Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Να κανει τι? να μην τις αφηνει να χρεωκοπησουν? 

Η ρυθμιστικη αρχη ειναι και εποπτευουσα οπως εκαναν τωρα με την ΡΑΕ για να μην εχουμε τα ιδια με τις ιδιωτικες εταιρειες παροχης Ηλεκτρισμου.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dalibr είπε

Νομίζω μπορεί να απολυθεί μια έγκυος...Αλλά θα πληρώσει ο ιδιοκτητης πρόστιμο αν συνεχίζει να λέει οτι δεν θέλει να απασχοληθεί στην επιχείρηση του..

Εμενα αυτό όμως δεν με βοηθάει...Στο να μην δουλεύω να μην έχω ασφάλεια και να είμαι χωρίς κανέναν εισόδημα 

Τα πρόστιμα θα τα πληρώσει επειδή πήγε να σε απολύσει, δεν γίνεται να σε απολύσει. Αν το πας δικαστικά θα κερδίσεις τις αμοιβές σου + τόκους + το πρόστιμο που θα φάει...Αν του τα εξηγήσει κάποιος, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να καλμάρει και να σε δεχτεί πίσω στην δουλειά για όσο μπορείς να δουλέψεις, τουλάχιστον θα τα πληρώσει που θα τα πληρώσει να του βγάλεις την όποια δουλειά μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Εμεις εχουμε το εξης προβλημα σταματαει η γυναικα μου στις 25 του μηνα για να γεννησει και δεν ξερουμε τι λεφτα ειναι να παρουμε απο που και ποτε.

Αλλα διαβαζω εδω αλλα εκει αλλα παραπερα.

Ειναι σαν τους γιατρους, πας στον εναν σου βρισκει αυτο πας στον αλλον σου βρισκει το αλλο πας στο ΙΚΑ σε βρισκει μια χαρα. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Για ρωτήστε στην Αμερική που λένε εδώ σαν παράδειγμα, πόσο πάνε τα ασφαλιστήρια όπου εκεί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ κάλυψη!!!

α καλά εννοειται. Οι εραστές της ιδιωτικης ασφάλειας, νομίζουν οτι θα έχουν τις ιδιες παροχές με το ΙΚΑ και καλύτερες και "θα μας κάνουν και κωλοτουμπες"!!!!. Δεν έχουν αντιληφθει οτι με 300 ευρω που δινει εισφορά κάποιος που παιρνει κανα 800αρι καθαρό, η ιδιωτικη ασφάλεια του καλύπτει ελάχιστα και έρχεται πάντα ως συμπληρωματικά με τον εοππυ.  Βασικά δεν έχουν καν ιδιωτικη ασφάλεια για να δουν πως σε αντιμετωπιζουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τι χρεώνουν όταν πας με τη σουπερ ουάου ασφάλειά σου, που στο τέλος βρισκεσαι να χρωστά κιόλας, επειδη υπάρχει το τάδε παραθυράκι που προφανως δε μπορουσες να το γνωριζεις γιατι "άλλαξε η σύμβασή μας κύριε με την ασφάλειά σας...έπρεπε να έχετε ενημερωθεί απο το σάιτ μας"!!

Η Αμερικη έχει κοντά 40.000.000 ανασφάλιστους και οι ασφαλιστικές εταιρίες εκει ειναι όπως τα πορτοκάλια στην Ελλάδα. Ειναι δηλαδή εκατοντάδες και η κάθε μια προσφέρει κάτι διαφορετικο. Αν θες να έχεις πραγματικη ασφάλεια, πρέπει να πληρώσεις μεγάλο μέρος του μεγάλου μισθού σου. Ουσιαστικά ειναι ασφάλεια για πλούσιους και ειναι ένα βασικο προβλημα της Αμερικανικης κοινωνίας.

Εννοειται πως όσοι έχουν κάποιο προβλημα υγείας, πληρωνουν υπέρογκα ποσά για να ασφαλιστούν ή δε τους ασφαλιζουν καθόλου.

Μαντέψτε ποιοι ειναι αυτοι που τους συμφέρει ένα τέτοιο συστημα. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 6
Δημοσ.
38 minutes ago, pontez2 said:

Οπου μας βολευει προτυπα :)

Είναι καλό να δεχόμαστε πως δεν είμαστε οι καλύτεροι σε όλα - και πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Φυσικά και τα πρότυπα μας θα (πρέπει να) είναι τέτοια. Αλλιως τι; Υποσαχάρια Αφρική; Κίνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...αν λείπει μια κοπέλα το αφεντικό πληρώνει τις εισφορές κανονικά. Δεν τις λες και λίγες. Επίσης σου βάζει και κάποιο επίδομα, δεν το θυμάμαι ακριβώς.
Επίσης παίρνει κάποια κοπέλα για μια δουλειά και μετά πρέπει να πάρει και άλλην/άλλο. Πάει αυτό, να το λήξουμε από πλευράς εργοδότη. Από πλευράς εργαζόμενης είπαμε προστατεύεται νομοθετικά.

δεν παρακολουθώ την κουβέντα, αλλά από πού και ως πού πληρώνει εισφορές κανονικά;

αυτό γίνεται μόνο για τις πρώτες μέρες της "ασθένειας" (γιατί κακώς θεωρείται ασθένεια η εγκυμοσύνη) όπως θα γινόταν σε κάθε άλλη περίπτωση, αν έσπαγες κάνα πόδι πχ.. 

μετά σε παίρνει το ικα πάνω του και βγαίνεις τελείως από τη μισθοδοσία . μόνο δώρα και επιδόματα μπορείς να πεις ότι πληρώνονται "κερατιάτικα" ολόκληρα ακόμα και αν η άλλη λείπει το διάστημα για το οποίο υπολογίζονται 

επίσης και στο 6μηνο του οαεδ δεν πληρώνονται εισφορές 

βέβαια πολλές φορές πριν πάρει η άλλη το 6μηνο προτείνει ο οαεδ να πάει να πάρει την κανονική της άδεια η οποία έχει μισθό και ένσημα κανονικά και ας μην πηγαίνει και μετά ξαναβγαίνει τελείως 

δεν είναι το πρόβλημα αυτά που πληρώνονται, το πρόβλημα είναι ότι χαλάει η κανονικότητα και η ροή της δουλειάς, αλλά τι να κάνουμε ανθρώπινα πράγματα είναι αυτά, μόνο κάτι ψυχανώμαλοι το κάνουν θέμα (ή μπορεί να χειροτερέψει και την κατάσταση η έγκυος αν την πιάσουν τα δικά της.. γιατί πάντα ενδέχεται να υπάρχει και ο κακός εργαζόμενος  ) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, toyo73 είπε

Φανταζομαι  πληρωνεις πολλους και καθονται.Εισαι large.Οπως καθε  Ελληνας, αλλα με ξενες τσεπες.

Ευκολα βγάζεις συμπεράσματα φίλε,υπάρχει νομοθεσία και την προστατεύει, μου θυμίζει εταιρεία που δούλευα που έδιωξε έγκυο με πρόσχημα κακές αξιολογήσεις,πλήρωσε ένα large πρόστιμο κσι έστρώσε, και ναι ρε φίλε εγώ όταν παίρνω βοηθούς στην δουλειά και ένσημα τους κολλάω και τους πληρώνω, τι θές δηλαδή να το παίξω κοτζαμπάσης απο μανωλάδα και να πυροβολώ όποιον ζητά τα δεδουλευμένα του?.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, pontez2 είπε

α καλά εννοειται. Οι εραστές της ιδιωτικης ασφάλειας, νομίζουν οτι θα έχουν τις ιδιες παροχές με το ΙΚΑ και καλύτερες και "θα μας κάνουν και κωλοτουμπες"!!!!. Δεν έχουν αντιληφθει οτι με 300 ευρω που δινει εισφορά κάποιος που παιρνει κανα 800αρι καθαρό, η ιδιωτικη ασφάλεια του καλύπτει ελάχιστα και έρχεται πάντα ως συμπληρωματικά με τον εοππυ.  Βασικά δεν έχουν καν ιδιωτικη ασφάλεια για να δουν πως σε αντιμετωπιζουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τι χρεώνουν όταν πας με τη σουπερ ουάου ασφάλειά σου, που στο τέλος βρισκεσαι να χρωστά κιόλας, επειδη υπάρχει το τάδε παραθυράκι που προφανως δε μπορουσες να το γνωριζεις γιατι "άλλαξε η σύμβασή μας κύριε με την ασφάλειά σας...έπρεπε να έχετε ενημερωθεί απο το σάιτ μας"!!

Η Αμερικη έχει κοντά 40.000.000 ανασφάλιστους και οι ασφαλιστικές εταιρίες εκει ειναι όπως τα πορτοκάλια στην Ελλάδα. Ειναι δηλαδή εκατοντάδες και η κάθε μια προσφέρει κάτι διαφορετικο. Αν θες να έχεις πραγματικη ασφάλεια, πρέπει να πληρώσεις μεγάλο μέρος του μεγάλου μισθού σου. Ουσιαστικά ειναι ασφάλεια για πλούσιους και ειναι ένα βασικο προβλημα της Αμερικανικης κοινωνίας.

Εννοειται πως όσοι έχουν κάποιο προβλημα υγείας, πληρωνουν υπέρογκα ποσά για να ασφαλιστούν ή δε τους ασφαλιζουν καθόλου.

Μαντέψτε ποιοι ειναι αυτοι που τους συμφέρει ένα τέτοιο συστημα. 

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όμως είναι ότι την λεγόμενη "δωρεάν" υγεία την έχουμε χρυσοπληρώσει δεκάδες φορές. Δεν είναι μόνο το 300 ευρώ/μήνα, είναι πολλές δεκάδες ακόμη έμμεσοι φόροι που την συντηρούν.

Προφανώς και η ιδιωτική ασφάλιση θα ήταν καλύτερη, όπως καλύτερος είναι ο ιδιωτικός ΟΤΕ και όλες οι αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες.  Αν κάποιος κάνει ιδιωτική ασφάλιση με 50 ευρώ/χρόνο, προφανώς και δεν θα έχει την ίδια κάλυψη με αυτόν που έχει 300/μήνα.

Παλιότερα πήγαινες να πάρεις νέο τηλέφωνο... και σου έλεγαν δεν έχουμε γραμμές, θα φτιάξουμε σε 2 χρόνια. Με τις ιδιωτικοποιήσεις φτάσαμε σε σημείο να μας παρακαλάνε να βάλουμε double-triple play. Αλλιώς ακόμη θα είχαμε ασπρόμαυρες τηλεοράσεις και ΕΡΤ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όμως είναι ότι την λεγόμενη "δωρεάν" υγεία την έχουμε χρυσοπληρώσει δεκάδες φορές. Δεν είναι μόνο το 300 ευρώ/μήνα, είναι πολλές δεκάδες ακόμη έμμεσοι φόροι που την συντηρούν.

Προφανώς και η ιδιωτική ασφάλιση θα ήταν καλύτερη, όπως καλύτερος είναι ο ιδιωτικός ΟΤΕ και όλες οι αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες.  Αν κάποιος κάνει ιδιωτική ασφάλιση με 50 ευρώ/χρόνο, προφανώς και δεν θα έχει την ίδια κάλυψη με αυτόν που έχει 300/μήνα.

Παλιότερα πήγαινες να πάρεις νέο τηλέφωνο... και σου έλεγαν δεν έχουμε γραμμές, θα φτιάξουμε σε 2 χρόνια. Με τις ιδιωτικοποιήσεις φτάσαμε σε σημείο να μας παρακαλάνε να βάλουμε double-triple play. Αλλιώς ακόμη θα είχαμε ασπρόμαυρες τηλεοράσεις και ΕΡΤ.

Δεν ξέρω αν διάβασες ολο το ποστ μου, το συστημα υγείας ομως των ΗΠΑ αποτελεί την ντροπή των ΗΠΑ κατά γενικη ομολογία. Και ο λογος που δεν αλλάζει ειναι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Σαράντα εκατομμύρια άτομα ανασφάλιστα ή με ελάχιστη ασφάλιση που δε τους καλύπτει ουτε τα βασικά, αυτη τη στιγμη. 

Εσυ μπορει τωρα να έχεις να πληρωσεις το 1000ρικο που θα χρειαστεις για μια ασφάλεια που δε θα καλύπτει ουτε το 30% απ ότι σου καλύπτει τωρα το ΙΚΑ. Οταν ομως θα φθάσεις 50 και ξαφνικά θα χάσεις τη δουλειά σου διοτι θα εισαι ακριβότερος απο έναν νέο, θα το σκεφτεις 2 φορές. Διοτι τοτε αυτά τα 1000 ευρω (τα οποία οπως εγραψα νωριτερα ειναι κοροιδία και απλά συμπληρωματικά) δε θα έχεις να τα δωσεις.

Το παράδειγμα με το τηλέφωνο δεν έχει σχέση. Το ένα έχει να κάνει με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Το άλλο με τη ζωή σου.

Να προσθέσω οτι και η energa ιδιωτικη ηταν...(μια που μου εθεσες το θέμα του ΟΤΕ) :P

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.

Ξαναλεω μετρηστε τις εισφορες σας και υπολογιστε τις παροχες...

Καποιος που εχει μισθο 800€ εχει εισφορες δικες του + του εργοδοτη κοντα στα 500€ επι 14 μισθους ειναι 7.000€

Ρωτα εναν ασφαλιστη τι σου προσφερει μια ασφαλεια με 7000€ το χρονο και θα δεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για γύρω στο χιλιάρικο μεικτό λες έτσι; όχι 800 μεικτά (αν ναι καλά τα λες) 

βέβαια αν αν δεν είχαμε το σύστημα υγείας και τις εισφορές όπως τα έχουμε δεν σημαίνει ότι το ικα του εργοδότη θα το παίρναμε στο χέρι 

θα παίρναμε το ικα του εργαζομένου γιατί αυτό είναι που μας παρακρατάνε από το μισθό, το ικα του εργοδότη πιθανότατα θα έμενε στην τσέπη του εργοδότη 

δεν είναι δηλαδή λογικό να θεωρούμε ότι όλα τα έξοδα που έχει ο εργοδότης αν δεν τα είχε θα μας τα έδινε εμάς.. 

ο εργοδότης σε μια επιχείρηση που έχει ζημιές ή λιγοστά κέρδη πληρώνει εφκα 167 ευρώ, όσο είναι το ικα του εργαζομένου με τον βασικό

δεν πληρώνει 240 που είναι το ικα του βασικού με εισφορές εργαζομένου και εργοδότη 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι για 800 καθαρα μιλαω...

Απλα λεω να βγει ενας νομος ο οποιος να λεει: Υπεχρεωτικη ασφαλιση με βαση το ΑΜΚΑ σε οποια εταιρια θες...

Εισαι ανεργος διασταυρωση οτι το ΑΜΚΑ ειναι καταχωριμενο στον ΟΑΕΔ.

Διασταυρωση μπορουν να κανουν

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα , το μονο πράγμα που δέχομαι εγώ στην όλη υπόθεση είναι ότι είσαι έγκυος και βάση νομου και ανθρώπινα να το δεις πρέπει να τύχεις ευνοϊκότερης μεταχείρισης και πρόσεξε να μην ταράζεσαι , σε όλα τα υπόλοιπα είσαι λάθος πάντα κατά τι γνώμη μου και με τα σημερινά δεδομένα έξω στην αγορά , γιατί όλοι κοιτάνε τι πάρτι τους και δεν τους ενδιαφέρει τι γίνετε και με την επιχείρηση , δηλαδή με αυτή τι λογική ξεκίνησες εσύ τέλος μαρτίου δουλειά , γκαστρώθηκες μόλις έπιασες δουλειά και μετά από 2-3 βδομάδες έγκυος δεν πρέπει να δουλέψεις και σε φάση αρχής σεζόν για τα ξενοδοχεία , από την άλλη αυτή η λογική εγώ είμαι ταμίας δεν βάζω πράγματα στο ράφι δεν καθαρίζω έχει πεθάνει , δεν γίνετε μια επιχείρηση να έχει ένα υπάλληλο για κάθε πράγμα δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει και όταν θα κλείσει θα μείνεις χωρίς δουλειά έτσι και αλλιώς , και τόσο λίγο καιρό που είσαι έγκυος δουλεύεις κανονικά εκτος και αν ο γιατρός σου δώσει κάποια άδεια ότι έχεις επικίνδυνη εγκυμοσύνη  ,  αν ήσουνα έγκυος πριν πιάσεις δουλειά και το απέκρυψες έχει το δικαίωμα να σε διώξει οποτε θέλει βάση νομου  ... και μην τρέξετε μερικοί να με φάτε ότι δεν σέβομαι το ρολο τις μάνας και αλλα τέτοια γιατί πάντα στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος χωρίς να μασάω τα λόγια μου ..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ναι για 800 καθαρα μιλαω

Στα 800 καθαρά, ένα 15% πάει συνολικά για τις κρατήσεις σου τυπου ΙΚΑ (χαρτοσημα, συνταξη κτλ κτλ...δεν βάζω φορολογία)

Εγω σου λέω οτι πάει ολο για το ΙΚΑ. (εννοειται οτι τις εργοδοτικές εισφορές δε θα τις βάλεις ποτέ στη τσέπη)

Έχεις 1400 ευρω περίπου για να καλύψεις, ότι σου καλύπτει αυτη τη στιγμη ο ΕΟΠΠΥ μέσω μιας ασφάλειας.

Θα σου πω μονο οτι ένα απλό φάρμακο για μια νοσο όπως η ρευματοειδή αρθριτιδα, ο λύκος ή οποιοδήποτε αυτοάνοσο, που θα το πάρεις για 1 μηνα μολις, κοστίζει γυρω στο 1000ρικο...

Ειλικρινά, πιστεύεις οτι θα σε ασφαλίσει κάποια ασφάλεια? 

Γιατι νομιζεις οτι διαμαρτυρονται οι Αμερικάνοι? Ειναι ευχαριστημένοι με αυτο που έχουν? Έχεις ρωτήσει κάποιον?

Γενικά, ξέρεις τι καλύπτει αυτη τη στιγμή ο ΕΟΠΠΥ στην Ελλάδα?

50.000 το χρονο να δινεις, δε προκειται μια επιχειρηση με σκοπο το κέρδος να σε καλύψει σε τέτοιο βαθμό.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, MTX said:

γκαστρώθηκες μόλις έπιασες δουλειά και μετά από 2-3 βδομάδες έγκυος

Σωστό, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι άπαξ και βρεις δουλειά πρέπει να σταματήσεις να τον τρως (sic).

Πάω να ασχοληθώ με κάτι υψηλότερου επιπέδου από αυτό το νήμα πλέον, για παράδειγμα με το Game of Love.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...