Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, papajim1986 said:

Mπεκροκανάτα o γιαννακης. 🤣

Φαινόταν από τα περσινά videos που είχαν βγει σε κάτι pubs.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Το ριξε στο ποτο μ αυτα που εγιναν στην τελευταια σεζον; 😎

Νωρίτερα, κάπου είχα δει ένα video που ήταν λιώμα σε ένα μπαρ.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γράψω και εγώ την άποψή μου για το κλείσιμο της σειράς.

Εμένα μου άρεσε. Συμφωνώ βέβαια ότι η 8 σεζόν ως επί το πλείστον ήταν βιαστική και κάπως πρόχειρη αλλά: 

Spoiler

- Όλη η σειρά βασιζόταν σε παιχνίδια πολιτικής και κλείνει με πολιτική όπου αντιλαμβάνονται επιτέλους οι άρχοντες ότι η διακυβέρνηση δεν είναι προνόμιο αίματος αλλά ικανότητας και αποφασίζουν να εκλέγουν τον εκάστοτε βασιλιά. 
- Σε όλη την σειρά το πεπρωμένο αναφερόταν συνεχώς. Η Νταινέρις δεν ξεφεύγει από το πεπρωμένο της και γίνεται Mad Queen όπως ο πατέρας της ο Παράφρων Βασιλιάς τυφλωμένο από την εξουσία της.
- Ακριβώς στο αντίθετο άκρο ο Τζον Σνόου παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος στο καθήκον (παρόλο την βασιλική καταγωγή του) όντας προσκολλημένος στον τρόπο που τον μεγάλωσε ο Ένταρντ κάτι που δείχνει τις αρχές των Βορείων και την προσκόλλησή τιυς με τους προγόνους τους. Η αντίθεση αυτή με την Νταινέρις θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατού της ιστορίας.
- Η Σάνσα (που πάντα της άρεσε η χλιδή) γίνεται βασίλισσα του Βορρά και η Άρυα που πάντα ήταν αναρχικό στοιχείο αποφασίζει να κάνει κάτι εξτρίμ όπως η εξερεύνηση. Ο Μπαρν όντας σοφός και πράος νομίζω κάνει έναν καλό βασιλιά.
- Ο δράκος λογικά πάει στην Βαλύρια εκεί από όπου ξεκίνησε το γένος τους.

Το Βάλαρ Μοργκούλις και Βάλαρ Ντοχέρις (όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υπηρετήσουν) βλέπουμε να τηρείται σε όλη την σειρά και στο κλείσιμό της. Ο Τζον υπηρετεί η Καλήσι πεθαίνει.

Με αυτά θέλω να πω ότι η σειρά κλείνει κυκλικά και έμεινε σε όλη την διάρκεια της σχετική με τα κύρια σημεία της.

Ναι η τελευταία σεζόν ήταν κάπως βιαστική, όπως προείπα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να κατακεραυνώνεται αυτή η εξαιρετική παραγωγή.

Υγ.: Για την μουσική της σειράς, απλά κορυφαία!

Επεξ/σία από kosmasdel
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλα τα παραπάνω ήταν οι λόγοι που δε μου άρεσε το κλείσιμο. Ενώ οι χαρακτήρες και οι ιστορίες τους (στα πλαίσια του συγκεκριμένου universe) ήταν απόλυτα ρεαλιστικά μέχρι και τον 6ο κύκλο, τελικά ο καθένας πήρε ό,τι ακριβώς του ""άξιζε"". Καθόλου ρεαλιστικό δηλαδή.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2019 στις 1:34 ΜΜ, kosmasdel είπε

Να γράψω και εγώ την άποψή μου για το κλείσιμο της σειράς.

Εμένα μου άρεσε. Συμφωνώ βέβαια ότι η 8 σεζόν ως επί το πλείστον ήταν βιαστική και κάπως πρόχειρη αλλά: 

Απόκρυψη περιεχομένων

- Όλη η σειρά βασιζόταν σε παιχνίδια πολιτικής και κλείνει με πολιτική όπου αντιλαμβάνονται επιτέλους οι άρχοντες ότι η διακυβέρνηση δεν είναι προνόμιο αίματος αλλά ικανότητας και αποφασίζουν να εκλέγουν τον εκάστοτε βασιλιά. 
- Σε όλη την σειρά το πεπρωμένο αναφερόταν συνεχώς. Η Νταινέρις δεν ξεφεύγει από το πεπρωμένο της και γίνεται Mad Queen όπως ο πατέρας της ο Παράφρων Βασιλιάς τυφλωμένο από την εξουσία της.
- Ακριβώς στο αντίθετο άκρο ο Τζον Σνόου παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος στο καθήκον (παρόλο την βασιλική καταγωγή του) όντας προσκολλημένος στον τρόπο που τον μεγάλωσε ο Ένταρντ κάτι που δείχνει τις αρχές των Βορείων και την προσκόλλησή τιυς με τους προγόνους τους. Η αντίθεση αυτή με την Νταινέρις θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατού της ιστορίας.
- Η Σάνσα (που πάντα της άρεσε η χλιδή) γίνεται βασίλισσα του Βορρά και η Άρυα που πάντα ήταν αναρχικό στοιχείο αποφασίζει να κάνει κάτι εξτρίμ όπως η εξερεύνηση. Ο Μπαρν όντας σοφός και πράος νομίζω κάνει έναν καλό βασιλιά.
- Ο δράκος λογικά πάει στην Βαλύρια εκεί από όπου ξεκίνησε το γένος τους.

Το Βάλαρ Μοργκούλις και Βάλαρ Ντοχέρις (όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υπηρετήσουν) βλέπουμε να τηρείται σε όλη την σειρά και στο κλείσιμό της. Ο Τζον υπηρετεί η Καλήσι πεθαίνει.

Με αυτά θέλω να πω ότι η σειρά κλείνει κυκλικά και έμεινε σε όλη την διάρκεια της σχετική με τα κύρια σημεία της.

Ναι η τελευταία σεζόν ήταν κάπως βιαστική, όπως προείπα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να κατακεραυνώνεται αυτή η εξαιρετική παραγωγή.

Υγ.: Για την μουσική της σειράς, απλά κορυφαία!

Σε γενικες γραμμες, αν αφήσουμε λιγο στην ακρη τις προχειροτητες και τα κραυγαλεα λαθη στο σεναριο, το τελος αυτο θα ταιριαζε σε ταινια της Disney και οχι στο GoT.

Spoiler

Πολιτικη δεν ειναι να εμφανιζονται μαγικα ολοι οι αρχοντες και να συμφωνουν σε κατι ουρανοκατεβατο (και η Σανσα να κανει brexit μονη της). Οποιαδηποτε πολυπλοκοτητα εδινε το κατι παραπανω στη σειρα ειχε χαθει απο την 7η σεζον αλλα υπηρχε η ελπιδα οτι θα μας ανταμειψει η 8η με τη μεγαλη συγκρουση με το NK (τζαμπα η προσμονη) και ο μεγαλος κακος που εμεινε, η Σερσι, πηγε απο ενα σωρο πετρες που επεσαν μονο εκει που βρισκοταν αυτη..

Ξαναρχισα παλι..🙊

Επεξ/σία από dazed
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά όλοι κράζετε τους σεναριογράφους αλλά οι ίδιοι δεν ήταν που έγραψαν και τα κορυφαία επεισόδια της σειράς; Δλδ battle 9f bastards, the winds of winter Και spoils of war; Και δεν είχαν υλικό από τα βιβλία. Τότε όλοι τους θαυμάζαμε. 

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dazed είπε

Ξαναρχισα παλι..🙊

Μήπως τελικά φοβάσαι μην μείνει καποιος που του άρεσε κ δεν του αλλάξεις γνώμη; 😜

(Btw προσέχουμε ακόμα με τα spoiler ή κάνω λάθος; )

Spoiler

(Κανένα κακό με το να επαναλαμβάνει κάποιος την γνώμη του, αλλά imho πιο ενδιαφέρον έχει να απαντάμε σε επιχειρήματα και να γίνεται κουβέντα αντί να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Αν το κάναμε όλοι θα ήταν σκέτη επανάληψη. But its up to us...). 

Λες: «δεν ήταν πολιτική». Για ποιο λόγο εννοείς ότι δεν ήταν;

Spoiler

Ως πολιτική ορίζεται «το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν προκειμένου να πετύχουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων». Τι απο αυτά δεν ειδαμε; Για αλλους λόγους χάλασε κάποιους η σκηνή, πολιτική μια χαρά είχε. Απλά ήταν του λεπτού. Κάλλιστα θα μπορούσε μόνη της αυτη η υπόθεση να στηρίξει σε 2-3 σεζόν, αλλά έστω και έτσι σε fast forward, υπήρχε πολιτική.

Επίσης, περί ΝΚ: σε σειρά όπου η πρώτη σκηνή ξεκινά με αυτούς και που για να δεις όλα τα επεισόδια χρειάζεσαι (συνολικη διάρκειά όλες οι σεζόν):

Spoiler

σχεδον 75 ώρες

ο NK πέθανε 4 ώρες πριν το τέλος (στο τελευταίο 5% ας πούμε). Πόσο ηθελες να πήγαινε ακόμα?

Πιστέυω επίσης, ότι ήταν καλή έκπληξη αυτό που έγινε. Δλδ αν γινόταν δύο ώρες αργότερα με το κλασσικο κλισέ όπου ο μεγας κακος πεθαίνει τελευταίος και τον σκοτώνει ο ήρωας μετά απο τρελη μονομαχία με σπαθιά, θα ήταν πιο ικανοποιητικό πιστεύεις;  (Btw, και εγω ήθελα να δω ΝΚ να καθεται στο θρόνο αλλά ...ok, δεν έπαιζε να το δούμε αυτό  σε τόσο mainstream tv entertainment παραγωγή, πιστεύω).

Κατ εμέ, αυτό ήταν το τέλος του Got. Όπως ο τόλκιν "σκότωσε" το δαχτυλίδι και έμενε ακόμα μισό βιβλίο, το ίδιο και εδώ, σκότωσαν το μεγάλο κακό και είχαν 3 επεισόδια από τα 75+ για τα υπόλοιπα. Αν το σκεφτείς στο "scale" του όλου πράγματος, νομίζω it makes more sense το πότε πέθανε. Tεσπα, opinions...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, elpaso1 said:

Ρε παιδιά όλοι κράζετε τους σεναριογράφους αλλά οι ίδιοι δεν ήταν που έγραψαν και τα κορυφαία επεισόδια της σειράς; Δλδ battle 9f bastards, the winds of winter Και spoils of war; Και δεν είχαν υλικό από τα βιβλία. Τότε όλοι τους θαυμάζαμε. 

Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Δλδ αν κάποιος κάποτε έκανε κάτι σωστό, είναι "καταδικασμένος" πάντα να το κάνει σωστά? Ή οφείλει ο κόσμος να μην τους κράζει για το νέο τους έργο επειδή το παλιό ήταν καλό?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ThReSh είπε

Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Δλδ αν κάποιος κάποτε έκανε κάτι σωστό, είναι "καταδικασμένος" πάντα να το κάνει σωστά? Ή οφείλει ο κόσμος να μην τους κράζει για το νέο τους έργο επειδή το παλιό ήταν καλό?

Αν το λέει απο άποψη «σεβασμού» και ανάγοντας το σε γενικο επίπεδο, νομίζω εχει δίκιο.

Άλλο κριτική, άλλο κράξιμο. Όταν κράζει κάποιος, δεν σέβεται τον δημιουργό του πράματος που κράζει, οποιος και αν είναι αυτος. Defacto ΙΜΟ. Όταν κριτικάρει, τον σέβεται. Τώρα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυο νομίζω είναι ξεκάθαρη. 

Προσωπικα την κριτική την βρίσκω λογικη. Στο κράξιμο φαντάζομαι μια “Keyboard Cersei (ΤM)” να πληκτρολογει κ διασκεδάζω/βαριέμαι... 

Η φύση δλδ μας έδωσε την ικανότητα της έκφρασης για να κραζουμε; Ως εκει παμε; Just wondering, ο καθενας μπορεί να γράφει ότι θελει βέβαια.. 

τελειως οφ τοπικ, Pardon me :-)

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...