Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω σε μια σύμβαση εργασίας, γνωρίζεις εξαρχής ότι είναι για 6 μήνες.  Γιατί το συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας να αποτελεί κάτι διαφορετικό.

Γιατί ο νομοθέτης λέει ότι ασχέτως της άποψης του εκμισθωτή, ο ελάχιστος χρόνος που δικαιούται κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι είναι οι 36 μήνες

Απλό δεν είναι ; 

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί ο νομοθέτης λέει ότι ασχέτως της άποψης του εκμισθωτή, ο ελάχιστος χρόνος που δικαιούται κάποιος νοικιάσει ένα σπίτι είναι οι 36 μήνες

Απλό δεν είναι ; 

Μετά τους 36 μήνες μπορεί ο ιδιοκτήτης να αυξήσει το ενοίκιο? Αν ναι, τι γίνεται σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν δεχτεί την αύξηση? Πατάει πάνω στην δικαιολογία ότι συνεχίζω να σου πληρώνω το παλιό άρα δεν μπορείς να με διώξεις?

Δημοσ.

Μετά τους 36 μήνες μπορεί ο ιδιοκτήτης να αυξήσει το ενοίκιο? Αν ναι, τι γίνεται σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν δεχτεί την αύξηση? Πατάει πάνω στην δικαιολογία ότι συνεχίζω να σου πληρώνω το παλιό άρα δεν μπορείς να με διώξεις?

Μα μετά τους 36 μήνες ο ιδιοκτήτης μπορεί να διώξει τον ενοικιαστή χωρίς καν να ζητήσει αύξηση του μισθίου...

Δημοσ.

Εγώ εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όσοι εδώ πέρα υποστηρίζουν τους νοικάρηδες να τους τύχει στους ίδιους. Και όχι μόνο να μην τους πληρώνουν το ενοίκιο αλλά να τους το γκρεμίσουν και από πάνω. Όσοι κάνουν like πάω στοίχημα ότι ζουν οι ίδιοι στο νοίκι βέβαια οπότε από δύσκολο έως απίθανο να έχουν και δεύτερο σπίτι για να το νοικιάζουν...

Απο αλατι βλεπω καλα παμε.Το μπλουζακι τα λεει ολα βεβαια...

Δημοσ.

Απλό δεν είναι ; 

Και νοικιάζω εγώ το σπίτι μου για 36 μήνες σε κάποιον, παιρνάν οι 36 και θέλω για δικούς μου λόγους να τον διώξω, εκεί τι προβλέπει ο νόμος;;

• Moderators
Δημοσ.

Ρε παιδιά εφόσον λέει ότι έληξε το συμβόλαιο, αν ο άλλος δεν φρόντισε πριν λήξει να μιλήσει με την θεία αν θα ανανέωσει η όχι για πιο λόγο να μην φύγει? Πλέον αν δεν γίνει συμβόλαιο μέσω taxis αν δεν κάνω λάθος ο ιδιοκτήτης έχει πρόστιμο

Έληξε τι συμβόλαιο? Ο ιδιοκτήτης θέλει το σπίτι για οτιδήποτε θέλει να το κάνει ο άλλος πρέπει να φύγει,

Δεν μπορώ να καταλάβω της απόψεις μερικών

Αν ο ενοικιαστής δηλαδή αποφασίσει ότι δεν θέλει να φύγει πότε τι γίνεται?

• Like 1
Δημοσ.

Και νοικιάζω εγώ το σπίτι μου για 36 μήνες σε κάποιον, παιρνάν οι 36 και θέλω για δικούς μου λόγους να τον διώξω, εκεί τι προβλέπει ο νόμος;;

Του γνωστοποιείς γραπτώς να αποχωρήσει εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νομοθέτης 

Δημοσ.

Μιλάει για την περίπτωση να ισχύει ακόμα το συμβόλαιο.

Δεν μιλά γι αυτό.

Ελπίζω να το λες ως αστείο..

Και το δικό μου έληξε.. Δεν με κουνάει κανένας ειδικά με παιδιά..

Εκτος αν μου βρει σπίτι ο ίδιος και φύγω, να πληρώσει κ όλα τα έξοδα εννοείται.

Αλλωστε αν ισχύει το συμβόλαιο είτε έχει 101 παιδιά/σκυλιά ή είναι μπακούρι ποιά η διαφορά?

Απλά πουλάει νταϊλίκι τσαμπουκά και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ νοοτροπία "άλλος πηδάει άλλος πληρώνει".

Μιλάμε για κοινή περίπτωση γυφτονοοτροπίας που βάζει μπροστά τα παιδιά του για να βγάλει κέρδος/όφελος ή να αποφύγει της ευθύνες του και ως προς τον νόμο και ως προς αυτά.

Συμφωνούμε, υπογράφουμε συμβόλαιο το οποίο το επικαλούμε όποτε με συμφέρει ... τώρα επειδή έχω τον έλεγχο ζητάω να μου βρεις σπίτι ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΟΙΣΗ ... αυριο επειδή μπορεί να μου τη βαρέσει θα σουζητήσω να μου κάνεις και αέρα στα #@$@$!.

λογική εκβιαστή/απατεώνα δηλαδή.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν μιλά γι αυτό.

Αλλωστε αν ισχύει το συμβόλαιο είτε έχει 101 παιδιά/σκυλιά ή είναι μπακούρι ποιά η διαφορά.

Δεν μπορεί να με διώξει κανένας όποτε θέλει ειδικά με παιδιά, ιδιοκτήτη δικηγόρο έχω, πληρώνω κανονικά, αν θέλει να φύγω θα του πω θέλω τα έξοδα όλα και φεύγω. Εσύ λεγε τα δικά σου δεν με νοιάζει.

Εχω συμβόλαιο δεύτερη τριετία :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορεί να με διώξει κανένας όποτε θέλει ειδικά με παιδιά, ιδιοκτήτη δικηγόρο έχω, πληρώνω κανονικά, αν θέλει να φύγω θα του πω θέλω τα έξοδα όλα και φεύγω. Εσύ λεγε τα δικά σου δεν με νοιάζει.

Εχω συμβόλαιο δεύτερη τριετία :)

Αφού είπες ότι έληξε.

Αν μένεις κανονικά εκεί τι νόημα έχει αν έχεις παιδιά ή όχι ? Γιατί τα αναφέρεις ? Μπορείς απλά να πεις "έχω συμβόλαιο και απαιτώ την τήρησή του" οπότε θα είχες απόλυτο δίκαιο να θες οποιοδήποτε αντάλαγμα εωρείς εσύ αρκετό για να το σπάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αφού είπες ότι έληξε.

Αν μένεις κανονικά εκεί τι νόημα έχει αν έχεις παιδιά ή όχι ? Γιατί τα αναφέρεις ? Μπορείς απλά να πεις "έχω συμβόλαιο και απαιτώ την τήρησή του" οπότε θα είχες απόλυτο δίκαιο να θες οποιοδήποτε αντάλαγμα εωρείς εσύ αρκετό για να το σπάσεις.

Δεν μπορεί ο κάθε βλακας να έρθει να μου πει φύγε σε έναν μήνα ότι στοίχημα θες, ειδικά με παιδιά. Θα δώσεις χρόνο μεγάλε απλό. Αυτό θέλει να κάνει ο ts να τους διώξει με τσαμπουκά.
  • Like 1
Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, αν νοικιάζεις ένα σπίτι και λήξει το συμβόλαιο σου και σε έχει ειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης σου γραπτώς και εγκαίρως ότι πρέπει να φύγεις, πρέπει να φύγεις. ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει 'εχω παιδιά, γατιά, δίνει το παιδί μου πανελλήνιες, κτλ...'. Αν δεν το κάνεις, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (λίγες ημέρες), έρχεται δικαστικός λειτουργός και αστυνομία σπίτι σου και σε βγάζουν έξω. Τόσο απλά. Δεν μπορείς να κάνεις τιποτα. Και χρεώνεσαι και ένα σωρό διαδικαστικά έξοδα αν δεν βγεις από μόνος σου.

Αντιθέτως, μπορεί η Ελλάδα να είναι και η μόνη χώρα που η νομοθεσία ευνοεί τόσο υπέρμετρα (και παράλογα κατά την άποψη μου) τον ενοικιαστή. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, αν νοικιάζεις ένα σπίτι και λήξει το συμβόλαιο σου και σε έχει ειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης σου γραπτώς και εγκαίρως ότι πρέπει να φύγεις, πρέπει να φύγεις. ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει 'εχω παιδιά, γατιά, δίνει το παιδί μου πανελλήνιες, κτλ...'. Αν δεν το κάνεις, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (λίγες ημέρες), έρχεται δικαστικός λειτουργός και αστυνομία σπίτι σου και σε βγάζουν έξω. Τόσο απλά. Δεν μπορείς να κάνεις τιποτα. Και χρεώνεσαι και ένα σωρό διαδικαστικά έξοδα αν δεν βγεις από μόνος σου.

Αντιθέτως, μπορεί η Ελλάδα να είναι και η μόνη χώρα που η νομοθεσία ευνοεί τόσο υπέρμετρα (και παράλογα κατά την άποψη μου) τον ενοικιαστή.

Αλλο να δώσει χρόνο ρε, εδώ μιλάμε μπαμ και κάτω φεύγεις γίνεται;

• Like 1
Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, αν νοικιάζεις ένα σπίτι και λήξει το συμβόλαιο σου και σε έχει ειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης σου γραπτώς και εγκαίρως ότι πρέπει να φύγεις, πρέπει να φύγεις. Τ

Εδώ είναι το κλειδί...

Ποιος Έλληνας ιδιοκτήτης λες να λειτουργεί έτσι ; 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αλλο να δώσει χρόνο ρε, εδώ μιλάμε μπαμ και κάτω φεύγεις γίνεται;

Πόσο χρόνο όμως?

Έχει πει στον νοικάρη εδώ και 3 μήνες να φύγει αλλά αυτός όλο λέει πως ψάχνει για σπίτι  αλλά δεν ξεκουμπίζεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...