Προς το περιεχόμενο

Πίτα, σουβλάκι, καλαμάκι, younameit Θεσσαλονίκης, Τιμή


Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νταξ ο Θανάσης τουλάχιστον έχει κρατήσει ένα καλό μέγεθος, σαν αυτό που λέει ο billdanos, και δε βάζει πατάτες στα τυλιχτά. Ντομάτα-κρεμμύδι-γεια σας.

Επίσης το κεμπάπ, αν και δεν είναι αυτό που ήταν πριν χρόνια, είναι καλύτερο (γευστικότερο, πιο κεμπάπ) απ' τα μακρόστενα μπιφτέκια που ψήνουν οι περισσότεροι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μιλαω για (πολυ) μικρα σουβλατζιδικα -που θα επρεπε να εχουν ανακηρυχθει..."διατηρητεα"(!), χεχε  B) 

Λιγα υλικα, που τους τελειωναν μεχρι μεσημερι -καποιες φορες & νωριτερα- και επομενως..το εκλειναν

 

Π.χ. Σωτηρόπουλος στο μοναστηράκι ας πούμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ όσοι φτιάχνουν τα σουβλάκια με πίτα τεράστια? Έμεινε κανένα μαγαζί που να τα φτιάχνει όπως παλιά (και όπως πρέπει) που ήταν μικρά, τέλεια τυλιγμένα και όχι απλά ...διπλωμένα στη μέση, που μπορούσες να τα χωρέσεις ολόκληρα στο στόμα (την μπουκιά εννοω) και να τα φας με 4-5 δαγκωνιές το καθε ένα???

 

Αυτά τα εκτρώματα που "θαυμάζετε" μερικοί, δεν έχουν απολύτως καμία γεύση. Άπειρο κρέας, έναν τόνο ντομάτα και κρεμμύδι, άπειρες τηγανητές πατάτες (γιατί τις λέτε τηγανητές αφού είναι παπαριασμένες μέσα στην πίτα???) και άπειρη σως που τρέχει απο παντού...  :eek:

 

Έτσι αξιολογώ πλεον όλα τα φαγάδικα στα οποία πάνω. Μόλις δω τεράστια πιάτα και υπερβολές, εξαφανίζομαι και δεν ξανα πατάω!  :devil:

Πω - πω.

Τι μου θύμισες τώρα ρε φίλε.

 

Πιτσιρικάς στα Γιάννενα τότε που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχε τη μεγάλη ομαδάρα με Γκλασμάνη ,Μοντέλ,Παστερνάκη,

Κοντογιωργάκη, Λύσσα  κ.λ.π.και όλοι οι μεγάλοι προσκυνούσαν εκεί μέσα.

Τότε εμφανίστηκε η νέα μόδα πίτα με γύρο ένα άγνωστο φαγητό για όλους.

Θυμάμαι το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην 28ης Οκτωβρίου κοντά στο φανάρι (ένα είχαμε τότε στα Γιάννενα)

και πούλαγε πίτα με γύρο.

 

Επειδή οι εποχές ήταν δύσκολες τα χρήματα λίγα μετά τους αγώνες του ΠΑΣ πηγαίναμε για πιτόγυρο.

Ήταν τρέντυ.

Μόδα ας πούμε.

Το τι γινόταν;;;;

Αδύνατο να περιγραφεί με λόγια.

Έκλεινε ο δρόμος από την ουρά.

Θυμάμαι καμιά φορά εκείνη τη γεύση και μελαγχολώ όταν τρώω σήμερα πιτόγυρο.

Πιθανώς να ήταν ότι τότε ήταν και η πείνα μας μεγάλη.

Ήταν όμως όπως το είπες.

Σφιχτά τυλιγμένο όλο κι όλο 4-5 μπουκιές.

Άλλο που εμείς παίρναμε και 2-3 φέτες ψωμί να κρατήσει περισσότερο.

 

Η νέα εποχή όμως όπως αλλοίωσε πολλά πράγματα έτσι άλλαξε και τις συνήθειες της διατροφής.

 

Edit. Και για τους μη γνώστες του ποδοσφαίρου μιλάμε για δεκαετία 70.

Ναι Από τότε υπάρχει το καλό πιτόγυρο. :)

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νταξ ο Θανάσης τουλάχιστον έχει κρατήσει ένα καλό μέγεθος, σαν αυτό που λέει ο billdanos, και δε βάζει πατάτες στα τυλιχτά. Ντομάτα-κρεμμύδι-γεια σας.

Επίσης το κεμπάπ, αν και δεν είναι αυτό που ήταν πριν χρόνια, είναι καλύτερο (γευστικότερο, πιο κεμπάπ) απ' τα μακρόστενα μπιφτέκια που ψήνουν οι περισσότεροι.

Οποιος εχει φαει στο Θαναση σουβλακι και αρκετα παλιοτερα, για παραδειγμα το 1990-95(!),

καταλαβαινει τη μεγααλη διαφορα του χθες με το σημερα! Ε, και δεν ειναι προφανως τυχαιο...

Δεν ξερω, αν με ενοχλει τοσο το τουριστικο "να τους γδαρουμε", οσο το βιομηχανοποιημενο.

:fear:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΑΓΕΥΣΤΕΣ ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΑΨΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ!

Ελεος πια!

Εκτος εαν ειναι ψημενες στα καρβουνα, κομμενες και μουλιασμενες απο το γαματο κρεατολεμονοαλατοζουμο που σταζει απο τα σουβλακια (καλαμακια) που εχουν τοποθετηθει απο πανω.

 

Εν τω μεταξύ είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι παίζει μεγάλο ρόλο η τεχνική του ψησίματος, ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα (πρώτη ύλη, φωτιά κ.λπ.) είναι ακριβώς ίδια:

 

 

Σιγα το μυστικο.Καρβουνα θελει και να μετακινεις τα καρβουνα.Και χρονο.Αφου δεν τα ψηνουν οι πιτουρες.Και γιατι να τα ψησουν ? Αφου οι πελατες εχουν εθιστει στο 5λεπτο ψησιμο των προψημμενων στεγνων παπαριων.Ακομα και εγω που δουλευα μικρος ντελιβερας και εψηνα σουβλακια για παρτη μου και για πελατες , τα εκανα 100 φορες πιο ζουμερα απο τους παπαρες που σου λενε '' σε 10 λεπτα εισαι ετοιμος''.

Γιατι τον γυρο τον ψηνουν ολοι ? Παπαρια ψηνουν.Χειρουργικο νυστερι θα χρησιμοποιουν σε λιγο , για να τον κοβουν τοσο λεπτο που να φαινεται ψημμενος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γιατι τον γυρο τον ψηνουν ολοι ? Παπαρια ψηνουν.Χειρουργικο νυστερι θα χρησιμοποιουν σε λιγο , για να τον κοβουν τοσο λεπτο που να φαινεται ψημμενος.

Οι "παραδοσιακες τρυπες" που αναφερω παραπανω, συνηθως χαρακτηριστικο τους ειχαν, τα μεγαλυτερα κομματια γυρου:

δηλαδη ενω ηταν σχετικα μικρο, εβλεπες να εχει 5-7 κομματια γυρου καλοψημενου που σχεδον γειτνιαζε σε...κοντοσουβλι!

:wub:

 

Καμια σχεση με τα σημερινα επιφανειακα τριμματα, λες και τριβουν τρουφα(!) για να βαλουν μεσα, και οχι γυρο...Ημαρτον!

:shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω ακούσει αυτό για την αλοιφή. Εντάξει όλα τα άλλα, και να συμφωνήσω με τη λέξη σάντουιτς....αλλά ΑΛΟΙΦΗ;;;; Με το "αλοιφή" άλλα πράγματα μου έρχονται στο μυαλό, και προφανώς όχι το τζατζίκι, η κέτσαπ και η μουστάρδα.

 

 

Και στην Αθήνα, άλλοι τα έχουν 2.10 άλλοι 2.20 άλλοι 2.30. Άλλοι πάλι πάνε πιο χαμηλά στα 1.80 ή ακόμα και 1.70. Άλλοι μεγαλύτερη ποσότητα άλλοι μικρότερη. Άλλος βάζει περισσότερη πατάτα άλλος λιγότερη. Το κάθε σουβλατζίδικο έχει τους δικούς του κανόνες είτε είναι Αθηναϊκό, είτε Θεσσαλονικιώτικο. 

 

 


ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΑΓΕΥΣΤΕΣ ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΑΨΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ!
Ελεος πια!

 

 

Για το αλάδωτες που είπες...από κάποια φάση και μετά, όλα τα σουβλατζίδικα τις κάνουν αλάδωτες χωρίς να το ζητήσεις. Παλιά το ζητούσες. Προφανώς είναι κανονισμός που μπήκε πρόσφατα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο έμενα Θεσσαλονίκη (20 χρόνια) ποτέ μου δεν άκουσα την λέξη αλοιφή σε πιτογυραδικο (δυτικά)

Δυτικά ζούνε 15 χρόνια πίσω φίλε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο έμενα Θεσσαλονίκη (20 χρόνια) ποτέ μου δεν άκουσα την λέξη αλοιφή σε πιτογυραδικο (δυτικά)

Μηπως τους εκαναν πλακα , τους ελεγαν οτι οι τιμες τους ειναι φαρμακειο ? Και εκοψαν σιγα σιγα το αλοιφη  :-D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...