panostza Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 Καταρχάς πάρε μια απόφαση. Είχες υπόλοιπο €100.000 και ήθελες να δώσεις πχ €40.000 και να μειώσεις τη διάρκεια αντί του ποσού των δόσεων ή πλήρη εξόφληση; Κανείς δεν μπορεί να σου αρνηθεί αποπληρωμή. Αν όντως πήγες σε δικηγόρο που με κυμαινόμενο επιτόκιο σου είπε ότι καλά έκανε η τράπεζα, άλλαξε δικηγόρο. https://www.capital.gr/oikonomia/3760782/ti-isxuei-me-tis-xreoseis-stin-proori-proexoflisi-ton-daneion/ Από το παραπάνω άρθρο τυχαία επίσημες δηλώσεις των τραπεζών: Quote Εθνική Τράπεζα: "Μπορείτε να αποπληρώσετε το στεγαστικό σας δάνειο, μερικώς ή ολικώς, οποτεδήποτε επιθυμείτε πριν τη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας και χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον έχετε προηγουμένως εξοφλήσει ολοσχερώς τυχόν καθυστερούμενες οφειλές". Eurobank: "Εάν έχετε κάποιο σημαντικό νέο έσοδο, μπορείτε να εξοφλήσετε ένα μέρος ή όλο το υπόλοιπο του δανείου σας οποιαδήποτε στιγμή. Δεν έχετε καμία επιβάρυνση για την πρόωρη εξόφληση, είτε το δάνειό σας έχει σταθερό επιτόκιο είτε κυμαινόμενο". Alpha Bank: "Μπορείτε να κάνετε μερική ή και ολική εξόφληση του δανείου, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, οποιαδήποτε χρονική στιγμή καθόλη τη διάρκεια του δανείου. Αρκεί να κάνετε αίτηση σε οποιοδήποτε κατάστημα Alpha Bank. Αν επιλέξετε τη μερική εξόφληση, κερδίζετε μελλοντικούς τόκους, γιατί μειώνετε το οφειλόμενο ποσό και ταυτόχρονα προσαρμόζουμε την επόμενη δόση σας". Πειραιώς: "Η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, με επιστολή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποσύρει από τα συμβόλαιά της τον όρο που αφορά έξοδα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων". Και πρόσεξε, λένε ότι καταργούν την ποινή προεξόφλησης , όχι ότι δεν μπορούσες να εξοφλήσεις και πριν πληρώνοντας την ποινή (που πάντοτε ήταν μικρότερη του τόκου που θα πλήρωνες). και κάτι για το νομικό κομμάτι https://www.linkedin.com/pulse/πρόωρη-εξόφληση-δανείου-δικαίωμα-δανειολήπτη-μείωσης-του-kazoleas Αλλά ναι, εγώ λέω μπούρδες. Παρατήρηση: Δεν είναι κακό καμιά φορά να αποδεχόμαστε ότι κάτι είτε δεν το ξέρουμε, είτε δεν το κατανοήσαμε , είτε κάναμε λάθος. Αυτά και καλό βράδι. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Έχει γίνει αγορά πρώτης κατοικίας (2024) , με 35Κ προκαταβολή και 25Κ δάνειο. Στο Ε1 του 2025 (φέτος δηλαδή) δηλώνω ως ποσό αγοράς 60Κ και ταυτόχρονα ως έσοδο από δάνειο 25Κ ; η δηλώνω 35Κ ως ποσό αγοράς , + συνολικά τις δόσεις που έχουν καταβληθεί για το δάνειο (2024) και ταυτόχρονα ως έσοδο από δάνειο 25Κ ; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από Dark_Nightfall
sandwta Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Καλησπέρα φίλοι και φίλες, σκέφτομαι να πάρω δάνειο πρώτη κατοικία ΙΙ, μου ζητήσανε εκκαθαριστικό τα τελευταία 3 έτη (9.800 10.700 και 11.600) έχω στη τράπεζα 15.000 ευρώ και τα έξοδα μου είναι ελάχιστα. Τι πιστεύετε δικαιούμαι το δάνειο; 🤗
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 37 λεπτά πριν, sandwta είπε Καλησπέρα φίλοι και φίλες, σκέφτομαι να πάρω δάνειο πρώτη κατοικία ΙΙ, μου ζητήσανε εκκαθαριστικό τα τελευταία 3 έτη (9.800 10.700 και 11.600) έχω στη τράπεζα 15.000 ευρώ και τα έξοδα μου είναι ελάχιστα. Τι πιστεύετε δικαιούμαι το δάνειο; 🤗 Η τράπεζα θα κρίνει...
sandwta Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Βρε εννοείται ότι θα κρινει η τράπεζα,Δευτέρα πρωί έχω ραντεβού, ρωτάω μήπως και υπάρχει κάποιος με τα δικά μου δεδομένα που να πήρε το δάνειο. 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Η τράπεζα θα κρίνει... Βρε εννοείται ότι θα κρινει η τράπεζα,Δευτέρα πρωί έχω ραντεβού, ρωτάω μήπως και υπάρχει κάποιος με τα δικά μου δεδομένα που να πήρε το δάνειο.
lele322 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 20 λεπτά πριν, sandwta είπε Βρε εννοείται ότι θα κρινει η τράπεζα,Δευτέρα πρωί έχω ραντεβού, ρωτάω μήπως και υπάρχει κάποιος με τα δικά μου δεδομένα που να πήρε το δάνειο. Βρε εννοείται ότι θα κρινει η τράπεζα,Δευτέρα πρωί έχω ραντεβού, ρωτάω μήπως και υπάρχει κάποιος με τα δικά μου δεδομένα που να πήρε το δάνειο. Θα σου δωσουν .Ειναι σιγουρο. Αυτο που δεν ειναι σιγουρο ειναι το υψος του ποσου. Θα σου πουν αυτοι οτι σε εγκρινουμε για έως τόσα λεφτα δανειο. Το μαξιμουμ ποσο εγκρισης δλδ. Μην αγχωνεσαι θα σου δωσουν .
sandwta Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, lele322 είπε Θα σου δωσουν .Ειναι σιγουρο. Αυτο που δεν ειναι σιγουρο ειναι το υψος του ποσου. Θα σου πουν αυτοι οτι σε εγκρινουμε για έως τόσα λεφτα δανειο. Το μαξιμουμ ποσο εγκρισης δλδ. Μην αγχωνεσαι θα σου δωσουν . 🤗 Θα ενημερώσω Δευτέρα τι ακριβώς θα μου πούνε, ευχαριστώ ♥️
Nabuko Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, sandwta είπε Καλησπέρα φίλοι και φίλες, σκέφτομαι να πάρω δάνειο πρώτη κατοικία ΙΙ, μου ζητήσανε εκκαθαριστικό τα τελευταία 3 έτη (9.800 10.700 και 11.600) έχω στη τράπεζα 15.000 ευρώ και τα έξοδα μου είναι ελάχιστα. Τι πιστεύετε δικαιούμαι το δάνειο; 🤗 85.000-90.000
sandwta Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου καλησπέρα παιδια,μετα από μεγάλη ταλαιπωρια,τρεξιμο,αγχος κτλ. βρήκα και εγώ ένα σπίτι το οποίο καλύπτει της ανάγκες μου. Έχω όμως ένα τεράστιο ''ερωτηματικό'' το οποίο με ταλαιπωρεί και ζητάω της γνώσεις σας. το σπίτι ο άνθρωπος το δίνει 105.000,εγω έχω προεγκριση 100.000. Τι σημαίνει αυτό? εάν η εμπορική άξια του σπιτιού είναι μεγαλύτερη από την προεγγραφή που έχω λάβει π.χ. το σπίτι εκτιμηθεί από μηχανικό και η άξια του σπιτιού βγει στα 110.000 θα πάρω το 90% δηλαδή τα 100.000 που δικαιούμαι? εάν το σπίτι εκτιμηθεί λιγότερο π.χ. 100.000 θα πάρω 90.000? πως εξηγείται η προεγγραφή στα 100.000? ευχάριστο εκ τον πρότερων.
pavlos-ice Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, sandwta είπε καλησπέρα παιδια,μετα από μεγάλη ταλαιπωρια,τρεξιμο,αγχος κτλ. βρήκα και εγώ ένα σπίτι το οποίο καλύπτει της ανάγκες μου. Έχω όμως ένα τεράστιο ''ερωτηματικό'' το οποίο με ταλαιπωρεί και ζητάω της γνώσεις σας. το σπίτι ο άνθρωπος το δίνει 105.000,εγω έχω προεγκριση 100.000. Τι σημαίνει αυτό? εάν η εμπορική άξια του σπιτιού είναι μεγαλύτερη από την προεγγραφή που έχω λάβει π.χ. το σπίτι εκτιμηθεί από μηχανικό και η άξια του σπιτιού βγει στα 110.000 θα πάρω το 90% δηλαδή τα 100.000 που δικαιούμαι? εάν το σπίτι εκτιμηθεί λιγότερο π.χ. 100.000 θα πάρω 90.000? πως εξηγείται η προεγγραφή στα 100.000? ευχάριστο εκ τον πρότερων. Καλησπέρα θέλει υπομονή και γερό στομάχι η όλη διαδικασία.. Άλλο πόσα χρήματα δικαιούσαι (πιστοληπτική σου ικανότητα) κι άλλο πόσο θα εγκρίνουν για το Χ σπίτι που βρήκες στο τέλος... Έστω ότι έχεις πιστοληπτική ικανότητα 200.000.... (το κάνω ακραίο σενάριο)... και βρήκες σπίτι και έρχεται ο μηχανικός της τράπεζας και εκτιμάει πως η ΕΜΠΟΡΙΚΗ του αξία είναι 100.000.... θα σου δώσουν ΕΩΣ 90% της εμπορικής αξίας που έκρινε ο μηχανικός.. δηλαδή 90.000... λέω έως γιατί : (Α) αν πχ το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ του σπιτιού είναι εως και 90.000 θα πάρεις έως και 90.000 από την τράπεζα... δηλαδή αν είναι 80.000 η πώληση στο συμβόλαιο... 80.000 θα πάρεις εσύ για να τα δωσεις στον πωλητή και όχι παραπάνω (Β) αν όμως το σπίτι στο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αναγράφει πώληση μεγαλύτερη των 90.000, πχ 105.000 θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο συμβόλαιο πως ο πωλητής θα πάρει τα 90.000 από την τράπεζα σου και τα 15.000 με ιδία συμμετοχή από εσένα...
G10rgos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 11/3/2025 στις 10:45 ΜΜ, pavlos-ice είπε Καλησπέρα θέλει υπομονή και γερό στομάχι η όλη διαδικασία.. Άλλο πόσα χρήματα δικαιούσαι (πιστοληπτική σου ικανότητα) κι άλλο πόσο θα εγκρίνουν για το Χ σπίτι που βρήκες στο τέλος... Έστω ότι έχεις πιστοληπτική ικανότητα 200.000.... (το κάνω ακραίο σενάριο)... και βρήκες σπίτι και έρχεται ο μηχανικός της τράπεζας και εκτιμάει πως η ΕΜΠΟΡΙΚΗ του αξία είναι 100.000.... θα σου δώσουν ΕΩΣ 90% της εμπορικής αξίας που έκρινε ο μηχανικός.. δηλαδή 90.000... λέω έως γιατί : (Α) αν πχ το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ του σπιτιού είναι εως και 90.000 θα πάρεις έως και 90.000 από την τράπεζα... δηλαδή αν είναι 80.000 η πώληση στο συμβόλαιο... 80.000 θα πάρεις εσύ για να τα δωσεις στον πωλητή και όχι παραπάνω (Β) αν όμως το σπίτι στο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αναγράφει πώληση μεγαλύτερη των 90.000, πχ 105.000 θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο συμβόλαιο πως ο πωλητής θα πάρει τα 90.000 από την τράπεζα σου και τα 15.000 με ιδία συμμετοχή από εσένα... Αδερφέ μια παρατήρηση, έχω την εντύπωση πως θα πάρεις το 90% (αν είσαι μέχρι 50 χρονών και είναι για Α’ κατοικία με τα τωρινά δάνεια, αλλιώς 80%) που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο, δεν σου καλύπτει το 100% και ας είναι η εμπορική αξία μεγαλύτερη από την αξία που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Δηλαδή αν το συμβόλαιο λέει 90.000 ευρώ θα πάρεις 81.000 από την τράπεζα και 9.000 πρέπει να έχεις ιδία κεφάλαια και φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο μηχανικός της τράπεζας έχει εκτιμήσει το ακίνητο πάνω από 90.000 ευρώ. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από G10rgos
pavlos-ice Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 1 ώρα πριν, G10rgos είπε Αδερφέ μια παρατήρηση, έχω την εντύπωση πως θα πάρεις το 90% (αν είσαι μέχρι 50 χρονών και είναι για Α’ κατοικία με τα τωρινά δάνεια, αλλιώς 80%) που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο, δεν σου καλύπτει το 100% και ας είναι η εμπορική αξία μεγαλύτερη από την αξία που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Δηλαδή αν το συμβόλαιο λέει 90.000 ευρώ θα πάρεις 81.000 από την τράπεζα και 9.000 πρέπει να έχεις ιδία κεφάλαια και φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο μηχανικός της τράπεζας έχει εκτιμήσει το ακίνητο πάνω από 90.000 ευρώ. 1 χρόνο πριν που πήρα δάνειο έτσι το πήρα... πήρα το 100% του συμβολαίου αγοράς γιατί ο μηχανικός της τράπεζας εκτιμησε την εμπορική αξία πολύ μεγαλύτερη της πώλησης (της τιμής δηλαδή που αναγράφεται στο συμβόλαιο) Πχ το συμβόλαιο έγραφε 100.000 ενώ ο Μηχανικός εκτιμησε 130.000 εμπορική αξία... το 80% τότε έβγαινε 104.000 και μου έδωσαν 100.000 κατευθείαν δηλαδή όλο το συμβόλαιο....
G10rgos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, pavlos-ice είπε 1 χρόνο πριν που πήρα δάνειο έτσι το πήρα... πήρα το 100% του συμβολαίου αγοράς γιατί ο μηχανικός της τράπεζας εκτιμησε την εμπορική αξία πολύ μεγαλύτερη της πώλησης (της τιμής δηλαδή που αναγράφεται στο συμβόλαιο) Πχ το συμβόλαιο έγραφε 100.000 ενώ ο Μηχανικός εκτιμησε 130.000 εμπορική αξία... το 80% τότε έβγαινε 104.000 και μου έδωσαν 100.000 κατευθείαν δηλαδή όλο το συμβόλαιο.... Σε ποια τράπεζα αν επιτρέπεται αδερφέ; Δεν ήξερα ότι καλύπτουν το 100% του συμβολαίου αγοράς σε περίπτωση που η εμπορική αξία είναι μεγαλύτερη.
pavlos-ice Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, G10rgos είπε Σε ποια τράπεζα αν επιτρέπεται αδερφέ; Δεν ήξερα ότι καλύπτουν το 100% του συμβολαίου αγοράς σε περίπτωση που η εμπορική αξία είναι μεγαλύτερη. Εθνική... Επίσης (το έχω αναφέρει και σε παλιότερη ανάρτησή μου) πήγα σε 3 τράπεζες και φώναξα (πλήρωσα) 3 επισκέψεις μηχανικών για εκτίμηση εμπορικής αξίας... ο καθένας έβγαζε οοοοοτι ήθελε!! Μέρα με νύχτα!!! Δεν το πίστευα... πχ ο ένας έβγαλε 85.000 , ο άλλος 100.000 και ο τρίτος 140.000 ... (ενδεικτικά τα νούμερα τα αναφέρω για να δείτε απόκλιση)....
G10rgos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, pavlos-ice είπε Εθνική... Επίσης (το έχω αναφέρει και σε παλιότερη ανάρτησή μου) πήγα σε 3 τράπεζες και φώναξα (πλήρωσα) 3 επισκέψεις μηχανικών για εκτίμηση εμπορικής αξίας... ο καθένας έβγαζε οοοοοτι ήθελε!! Μέρα με νύχτα!!! Δεν το πίστευα... πχ ο ένας έβγαλε 85.000 , ο άλλος 100.000 και ο τρίτος 140.000 ... (ενδεικτικά τα νούμερα τα αναφέρω για να δείτε απόκλιση).... Τι να πω ότι να ναι δηλαδή οι μηχανικοί των τραπεζών ότι θέλουν βγάζουν για εμπορική αξία. Απίστευτα πράγματα…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα