Dimi00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα! Περνάμε δύσκολες εποχές και οι περισσότεροι απο εμάς εχουμε αλλάξει συνήθειες και τις έχουμε προσαρμόσει σύμφωνα με τις καινούργιες συνθήκες, ώστε να κάνουμε και αποταμίευση. Τι συνήθειες έχετε κοψει/αλλάξει ώστε να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στην άκρη ? Εγώ πχ. αφησα το επι χρόνια αγαπημένο μου marlboro και καπνίζω πλέον φθηνότερη μάρκα. Επίσης έδωσα το αυτοκίνητο και χρησιμοποιώ συγκοινωνία.. Εσεις?
d_gkal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 1. Αν εκοβες το καπνισμα, θα ειχες το αυτοκινητακι σου. 2. Πρεπει να μαθεις να κανεις σωστή διαχείριση χρημάτων. 3. Εκτος αν φτανουν ισα ισα, εφοσον ομως καπνίζεις σημαίνει οτι περισσεύουν, αρα επιστροφή στα 1+2 1
phanispal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Κομμένο delivery και έξοδοι, με σπάνιες εξαιρέσεις. Στο σουπερμάρκετ αγοράζεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά. Κομμένα τα ψιλολόγια, π.χ. στο περίπτερο ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Ειδικά εκεί φεύγουν πολλά αν είσαι επιρρεπής σε διάφορες μικροαγορές.
bluesattack Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Aποταμιευση ? Θα το σκεφτω, αν αποφασισω καποια στιγμη να βαλω 5, 10 δραχμες στην ακρη ...θα κοψω τις σακουλες 1
tarantules Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Άμα θέλετε αποταμίευση να σταματήσετε να κοιτάτε το νήμα με τις προσφορές και το νήμα με τις αγγελίες... 3
Dimi00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, d_gkal είπε 1. Αν εκοβες το καπνισμα, θα ειχες το αυτοκινητακι σου. 2. Πρεπει να μαθεις να κανεις σωστή διαχείριση χρημάτων. 3. Εκτος αν φτανουν ισα ισα, εφοσον ομως καπνίζεις σημαίνει οτι περισσεύουν, αρα επιστροφή στα 1+2 Το αυτοκινητακι που λες εχει περισσότερα έξοδα. Το δικο μου κυριως που ηταν και απ τα παλιά. Το να κοψεις τα 4,50€ για να πας στα 3,70 ειναι μια καλή αρχή. 3,70 το διήμερο πλέον. Για μένα ειναι καλά, ειπαμε, σύμφωνα με το τι αντεχει ο καθένας με τα έσοδά του. 2 λεπτά πριν, tarantules είπε Άμα θέλετε αποταμίευση να σταματήσετε να κοιτάτε το νήμα με τις προσφορές και το νήμα με τις αγγελίες... Αυτο το σκεφτόμουν προχτές. Μπαινεις στον πειρασμό άσχημα χαχαχα Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από Dimi00
fastnq2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Αποταμιευση με τον όρο που ήταν πριν χρόνια σίγουρα όχι. Αλλα πρέπει να προσέχεις λίγα λίγα να κάνεις μια καβατζα. 1
torq Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 "εν καιρώ κρίσης" αυτή η φράση έχει γίνει καραμέλα εδώ και τόσα χρόνια. να δούμε πόσα χρόνια ακόμα θα την ακούμε. αρκετές συνήθειες μπορούν να κοπούν ώστε να βελτιώσουμε λίγο τα οικονομικα μας, διότι τα προηγούμενα χρόνια το είχαμε ξεφτυλίσει πολλοί. το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση να το κάνουν. το πιο απλό, λένε όλοι για κρίση και τους βλέπεις με ένα φραπέ και τσιγάρο στο χέρι. τι ακριβώς να συζητήσουμε τώρα; αυτά θα έπρεπε να κοπούν χθες.
Dimi00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, torq είπε "εν καιρώ κρίσης" αυτή η φράση έχει γίνει καραμέλα εδώ και τόσα χρόνια. να δούμε πόσα χρόνια ακόμα θα την ακούμε. αρκετές συνήθειες μπορούν να κοπούν ώστε να βελτιώσουμε λίγο τα οικονομικα μας, διότι τα προηγούμενα χρόνια το είχαμε ξεφτυλίσει πολλοί. το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση να το κάνουν. το πιο απλό, λένε όλοι για κρίση και τους βλέπεις με ένα φραπέ και τσιγάρο στο χέρι. τι ακριβώς να συζητήσουμε τώρα; αυτά θα έπρεπε να κοπούν χθες. Κοίτα κρίση είναι, δεν ειναι καραμέλα. Το κράτος είναι και με τα δύο πόδια στον τάφο. Ο φραπες και τα τσιγαρα δε θα κοπούν ποτέ, η πλειοψηφια που λαμβάνει επιδόματα εκεί τα σπαταλαει τα λεφτά. Φταίει το μυαλό του Έλληνα και για την ολική καταστροφή, και για την ατομική του... Ο καημένος ο 25χρονος που δεν μπορεί να κανει οικογενεια με 400€? Και κρίση που την λέμε κακώς την λέμε. Οικονομικη καταστροφή έπρεπε να λεγεται.
torq Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 εμένα μου είπαν ότι το κράτος έχει πλεόνασμα πάντως. και τους πιστεύω αφού το βλέπω με τα μάτια μου. Μοιράζουν λεφτά και επιδόματα για να το γιορτάσουν
Dimi00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, torq είπε εμένα μου είπαν ότι το κράτος έχει πλεόνασμα πάντως. και τους πιστεύω αφού το βλέπω με τα μάτια μου. Μοιράζουν λεφτά και επιδόματα για να το γιορτάσουν Χαχαχα.. Ε βέβαια, το κράτος κάνει τον καλο Σαμαρείτη μοιραζοντας χρήματα τα οποία εκοψε απο τον πατέρα σου, τον πατέρα μου, ολους τους ηλικιωμένους, για να τα παρει η πλειοψηφία των... Αχ ασε θα κάνω αμαρτίες. 2
gokuthelegend Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ δυστυχώς έπεσα κατευθείαν στα βαθειά. Προ κρίσης ήμουν ανήλικος οπότε δεν είχα ποτέ επιλογές. Όταν βγήκα στην αναζήτηση εργασίας είχε πέσει ήδη η κρίση και από τότε είμαι συνεχώς άνεργος. Συνολικά ζήτημα να έχω δουλέψει 1.5-2 χρόνια από το 2010 που απολύθηκα από τον στρατό. Ακόμη και σε χωράφια πηγαίνω να ζητήσω δουλειά, και δεν παίρνουν. Δεν ξέρω πως είναι να έχεις λεφτά που να σου φτάνουν να περάσεις καλά και να αποταμιεύεις κιόλας. Ούτε για καφέ δεν βγαίνω έξω που εδώ στο χωριό έχει μόνο 1,5 ευρώ. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από gokuthelegend 2
webparts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Dimi00 είπε Καλησπέρα! Περνάμε δύσκολες εποχές και οι περισσότεροι απο εμάς εχουμε αλλάξει συνήθειες και τις έχουμε προσαρμόσει σύμφωνα με τις καινούργιες συνθήκες, ώστε να κάνουμε και αποταμίευση. Τι συνήθειες έχετε κοψει/αλλάξει ώστε να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στην άκρη ? Εγώ πχ. αφησα το επι χρόνια αγαπημένο μου marlboro και καπνίζω πλέον φθηνότερη μάρκα. Επίσης έδωσα το αυτοκίνητο και χρησιμοποιώ συγκοινωνία.. Εσεις? Εγω δε βλεπω να αλλαζουμε συνηθειες,μονο να κλαιγομαστε για την κριση και μετα να πηγαινουμε για το ποτακι μας να ξεχαστουμε. Πως θα μαζεψουμε λεφτα;Απλα πρεπει να γινουμε πιο ταπεινοι. Αφηνουμε τους καφεδες εξω καθε μερα ,τα μπουκαλια στα ξενυχταδικα,τα ακριβα κινητα ( που τα εχουμε για να μπαινουμε fb ) και τα ρουχα μαρκας. Και ναι,κοβουμε και το τσιγαρο,δεν εξαρτιομαστε απο αυτο για να ζησουμε. 1
Dimi00 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, webparts είπε Εγω δε βλεπω να αλλαζουμε συνηθειες,μονο να κλαιγομαστε για την κριση και μετα να πηγαινουμε για το ποτακι μας να ξεχαστουμε. Πως θα μαζεψουμε λεφτα;Απλα πρεπει να γινουμε πιο ταπεινοι. Αφηνουμε τους καφεδες εξω καθε μερα ,τα μπουκαλια στα ξενυχταδικα,τα ακριβα κινητα ( που τα εχουμε για να μπαινουμε fb ) και τα ρουχα μαρκας. Και ναι,κοβουμε και το τσιγαρο,δεν εξαρτιομαστε απο αυτο για να ζησουμε. Κοιτα για τα ρουχα /παπουτσια μαρκας εχω να προσθεσω κατι. 2 καλά ρουχα να υπάρχουν, ειναι καλύτερα απο 20 κινεζιές. Θα σκασεις 200 για ενα παπούτσι αλλα θα σου κρατήσει χρονια, σε αντιθεση με το mekapses που θα ξεκολλήσει ο πατος στην πρωτη βροχουλα. Και φτου αλλα 20 ευρω και ξανα και ξανα.. Το καλό ρούχο ειναι το μονο που δε παρεξηγώ. Εκτος κι αν ο αλλος το κανει απο εγωισμό, οπότε ειναι βλακεια. Και αν ειναι και φτωχός στη τσέπη, πρωτα ειναι φτωχός στο νιονιο του. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από Dimi00 1
webparts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Κοιτα για τα ρουχα /παπουτσια μαρκας εχω να προσθεσω κατι. 2 καλά ρουχα να υπάρχουν, ειναι καλύτερα απο 20 κινεζιές. Θα σκασεις 200 για ενα παπούτσι αλλα θα σου κρατήσει χρονια, σε αντιθεση με το mekapses που θα ξεκολλήσει ο πατος στην πρωτη βροχουλα. Και φτου αλλα 20 ευρω και ξανα και ξανα.. Το καλό ρούχο ειναι το μονο που δε παρεξηγώ. Εκτος κι αν ο αλλος το κανει απο εγωισμό, οπότε ειναι βλακεια. Και αν ειναι και φτωχός στη τσέπη, πρωτα ειναι φτωχός στο νιονιο του. Το ιδιο θα αντεξει το παπουτσι που κανει 200 με εκεινο που κανει 80,μη λεμε οτι θελουμε. Απλα εκεινο που κανει 200 βγηκε χθες και ειναι ακριβη η μαρκα του. Οταν παρεις 20 ευρω παπουτσι απο σαντα μπαρμπαρα τοτε δε θα αντεξει και ειναι λογικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις