Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ποσα λοιπον θα ησουνα ευχαριστημενος; Αυτο μπορεις να το λες, ακομη και αμα βαζεις κανενα 4.000 στην ακρη καθε μηνα. Κανεις οτι καλυτερο μπορεις με τα λεφτα που εχεις και βγαζεις, οχι με τα λεφτα που θα ειχες στην περιπτωση που ησουνα γιος του Λιατση...

Το μυστικό για εμένα είναι να μην κάνω το σκατό μου παξιμάδι πρώτον για να κάνω ψευτοαποταμίευση. Δεν βγάζω αρκετά έτσι και αλλιώς και σπατάλες γενικά είναι ελάχιστες αλλά αν μπορούσα να βάζω στην άκρη 300 ευρώ χωρίς όμως πραγματικά να αισθάνομαι την απουσία τους θα έλεγα ότι είμαι οκ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγάζω μίνιμουμ 1200 ευρώ το μήνα με -τωρινά- έξοδα. Τώρα βγάζω με το ζόρι τα μισά από αυτά και εννοείται ότι δεν παίζει να μείνει στην άκρη μία. 

Μετά από κάποια χρόνια το παιδί σου πχ.

Χλωμό φίλε Zio, στις μέρες μας μόνο οι πραγματικά βολεμένοι και οι χαζοί κάνουν παιδιά και δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επίσης υπάρχει ηλικιακό τραίνο που αν το χάσεις δεν πρόκειται να ξαναπεράσει και εγώ το έχω χάσει. Αρα είναι δώρο άδωρο. 

• Like 5
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μυστικό για εμένα είναι να μην κάνω το σκατό μου παξιμάδι πρώτον για να κάνω ψευτοαποταμίευση. Δεν βγάζω αρκετά έτσι και αλλιώς και σπατάλες γενικά είναι ελάχιστες αλλά αν μπορούσα να βάζω στην άκρη 300 ευρώ χωρίς όμως πραγματικά να αισθάνομαι την απουσία τους θα έλεγα ότι είμαι οκ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγάζω μίνιμουμ 1200 ευρώ το μήνα με -τωρινά- έξοδα. Τώρα βγάζω με το ζόρι τα μισά από αυτά και εννοείται ότι δεν παίζει να μείνει στην άκρη μία. 

Χλωμό φίλε Zio, στις μέρες μας μόνο οι πραγματικά βολεμένοι και οι χαζοί κάνουν παιδιά και δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επίσης υπάρχει ηλικιακό τραίνο που αν το χάσεις δεν πρόκειται να ξαναπεράσει και εγώ το έχω χάσει. Αρα είναι δώρο άδωρο. 

Ούτε εγώ είμαι πολύ της συστηματικής αποταμίευσης απλά λέω ότι δεν είναι άχρηστη γιατί μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και να χρειαστούμε κάποια χρήματα. Για τα παιδιά δεν συμφωνώ απόλυτα, περάσαν και δυσκολότερες εποχές αν και καλό είναι να υπάρχει κάποια ασφάλεια.

Δημοσ.

Σκέψου πόσο θα μπορούσες να βοηθήσεις κάποιον δικό σου με αυτά τα χρήματα όμως.

Μετά από κάποια χρόνια το παιδί σου πχ.

το να ζεις μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά (όπως κάνουν αρκετοί που ξέρω) για ζήσει καλά κάποιος άλλος (κι αν συμβεί κιόλας) δε το θεωρώ και πολύ έξυπνο.

και τα παιδιά τι θα κάνουν; θα ζουν κι αυτά μέσα στη μιζέρια για να ζήσουν καλά τα εγγόνια; και πάει λέγοντας.....

• Like 1
Δημοσ.

το να ζεις μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά (όπως κάνουν αρκετοί που ξέρω) για ζήσει καλά κάποιος άλλος (κι αν συμβεί κιόλας) δε το θεωρώ και πολύ έξυπνο.

και τα παιδιά τι θα κάνουν; θα ζουν κι αυτά μέσα στη μιζέρια για να ζήσουν καλά τα εγγόνια; και πάει λέγοντας.....

Δεν είπα αυτό ρε συ, είπα ότι καλό είναι να μη σπαταλάμε όλα τα λεφτά που βγάζουμε σε βλακείες με τη λογική έλα μωρέ και τι θα γίνει αν μαζέψω 50 χιλιάδες ευρώ σε 20 χρόνια. Έστω και λίγα να είναι μπορεί να πιάσουν τόπο. Αν γίνεται το ξαναλέω, όχι να μη φας για να κάνεις αποταμίευση.

Δημοσ.

Δεν είπα αυτό ρε συ, είπα ότι καλό είναι να μη σπαταλάμε όλα τα λεφτά που βγάζουμε σε βλακείες με τη λογική έλα μωρέ και τι θα γίνει αν μαζέψω 50 χιλιάδες ευρώ σε 20 χρόνια. Έστω και λίγα να είναι μπορεί να πιάσουν τόπο. Αν γίνεται το ξαναλέω, όχι να μη φας για να κάνεις αποταμίευση.

zio μην επιμενεις..δεν εχουμε φραγκα για αποταμιευσεις   :P

Ποσο μαλλον για να κανουμε σχεδια για μετα απο 30 χρονια.Για μετα απο τρεις μερες να το συζητησουμε το πραγμα ... :-D

• Like 2
Δημοσ.

Παω στοιχημα οτι πολλοι απο αυτους που μπορουν και αποταμιευουν τσιριζουν να κοπει το κεα και το επιδομα ανεργιας γιατι επιβαρυνει τους συνεπεις και υπευθυνους νοικοκυραιους οπως ειναι οι ιδιοι. :-D

Αν και offtopic ναι μας επιβαρυνει επειδη ουσιαστικα αναλαμβανουμε εμεις το ρολο του κοινωνικου κρατους. Επειδη δηλαδη εγω γαμιεμαι στη δουλεια και βγαζω παραπανω απο εσενα ( γενικο ) πρεπει να σου πληρωνω επιδομα αλληλεγγυης ? Αυτος ειναι ο ρολος και η ευθυνη ενος σοβαρου κρατους στα πλαισια του οποιου οι φοροι απο τις επιχειρηματικες δραστηριοτητες κτλ κτλ αποδιδονται αναλογικα στους πολιτες. το βαπτισμα δε της εισφορας ως ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ειναι μεγαλη λασπη προς την πραγματικη εννοια της αλληλεγγυης.

Οντοπικ: με 2 μικρα παιδια στην ελλαδα του 2017, με ενοικιο και μηδενικγ προσωπικη περιουσια η αποταμιευση ειναι ονειρο θερινης νυκτος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και offtopic ναι μας επιβαρυνει επειδη ουσιαστικα αναλαμβανουμε εμεις το ρολο του κοινωνικου κρατους. Επειδη δηλαδη εγω γαμιεμαι στη δουλεια και βγαζω παραπανω απο εσενα ( γενικο ) πρεπει να σου πληρωνω επιδομα αλληλεγγυης ? 

Και τι σημαινει κοινωνικο κρατος ? Αναδιανομη πλουτου ειναι και στηριξη των ευπαθων ομαδων..Αρα ναι , θα το πληρωνετε , οπως το πληρωναν και οι ανεργοι πριν γινουν ανεργοι.

Στο κατω κατω δεν θελετε πολιτικη σταθεροτητα που ευννοει το φιλοεπιχειρηματικο περιβαλλον :? Eτσι επιτυγχανεται η πολιτικη σταθεροτητα

• Like 2
Δημοσ.

Δνε ξέρω αλλά μου φαίνεται παράλογο, με ένα σπίτι αξίας 90 να δώσουν 250, εκτός αν είχατε μέσον.

ενα προσωπικο παραδειγμα ανεφερα, γιατι πλεον υπαρχει κοσμος που προσπαθει να αποταμιευσει 50-100 ευρο το μηνα η η νεα γενια μεταναστευει για να τα βγαλει περα.και εγω ημουν ενας απλος ανθρωπος.φαντασου τι εχει γινει σε αλλες  περιπτωσεις

Γιατι δεν ανοίγετε θρεντ για τα χρέη σας; or pm

σε τι αναφερεσαι?δεν εισαι σε θεση να πεις σε καποιον τι να ποσταρει επειδη δεν συμφωνεις...

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει να συμφωνησω ή να διαφωνησω μαζι σας λολ! Απλα το θρεντ το συγκεκριμενο λέγεται αποταμιευση και όχι 'χρωσταω απο παλια και κυκλοφορω ελευθερος'. That's all.

• Like 1
Δημοσ.

σε τι αναφερεσαι?δεν εισαι σε θεση να πεις σε καποιον τι να ποσταρει επειδη δεν συμφωνεις...

Δεν με ενδιαφερει να συμφωνησω ή να διαφωνησω μαζι σας λολ! Απλα το θρεντ το συγκεκριμενο λέγεται αποταμιευση και όχι 'χρωσταω απο παλια και κυκλοφορω ελευθερος'. That's all.

Ποιος τυχερός θα σε πάρει εσένα βρε ποιος???!!!!! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το δινουμε το κοριτσι,  due to market conditions. Παρεπιπτοντως η αποταμιευση σε περιβαλλον μηδενικων/χαμηλων επιτοκιων ειναι επενδυτικα αστοχη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

ενα προσωπικο παραδειγμα ανεφερα, γιατι πλεον υπαρχει κοσμος που προσπαθει να αποταμιευσει 50-100 ευρο το μηνα η η νεα γενια μεταναστευει για να τα βγαλει περα.και εγω ημουν ενας απλος ανθρωπος.φαντασου τι εχει γινει σε αλλες περιπτωσεις

Παντως σε θαυμαζω. Αλλα προσωπικα θα τα επενδυα αλλιως. Θαυμαζω το θαρρος που δε φοβοσασταν για το χρεοσ κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...