Προς το περιεχόμενο

Cryptocurrencies - News, Exchanges, Trading etc


Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πλέον η αγορά και η πληθώρα των κρυπτονομισμάτων (cryptocurrencies) είναι τεράστια και με αφορμή το derailment που έγινε στο thread του Bitcoin, σκέφτηκα να δημιουργηθεί ένα καινούριο θέμα, για όλα τα altcoins εκεί έξω.

Η συζήτηση μπορεί να περιστρέφεται από αγορές και ανταλλακτήρια που εμπιστευόμαστε, μέχρι sceculations, υποθέσεις, στρατηγικές, recommendations, νέα και γενικά, συζήτηση.

Θα προσπαθήσω εφόσον είναι το πρώτο post να το κάνω update με links και άλλες παραπομπές που αξίζει να γίνουν sticky, οποιαδήποτε πρόταση, ευπρόσεκτη.

Τι είναι κρυπτονόμισμα (cryptocurrency)

Αναφορά σε κείμενο

Το Κρυπτονόμισμα είναι μία peer-to-peer αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος η οποία βασίζεται πάνω στις αρχές της κρυπτογραφίας για την διασφάλιση του δικτύου και την επαλήθευση των συναλλαγών. Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα κάνουν χρήση μιας Κατανεμημένης Βάσης Δεδομένων ως τον πυλώνα του συστήματος τους, το επονομαζόμενο Blockchain.

Το bitcoin που παρουσιάστηκε το 2009, έγινε το πρώτο επιτυχημένο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα. Λόγω της ανοικτής φύσης του λογισμικού του, επετράπη σε πολλούς προγραμματιστές να πειραματιστούν με τον κώδικά του και να τον τροποποιήσουν (forking). Έκτοτε δημιουργήθηκε μια πληθώρα νέων κρυπτονομισμάτων στα οποία έχουν γίνει προσπάθειες για να βελτιωθούν ή και να προστεθούν λειτουργίες όπως ταχύτερες συναλλαγές, μεγαλύτερη ανωνυμία κ.ά.

Source

Cryptocurrency Exchanges

Coin/Price Trackers

Apps

και Οδηγός για mining

Επεξ/σία από Praetorianos
  • Like 5
  • Thanks 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εκτός του BTC, πείτε και κανα άλλο coin που σας έχει "κερδίσει" για να γίνεται κουβέντα και why not, να μάθουμε κιόλας.

Προσωπικά μου έχουν κεντρίσει τα εξής το ενδιαφέρον, για διαφορετικούς λόγους το καθένα:

Monero: Το νόμισμα στο οποίο έχω τη μεγαλύτερη πίστη και το βλέπω ως το πιο δυνατό ανταγωνιστή του BTC. Εκτός αν χάνω κάτι σημαντικό στα χαρακτηριστικά του,θεωρώ ότι έχει όλα τα πλεονεκτήματα του BTC + το βασικότερο που ΔΕΝ έχει το BTC, προσφέρει πλήρη ανωνυμία.

Αυτό που μου είχε κάνει από την αρχή εντύπωση στο BTC μιλώντας για ανωνυμία, (πριν καν μάθω την ύπαρξη του Monero) ήταν ότι ουσιαστικά αυτή άρχιζε και τελείωνε στο να μην ξέρω ότι ο Χ έχει το πορτοφόλι ΑΒ123. Από κει και πέρα όμως ήξερα εγώ και όλο το δίκτυο για πάντα πόσα χρήματα έχει, πόσα κίνησε, πότε τα κίνησε, που τα πήγε, τι κράτησε κτλ κτλ. Μου φαινόταν παρανοϊκό να μην υπάρχει νόμισμα που να καλύπτει αυτό το κενό.

Το να "εκπέμπεις" σε όλους και για πάντα τις κινήσεις του τραπεζικού σου λογαριασμού δεν νομίζω ότι είναι valid να αποκαλείται "ανώνυμο". Το Monero (ισχυρίζεται ότι) είναι μια μαύρη τρύπα.

Ethereum: Μου αρέσει το potentiality που κρύβει η δημιουργία και η ανάπτυξη εφαρμογών που "δένουν" πάνω στο Ethereum (πχ smart contracts). Τα μειονεκτήματα του αρκετά και γνωστά, τα έχει αναφέρει και ο check2fire, αλλά ελπίζω ότι θα λυθούν.

Litecoin: Μικρότερο transaction processing speed και διαφορετικός αλγόριθμος. Τίποτα τρομερό, δεν νομίζω ότι ανταγωνίζεται το BTC αλλά και μόνο που έχει ASIC resistant mining, μου αρέσει. Τα έχουν κάνει χωράφι όλα οι Κινέζοι.

Bitcoin Cash & Bitcoin Gold: Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσφέρουν, έχουν πάρα πολύ άσχημη φήμη, θέλω να τα πουλήσω asap, αλλά το μεν περιμένω να σταματήσει να κερδίζει και το δεύτερο δεν μπορώ να το πουλήσω λόγω χαμηλής ποσότητας οπότε το έχω να κάθεται.

Ripple: Δεν έχω καταλάβει αν όντως η τεχνολογία είναι επαναστατική ή αν οι ιδρυτές πουλάνε φύκια, ο check2fire στο thread κοντεύει να με πείσει για το δεύτερο, από την άλλη το πελατολόγιο της δεν είναι αστείο, οι τράπεζες υπογράφουν η μία μετά την άλλη, η Ιαπωνία το λατρεύει και είναι το μοναδικό νόμισμα που γνωρίζω που έχει valid concept και real value σήμερα. Όχι σε 6 μήνες, όχι σε 10 χρόνια, σήμερα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό από μια τεχνολογία που κάπου, κάπως κάποτε φιλοδοξεί να αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα.

ΙΟΤΑ: Δεν το πιστεύω με την καμία, αν και έχει ενδιαφέρον σαν θεωρητικό concept. Βασικά είναι αέρας που βασίζεται σε αέρα (IoT). Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ early σαν τεχνολογία και υπόσχεται πάρα πολλλά πράγματα. Το μόνο που περιμένω είναι μια μέτρια αύξηση λόγω ονόματος.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Εγω κραταω XRP και XLM, θα τα κρατησω οσο αντεξω μετα το στραπατσο που εφαγα με το Dash οτι και αν συμβει στη τιμη τους. Ισως πουλησω μερικα αν δω καποια αλλη ευκαιρια για γρηγορο κερδος, μετα θα αγορασω παλι XRP ή XLM, εχουν μεγαλο potential.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Praetorianos

 

Βαλε μερικα links απο διαφορα apps για price tickers/altfolios οπως coin stats, coin cap στο πρωτο post

Επεξ/σία από Predatorkill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ADHD είπε

btc cloud και ema crosses στο 4h.

vfE5fpNw

Πιστευω οτι πρεπει να κανεις μια επεξηγηση τι εννοεις, πολλοι δεν εχουν ιδεα τι εστι cloud και ema lines, ειναι κουραστικο το ξερω αλλα μπορει να βοηθησει αρκετους. Βεβαια υπαρχουν επιμορφωτικα βιντεο στο youtube αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Predatorkill είπε

Πιστευω οτι πρεπει να κανεις μια επεξηγηση τι εννοεις, πολλοι δεν εχουν ιδεα τι εννοεις, ειναι κουραστικο το ξερω αλλα μπορει να βοηθησει αρκετους. Βεβαια υπαρχουν επιμορφωτικα βιντεο στο youtube αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Bullish TK cross απο το ichimoku κατω απο το cloud (μπλε/κοκκινη γραμμη) και slow/fast ema (13, 48) cross (πρασινη και μωβ) ειναι πιθανο signal για ανοδο. Αν ανεβει και το volume μπορει να εχουμε μια "πιθανη" ανοδο.

Απλα κοιταω αυτα τα 2 signals συχνα τα θεωρω σχετικά αξιόπιστα μεχρι στιγμης και ειπα να το ποσταρω. :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

@Praetorianos

Βαλε μερικα links απο διαφορα apps για price tickers/altfolios οπως coin stats, coin cap στο πρωτο post

καλό για tracking είναι το https://cointracking.info , έχει και mobile app

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους! 

Εγώ συνεχίζω σε binance.

Αν θέλετε μπορείτε καλύτερα να αγοράσετε ριπλ όσο είναι κάτω από 3$.

Πιστεύω σε TRX όπου έχω πάρει αρκετό απόθεμα. Τώρα θα δείξει. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...