Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, grip είπε

Εγώ έχω ένα από Ρωσία όμως γράφει αναμονή για εκτελωνισμό κ ίδια μερα κ ώρα γράφει εκφορτωση στον αερολιμενα. Τα ανοίγουν βάσει ημερομηνίας ή ίσως και από ποια χώρα μπορεί να έρχονται; ποιος ξέρει; 🤔

έχω δέματα από Κίνα που περιμένουν σχεδόν δύο μήνες για έλεγχο στο τελωνείο

• Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος μέγιστος χρόνος που τους υποχρεώνει να τα έχουν εκτελωνισει αλλιώς έχουν κάποιον πειθαρχικό ή αποζημίωση; Κάποιο τηλέφωνο να έχεις δοκιμάσει να σου πούνε κάτι; Επίσης όσοι είναι Αθήνα, υπάρχει περίπτωση να δέχονται κάποιου κόσμο να πας και να τα παραλαμβάνεις κατευθείαν από εκεί; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, grip είπε

Υπάρχει κάποιος μέγιστος χρόνος που τους υποχρεώνει να τα έχουν εκτελωνισει αλλιώς έχουν κάποιον πειθαρχικό ή αποζημίωση; Κάποιο τηλέφωνο να έχεις δοκιμάσει να σου πούνε κάτι; Επίσης όσοι είναι Αθήνα, υπάρχει περίπτωση να δέχονται κάποιου κόσμο να πας και να τα παραλαμβάνεις κατευθείαν από εκεί; 

Για να δείτε τι γίνεται στο τελωνείο

Δέμα φάκελος αξίας 3€ από Ali με πληρωμένο το ΦΠΑ αγορασμενο 3/7 μπήκε στην Ελλάδα 16/7 και σήμερα το έβγαλαν για να περάσει τελωνείο σχεδόν ΔΥΟ μήνες μετά

Αντικειμένου: UUχχχχχχχχCN

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
13/9/2021, 11:40 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, radiotv είπε

Για να δείτε τι γίνεται στο τελωνείο

Δέμα φάκελος αξίας 3€ από Ali με πληρωμένο το ΦΠΑ αγορασμενο 3/7 μπήκε στην Ελλάδα 16/7 και σήμερα το έβγαλαν για να περάσει τελωνείο σχεδόν ΔΥΟ μήνες μετά

Αντικειμένου: UUχχχχχχχχCN

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
13/9/2021, 11:40 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Υπάρχουν και χειρότερα..εγώ από 9/7 μπήκε Ελλάδα και ακόμα τιποτα.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stv6958 είπε

Υπάρχουν και χειρότερα..εγώ από 9/7 μπήκε Ελλάδα και ακόμα τιποτα.. 

απλό ή συστημένο είναι; νομίζω το μεγάλο κόλλημα είναι στα απλά δεματα 

Δημοσ.

Παιδιά ήρθε δέμα όπου με χρέωσαν ΦΠΑ σχεδόν 4 ευρω και τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμο 5 ευρώ!

Θέλω να ανοίξω dispute στο AliExpress,πότε το ανοίγω;Να επιλέξω ότι το παρέλαβα και μετά να το ανοίξω η από πριν;Δεν έχω ξανά ανοίξει κάποιο θέμα σε καμία πλατφόρμα!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, grip είπε

Πότε το είχες παραγγείλει; θυμάσαι αν είχες πληρώσει τον extra ΦΠΑ μέσω της πλατφόρμας του Ali? 

Η παραγγελία έγινε μετά τις αλλαγές,στις 9 Ιουλίου,15 Αυγούστου μπήκε στο ΓΕΤΑ και είχε κρατηθεί κανονικά ο ΦΠΑ!

Άλλο παράξενο είναι και τα 5 ευρώ για τα ΕΛΤΑ αντί των 2,5!

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Kosmass είπε

Η παραγγελία έγινε μετά τις αλλαγές,στις 9 Ιουλίου,15 Αυγούστου μπήκε στο ΓΕΤΑ και είχε κρατηθεί κανονικά ο ΦΠΑ!

Τα ΕΛΤΑ χρεώνουν €5 αν θεωρήσουν ότι η αξία του αντικειμένου είναι από €15 έως €30 ευρώ. Βέβαια, στην τύχη απ' ότι έχω καταλάβει το υπολογίζουν αυτό. Εμένα άλλα 'ντι άλλων υπολογίζουν κάθε φορά.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε

Τα ΕΛΤΑ χρεώνουν €5 αν θεωρήσουν ότι η αξία του αντικειμένου είναι από €15 έως €30 ευρώ. Βέβαια, στην τύχη απ' ότι έχω καταλάβει το υπολογίζουν αυτό. Εμένα άλλα 'ντι άλλων υπολογίζουν κάθε φορά.

Επάνω στο δέμα έγραφε την πραγματική τιμή των 16,5 ευρώ,σε αυτά έπεσαν 3,96 ΦΠΑ και τα 5 ευρώ για τα ΕΛΤΑ!

Ήδη μίλησα με customer service agent στο AliExpress και θα ενημερωθώ σε 3 εργάσιμες για το αποτέλεσμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kosmass είπε

Τι μέθοδο αποστολής είχες επιλέξει;

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να την στείλεις πίσω για επανέλεγχο, επισυνάπτοντας την απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσες φόρο…

Τώρα τρέχα γύρευε…

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τι μέθοδο αποστολής είχες επιλέξει;

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να την στείλεις πίσω για επανέλεγχο, επισυνάπτοντας την απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσες φόρο…

Τώρα τρέχα γύρευε…

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

Δεν είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα. Έστειλα κι εγώ όλα τα αποδεικτικά ότι πλήρωσα φόρο και με αγνόησαν. Και πρέπει να πληρώσεις και €12 ανά πακέτο για να σου το εξετάσουν, τα οποία εφόσον δεν παραδεχθούν το λάθος τους δε σου τα επιστρέφουν (και το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι εφόσον δε βρήκαν τον φόρο καταχωρημένο μέσω του IOSS, το αποδεικτικό δεν έχει καμία σημασία, όπως έχουν πει και σε άλλους στο παρελθόν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...