Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Φίλε Kercyn το έχουμε συζητήσει και παλιότερα και ακόμα περιμένω την απάντηση που μου έταξες...

Τώρα, αν εσύ μπερδεύεις το gender με το κυνήγι και τους εξωγήινους ή ακόμα χειρότερα προσπαθείς να εξευτελίσεις μια προσωπική ελευθεριά και ατομικό δικαίωμα με ένα χόμπι ή μια φαντασίωση... δεν σου φταίει κάνεις και ειδικά η κοινωνία που σε προσπερνάει!

Την απάντηση είμαι ψιλοσίγουρος ότι στην είχα δώσει (αν και καθυστερημένα πολύ ειν' η αλήθεια). Θα ξανακοιτάξω και αν κάνω λάθος θα επανορθώσω.

Για το μπέρδεμα που λες, δεν μπερδεύω τίποτα. Απλώς σου έφερα ένα παράδειγμα της δικής σου λογικής προσπαθώντας να σου δείξω ότι δεν στέκει ("δε θα συναντήσεις trans άρα τι σε κόφτει ο νόμος για το πώς να τους μιλάς" vs "δεν είσαι κυνηγός άρα τι σε νοιάζει ο Χ νόμος για τους κυνηγούς").

Για τους εξωγήινους σκίουρους, φαντάζομαι έχεις ακουστά τη λέξη "otherkin". Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική "ο καθένας μπορεί να φτιάχνει το δικό του γένος ανάλογα με το πώς νιώθει", δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός στο πόσα γένη/pronouns υπάρχουν, ποια είναι αυτά.

Το έχω ξαναπεί άλλες 1000 φορές, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να αισθάνεται όπως θέλει. Το πρόβλημά μου ξεκινάει όταν αυτή η μερίδα κόσμου απαιτεί όλοι οι υπόλοιποι να πάνε με τα νερά τους και να απαιτεί όχι ανοχή, αλλά σεβασμό.

Αν εγώ λοιπόν δηλώνω εξωγήινος σκίουρος, είσαι σύμφωνος με νομοθεσία η οποία σε αναγκάζει, με μόνο υποκειμενικά κριτήρια χωρίς καμία επιστημονική βάση, να συμφωνείς με ό,τι κατεβάσει το κεφάλι μου;

• Like 4
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω οτι μαζί με τις αλλαγες στα φύλα πρέπει να αλλάξουμε και κάποια πράγματα στην ελληνική γλώσσα.

Πχ δεν μπορεί να είσαι ουδέτερο χρεισημοποιόντας το "ΤΟ" και να γράφεται ως Αντιγόνη, το σωστό πλέον είναι "ΤΟ ΑντιγόνΙ" και αντίστοιχα όλα τα υπολοιπα.

Α ρε Μπαμπινιώτη που είσαι;

• Like 6
Δημοσ.

Κατά τα άλλα είμαι εγώ αυτός που αλλάζει το θέμα... :)

που άλλαξα θέμα?

δείξε μου

επίσης δε μας είπες

1)που βρίσκεται αυτή η ιδιαιτερότητα?

ανάμεσα στα πόδια ή μέσα στο κεφάλι?

2)γιατί μου επιβάλεις να συμμορφωθώ με τις απαιτήσεις κάποιού που εσύ λες ότι έχει πόνο στην ψυχή

και εγώ συμπλήρωσα άρα χρειάζεται να δει γιατρό που ασχολείται με την ψυχή,ψυχολόγο ή ψυχίατρο

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό θα είχε λογική αν όλοι οι μαθητές φορούσαν τα ίδια ρούχα όπως παλιά με τις στολές. Τη στιγμή όμως που ο καθένας φοράει ο,τι θέλει, γιατί να μην υπάρχει και αυτό? Επειδή δεν μας φαίνεται "φυσιολογικό"? Δηλαδή δεν μας πειράζει το 12ποντο στο 14χρονο κοριτσάκι αλλά φρικάρουμε με τη φούστα του Μπάμπη?  :ph34r:

γιατι πρωτον το παιδι που θελει να το κανει, επειδη λογω μικρης ηλικιας να ειναι μπερδεμενο. οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαστει να κανει κατι για το οποιο θα μετανιωσει αργοτερα. μπορει να περιμενει μερικα χρονακια ακομη μεχρι να ωριμανσει περισσοτερο.

και δευτερον, θα μπερδεψει τα αλλα παιδακια του σχολειου. δεν θα ξερουν πως να αντιδρασουν και πως θα επηρρεασει την δικια τους σεξουαλικοτητα.

εγω ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει σωνει και καλα το αγορακι να πηγαινει στο σχολειο με γυναικεια ρουχα απο τοσο μικρο. αυτο ειναι δηλαδη προοδευτισμος; αμα το αφησουμε για λυκειο/πανεπιστημιο, θα ειναι προβλημα;

• Moderators
Δημοσ.

Πριν μπορεί αν πήγαινε, να γύριζε στο σπίτι του μαύρος απο το ξύλο. Τώρα μπορεί να το κάνει κάπως πιο ελεύθερα. 

Το να δείρεις κάποιον (που δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για σένα ή άλλους κλπ κλπ) είναι ήδη παράνομο.

Δημοσ.

Την απάντηση είμαι ψιλοσίγουρος ότι στην είχα δώσει (αν και καθυστερημένα πολύ ειν' η αλήθεια). Θα ξανακοιτάξω και αν κάνω λάθος θα επανορθώσω.

Για το μπέρδεμα που λες, δεν μπερδεύω τίποτα. Απλώς σου έφερα ένα παράδειγμα της δικής σου λογικής προσπαθώντας να σου δείξω ότι δεν στέκει ("δε θα συναντήσεις trans άρα τι σε κόφτει ο νόμος για το πώς να τους μιλάς" vs "δεν είσαι κυνηγός άρα τι σε νοιάζει ο Χ νόμος για τους κυνηγούς").

Για τους εξωγήινους σκίουρους, φαντάζομαι έχεις ακουστά τη λέξη "otherkin". Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική "ο καθένας μπορεί να φτιάχνει το δικό του γένος ανάλογα με το πώς νιώθει", δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός στο πόσα γένη/pronouns υπάρχουν, ποια είναι αυτά.

Το έχω ξαναπεί άλλες 1000 φορές, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να αισθάνεται όπως θέλει. Το πρόβλημά μου ξεκινάει όταν αυτή η μερίδα κόσμου απαιτεί όλοι οι υπόλοιποι να πάνε με τα νερά τους και να απαιτεί όχι ανοχή, αλλά σεβασμό.

Αν εγώ λοιπόν δηλώνω εξωγήινος σκίουρος, είσαι σύμφωνος με νομοθεσία η οποία σε αναγκάζει, με μόνο υποκειμενικά κριτήρια χωρίς καμία επιστημονική βάση, να συμφωνείς με ό,τι κατεβάσει το κεφάλι μου;

φίλε μου η κουβέντα είχε σταματήσει εδώ: 

http://www.insomnia.gr/topic/615401-το-thread-των-lgbt-δικαιωμάτων/?p=55925489

&

http://www.insomnia.gr/topic/615401-το-thread-των-lgbt-δικαιωμάτων/?p=55926042

Τότε προς τι το "X" στο username;

Γιατί δεν ξεκινάς την ερώτηση από το Α μετά το Τ... λίγο αργότερα το Ι και αφού λυθούν οι απορίες σου ρώτα και το Χ!  :devil:

ναι, ενταξει να εκφραζονται οπως θελουν. αλλα να ντυνονται γυναικεια στο σχολειο; δεν θα ηταν καλυτερα να το αφησουν αυτο για αργοτερα; απο λυκειο και πανω;

Στο link που σου έδωσα στην αρχή απατώνται όλες οι απορίες σου...

Δημοσ.

Αν το άτομο θέλει να αυτοαποκαλείται ΤΟ Jason Αντιγόνη φυσικά και είναι δικαίωμα του. Αν δε αναγνωρίζεται και από το δικαστήριο, τέλος.

Όμως αν κάποιο άλλο άτομο πιστεύει ότι έχει γεννηθεί στο Άλφα του Κενταύρου και το λενε Ζμπαγκ , γιατί να μην τυγχάνει της ίδιας αναγνώρισης, έστω κοινωνικής, όχι δικαστικής.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν από τους δύο.

Άσε που όπως είπε και ο Atix είναι απίθανο να τους συναντήσω και να συγχρωτιστώ μαζί τους.

δεν ειναι δικαιωμα του η γλωσσα εχει καποιους συγκεκριμενους κανονες οπως πχ τους τονους που δεν εβαλα

Δημοσ.

Διάβασα τυχαία ένα λογικό επιχείρημα

λέει,πως μπορεί ένας άντρας να θέλει να αλλάξει φύλο επειδή νιώθει γυναίκα

τι στιγμή που δεν ξέρει πως είναι να είσαι γυναίκα

Δημοσ.

δεν ειναι δικαιωμα του η γλωσσα εχει καποιους συγκεκριμενους κανονες οπως πχ τους τονους που δεν εβαλα

Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο... εμπλουτίζετε, εξελίσσετε, λέξεις χάνονται, νέες βγαίνουν, μερικές αλλάζουν νόημα... αν αυτό το θεωρείς αρκετό για να σταματήσει ένα δικαστήριο ή ένα κράτος από το να προστατέυει τους πολίτες του... κάτι έχεις χάσει...

ΥΓ: Πόσους δικαστές έχουμε μέχρι σήμερα στο thread? Μην ρωτήσω για γιατρούς, κοινωνιολόγους και λοιπά επαγγέλματα...

• Like 2
Δημοσ.

Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο... εμπλουτίζετε, εξελίσσετε, λέξεις χάνονται, νέες βγαίνουν, μερικές αλλάζουν νόημα... αν αυτό το θεωρείς αρκετό για να σταματήσει ένα δικαστήριο ή ένα κράτος από το να προστατέυει τους πολίτες του... κάτι έχεις χάσει...

ΥΓ: Πόσους δικαστές έχουμε μέχρι σήμερα στο thread? Μην ρωτήσω για γιατρούς, κοινωνιολόγους και λοιπά επαγγέλματα...

το δικαστηριο δεν εξαταζει το γλωσικο. το δικαστηριο εξεταζει το νομιμο του αιτηματος του τυπα (να σβυστει το φυλο απο την ταυτοτητα του)

και εξακολουθω να μη καταλαβαινω απο τι προστευεται ο τυπας αν δεν εχει φυλο η ταυτοτητα του

• Like 1
Δημοσ.

Ω, ναι κι όμως πρέπει να το ανεχτείς. Κι όσο οι νόμοι αλλάζουν μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να ανέχεσαι περισσότερα πράγματα. Καλό κουράγιο!  ;)

Εσύ και ένας ακόμη είπαν καλο κουράγιο στο ιδιο ύφος.

Θα το δούμε ποιός θα κάνει κουράγιο στο τέλος.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη.

Αλήθεια σε τι αναφέρεσαι???

Απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις.

Δημοσ.

Ένα 15χρονο έχει την νομιμοποίηση να παει και να αλλάξει φύλο, γιατί αν συνευρεθεί σεξουαλικά με κάποιον ενήλικο είναι αυτεπάγγελτο ποινικό(νομίζω) αδίκημα, εφόσον βέβαια το κανει με την θέληση του. Δεν είναι παράλογο;

Δημοσ.

δεν διαφωνω στο οτι εξελισσετε κτλπ ομως υπαρχουν και καποια πραγματα ως αξιωματα πχ τα γενη και στο κατω κατω πως ακριβως τον προστατευει το κρατος με το να μην λεει το φυλο  του? αν βγει πχ ενα ενταλμα συληψης για καποιον σαν αυτον τι θα λεει αναζητητε ενα ουδετερο υψος ταδε ?

Δημοσ.

και εξακολουθω να μη καταλαβαινω απο τι προστευεται ο τυπας αν δεν εχει φυλο η ταυτοτητα του

Απο τον "πονο στη ψυχη του"

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...