sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Για δες που έχουν πάει οι 1000% arabica (ούτε καλοί, ούτε χάλια, η μεσαία κατηγορία δηλαδή) http://www.taresso.com/ https://www.coffees.gr/espresso/ https://www.coffeeisland.gr/catalog/coffeeShop
opcorsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 για τα μπρικια εσπρεσσο τι γνωμη εχετε τυποι? ψαχνομαι κι εγω για να πινω εσπρεσσο σπιτι... οτι και να παρω θα περνω κατ αποκλειστικοτητα Illy καφε, ειμαι εθισμενος χρονια..βλεπω στο σουπερ μαρκετ εχει αρκετες ποικιλιες, κοκκους, αλεσμενους κλπ... λεω να παρω μπρικι ειδικο και να πειραματιστω με τι ιλλυ θα μου ταιριαξει για μονιμο... τι λετε εσεις?
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 για τα μπρικια εσπρεσσο τι γνωμη εχετε τυποι? ψαχνομαι κι εγω για να πινω εσπρεσσο σπιτι... οτι και να παρω θα περνω κατ αποκλειστικοτητα Illy καφε, ειμαι εθισμενος χρονια..βλεπω στο σουπερ μαρκετ εχει αρκετες ποικιλιες, κοκκους, αλεσμενους κλπ... λεω να παρω μπρικι ειδικο και να πειραματιστω με τι ιλλυ θα μου ταιριαξει για μονιμο... τι λετε εσεις? http://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=5281 1
opcorsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=5281 εισωραιος
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης επειδή αρκετοί θεωρούν υπερβολικά όλα τα παραπάνω για να πιουν έναν καφέ και θεωρούν πως ενας καφές απο το σουπερ μάρκετ και μια μηχανή (όποια μηχανή και αν είναι) αρκούν. Εγώ ας πουμε πίνω σαν καφέ / σαν προσωπική προτίμηση, Taresso Tigrato. Διαβάστε λοιπόν για αυτόν τον καφέ, πως τον κατάφερε μια κοπέλα, να τον φέρει γευστικά στα μέτρα της (και σκεφτείτε τελικά, πόσο απλό είναι να "πετύχεις καλό espresso στο σπίτι"): http://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?f=30&t=3004&start=190#p75613 1
MikeJ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ένα μπλέντερ http://www.skroutz.gr/s/5565997/Pitsos-GSB1400B.html που έχει ένα μικρό δοχείο που λέει ότι είναι για κοπή καφέ. Λέτε δε θα κάνει δουλειά ; Επειδή βλέπω να λέτε για μηχανές κοπής με 200 ευρώ μινιμουμ.
TriLoBiTe Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Χλωμό το βλέπω να κάνει αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ένα μπλέντερ http://www.skroutz.gr/s/5565997/Pitsos-GSB1400B.html που έχει ένα μικρό δοχείο που λέει ότι είναι για κοπή καφέ. Λέτε δε θα κάνει δουλειά ; Επειδή βλέπω να λέτε για μηχανές κοπής με 200 ευρώ μινιμουμ. Θεωρητικά δεν θα κάνει για espresso. Διάβασε εδώ στην ενότητα All the Coffee Grind Size Numbers You’ll ever Need να δεις ότι κάθε καφες έχει διαφορετικό μέγεθος (όσο πιο κάτω στη λίστα, τόσο πιο απαιτητικός) https://www.homegrounds.co/coffee-grind-chart/ και εδω τι προσφέρει ενας μύλος http://blog.barista.gr/myloi-kafe
zio10 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Όσοι το ψάχνετε πολύ βάζετε ζάχαρη ή σκέτο τον πίνετε; Γενικά, πιστεύω ότι για «απλούς χρήστες» είναι καλύτερη - πιο τίμια μια μηχανή με κάψουλες. Απλά βγαίνει λίγο ακριβότερος ο καφές.
efo355 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπερα παιδια εχωντας καφετιερα εδω και καιρο δεν μπορω να μαθω να φτιαχνω καλο καφε σαν τους εξω μια θα βγει αραιος μια πολυ πυκτος.... μηπως γνωριζει κανεις ? Υπάρχει και η λύση του φραπέ για το σπίτι... 2
Toxo <3 lover Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης να κάνω μια σύντομη οικονομική ανάλυση περι του καφέ απ' εξω. Ο σωστός καφές θέλει 18γρ. Το κιλό σωστού καφέ έχει περίπου 30€. Ο κάθε καφές έχει δηλαδή αρχικό κόστος 0,55€. Σε αυτό προσθέτουμε ποτηράκι κλπ Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να το πει. Άκου 40g καφέ.... 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Όσοι το ψάχνετε πολύ βάζετε ζάχαρη ή σκέτο τον πίνετε; Γενικά, πιστεύω ότι για «απλούς χρήστες» είναι καλύτερη - πιο τίμια μια μηχανή με κάψουλες. Απλά βγαίνει λίγο ακριβότερος ο καφές. Σκέτος φυσικά! Παλιότερα πήγαινα στο εξωτερικό ταξίδια (πλέον δεν μπορώ να πάω) και έλεγα τι μ@λ@κες οι ξένοι που δεν φτιαχνουν έναν Freddo Cappuccino να γουσταρουν κλπ Πόσο πίσω είναι κλπ Τελικά μετά απο αρκετή ενασχόληση κατέληξα πως για να εκτιμήσεις τον καλό καφέ (σωστή παρασκευή , καλός καφές κλπ) πρέπει να πιεις σκέτο espresso. Φυσικά πίνω συχνά Freddo Espresso, αλλά το κάνω μόνο απο συνήθεια - γιατί κρατάει κανά 30λεπτο, είναι δροσερός κλπ. ΟΧΙ όμως, δεν μπορείς έυκολα να καταλάβεις την ποιότητα του καφέ, το πόσο σωστός είναι ο barista, τα μηχανήματα του κλπ. Για αυτό και το ξέρουν τα περισσότερα μαγαζιά και βάζουν σάπιο καφέ. Ούτως ή άλλως κανείς δεν θα εκτιμήσει τον καλό και κανείς δεν θα τον πληρώσει. Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να το πει. Άκου 40g καφέ.... Ποιος σου το έλεγε για 40?!!!!!! χεχεχεχεχε Μάλιστα τη δόση του καφέ την βάζεις με ζυγαριά, όταν αλλάζεις μάρκα καφέ πρέπει να ζυγίζεις ξανά γιατί ο όγκος διαφέρει στο ίδιο βάρος Η σωστή δόση (για διπλό) είναι 17-21 κατά Μ.Ο. και ανάλογα με τι καφέ παίζεις και τι θες να επιτύχεις Υπάρχει και η λύση του φραπέ για το σπίτι... Σωστά. Υπάρχουν άπειροι τύποι καφέ να ασχοληθεί κάποιος. Δεν είναι μόνο ο espresso. ένα μεγάλο λάθος θεωρώ στην Ελλάδα είναι πως δεν υπάρχει ενημέρωση προς τους χρήστες ωστε να ασχοληθούν και ως χόμπι με τον καφέ. Για παράδειγμα στα Coffee Island (τα αναφέρω γιατί όλοι τα ξέρουν), έχουν καλό και επώνυμο εξοπλισμό για κάθε τύπου καφέ. Δεν έχουν αξιωθεί όμως να φτιάξουν ενα φυλλάδιο-οδηγό προς τους πελάτες τους να τους ενημερώνουν τι και για ποιο λόγο να πάρουν. Οπότε όλοι μένουν στην άγνοια. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όταν είχα κάνει κάποια αγορά απο το https://www.maxicoffee.com/ (ενα απο τα πιο γνωστά καταστήματα της Ευρώπης) σου έστελναν δώρο βιβλιαράκι σε ανακυκλωμένο χαρτί, φοβερά ποιοτικό που περιέγραφε όλους τους τύπους καφέ, πως να τους πετύχεις (χρόνοι, κόψιμο, θερμοκρασία κλπ κλπ) και με ποιον εξοπλισμό γίνεται αυτό. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2017 από sphinxgr 3
patrickdrd Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Σκέτος φυσικά! Τελικά μετά απο αρκετή ενασχόληση κατέληξα πως για να εκτιμήσεις τον καλό καφέ (σωστή παρασκευή , καλός καφές κλπ) πρέπει να πιεις σκέτο espresso. οχι μονο σκετος και εσπρεσο (σκετος) αλλα και ζεστος! τι παγακια και μλκιες, ζεστος και το καλοκαιρι, ουτε γαλατα, ουτε ζαχαρες και ειναι γαματος! 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 οχι μονο σκετος και εσπρεσο (σκετος) αλλα και ζεστος! τι παγακια και μλκιες, ζεστος και το καλοκαιρι, ουτε γαλατα, ουτε ζαχαρες και ειναι γαματος! espresso θεωρείται μόνο ζεστός!!!! 1
patrickdrd Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 οκ τωρα το ειδα, δεν ειχα διαβασει τοσο προσεκτικα το ποστ σου, εισαι συναδελφος-μερακλης, ωραιος βλεπω τον αδερφο μου τον... γκιοζη, παρολο που τον πειραζει το γαλα εντωμεταξυ, παει και παιρνει κατι αηδιες καπουτσινους φρεντο τιγκα στο γαλα και στην ζαχαρη, λες και ειναι μωρο και πινει το μιλκσεϊκ του, αστο ρε μεγαλε, τι το ταλαιπωρεις; πιες ενα μιλκσεϊκ να πουμε, αλλα ξεχασα, θελει και καφε 10 η ωρα τη νυχτα, αλλιως δεν μπορει να παει γυμναστηριο, υπνος; νταξει μωρε, ποιος τον γαμαει κι αυτον; χαχαχαχα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα