κλπ.

 

Οχι αυτα που εισάγουμε εμεις, αλλα το συνηθες που αγοραζεις εξωτερικό.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...