Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τα αφήνετε καλύτερα τα περιθώρια κέρδους, καταρχάς πως είναι βάση η τιμή λιανικής, δεν το πουλάει $1200 η Apple, αλλά ο retailer... Αν ξέρατε τιμή εργοστασίου κάτι γίνεται, αλλά κ πάλι έχει πολύ guesswork (logistics/R&D/Marketing/operating costs κτλ)

Δημοσ.

Ξερεις δηλαδη ποσοτητα ποσα αγορασε; σε τι τιμη του τα εδωσαν;

Για πες μας κ εμας αναλυτικα τοτε ποσο κοατισε ανα εξαρτημα κ ολικη αξια να μαθουμε κ εμεις.

Τι σημασια εχει τι ποσοτητα αγορασε? Η τιμη σιγουρα ειναι καλυτερη απο αυτη που θα κοστισει σε σενα και σε μενα να παρεις ενα soc, αλλα και με αυτη την τιμη να το υπολογισεις το περιθωριο παραμενει στο θεο. 

Αν οντως θες να μαθεις, υπαρχει link 2-3 σελιδες πισω, πηγαινε δεστο. Αλλιως, google it. Βαριεμαι να κατσω να σου μασησω το φαι τωρα

Δημοσ.

Τι σημασια εχει τι ποσοτητα αγορασε? Η τιμη σιγουρα ειναι καλυτερη απο αυτη που θα κοστισει σε σενα και σε μενα να παρεις ενα soc, αλλα και με αυτη την τιμη να το υπολογισεις το περιθωριο παραμενει στο θεο.

Αν οντως θες να μαθεις, υπαρχει link 2-3 σελιδες πισω, πηγαινε δεστο. Αλλιως, google it. Βαριεμαι να κατσω να σου μασησω το φαι τωρα

Επειδη σε βλεπω ανετο και cool κατσε και αναλυσε μου και δωσε μου μασημενο φαι.

Δεν πειραζει αφιερωσε ενα λεπτακι εφοσον εισαι ανετος να μ πεις αυτο εχει τοσο,αυτο τοσο.

Ετσι επειδη βλεπω τα ξερεις ολα γ τα εξαρτηματα και την πληρη αξια. Πες να μαθουμε κ εμεις οι ασχετοι.

Δημοσ.

Επειδη σε βλεπω ανετο και cool κατσε και αναλυσε μου και δωσε μου μασημενο φαι.

Δεν πειραζει αφιερωσε ενα λεπτακι εφοσον εισαι ανετος να μ πεις αυτο εχει τοσο,αυτο τοσο.

Ετσι επειδη βλεπω τα ξερεις ολα γ τα εξαρτηματα και την πληρη αξια. Πες να μαθουμε κ εμεις οι ασχετοι.

Aρα δεν θες να μαθεις, αλλιως θα googlares ηδη ή θα πηγαινες 2-3 σελιδες πισω να δεις το link. Απλα καιγεσαι να νικησεις ενα e-επιχειρημα, δεν καταλαβαινω το λογο. Σε πειραζει που το iPhone εχει χαμηλο κοστος κατασκευης? Παντρευτηκατε και το παιρνεις προσωπικα?

Αντε, να σου αφιερωσω ενα λεπτακι αλλα μην ζητησεις παραπανω, μετα πηγαινε google να επιβεβαιωσεις οσα σου γραφω.

Κοστος καμερα περι τα 10$ εκαστη, συνολο 20$. Η οθονη ειναι κατω απο 50$ και μαλλιον πιο κοντα στα 40. Μπαταρια φορτιστης και ακουστικα μαζι δεν ξεπερναν τα 20$. Το Α10 ειναι κατω απο 30$ και το υπολοιπο soc γυρω στα 30-35$. 

Κατι αλλο χρειαζεσαι?

Δημοσ.

Aρα δεν θες να μαθεις, αλλιως θα googlares ηδη ή θα πηγαινες 2-3 σελιδες πισω να δεις το link. Απλα καιγεσαι να νικησεις ενα e-επιχειρημα, δεν καταλαβαινω το λογο. Σε πειραζει που το iPhone εχει χαμηλο κοστος κατασκευης? Παντρευτηκατε και το παιρνεις προσωπικα?

Αντε, να σου αφιερωσω ενα λεπτακι αλλα μην ζητησεις παραπανω, μετα πηγαινε google να επιβεβαιωσεις οσα σου γραφω.

Κοστος καμερα περι τα 10$ εκαστη, συνολο 20$. Η οθονη ειναι κατω απο 50$ και μαλλιον πιο κοντα στα 40. Μπαταρια φορτιστης και ακουστικα μαζι δεν ξεπερναν τα 20$. Το Α10 ειναι κατω απο 30$ και το υπολοιπο soc γυρω στα 30-35$.

Κατι αλλο χρειαζεσαι?

Ναι χρειαζομαι

Αυτα π γραφεις ειναι ολα ακυρα κ μπορω να τα καταρριψω ενα προς ενα αλλα δεν αφιερωνο αλλο χρονο σε ανουσια και offtopic post

Μαθε κ το αλλο,οταν παραθετεις το μηνυμα καποιου με σκοπο να προκαλεσεις να εχεις και τον χρονο για την αντιπαραθεση και να μην κανεις οτι βαριεσαι. ;)

Τεσπα τελος το offtopic και δεν με πειραζει το χαμηλο κοστος κατασκευης ουτως η αλλως το 95% των συσκευων που εχουν μεγαλο κοστος (ανω των πχ 500-600€) απλα πληρωνεις την φιρμα και το R&D και διαφορα αλλα.

Αυτα!

Δημοσ.

Ναι χρειαζομαι

Αυτα π γραφεις ειναι ολα ακυρα κ μπορω να τα καταρριψω ενα προς ενα αλλα δεν αφιερωνο αλλο χρονο σε ανουσια και offtopic post

Nαι ναι, ειμαι σιγουρος οτι μπορεις. Και εγω μπορω να πεταξω, αλλα δεν το κανω για να μη ζηλεψετε. Επιχειρημα δημοτικου TOP. 

Σου ειπα, το κοστος του καθε εξαρτηματος δεν ειναι δυσκολο να το δεις, δεν τα φτιαχνουν νεραιδες στο μυστικο εργοστασιο του Αι Βασιλη. 

Δημοσ.

Αυτο ειναι ολο και ολο το κοστος R&D και ειναι πενιχρο. Δηλαδη ακομα και 200ατομα να απασχολει με μισθους στα 200.000 απλα και μονο για το ios (πραγμα που δεν ισχυει για κανενα λογο, ουτε οι μισθοι ουτε ο αριθμος των ατομων), το κοστος R&D / iPhone ειναι ψιχουλα. Αλλωστε μην ξεχνας οτι το iOS τρεχει σε 3-4 συσκευες ταυτοχρονα, Παρε λοιπον ποσα κινητα πουλησε το ετος, διαιρεσε με τους αιτησιους μισθους οσων ασχολουνται με το iOS και πες μου τι αποτελεσμα εβγαλες. 10$? Αντε 20$ σου λεω εγω. ΟΥΑΟΥ

Αρκετά αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις "αναλυτή του Insomnia". Οι software engineers που απασχολούνται δεν είναι μονό για το iOS αλλά και για το OSX, για το App Store, για το iTunes Store, για το iCloud κτλ. 

Πράγματα που στο Android τα συντηρεί η Google και όχι ο κάθε κατασκευαστής που τα βρίσκει έτοιμα και τα διαθέτει με τις συσκευές του.

1462986779134

• Like 2
Δημοσ.

Αρκετά αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις "αναλυτή του Insomnia". Οι software engineers που απασχολούνται δεν είναι μονό για το iOS αλλά και για το OSX, για το App Store, για το iTunes Store, για το iCloud κτλ. 

Πράγματα που στο Android τα συντηρεί η Google και όχι ο κάθε κατασκευαστής που τα βρίσκει έτοιμα και τα διαθέτει με τις συσκευές του.

Αρα στα λογια μου ερχεσαι, το κοστος R&D ανα συσκευη ειναι ακομα πιο πενιχρο απο οσο υπολογισα, μιας και το itunes και το osx βγαζει τα δικα του κερδη ασχετος των συσκευων!! 

Και παρολο που οντως τα κοστη στο android τα συντηρει η google οι android ναυαρχιδες εχουν υψηλοτερο κοστος κατασκευης. Go figure

Δημοσ.

Αρα στα λογια μου ερχεσαι, το κοστος R&D ανα συσκευη ειναι ακομα πιο πενιχρο απο οσο υπολογισα, μιας και το itunes και το osx βγαζει τα δικα του κερδη ασχετος των συσκευων!!

Και παρολο που οντως τα κοστη στο android τα συντηρει η google οι android ναυαρχιδες εχουν υψηλοτερο κοστος κατασκευης. Go figure

Φαντάζομαι έχεις απαντήσεις και για τα υπόλοιπα κόστη που έχουν εταιρείες σαν την Apple (Samsung, Huawei, Microsoft). Για πες μας και τι κόστος έχει η υποστήριξη σε 10αδες (αν όχι 100αδες) χώρες, οι υπάλληλοι που απασχολεί, το backend που είναι μέρος ενός iPhone παρόλο που δεν φαίνεται (servers, Siri development, κλπ), πληρωμή πατεντών για πάμπολλα εξαρτήματα όπως π.χ. τα LTE modem.

Γιατί νομίζετε κάποιοι ότι είναι όλες οι εταιρείες σαν τις κινέζικες που συναρμολογούν εξαρτήματα, κλέβουν κι ένα ωραίο σχέδιο και το πετάνε σε ένα eshop με μηδέν service, μηδέν after sales support, μηδέν updates. Ναι, όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην τιμή μιας συσκευής, believe it or not.

• Like 3
Δημοσ.

Τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone...

Με τις διαρροές να έχουν πλέον εντατικοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με τις συσκευές, μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια έχουν χάσει πλέον την αξία που είχαν παλαιότερα.

• Like 2
Δημοσ.

Με τις διαρροές να έχουν πλέον εντατικοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με τις συσκευές, μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

Σιγουρα αλλα δημιουργουν ενα hype. Εγω νιωθω πως πολλα leaks δεν ειναι τυχαια (οπως οσα ειχαν να κανουν με το homePod)

Δημοσ.

Θα μπορούσες απλά να πεις πως εκνευρίζεσαι (χωρίς λόγο). !  :devil:

Καλά ρε συ :-) με έχεις δει ποτέ να εκνευρίζομαι με την Apple ή με κάποια άλλη εταιρία; Γιατί να αρχίσω τώρα; 

Δημοσ.

Έχω όσα ακριβώς έχεις εσύ που ισχυρίζεσαι ό,τι ισχυρίζεσαι κάνοντας υπολογισμούς στο μυαλό σου.

Δηλαδή τίποτα. Απλά υποθέσεις κάνουμε και οι δύο. Ποιο το νόημα; Ας αφήσουμε τις υποθέσεις και ας δούμε την τιμή λιανικής που θα είναι εξωπραγματική.

Δημοσ.

Μην το λες, ακόμα δεν ξέρει κανείς αν θα έχει Fingerprint Scan για ξεκλείδωμα. Αρκετοί λένε ότι θα αντικατασταθεί με Facial recognition και οι άλλοι λένε ότι μάλλον θα έχει Fingerprint στο πίσω μέρος.

Δημοσ.

Προφανώς δεν είχες ποτέ κινεζιές, όπως τις αποκαλείς. Επειδή έχω και κινεζιά ( xiaomi note 4 ) και ναυαρχίδα ( s8 ),  έχω πληρέστερη άποψη πάνω στο θέμα. Ότι πιο vfm υπάρχει, απορώ ώρες ώρες γιατί το iphone 7  είναι 4 φορές πιο ακριβό από την κινεζιά. Τουλάχιστον το s8 έχει και την oled οθόνη και το full-screen look να δικαιολογήσει κάπως το ρημάδι το κόστος του.

Αμφιβάλλω οτι έχουν την ποιότητα του iphone ή έστω στο μικρό τους δακτυλάκι την αξιοπιστία του λειτουργικού του. Ουδέποτε θα αγόραζα  αμιγώς κινέζικο, δε θα ξεπέσω τόσο, ούτε καν για δοκιμή, μόνο που βλέπεις τα ονόματά τους φωνάζουν κακομοιριά... Για το samsung δε λέω κουβέντα είναι τουλάχιστον σοβαρός ανταγωνιστής με ψιλοάθλιο touch βεβαια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...