Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο φυσικά. Κανένας εδώ μέσα δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά πως θα εξελιχθεί το πράγμα. Μπορεί πχ αύριο να πας στο κατάστημα, η ταμείας να θυμηθεί ότι πληρώθηκε με μετρητά και όλα να τελειώσουν εκεί.

Αυτό που σου έγραψα είναι πως σύμφωνα με τα γραμμάτια τους χρωστάς 600€ και όχι μια τηλεόραση (που μπορεί να έχει χαλάσει, να έχει σπάσει, να την έχεις πουλήσει, λίγη σημασία έχει).

μαλιστα καταλαβα... μπα σαν καινουρια ειναι αλλα λιγη σημασια εχει... τελος παντων ευχαριστω

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την τηλεοραση δεν μπορει να στην παρει,υπαρχει νομος που σε καλυπτει σαν αγοραστη.Οσο αναφορα τις απειλες με δικηγορο κτλ,παρε τηλ στο δικηγορικο γραφειο να δεις εαν οντως ισχυει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Να παρεις τις αποδειξεις και πας αυτοπροσωπος απο το μαγαζι και ζητησεις να μιλησεις με τον υπευθυνο κσι με τον ταμια που πληρωσες. Με το τηλεφωνο ή με τον υπαλληλο που ερχεται για εισπραξη ή το χ ψ δικηγορο που εβαλαν δεν θα βγαλεται καποια ακρη, η δουλεια που τους ανατεθηκε ειναι να εισπραξουν τα γραμματια και αυτο κανουν.

Το λαθος ειναι οτι πρωτευοντος δικο τους, καθως θα επρεπε να γνωριζουν πως λειτουργουν τα γραμμάτια και δευτερεύοντος δικο σου, οτι κατα την εξοφληση των γραματιων ή της πληρωμη του καθενα γραμματιου να σου παραδιδονταν και το αντιστοιχο γραμματιο. Αυτοι βλεπουν στο ντοσιε τους ενα πακο γραμματια και προσπαθουν να τα εισπραξουν.

Η αρχικη αποδειξη προκαταβολης, τα γραμματια και η αποδειξη εξοφλησης αναγραφουν καποιο κοινο στοιχειο ή γινεται καποια αναφορα ωστε να φαινεται οτι συνδεονται καπως μεταξυ τους για να μπορεσεις να αποδειξεις οτι τους εξοφλησες;

• Like 1
Δημοσ.

Να πας στο μαγαζι να εξηγήσεις τι έγινε. Που να θυμάται ο ιδιοκτήτης τι έχει γίνει? Βρήκε γραμμάτια στο συρτάρι, τα έδωσε σε κάποιον και είπε προχώρα στην είσπραξη. Φυσικά είναι λάθος το ότι δεν πήρες τα γραμμάτια και το θέμα αυτή τη στιγμή είναι γιατί το μαγαζί το έκανε εσκεμμένα ή απο λάθος? Μάλλον απο λάθος πιθανολογώ

Δημοσ.

Την τηλεοραση δεν μπορει να στην παρει,υπαρχει νομος που σε καλυπτει σαν αγοραστη.Οσο αναφορα τις απειλες με δικηγορο κτλ,παρε τηλ στο δικηγορικο

γραφειο να δεις εαν οντως ισχυει κατι τετοιο.

Δηλαδη; αν με πάμε δικαστικά τι γινετε;γιατί μίλησα μαζί του τηλεφωνικά κ μου είπε δεν ξέρει τίποτα έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ αν δεν ξοφλισω θα πάει δικαστικά κ θα μου κάνει κατάσχεση το πρωιων, ο άντρας είναι ΑμεΑ με σοβαρό θέμα υγείας κ Ίδη έχει κοστίσει αυτό που γίνετε στην υγεία του.
Δημοσ.

Με υπογραμμένα γραμμάτια από εσένα, πληρωμή με μετρητά και χωρίς εξοφλητική απόδειξη, λυπάμαι που στο λέω, αλλά έχεις μπλέξει. Μόνο αν ο καταστηματάρχης είναι ΠΟΛΥ καλό άτομο ή βρεις κάποιο άλλο τρόπο να το αποδείξεις ότι όντως εξόφλησες.

Αν ο καταστηματάρχης ήταν ΠΟΛΥ καλό άτομο δεν θα είχε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.

Δημοσ.

λοιπων πηγα κ ρωτησα δικηγορο, μου ειπε οτι η αποδιξη με καλυπτει και οτι παρανομος εχει τα γραμματια και οτι πρεπει να κανω εξοδικο στο καταστημα ζητοντας τα γραμματια μου κ θα μηνιθει κ για εκβιασμο λογο οτι στελνει ατομα στο σπιτι, δυστυχως μου ζηταει 250 ευρω λεφτα που δεν υπαρχουν αυτη την στιγμη γιατι δεν εχει πληρωθει ο αντρας μου απο την αναπηρικη του, τελος δεκεμβριου θα πληρωθει οποτε το αφηνω κ βλεπουμε, και μου ειπε κιολας οτι κατασχεσει δεν κανουν ετσι απλα θελει πολυ τρεξιμο πραγμα που μπορει να μην κανει απλα να προσπαθει να απετισει τα γραμματια κ αν με φωναξει ο δικιγορος του τοτε να παω να του διξω οτι εχω, εντωμεταξι ο δικηγορος του δεν εχει εποικινωνισει μαζι μας μονο ο εγνωστος φιλος του που ερχετε

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη; αν με πάμε δικαστικά τι γινετε;γιατί μίλησα μαζί του τηλεφωνικά κ μου είπε δεν ξέρει τίποτα έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ αν δεν ξοφλισω θα πάει δικαστικά κ θα μου κάνει κατάσχεση το πρωιων, ο άντρας είναι ΑμεΑ με σοβαρό θέμα υγείας κ Ίδη έχει κοστίσει αυτό που γίνετε στην υγεία του.

Όχι τηλεφωνικά, να πας επιτόπου και να του θυμίσεις την περίπτωση.

Δημοσ.

Αν ο καταστηματάρχης ήταν ΠΟΛΥ καλό άτομο δεν θα είχε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.

Εγώ δεν έγραψα ότι είναι πολύ καλό άτομο, έγραψα ΑΝ είναι πολύ καλό άτομο. Δεν ξέρω τι άτομο είναι. Μπορεί να είναι πολύ καλός, μπορεί και πολύ κακός. Δεν έχω στοιχεία για να τον κρίνω και δεν θα το κάνω.

Το ότι ανέθεσε σε δικηγόρο την είσπραξη των οφειλών είναι πολύ νορμάλ κίνηση, το ποιο λογικό δηλαδή. Όταν έχεις ένα συρτάρι γεμάτο με επιταγές (ακάλυπτες) και γραμμάτια αυτό οφείλεις να κάνεις, να αναθέτεις σε κάποιον που αυτή είναι η δουλειά του να φροντίσει να μαζέψει τα χρωστούμενα. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σε αυτή την κίνηση.

@matinalavda

Και εγώ θα πρότεινα να πας από το κατάστημα και να μιλήσεις με τον καταστηματάρχη, και αν βρεις, και την ταμεία που είχες πληρώσει. Δεν χάνεις τίποτα και πότε δεν ξέρεις.

Ο δικηγόρος σου τα παρουσιάζει πολύ "όμορφα" και απλά τα πράγματα. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολα. Το ότι παρανόμως δεν σου έδωσαν πίσω τα γραμμάτια αφού τα πλήρωσες είναι αυτονόητο και κανείς δεν θα διαφωνήσει. Το ζήτημα είναι πως θα αποδείξεις ότι όντως πλήρωσες. Αν είχες εξοφλητική απόδειξη τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και υπέρ σου αλλά τώρα δεν είναι έτσι. Από την μία πλευρά έχουμε απλώς το λόγο σου ότι πλήρωσες ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν χαρτιά (γραμμάτια) με την υπογραφή σου όπου δηλώνεις χρέος 600€. Δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

Απόδειξη ταμειακής έπρεπε να βγει έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που πουλήθηκε ένα προϊόν. Είτε το πλήρωσες όλο, είτε πλήρωσες ένα μέρος και τα υπόλοιπα θα τα πλήρωνες σε γραμμάτια, είτε πλήρωσες 0€ και έβαζες γραμμάτια για όλο το ποσό. Δεν είναι ακλόνητη απόδειξη ότι πλήρωσες τα γραμμάτια. Δείχνει απλώς πόσο αγόρασες το προϊόν.

Για αυτά με τις μηνύσεις και εξώδικα θα σου πρότεινα να τα σκεφτείς δύο φορές πριν προχωρήσετε.

Με το εξώδικο απλώς του λες επίσημα τις προθέσεις σου. Δεν νομίζω να σε βοηθήσει σε κάτι αυτό. Συνήθως είναι πεταμένα λεφτά. Τις προθέσεις σου πήγαινε να του τα πεις η ίδια από κοντά.

Δικηγόρο θα βάλεις εσύ, δικηγόρο έχει και ο άλλος. Αν εσύ τον μηνύσεις για παρενόχληση, αυτός θα σε μηνύσει πχ για παρεμπόδιση. Όταν εσύ τον μηνύσεις για απειλές, αυτός θα σε μηνύσει για εξύβριση. Σε καμία 10 χρόνια, αν και όποτε εκδικαστούν, θα έχει φτάσει ένας λογαριασμός στο θεό, και οι μόνοι ίσως κερδισμένοι θα είναι οι δικηγόροι. Τότε τα 600€ μπορεί να σου φανούν χαρτζιλίκι. Συνήθως είναι ένα μονοπάτι που δεν οδηγεί πουθενά.

Τον δικηγόρο σου τον έχεις εμπιστοσύνη; Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο δικηγόροι να "σπρώχνουν" τους πελάτες τους σε ασύμφορα μηνύσεις και δικαστήρια. Είτε λόγω λάθος εκτιμήσεων, είτε με όχι και πολύ αγνές προθέσεις.

Σου τα λέω να τα σκεφτείς καλά μην φτάσεις στο τέλος και χρειαστεί να πληρώσεις και τα 600€, και το δικηγόρο σου, και το δικηγόρο του, και τα δικαστικά έξοδα, και ότι άλλο έχει βγει στην πορεία.

Για ρώτησε τον αν πχ δέχεται να πληρωθεί στο τέλος και μόνο αν σε γλυτώσει από τα 600€;

Δημοσ.

Αφου ειπαμε εχει εξοφλητικο και οχι απλη αποδειξη

χαρτι στης σκαλες που ελεγε να εποικινωνισω με τον ταδε δικιγορο, κ σημερα ηρθε παλι αυτος που ειχε ξανα ερθει...

τελικα πηγες σε εναν δικο σου δικηγορο και οχι στον αλλον?!?!?!?!?!?!?

Κ θες και να σκασεις 250ε για εξωδικο?και αυτο ενα ΑΧΡΗΣΤΟ χαρτι ειναι οπως το αλλο που σου στελνει....

Πας στον δικηγορο που λεει το χαρτι.τα δειχνεις παιρνεις τα γραμματια ή καποιο χαρτι και τελος...

Ο δικηγορος εχει λαβει απο τον εμπορο καμμια 100αρια γραμματια και τσουβαλιαζει με εξωδικα με οτι πληρωθει...σε αυτον απευθυνεσαι και οχι στον εμπορο ουτε στον "κουριερ"!!!!

ακομη και δικαστικα εχω την εντυπωση οτι ειναι αστικο δικαστηριο που δεν θελει καν δικηγορο για κατι τοσο απλο...

ΜΗΝ περιπλεκεται τα πραγματα

Δημοσ.

Τον δικηγόρο σου τον έχεις εμπιστοσύνη; Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο δικηγόροι να "σπρώχνουν" τους πελάτες τους σε ασύμφορα μηνύσεις και δικαστήρια. Είτε λόγω λάθος εκτιμήσεων, είτε με όχι και πολύ αγνές προθέσεις.

Σου τα λέω να τα σκεφτείς καλά μην φτάσεις στο τέλος και χρειαστεί να πληρώσεις και τα 600€, και το δικηγόρο σου, και το δικηγόρο του, και τα δικαστικά έξοδα, και ότι άλλο έχει βγει στην πορεία.

Για ρώτησε τον αν πχ δέχεται να πληρωθεί στο τέλος και μόνο αν σε γλυτώσει από τα 600€;

θα σου απαντησω πανω σε αυτο. δικιγορο δεν εχω κανεναν γιατι ποτε δεν τον χρειαστικα, αυτον που ρωτησα τον βρηκα στα δικαστιρια στην αιθουσα δικιγορων κ του ειπα την υποθεση και τι εχει γινει κ ειπε αυτα που ειπε, πηγαμε απο το μαγαζι κ βρηκαμε τον υπευθυνο κ δεν βγηκε ακρη καθος η υπαλληλος που ηταν δεν δουλευει εκει εδω κ 6 μηνες κ οταν ζητησα να την παρουν τηλ μου ειπαν οτι δεν εχει τον ιδιο αριθμο μαλλον γιατι παιρνει κ δεν ησχιει, του εδειξα κ την αποδιξη κ μου ειπε οτι ειναι απλα για εγγυηση κ οχι τιποτα αλλο... του ειπαμε να κανει οτι θελει γιατι δεν εχουμε κ δεν ημαστε διατεθημενοι να πληρωσουμε κατι παραπανω απο οτι πληρωσαμε ιδη και αν θελει ας ερθει να την παρει.

Αφου ειπαμε εχει εξοφλητικο και οχι απλη αποδειξη

τελικα πηγες σε εναν δικο σου δικηγορο και οχι στον αλλον?!?!?!?!?!?!?

Κ θες και να σκασεις 250ε για εξωδικο?και αυτο ενα ΑΧΡΗΣΤΟ χαρτι ειναι οπως το αλλο που σου στελνει....

Πας στον δικηγορο που λεει το χαρτι.τα δειχνεις παιρνεις τα γραμματια ή καποιο χαρτι και τελος...

Ο δικηγορος εχει λαβει απο τον εμπορο καμμια 100αρια γραμματια και τσουβαλιαζει με εξωδικα με οτι πληρωθει...σε αυτον απευθυνεσαι και οχι στον εμπορο ουτε στον "κουριερ"!!!!

ακομη και δικαστικα εχω την εντυπωση οτι ειναι αστικο δικαστηριο που δεν θελει καν δικηγορο για κατι τοσο απλο...

ΜΗΝ περιπλεκεται τα πραγματα

επιδη τρεχαμε ολη μερα κ τωρα με ολο αυτο το θεμα ημαστε στα νοσοκομεια γιατι επιρεαστικε η υγεια του αντρα μου την δευτερα θα παω κ απο τον δικο του δικηγορο να δω κ αυτος τι θα πει, η ουσια ειναι δεν διατιθεμε να δωσω ουτε για εξοδικα ουτε για κατι που το εχω πληρωσει ας ερθει να παρει την τηλεωραση κ τελος δεν θα παιθανουμε για ενα αψυχο αντικιμενο, η αοδιξη που εχω ειναι ταμιακης μιχανης αξιας οσο εκανε η τηλεωραση ολο το ποσο. μου ειχε δωσει κ της προκαταβολης που εδωσα κ αυτη μου ειχε πει ειναι για εγγυηση η κοπελα κ οταν πληρωσα κ τα υπολιπα μου εκοψε κανονικα αποδιξη με ολο το ποσο απο την ταμιακη μηχανη κ γραφη αντικιμενο 1 800 ευρω μετριτα 800 ευρω

Δημοσ.

Τα γραμμάτια ισχύουν κανονικά. Για να μη πληρώσεις θα πρέπει

1) να θέλει να σε πιστέψει

2) να μπορεί να το κάνει λογιστικα

Δημοσ.

Ουτε για την εγγυηση δεν κανει η αποδειξη της ταμειακης για το πολυ να γραφει "ηλεκτρικα ειδη 600€". Πως αποδεικνυεις οτι η αποδειξη αφορα το συγκεκριμενο προϊόν και οχι οτιδηποτε αλλο?

Ολα τα καταστηματα ηλεκτρικων εκδιδουν μηχανογραφικες αποδειξεις οπου αναφερεται ακριβως το ειδος, η μαρκα, το μοντέλο του προϊόντος νομιζω οτι επιβαλεται και νομικα να εκδιδεται ετσι μια τετοια αποδειξη, αν μπορει ας το επιβεβαιωσει καποιος λογιστης.

Μαλλον οργανωμενο το έγκλημα, ταμειακη αποδειξη, υπαλληλος εχει φυγει, τα γραμματια αρχιζουμε να τα ζηταμε μετα απο

1χρονο, βρωμαει. Συνηθως αμα ληξει ενα γραμμάτιο, το πολυ μετα απο λιγες μερες αρχιζουν να τηλεφωνουν για υπενθύμιση, που πηγες και εσυ και το βρηκες αυτο το μαγαζι. Πες αν θες και επιτρεπεται επωνυμια του κατ/τος, ισως αυτο που σου κανει να ειναι καμμια "πολιτικη" του.

Δημοσ.

Βρες 2 ασβερκους να τελειώνει η υπόθεση. Έχει βρωμίσει ο τόπος με το κάθε λαμόγιο που προσπαθεί να αρπάξει από όπου μπορεί και δεν μπορεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...