m32s Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Με 4 cents που έχει η σακούλα, πόσο πρέπει να πέσει η τιμή του ενός προϊόντος; 0,004 ευρώ; 0,002 ευρώ; Αν η τιμή σε ένα κουτάκι πάει από 1,99 σε 1,98 ευρώ θα πεις "α ωραία μείωσαν τις τιμές αφού κοστίζουν οι σακούλες" ή "πάνε να μας ξεγελάσουν με τακτικές μαρκετινγκ"; Από το 2019 τα 4 λεπτά θα γίνουν 9 λεπτά τη σακούλα. Και ναι αν τα ίδια κατασήματα μου χρεώνουν τη σακούλα όταν την αγοράζει ο καταναλωτής, να μην την χρεώνουν όταν δεν την αγοράζει. Αν δε η κουβέντα πάει στην αισχροκέρδεια ναι είναι δεδομένο πως το κόστος της δωρεάν διάθεσης της σακούλας δε θα το απορροφούσε κανείς αλλά θα το ενσωμάτωνε με το παραπάνω στις τιμές. Δεν είναι καν υπόθεση εργασίας, είναι η πραγματικότητα μέχρι σήμερα. Η ελάφρυνση του κόστους ποτέ όμως δεν αντανακλά στις τιμές. (Και γενικά δε γίνεται το λειτουργικό κόστος να είναι πρόφαση για τον έμπορο μόνο, είναι μια έννοια που έχει γίνει αποδεδειγμένα κατά καιρούς πρόσχημα αισχροκέρδειας.)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Από το 2019 τα 4 λεπτά θα γίνουν 9 λεπτά τη σακούλα. Και ναι αν τα ίδια κατασήματα μου χρεώνουν τη σακούλα όταν την αγοράζει ο καταναλωτής, να μην την χρεώνουν όταν δεν την αγοράζει. Αν δε η κουβέντα πάει στην αισχροκέρδεια ναι είναι δεδομένο πως το κόστος της δωρεάν διάθεσης της σακούλας δε θα το απορροφούσε κανείς αλλά θα το ενσωμάτωνε με το παραπάνω στις τιμές. Δε γίνεται το λειτουργικό κόστος να είναι πρόφαση για τον έμπορο μόνο, έχει γίνει αποδεδειγμένα πρόσχημα αισχροκέρδειας. Χίλιες σακούλες να δώσουν σε μια μέρα, θα πάρουν το εξωφρενικό ποσό των 40 ευρώ σε μια μέρα (με φπα) ή 1200 τον μήνα. Και του χρόνου θα γίνουν 90 ευρώ σε μια μέρα (με φπα). Αλλά ποιο κατάστημα θα πουλάει σταθερά 1000 σακούλες κάθε μέρα επί ένα μήνα (ή επί ένα έτος); Αυτά για περί αισχροκερδείας. Για το θέμα κόστους τώρα. Μια σακούλα μπορεί να χωρέσει όσα προϊόντα αντέξει και όσα δεν είναι μεγαλύτερα από αυτήν. Για διευκόλυνση, ας θεωρήσουμε ότι χωράει 10 κουτιά γάλα ή 20 κονσέρβες. Αν αυτά τα 10 ή 20 προϊόντα πληρώνουν ουσιαστικά το κόστος της δωρεάν σακούλας, τότε αντίστροφα στο κουτί γάλα η τιμή πρέπει να πέσει κατά 0,004 ευρώ ή στην κονσέρβα 0,002 ευρώ. Βέβαια μπορούν να χωρέσουν τα άπειρα σε μια σακούλα και το θέμα είναι ποιος ενδιαφέρεται αν η τιμή σε ένα προϊόν πάει από 1,99 σε 1,98 (πόσο μάλλον από 1,99 σε 1,9888888889 ευρώ); απάντηση: Κανένας.
haris_216 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μια διευκρίνιση, μπαινεις μεσα ενω την κρατας στο χερι κανονικα οπως ειναι, η ειναι τυλιγμενη/τοποθετημενη καπου; Μπαίνω μέσα με την τσάντα φορεμένη στον αριστερό ώμο (έχει μακρύ "χερούλι" και βολεύει). Αν είναι να πάρω σχετικά λίγα πράγματα τα ρίχνω στην τσάντα και μετά πάω ταμείο αδειάζω, πληρώνω, ξαναγεμίζω. Αν είναι να πάρω πολλά πράγματα τότε βέβαια παίρνω καρότσι όπου ρίχνω μέσα και την τσάντα (ή και δεύτερη αν χρειάζεται) για να μην τα κουβαλάω και ξεχεριάζομαι και μετά στο ταμείο τα βάζω στην τσάντα/ες
Muchacho Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μα έλα που ο αρχιγυφταράς ο Έλληνας είναι πονηρός και θα τσακίσει τις σακούλες από το μανάβικο των σούπερμαρκετ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μα έλα που ο αρχιγυφταράς ο Έλληνας είναι πονηρός και θα τσακίσει τις σακούλες από το μανάβικο των σούπερμαρκετ. Αυτες σκιζονται ευκολα οποτε δεν κανουν δουλεια
Ρεkλα Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Και ποιος ειπε οτι ακομα και αυτες απο το μαναβικο δεν θα τις χρεωνουν ουτως η αλλως;
3DJIN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Ναι φυσικα υφιστανται οι βιοδιασπώμενες / κομποστοποιησιμες σακουλες, το ζητημα εδω ειναι πως ουκ ολιγοι διαφημιζαν τις απλα διασπωμενες ως οικολογικες, οπου απεχει γαλαξιες φωτος απο την πραγματικοτητα. Δες εδω για περισσοτερες πληροφοριες. http://archipelago.gr/diaspomenes-plastikes-sakoules-echthrikes-pros-to-perivallon-filikes-gia-kapious-allous/ Το παραπανω που περιγραφεις προσπαθησα να κανω και εγω, αλλα δεν μου επιτραπηκε κατι τετοιο. Δεν εχω λαβει ακομα απαντηση στα ερωτηματα που εστειλα στο σκλαβενιτη επι αυτου. αν προσπαθησουν να σου επιβαλλουν να αφησεις την τσαντα σου καλεσε την αστυνομια ,να δεις πως θα εμφανιστει τρεχοντας ο διευθυντης για να σου πει περι παρεξηγησης και τα σχετικα και φυσικα στο τελος παρακαλω περαστε ,δεν εισαι δεκα χρονων να σου λεει ο καθε ιδιωτης τη μαλακια του-υπαρχουν νομοι οποιος δεν θελει να τους εφαρμοζει να μην γινεται επιχειρηματιας οσον αφορα τωρα τη χρεωση της σακουλας ,το να περιμενουμε μειωση τιμων στα προϊοντα ειναι τελειως λαθος.Οι επιχειρησεις λειτουργουν με γνωμονα τη μεγιστοποιηση του κερδους,οταν λοιπον ερθει το κρατος με νομο και μου μειωνει το λειτουργικο κοστος-αυξανοντας ετσι τα περιθωρια κερδους δεν ειναι καθολου ορθολογικο να μειωσω τις τιμες,αλλα τις αφηνω οπως ειναι. 1
DrLo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μπαίνω μέσα με την τσάντα φορεμένη στον αριστερό ώμο (έχει μακρύ "χερούλι" και βολεύει). Αν είναι να πάρω σχετικά λίγα πράγματα τα ρίχνω στην τσάντα και μετά πάω ταμείο αδειάζω, πληρώνω, ξαναγεμίζω. Όχι, Θα πρεπει να παίρνεις καλάθι και να ρίχνεις μέσα την τσάντα αυτό κάνω εγώ πάνως. Την τσάντα πλατης την έχω πάντα στη πλάτη και τα πράγματα τα βάζω σε καλάθι. Μόνο στο ταμείο ανοίγω την τσάντα.. αν το σκεφτείς και λογικά, αυτό δε μπορεί καν να απογορευτεί αφού το ΣΜ έστι κι αλλιώς που λάει και τσάντες τέτοιες πολλές φορές. Άρα είναι σαν να ψωνίζεις. Το να μπαίνει ο καθένας μέσα και να βάζει ο άλλος τα πράγματα όπου τον βολεύει δεν έχει λογική. Το μίλκο που λέευ ο άλλος παραπάνω βολεύει να το βάλεις στην τσέπη πχ.
Alithinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Ποιό είναι το πρόβλημα με το να την αφήσεις στο χώρο υποδοχής και όταν φτάσεις στο ταμείο να την πάρεις πίσω για να βάλεις τα ψώνια σου; Το πρόβλημα είναι πως εκτός από το Lidl που έχει συρταράκια με κλειδαριές για να βάλεις κάποια πράγματα, τα υπόλοιπα super markets δεν έχουν. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βάλουν. Παλιά η μητέρα μου πήγαινε στο super market με καρότσι της λαϊκής, και το άφηνε μπροστά στο μαγαζί. Μια μέρα της το κλέψανε. Και είχε και security και απ' όλα το κατάστημα. Απλά δε ξέρουν / δίνουν σημασία και οι εργαζόμενοι εκεί στο τι αφήνει ο καθένας μπροστά. Από τότε δε το αφήνει ξανά εκεί, και το βάζει κλειστό μέσα στο καρότσι του sm. Το ίδιο κάνουν και άλλες γυναίκες, παν με καρότσια της λαϊκής. ΥΓ2: Βλέπω δεν το έχει αναφέρει κανείς, περίεργη φάση ίσως εγώ μόνο να πηγαίνω σε σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες αλυσίδες (ΑΒ μου έρχεται στο μυαλό) το προσωπικό σου ΥΠΕΡτακτοποιεί τα ψώνια σε άπειρες σακούλες -- πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται στην πράξη. Πάμπολλες φορές έκανα παραλλαγές της παρακάτω συζήτησης στο ταμείο: "Αφήστε τη σακούλα, θα το πάρω έτσι" / "Αφήστε αν θέλετε εκείνα τα ΧΥΖ, χωράνε στη σακούλα που κρατάω" / κλπ κλπ. Με δική τους πρωτοβουλία με γέμιζαν πλαστικές σακούλες, και όταν έλεγα κόψε λίγο βρε αδερφέ μου έφερναν και "αντίρρηση": "για να εξυπηρετηθείτε καλύτερα" κλπ. Και δεν είναι δυνατό να είμαι ο μόνος. Let that sink in πριν συνεχίσετε με την εξαγωγή συμπερασμάτων. Λογικά επειδή οι σακούλες δρουν ως διαφήμιση επειδή έχουν πάνω τη στάμπα. ----- Πριν 2-3 χρόνια ο Βασιλόπουλος (τουλάχιστον αυτός στη γειτονιά) είχε αρχίσει και έδινε φιλικές προς το περιβάλλον βιο-διασπώμενες σακούλες. Ήταν κάτι σακούλες που μετά από μερικούς μήνες άρχιζαν να σκίζονται και να τρυπάν μόνες τους, και μετά από ένα χρόνο και κάτι δεν έμενε τίποτα. Δε ξέρω γιατί της σταμάτησαν. Ίσως να έκανε παράπονα ο κόσμος επειδή πολλοί τις χρησιμοποιούσαν για ένα σωρό άλλα πράγματα... Αν ξαναγυρίσει πάντως στις βιοδιασπώμενες θα είναι πολύ καλή ιδέα και θα τη προτιμώ. 1
De@th L0rd Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μαλακία τρομερή το μέτρο. Ούτως η άλλως σε σακούλες καταλήγουν τα σκουπίδια, για το περιβάλλον και καλά τα κωλομεγλυφάτα των εταιριών. Εγώ γουστάρω τσάμπα σακούλες με το ένα σακούλι φιστίκια που παίρνω, απλά μάλλον τώρα θα πρέπει να τις παίρνω "δωρεάν" από το ράφι. Ναι είμαι αυτός που εξαφανίζει το ρολό ολόκληρο πακτωμένο, την ίδια ακριβώς στιγμή που το έβγαλε η ταμίας και κοίταξε μετά αλλού, και δε δίνω δεκάρα για κανέναν. Μόνο σακούλες. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2017 από De@th L0rd 3
defacer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 παιδια βλεπω οτι το επιπεδο σκεψεως μερικων ειναι νηπιακου επιπεδου,το να νομιζεις οτι μπορει ιδιωτης να σου φυλαξει την τσαντα χωρις καποια αδεια απο κρατικο φορεα ή συνομολογηση συμβασεως με τον ενδιαφερομενο οπου θα παρεχονται και οροι αποκαταστασης σε περιπτωση φθορας-κλοπης με ξεπερναει,αναρωτιεμαι που ζω ...και τι θα ψηφιζουν αυτοι που αφηνουν τις τσαντες τους . Τα μαγαζια ειναι δημοσιοι χωροι,μπαινεις οπως θες ,κρατας οτι τσντα θες,αν προκυψει θεμα φωναζεις την αστυνομια και τελος. Εκεί ψηλά στο δικό σου επίπεδο σκέψης, πριν αφήσει κανείς το παλτό του σε βεστιάριο υπογράφετε συμβόλαιο να υποθέσω; Όταν αφήνει κανείς πράγματα σε φοριαμό π.χ. στο γυμναστήριο το ίδιο;
bluesattack Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 ΥΓ2: Βλέπω δεν το έχει αναφέρει κανείς, περίεργη φάση ίσως εγώ μόνο να πηγαίνω σε σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες αλυσίδες (ΑΒ μου έρχεται στο μυαλό) το προσωπικό σου ΥΠΕΡτακτοποιεί τα ψώνια σε άπειρες σακούλες -- πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται στην πράξη. Πάμπολλες φορές έκανα παραλλαγές της παρακάτω συζήτησης στο ταμείο: "Αφήστε τη σακούλα, θα το πάρω έτσι" / "Αφήστε αν θέλετε εκείνα τα ΧΥΖ, χωράνε στη σακούλα που κρατάω" / κλπ κλπ. Με δική τους πρωτοβουλία με γέμιζαν πλαστικές σακούλες, και όταν έλεγα κόψε λίγο βρε αδερφέ μου έφερναν και "αντίρρηση": "για να εξυπηρετηθείτε καλύτερα" κλπ. Και δεν είναι δυνατό να είμαι ο μόνος. Let that sink in πριν συνεχίσετε με την εξαγωγή συμπερασμάτων. Και πολυ καλα κανουν.Για να μοιραζεται το βαρος στα δυο χερια και να μην μπαινει η φετα μαζι με την χλωρινη .Καλυτερα να ξοδεψουν μια δυο σακουλες παραπανω παρα να βριζει ο πελατης απο μεσα του Σε αντιθεση με την ..οικολογικη προσωπικη σακουλα , που αν την γεμισεις θα μοιαζεις με τον Αι Βασιλη Σε λιγο θα κυκλοφορουμε με μια σακουλα που θα περιεχει μεσα δυο τρεις σακουλες 2
defacer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Και πολυ καλα κανουν.Για να μοιραζεται το βαρος στα δυο χερια και να μην μπαινει η φετα μαζι με την χλωρινη .Καλυτερα να ξοδεψουν μια δυο σακουλες παραπανω παρα να βριζει ο πελατης απο μεσα του Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως έτσι γράφονται τέτοια θρεντ για να έχω να δείξω παράδειγμα στα παιδιά όταν με ρωτήσουν τι σημαίνει "έλλειψη οικολογικής συνείδησης". "Που λες παιδί μου, στην Ελλάδα...." 1
NT1G Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Είναι γενικά δύσκολο κάποιος να πηγαίνει supermarket με κάτι σαν αυτό;
bluesattack Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Ναι τους επιασε η οικολογικη συνειδηση των ευρωπαιων .Η ευρωπαικη μποχα των μνημονιων , την ανεργιας των νεων , των βιομηχανικων αποβλητων , της πυρηνικης ενεργειας, αποφασισε να σωσει τον πλανητη....χρεωνοντας τις σακουλες Γιατι δεν εβαζε ενα φορο στις οφσορ και με τα λεφτα που θα εξοικονομουσε να εδινε χρηματικη κινητρα στους πολιτες για ανακυκλωση...αντι να τους χρεωνει με κοινοτικες οδηγιες ? 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις